CunninLynguists - Oneirology (2011)

Label: QN5

1. Predormitum (Prologue) (4:09)
  2. Darkness (Dream On) (3:58)

met Anna Wise

3. Phantasmata (1:53)
  4. Hard as They Come (Act I) (4:19)

met Freddie Gibbs

5. Murder (Act II) (3:23)

met Big K.R.I.T.

6. My Habit (I Haven't Changed) (2:03)
  7. Get Ignorant (4:29)
  8. Shattered Dreams (3:40)
  9. Stars Shine Brightest (In the Darkest of Night) (4:02)

met Rick Warren

10. So as Not to Wake You (Interlude) (1:24)
  11. Enemies with Benefits (4:37)

met Tonedeff

12. Looking Back (2:47)

met Anna Wise

13. Dreams (5:12)

met BJ the Chicago Kid en Tunji

14. Hypnopomp (Epilogue) (1:43)

met Bianca Spriggs

15. Embers (2:54)
MAS
De snippets klinken inderdaad niet zo speciaal.

avatar van -d-
-d-
De pre-orders zijn al uitverkocht... Waren er maar 500 als ik het goed heb.
Ik had mijn cd al vorige week besteld

MAS
Dan heb ik geluk gehad. Ik heb de mijne ook vorige week besteld.

MAS
Pre-orders will begin shipping March 18th and end March 22nd. If you plan on being at any of the European dates you might be better off buying the CD at the show or at a music store. CL will most likely get to your town before the CD does. We won’t honor any “but I bought it online I just haven’t gotten it yet, can I just get a refund and—- ...” No.

avatar van alexander-r
Gaan veel euro's worden uitgegeven in de Melkweg...

avatar van Colucci_Era
Gelukkig kan je nog altijd downloaden voordat de CD binnen komt .

Rene1979
Heb hem even een draai gegeven... Weet het nog niet.. Zal wel een voldoende worden maar geen dikke denk ik. Kno produceert niet zo als voor deze plaat. Beetje lame ass samples.

avatar van thgryda
Oei valt tegen ofwat Rene ? Ik zag em net staan was al erg blij maar nu zijn mijn verwachtingen toch erg omlaag gehaald Ik kan hem gelukkig pas namiddag luisteren

avatar van Silky & Smooth
Ik heb hem nu, ga nu luisteren!

avatar van Harderwiek
Haal hem gewoon bij de show, erg benieuwd!! Van wat ik gehoord heb is het wel iets minder dan gewend, maar wie weet wat de andere tracks en het geheel van het album gaat doen!

avatar van Colucci_Era
Het album staat btw al op de bandcamp van CunninLynguists.

avatar van Rhythm & Poetry
Slap aftreksel van alles wat de heren al eerder hebben gedaan in hun carrière. Beats zijn te glad en kitscherig, raps zijn vrijwel altijd levenloos. Kno moet zich sowieso gaan beperken tot het produceren van beats, daar heeft hij op dit album al genoeg moeite mee. Die houterige flow van hem verpest gewoon veel te veel. Nee, dit is zelfs weer een pak minder dan Death is Silent - dat nog wel goed geproduceerd is - te meer omdat Oneirology ook nog eens weinig vermaakt.

avatar van Delars
Zal hem nu ook even checken..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Eerste indruk: sja, het klinkt helaas allemaal net zo smooth als ik me had voorgesteld aan de hand van de eerste 2 nummers. Geen flauw idee waarom ze deze richting op zijn gegaan, al ligt het op zich best voor de hand als je hun discografie op chronologische volgorde naast elkaar legt. Kno, zelfzuchtig dat 'ie is, heeft imho inderdaad zijn beste producties bewaard voor zijn solo-album, en blijft een gebrekkig rapper. Nu moet je eerst een lelijke Kno-verse uitluisteren voor 40 seconden Tonedeff . Oneirology zal van mij waarschijnlijk geen onvoldoende krijgen, er staan immers best genietbare nummers op, maar het maakt nu al goede kans op de Jammer-award van 2011.

avatar van Delars
Zo hee, wat een telleurstelling...

Ik had een dikke plaat verwacht, maar na die eerste 2 nummers had ik al een naar voor gevoel.
Jammer genoeg is alles veel te gelikt, en staan er geen super sterke nummers op..
Kno kan niet rappen, en zijn beste beats zijn natuurlijk gebruikt voor zijn solo.
De gast artiesten zijn totaal niet intressant en toevoegend.

Allemaal heel jammer, misschien groeit hij nog een beetje..

avatar van thgryda
Ik vind dit toch wel erg meevallen nadat jullie mijn verwachtingen omlaag hebben gehaald. Ik vond death is silent ondanks het emo thema een heel dope plaat en dus had ik al wel verwacht dat ik de producties hier op nog zou kunnen smaken. Een 4.5 zit er voor deze producties niet in (die van death is silent waren inderdaad beter) maar ik vind het toch nog steeds leuk en deacon is een dope mc. Kno's houterige flow vind ik ook minder een probleem, hij is geen top rapper maar net als op death is silent vind ik het toch wel meevallen, een goeie flow heeft hij niet, maar af en toe komt hij nog wel vermakelijk.

Dat gezegd zijnde vind ik dit wel het minste CL album (twee maal 4.5 , 5 en 4 resp). Ook death is silent vond ik beter al denk ik dat ik hier wel op een 3.5 ga uitkomen misschien na verloop van tijd een 4. Dus ja ik snap wat je bedoelt: 3.5 is voor CL meer iets voor een mixtape, voor een album is dat teleurstellend maar al bij al toch een vermakelijk album. Maar ik volg jullie wel aangezien ik denk dat het niet in de top 10 van dit jaar zal komen voor mij, hetgeen toch echt wel te verwachten viel (hoopte zelfs op album van het jaar ) Hopelijk krijgen jullie geen gelijk ivm het nieuwe atmosphere album dan zou de teleurstelling compleet zijn

Kortom ik vind em voorlopig toch goed te pruimen, zeker geen gevalletje lasers waar ik walgde van 80 procent van de nummers... Maar ja de verwachtingen waren daar wel redelijk hoog maar niet zoals voor dit album dus in dat opzicht...

avatar van Murdoc023
Na mijn eerste luisterbeurt ben ik nog niet overdonderd. Ik ga ook pas oordelen na een aantal keer meer geluisterd te hebben. Get ignorant vind ik wel een echt vet nummer.

avatar van P.O.W.
Beetje tam allemaal, heb nog wel de goede hoop dat dit zo'n album is die na een paar keer luisteren meer dan goed te pruimen is.

avatar van niels94
'Tam' is ook het woord dat in mij opkomt. Tuurlijk, het is een prima hip-hop plaat, maar zeker als je het vergelijkt met hun oudere werk niet al te bijzonder. De nuance is weg en het is niet spannend. De beats zijn op zich prima maar missen net dat beetje extra, hoe geweldig alles in elkaar zat... Vergelijken is oneerlijk, maar ook iets logisch'. Dit album is zo op het eerste gehoor toch minstens 3,5* waard.

Alleen Stars Shine Brightest vind ik nog steeds heel erg vet, die beat maar daar is het refrein weer een beetje jammer van...

avatar van Murdoc023
Als je gaat het vergelijken is het inderdaad een stuk minder dan Death is Silent en APOS. Toch is dit gewoon een redelijk album met toch wel wat goede nummers. Na twee keer luisteren denk ik zo dat het tussen de 3,5 en 4 sterren uitkomt.

avatar van Rhythm & Poetry
Volgens mij is iedereen nog een beetje 'veilig' aan het stemmen omdat dit wel het 'grote' CunninLynguists is. Wel fuck die shit, dit is gewoon wack. De beats zijn glad als een aal en de raps zitten vol clichés en worden tevens levenloos gebracht. Ze proberen nog wat te leunen op voorgaande successen maar ook dat werkt eigenlijk van geen kant: daardoor krijg je dus een slap aftreksel waar ik het al eerder over had.

avatar van Ataloona
Toch vind ik "Hard As They Come" behoorlijk lekker, minder als voorgaande albums en waarschijnlijk niet zo'n lange houdbaarheid, maar die sample vind ik toch best goed.
De rest van het album kan mij minder bekoren en ik vind de 2 eerder gelekte tracks toch nu wat beter dan de rest van het album.. Helaas

avatar van niels94
Rhythm & Poetry schreef:

Zo zie ik het niet. Lang niet zo goed als voorheen, maar toch een aardig hip-hop album vind ik. Gaat waarschijnlijk een 3,5 worden. En niet omdat het de grote CunninLynguists is

avatar van Jurrien
Nog niet geluisterd, maar ik ga gewoon 5 sterren stemmen, omdat het CunninLynguists is.

Rene1979
Ik ben het zeker deels wel eens met Rob. Hier en daar kan ik nog wel genieten van losse nummers. Maar het is gewoon voor CL begrippen een kutplaat en daar mag je ze ook keihard op afrekenen. Je moet voor de grap dat forum van ze lezen. Daar zeggen alle groupies dat het een ongelofelijk goed album is. NOT.

Erg grote telleurstelling, ik heb altijd gepredikt dat CunninLynguists de meest consistenten waren en altijd dikke platen dropten. Maar dit is toch echt zooi; de nummers vormen geen geheel zoals je dat verwacht van een concept album, geen rode draad. De beats klinken Kno-onwaardig, My Habit en Get Ignorant doen gewoon pijn om aan te horen.
Kno als rapper kan ik ook minder waarderen dan op Death Is Silent (5 sterren), en de overige bijdragen van de gastartiesten zijn niet overtuigend.
Daarentegen staan er enkele nummers op die ik echt super vind maar zelfs deze nummers klinken niet als Cunninlynguists, Dreams is echt een heel erg goed nummer maar klinkt dit niet als een Young Money nummer ofzo?
Het is goed om een keer '''out the box'' te gaan als artiest, maar Cunninlynguists had dit niet nodig, A Piece Of Strange is een voorbeeld hiervan. APOS voldoet aan alle voorgaande criteria die ontbreken aan Oneirology.

En vergelijken lijkt me erg logisch, Kno kondigde de plaat zelfs aan als de echte opvolger van A Piece Of Strange.

De fans op het QN5 forum zijn heel overdreven en zul je nooit betrappen op een stukje kritiek, daarvoor zal Kno je ook bannen overigens.

Deprimerend kan het werken, ik heb echt lang uitgekeken naar deze shit.

Schijnt dat Blue Sky Black Death hun oude sound terugheeft op hun nieuwe plaat, daar maar op wachten.

avatar van pqt
pqt
Waar kan je hem downloaden, dan?

avatar van fabblwaps
Jammer om te horen wat er van CL is geworden. Ik vrees nu ook het ergste voor het Chico & The Man album.

@ pqt: Hij staat op bandcamp.

avatar van Silky & Smooth
Tsja, een vergelijking met A Piece of Strange is natuurlijk niet eerlijk, maar ik heb niet echt het gevoel hier dat ze het willen overtreffen. De rappers klinken vrij ongeïnspireerd, maar voornamelijk Kno, die waarschijnlijk de meeste invloed op de muziek heeft als producer/rapper, laat het hier af weten. Afgelopen jaren werd ik getroffen door prachtige producties met A Piece of Strange en Death is Silent als hoogtepunt. En als rapper faalt hij hier natuurlijk helemaal. Waar hij op zijn eigen plaat nog met zijn raps weg kwam, waar nog af en toe leuke stukken tussenzaten, blijkt hier dat hij zichzelf overschat. Helaas geven de anderen hem hier veel te veel ruimte, wat het album niet ten goede komt.

Dit album is niet meteen slecht, het luistert makkelijk weg. Hoogstaand wordt het totaal niet en dat mag je wel verwachten. Zeker van een groep als CunninLyguists!