Foo Fighters - Wasting Light (2011)

Label: RCA

4. White Limo (3:23)
  5. Arlandria (4:28)
  6. These Days (4:59)
  7. Back & Forth (3:52)
  8. A Matter of Time (4:36)
  9. Miss the Misery (4:33)
  10. I Should Have Known (4:16)

met Krist Novoselic

11. Walk (4:16)
  12. Rope [Deadmau5 Remix] * (5:52)
  13. Better Off * (4:12)
avatar van Maurice-FR
Foo Fighters gaan volgend jaar weer beginnen aan een nieuw album als ik het goed opmaak uit de blog van Dave op de site

indiegator schreef:
Mensen zijn snel omgeluld. Dat blijkt maar weer uit de reacties hieronder. 1 persoon die een hekel heeft aan de Foos om wat voor reden dan ook (jaloezie? noem maar op) roept dat het een in scene gezet filmpje is. Haalt er wat uitspraken (Die Grohl in zijn boosheid roept uit) en hupsakee. Wie zegt er trouwens dat je niet mag dansen tijdens een Foo concert? Zijn we in Noord Korea of zo...
Wie maakt deze regels?

En ik neem aan dat de Foos met een behoorlijk proffesionele camera ploeg werken dus die
belichting en fade outs enz... zijn gewoon van een goeie oplettende crew.

Wat een blah verhaal zeg. nee, je moet iemand dood laten slaan tijdens een concert. Alsof er nog niet genoeg zinloos geweld is.

ik had het niet beter kunnen verwoorden op zich kan ik de humor van Dijkhoorn wel inzien (tenminste, ik neem toch aan dat hij toch deels voor de grap bedoelde... Daar zijn columns toch ook een beetje voor...?) maar ik kan me toch niet onttrekken aan het feit dat hij dit "incident" vooral ziet als een excuus om zijn eigen irritaties over de Foo Fighters dan wel Dave Grohl te ventileren. En dan denk ik toch bij mezelf 'hoe objectief benadert hij het onderwerp'.

By the way, vond zelf het album aardig, was er niet helemaal weg van. Ik heb ze nog gezien op Pinkpop, geweldige show, en nummers als 'The Pretender', 'All My Life', 'Learn to Fly' en 'My Hero' kan ik absoluut waarderen. Dit album vond ik toch weer wat minder.

Ik zie nu dat ik de naam verkeerd heb geschreven: niet Dijkhoorn, maar Dijkshoorn

Wat een heerlijk album.
Een band die mij altijd weet te bekoren. Ze staan er altijd met sterke songs en evenveel wil en lust. Ik weet niet hoe Dave Grohl het doet maar die mag van mij nog jarenlang nummers schrijven. Ruig of zacht... maakt mij niet uit.

avatar van IllumSphere
Enkele maanden heb ik hem met een vier en een half beloont, maar na een nieuwe luisterbeurt moet ik dit cijfer dringend herzien. Het klinkt allesbehalve slecht, maar om een vier en een half te verdienen moet je wel heel wat bergen verzetten en dat doet dit album niet. Wederom klinkt het hard, maar hier is het meer popvriendelijker dan hun tweede album. Misschien is het feit dat ik hem minder waardeer het feit dat ik niet meer echt de doelgroep ben die Foo Fighters voor ogen heeft.

Ik denk dat een drie en een half beter op zijn plaats staat.

avatar van devel-hunt
Lekkere plaat, geen moeilijkdoenerij, maar aanstekelijk. Strak gespeeld en lekker melodieus, want dat zijn de nummers van Grohl zeker.

avatar van oceanvolta
Ik sluit me volledig aan bij devel-hunt, al beoordeel ik hem net wat hoger. Na The Color and the Shape vind ik dit hun beste plaat.

Ik zat me trouwens al enkele dagen af te vragen waar ik die riff van Dear Rosemary van ken. Nu ben ik er eindelijk achter. Luister maar eens naar Steady, As She Goes van The Raconteurs.

avatar van OscarWilde
En dus Is she really going out with him van Joe Jackson

avatar van Rinus
Prima album. Hoe meer, dat ik hem hoor, des te beter gaat het album mij bevallen.

avatar van Gloeilamp
Foo Fighters - Wasting Light

Het laatste album van de Foo Fighters wist mij erg te verassen en het is een album dat ik nog regelmatig draai.

Het album start met Bridge Burning, een nummer dat er direct inhakt. Een van de hoogtepunten op Wasting Light. De band neemt pas wat gas terug op These Days. Tussendoor hebben we zelfs metal kunnen horen in White Limo, een beetje een vreemde eend, maar toch een zeer sterk nummer.
Na Back & Forth komen twee nummers die me in het begin niet wisten te boeien: A Matter of Time en Miss the Misery. Ik vind dit nog steeds niet de beste nummers op het album maar dit zijn de enige nummers die ik pas na verloop van tijd goed begon te vinden.
I Should Have Known is een prachtig nummer waarop Grohl's vriend, en bassist bij Nirvana, meespeelt. Dit nummer behoort samen met Bridge Burning, Dear Rosemary en Walk tot de beste nummers van Wasting Light. Walk is het laatste nummer van Wasting Light en gelijk een fantastische finale, de band speelt retestrak en Grohl doet ook weer erg zijn best. Een waardige afsluiter van dit geweldige album.

De Foo Fighters hebben een fantastisch album afgeleverd met Wasting Light. Naar mijn idee zelfs hun beste: 4,5*

avatar van JelmerHolwerda
Geweldig album. I Should Have Known is vooral echt prachtig, heerlijk basssound van Krist Novoselic daar.

Lekker

avatar van bas2204
Gewoon een heel lekker album, erg herkenbaar Foo Fighters. Niet hun beste album maar heel ver er vanaf zit het niet

avatar van matthijs
Poeh, wat een indrukwekkende plaat. Het eerste complete FF album dat ik ken. Sterk en constant songmateriaal, sterke arrangementen, superstrak, afwisselend. Kan alleen maar in superlatieven spreken.

avatar van adri1982
Het album bevalt mij nog steeds heel goed. Enkel goede nummers met vaak pakkende teksten.

avatar van matthijs
adri1982 schreef:
pakkende teksten.

Nou had ik alleen maar superlatieven, en toch nog dit aspect vergeten. Inderdaad, super die teksten, ook in combinatie met de muziek bv "but I can not forgive you yet", probeer dat zinnetje maar eens te zeggen met steeds de klemtoon op een andere lettergreep. Betekent steeds net iets anders en hoe Dave het doet, klemtoon met muziek... geeft me de rillingen...

avatar van Leptop
Lekker album. Energie spat eraf. Rockt het dak van het huis. Geen slechte nummers al is het 2e deel wel wat minder over het geheel genomen, maar nog steeds sterk genoeg.

avatar van Knoracle
Jaaa ! Zo'n album wil je toch horen ? Vanaf opener Bridge Burning is de toon gezet : direkt volle bak vooruit, af en toe even wat gas terugnemend, dan weer snoeihard, soms zelfs wat poppy maar altijd kwaliteit voorop. Mijn favo : White Limo. Wat een power !
Zo, nu ga ik hem weer even opzetten ?

avatar van Frenz
Nooit gescoord, dit tijdloze enerverende (h)eerlijk recht-toe-recht-aan album van de mannen.

Bridge Burning is mijn topper, de energie spat er van af, niks meer aan doen.

Samen met The Colour and the Shape het beste album uit het FF oeuvre. De rest is aardig maar dan gaat het telkens om afzonderlijke nummers, het kan me zelden een heel album echt boeien. Dit is wel consistent sterk, daarom 4*.

avatar van JoppieSaus
Het wordt es tijd dat ik over dit album praat nummer voor nummer.

1. Bridge Burning
Het begin hoefde voor mij echt niet, maar daarna wordt het echt wel beter. Het refrein valt ook niet tegen. Ik vind dit gewoon een heel goede opener voor wat nog komt.

2. Rope
Geweldige gitaar solo in het begin. Geweldig couplet. Geweldig refrein. Ik vind dit persoonlijk het op één na beste nummer in het hele album. Het heeft gewoon een heel catchy gevoel.
Cijfer : 9

3. Dear Rosemary
Een heel lekker nummer, maar één kritiekpuntje: de switch van het couplet naar het refrein is gewoon slecht, maar voor de rest een heel lekker nummer.
Cijfer : 8

4. White Limo
Ten eerste: waar tf heeft ie het over?
Ten tweede: waarom vind ik dit zo’n goed nummer?
Het heeft denk gewoon te maken dat het weer iets anders is dan je verwacht van Foo Fighters, maar toch herken ik nog wel het geweldige vleugje Foo Fighters erin. Het gitaarwerk is trouwens ook heel goed.
Cijfer: 9,5

5. Arlandria
Ik krijg een beetje Dear Rosemary vibes van dit nummer. Een lekker nummer, maar met een erg middelmatige opbouw.
Cijfer : 7,5

6. These Days
Dit is ZO’N lekker nummer. Ik was geschokt dat heel veel mensen dit niet echt zagen als een van de beste nummers van het album, maar ik wel. Het refrein is zo freaking goed, jeeminee.
Cijfer: 9,5

7. Back & Forth
Tsja, ik heb niet veel te zeggen om dit nummer. Het is eigenlijk een opvuller voor het album. Het refrein is ook een beetje teleurstellend, terwijl het couplet erg catchy is.
Cijfer : 7,5

8. A Matter Of Time
Net zoals de vorige; een opvuller, zou je denken. Niks speciaals in het begin van het liedje, totdat je bij het refrein komt, want Jezus, wat lekker refrein heeft dit nummer. Net zoals de rest van het album: erg catchy.

9. Miss The Misery
Erg lekkere gitaarsolo in het begin. Sowieso zit het hele begin gewoon heel goed in elkaar. Het geeft me ook weer van die Dear Rosemary vibes. Gewoon een beetje een filler nummer.
Cijfer : 8

10. I Should Have Known
Wat een lekker begin heeft dit nummer toch. De opbouw is vergeleken met de rest van dit album goddelijk. Dit nummer is erg ondergewaardeerd. Het heeft misschien niet de punch die je verwacht van een Foo Fighters nummer, maar ik kan dit nummer zeker waarderen.
Cijfer : 9

11. Walk
HET BESTE NUMMER VAN DEZE PLAAT. Geweldige opbouw. Geweldig gitaarwerk. En zo freaking catchy nummer. Het is waarschijnlijk één van mijn favoriete nummers van hun en draagt deze plaat naar mijn nummer 1.
Cijfer : 10

12. Better Off
Ik heb voor dit nummer de Deluxe Edition gekocht. Het is gewoon een lekker catchy nummer en kan niet ontbreken bij dit album.
Cijfer : 8,5

Dit album heeft geen enkel middelmatig nummer, en de nummers lopen goed over. Ik heb ook een hint van nostalgie voor deze plaat die het in plaats van 4,5 sterren naar 5 sterren omhoogbrengt.

avatar van dynamo d
Na een zware stressvolle dag en dan White Limo draaien. Dat helpt echt!!