Foo Fighters - Wasting Light (2011)

Label: RCA

4. White Limo (3:23)
  5. Arlandria (4:28)
  6. These Days (4:59)
  7. Back & Forth (3:52)
  8. A Matter of Time (4:36)
  9. Miss the Misery (4:33)
  10. I Should Have Known (4:16)

met Krist Novoselic

11. Walk (4:16)
  12. Rope [Deadmau5 Remix] * (5:52)
  13. Better Off * (4:12)
avatar van stoepkrijt
Een tijdje terug hoorde ik White Limo als eerste nummer van dit album. Daar werd ik niet vrolijk van
Gisteren heb ik Rope zitten luisteren en dat nummer klinkt wel verdomd goed! Sinds gisteren kijk ik daarom toch ineens weer uit naar dit album.

avatar van kaztor
Hopen dat dit een opleving is ten opzichte van de tegenvallende voorganger.
Bij Foo Fighters geldt dat er na een tegenvallend album altijd weer een topper verschijnt.

avatar van richiedoom
Toen ik White Limo hoorde dacht ik echt, Sjezus Dave Grohl hou nou eens je grote klep! Dat gekrijs het werkt me echt op de zenuwen. Vind ik sowieso altijd wel jammer van foo fighters, dat gekrijs af en toe. Vooral die dvd van ze in wembley kan ik gewoon echt niet bekijken door al dat geschreeuw. Toen ik gister Rope hoorde, dacht ik kijk dit is alweer een stuk beter. Dus het zal mij benieuwen, dit album!

avatar van yvorbc
Krist Novoselic laat ook weer eens wat van zich horen(y) ben ook benieuwd naar dit album. Laat maar komen.....

avatar van hoi123
Toch wel benieuwd, al is die hoes echt spuuglelijk.

avatar van coldwarkids
Ik zie hier een namaak van KOL in.. als hoes dan.. hopelijk gaat het qua commericieliteit niet die kant op.

avatar van Kill_illuminati
Hier komt -op Kurt Cobain na- Nirvana samen met (ex)leden Dave Ghrol,Krist Novoselic en Pat Smear.

avatar van greendog
Holy moley! Ik heb ze afgelopen weekend in een geheim optreden in Londen mogen aanschouwen. Samen met 499 andere mensen was ik getuige van een rock en rollende Foo Fighters. Wat een heerlijke ervaring.
Ze speelde het gehele nieuwe album live, en dit klonk absoluut een stuk harder dan de voorganger. Dit is een album waar ik naar uitkijk, en niet alleen omdat Dave Grohl 1 meter van me af stond..

avatar van Nostak
Rope is alvast een geweldig nummer

Stijn_Slayer
Kill_illuminati schreef:

En de producer van Nevermind (Butch Vig) is hier ook aan het werk gezet. Krist doet maar op één nummer mee.

avatar van mee606
greendog schreef:

Gaaf! het dingwalls concert?

Als walk geen single word weet ik het ook niet meer, wat een goed nummer!

Antagoon
Hopelijk wordt het weer wat. Vond hun laatste platen toch wel erg matig. De singles waren niet te versmaden en nog een handvol andere nummers waren ook uitstekend, maar daar stonden mijns inziens teveel matige nummers tegenover.
Vind die hoes eigenlijk wel cool. Lijkt een beetje op die van Love's Forever Changes. De donkere variant.

kaztor schreef:
Hopen dat dit een opleving is ten opzichte van de tegenvallende voorganger.

Ik vond Echoes juist een enorm lekker album!
Ik heb van deze plaat nu rope en white limo gehoord. Rope wordt met elke luisterbeurt lekkerder en White Limo rockt als 'n malle

Rizz
Antagoon schreef:

Daar die ie mij ook aan denken ;p

Lekker nummer trouwens; Rope.

avatar van JelleAkkermans
De hoes doet mij denken aan The Piper at the Gates of Dawn van Pink Floyd.

Stijn_Slayer
Ook wel aan Forever Changes van Love, maar dan compleet anders uitgewerkt.

avatar van JVT
JVT
Hier kijk ik dus naar uit!!

avatar van midnight boom
De clip van Rope is uit. Het heeft wel iets, ben benieuwd naar het album

Weet niet of ik de link mag plaatsen maar hier kun je alle tracks live luisteren

Download Foo Fighters’ Wasting Light (Live) | Speak Into My Good Eye - speakimge.wordpress.com

Afgaande op de live versies, wordt dit echt een knaller van een cd.

Rizz
Klopt! Thanks for posten, klinkt als een album dat ik wel wil hebben in m'n kast ^^

avatar van Don Cappuccino
Bedankt voor die link, MarcoB. Mijn eerste impressie van dit album is best wel positief, het klinkt gewoon goed. Ik ben benieuwd hoe de studioversies klinken.

Rijnes
Live klinkt alles erg fijn, ook grappig dat ze werkelijk alles op de 'ouderwetse' manier aanpakken. Oude manier van videoclips schieten, alles op bandrecorder opnemen, ik houd daar wel van! Rope klinkt alvast lekker, weer heel anders dan wat we van de Foo's gewend zijn. White Limo was niet helemáál mijn ding, maar kijk hoe dan ook erg uit naar deze nieuwe release!

avatar van Snoeperd
Ik ben hier zeker benieuwd naar, Rope vind ik alvast erg goed en ook de review op Spin.com belooft veel goeds en ik ga ze ook nog eens live zien dus dan hoop ik des te meer dat de cd goed wordt.

avatar van OscarWilde
Ben ik de enige die gelijkenissen ziet tussen White Limo en Weenie Beenie?

Zo! Nu je het zegt

avatar van MDekens
Ik vind White Limo juist geweldig. Als je de clip erbij ziet is hij helemaal tof. Rope is net zoals My Hero, A Long Road To Ruin etc. Geef mij het ruigere werk maar.

Aloanator
Kom ik weer aan hoor als enige die White Limo leuker vindt dan Rope. White Limo past waarschijnlijk wat meer in mijn straatje. Rope is een goed nummer, typisch Foo Fighters, maar had iets minder "poppy" gekund IMHO.

avatar van Ducoz
Ik ga hem zo eens pre-orderen.
Krist Novoselic tourt mee he!
Bij cd wow isie nu 10 euro..

Vind Rope het minste nr, althans afgaand op de liveversies. Alleen het gitaar stukje met drums richting het einde vind ik echt goed>