Foo Fighters - Wasting Light (2011)

Label: RCA

4. White Limo (3:23)
  5. Arlandria (4:28)
  6. These Days (4:59)
  7. Back & Forth (3:52)
  8. A Matter of Time (4:36)
  9. Miss the Misery (4:33)
  10. I Should Have Known (4:16)

met Krist Novoselic

11. Walk (4:16)
  12. Rope [Deadmau5 Remix] * (5:52)
  13. Better Off * (4:12)
avatar van Madjack71
Is ws. ook wel te weinig eer hoor...en om een breezer....je als Lavigne erbij te noemen zal ook niet echt passen. Maar ik heb het idee dat ze wat meer op de mainstreamrocktoer zijn gegaan in vergelijking met eerdere albums, maar dit is pas mijn 1ste FF's album die ik geluisterd heb, dus dat is nergens op gebaseerd. Dat het een sympathieke band is, wil ik wel geloven, getuige ook de akoestische nummers in een kleine setting op Pinkpop en de uitbrander die Grohl gaf aan een oproerkraaier tijdens een concert.

avatar van sanni98
Wasting light is buitengewoon het hardste album van foo fighters en persoonlijk vind ik het ook het beste, waarom "omdat het eens wat anders is keiharde rifs en soms een schreeuwende grohl ja dat moet kunnen"

Het enige minpunt vind ik fat het niet meer echt foo fighters zijn het is niet meer rock/grunge dat ze vroeger waren.

Madjack71 schreef:

Om een wodka lime; ik denk dat de humorloze Lavigne niet bij de Foo Fighters opduikt, die krijgt jeuk van de humor van Grohl. Door lachen komen er barsten in de plamuur op haar gezicht en dan komt uit dat ze eigenlijk een sjagrijnige heks is

Maar goed, terug naar deze plaat. Dit is niet origineel, maar dat interesseert me eigenlijk ook niet zo. Het is gewoon lekker. En hun beste sinds hun eerste twee platen. Op die tussenliggende platen staan fantastische nummers, maar de platen als geheel zijn te wisselvallig. Deze is daarenegen weer vrij consistent, op een paar fillers na. En prima auto muziek

avatar van starsailor
Madjack71 schreef:

Die uitbrander is in scene gezet, zie ook de hilarische column van Nico Dijkshoorn:

De show van Dave Grohl | nu.nl/column donderdag | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Zo sympathiek is Grohl......

Antagoon
Had van het knokpartijtje gehoord, kende verder geen details. Ik vind Grohl ineens een enorme lul. Als Nico Dijkshoorn het zegt. Hij die verder geen belangen heeft, alleen dagelijks een snedige column hoeft op te leveren. En op bedrijvenseminars iedere week weer bijdehand en urgent uit de hoek moet komen. Iedere dag weer een nieuw onderwerp nodig om een grappig stukje over te schrijven. Als hij het zegt....dan moet het haast wel zo zijn. Grohl heeft afgedaan.

Verder best een geestige column, trouwens.

avatar van starsailor
Ik heb Dijkshoorn niet nodig om te zien dat dit akkefietje net iets te gelikt is. Verder volg ik niet blind zijn mening, maar deel ik het.

Dansen tijdens een Foo Fighters concert
De show van Dave Grohl

avatar van Don Cappuccino
Het zag er inderdaad erg gelikt uit. Misschien is Foo Fighters toch niet de band die de mainstream redt maar juist met de stroom meegaat. Nep zullen we maar zeggen.

Die documentaire kwam heel oprecht over maar daar begin ik nu ook mijn twijfels over te krijgen.

indiegator
Mensen zijn snel omgeluld. Dat blijkt maar weer uit de reacties hieronder. 1 persoon die een hekel heeft aan de Foos om wat voor reden dan ook (jaloezie? noem maar op) roept dat het een in scene gezet filmpje is. Haalt er wat uitspraken (Die Grohl in zijn boosheid roept uit) en hupsakee. Wie zegt er trouwens dat je niet mag dansen tijdens een Foo concert? Zijn we in Noord Korea of zo...
Wie maakt deze regels?

En ik neem aan dat de Foos met een behoorlijk proffesionele camera ploeg werken dus die
belichting en fade outs enz... zijn gewoon van een goeie oplettende crew.

Wat een blah verhaal zeg. nee, je moet iemand dood laten slaan tijdens een concert. Alsof er nog niet genoeg zinloos geweld is.

haveman
Columns hebben dezer dagen vooral een functie om mensen eens te laten nadenken over wat ze allemaal voorgeschoteld krijgen.

Ik ben zelf nogal goed van vertrouwen. Komt wellicht voort uit het feit dat ik andere mensen ook niet belazer(zoals de waard is .....).

Vind het wel grappig dat ik enige dagen geleden hier een berichtje heb geplaatst waarin ik zeg dat ik FF niet 'echt' vind.

haveman schreef:

Dat is inderdaad een functie van een column. De andere kant is dat er zoveel columns zijn die allemaal een origineel verhaal willen vertellen. Dat is de keerzijde; de onderwerpen zijn niet aan te slepen.

starsailor schreef:

...vind ik een lastig te begrijpen zin; je volgt de mening niet, maar deelt hem wel.

Het kan kloppen wat Dijkshoorn zegt. Ik beweer dan ook niet dat hij liegt, maar het is en blijft slechts een (erg grappige) observatie van een persoon. Vervolgens suggereer jij dat Grohl een vrij dubieus persoon is ("Zo sympathiek is Grohl"). Voor mij is dat wat kort door de bocht. Dat probeerde ik duidelijk te maken.

En wat "my show" van Dave Grohl betreft, dat klinkt inderdaad vrij suf. Aan de andere kant beginnen Amerikanen zinnen rustig met 'me' en vervolgens noemen ze de anderen. Cultureel verschil.

Tot zover de antropologie van Dave Grohl en zijn Foo Fighters

avatar van Ataloona
Niet zo lastig hoor, hij deelt gewoon niet altijd zijn mening, maar wel in dit geval.

avatar van LucM
Het recente album van Foo Fighters kan mij maar matig bekoren. Ik hou wel van een potje stevige rock en Foo Fighters heeft beslist een aantal sterke songs en albums achter hun naam maar hun rock is nu voorspelbaar geworden, ik krijg bij het horen van dit album steeds de indruk dat eerder en beter van hen gehoord te hebben. Wat mij vooral tegensteekt is het geschreeuw van Dave Grohl. Nu ja, dit kan om vreugde of woede te uiten maar Dave Grohl schreeuwt soms ganse coupletten in en dat gaat tenslotte irriteren. Nog een minpunt is dat de refreinen vaak goedkoop in elkaar zijn gestoken met het oog op stadions door enkele woorden te blijven herhalen.
Wat de songs zelf betreft, de eerste 4 zijn wel behoorlijk maar daarna zakt het geleidelijk in.

avatar van kever007
Dit album valt mij tegen. Te braaf opgenomen, de rauwe randjes zijn te gemaakt.
"II should have known" en "walk" zijn wel aardige nummers.

avatar van stoepkrijt
Zijn er meer mensen die gisteren de film Falling Down hebben gezien?

Vanaf de eerste scene, waarin werd ingezoomd op een paar kentekenplaten en bumperstickers dacht ik al: dit heb ik eerder gezien. Toen hoofdrolspeler Michael Douglas even later zijn auto uitstapte, die midden in de file liet staan en wegliep wist ik het zeker: Hierop is de videoclip van Walk dus gebaseerd!

Verderop in de film kwam ik nog een aantal punten van herkenning tegen die ook in de clip van Walk verwerkt zitten. Vooral de scene in de Whammyburger (leuke petjes hebben ze daar!) vond ik erg leuk en herkenbaar .

Omdat dit MusicMeter is en geen MovieMeter zal ik maar ophouden met praten over de film en aan iedereen die de film wel kent, maar de videoclip niet aanraden om die snel te gaan kijken! Want dit is erg leuk jatwerk

avatar van bennerd
Berichten verplaatst naar Foo Fighters

avatar van bommel
Lekkere plaat voor in de auto , en dan lekker hard.
Vooral Walk vind ik steengoed

avatar van Desert
Walk heeft wel een fijne clip en is een fijn nummer. Parodie op de film Falling Down als ik me niet vergis?

Klasse.

avatar van Fred Flinstone
Houd je van wat stevigs? Luister dan eens naar de Foo Fighters. Dat was mijn kennismaking met deze band, nog niets eens zo langs geleden. MP3 op en echt: BLOWN AWAY. Stevig ja, maar melodieus, doorleefd en authentiek. Ik heb deze cd inmiddels tig maal beluisterd en kan geen slecht nummer vinden. Favoriet is These days. Top nummer. Kortom een echte aanrader, ik ga voor 4 sterren.

avatar van Weirdo Wizzy
Dit album rockt echt lekker van begin tot eind. Lekker stevig, catchy refreinen toch wel. Vliegt nog eens even lekker uit de bocht met een nummer als White Limo. Komt nog vaak voor in mijn cd speler, 4,5 ster

avatar van Oldfart
Houd je van wat stevigs? Luister dan eens naar de Foo Fighters
......ooohh..

't is maar wat je stevig noemt ; it's all in the ear of the beholder Fredje

avatar van Kronos
Natuurlijk is er wel wat stevigers te vinden dat dit, wat niet wil zeggen dat dit geen lekker stevig muziekje is.

Vooral een plaat voor liefhebbers van vinyl toch, want geheel analoog opgenomen. Dat kom je vandaag niet vaak meer tegen.

Het resultaat mag er zijn. Een geluid dat tegelijk vol en warm is, je werkelijk onderdompelt. Zaaalig!

avatar van Dietmar
Voor de moment vind ik dit de beste van de Foo Fighters ! Verveelt geen minuut! Favoriet: Back & Forth

avatar van Kronos
Naast deze vind ik het debuut ook helemaal goed. De tussen liggende albums hebben lekkere hits maar boeien me niet zo als geheel.

Nieuwstad
starsailor schreef:

Zo sympathiek is Grohl......

Uitstekende column van Nico, wat een nepgast idd die Grohl. De Marco Borsato van de Amerikaanse rock. Pretentieus mannetje is het.

De eerste twee FF platen waren nog erg goed, maar daarna ging alles op de automatische piloot. Dit nieuwe album weet me ook wederom totaal niet te boeien, wat een voorgekookte eenheidsworst

avatar van Snoeperd
Hoezo, van dat vechten is misschien wat braaf maar toch zeker niet verkeerd. En die ingestudeerde shows vind ik ook meevallen. Concerten zijn lekker rauw en op Pinkpop met die regenboog was toch ook niet ingestudeert, of hij is God.

avatar van tsjong
Had ik al gezegd hoe geweldig ik dit album vindt? Ook de clip bij Walk is hilarisch Nog steeds mijn favoriete plaat van 2011.

avatar van IllumSphere
Ik heb echt niets met de Foo Fighters, maar door de positieve geluiden hem alsnog beluisterd. Het klinkt goed, iets wat ik niet had verwacht. Ik heb niets negatiefs gevonden, dus dat is ook zeer goed. Ik heb eigenlijk geen favorieten, aangezien alles wel goed klinkt.

Dit was mijn eerste album van de foo fighters & ik was meteen verkocht.
Bridge Burning is echt een prachtig nummer om mee te beginnen.
Alleen vind Arlandria een tegenvaller vanwege het begin: ik vind dat echt niet passen bij dit nummer

avatar van michael1002
Beste Foo Fighters album iets harder geeft de boel toch wat meer pit