The Red Hot Chili Peppers - One Hot Minute (1995)

Label: Warner Bros.

6. Pea (1:47)
  7. One Big Mob (6:02)
  8. Walkabout (5:07)
  9. Tearjerker (4:19)
  10. One Hot Minute (6:23)
  11. Falling into Grace (3:48)
  12. Shallow Be Thy Game (4:33)
  13. Transcending (5:46)
  14. Bob * (5:43)
De invloed van Dave Navarro op dit album was enorm. Het werd hier en daar een Jane's Addiction-achtige sound. Is dat erg ? Nee !
Maar de plaat werd niet bepaald een favoriet van de fans.
Ook de band zelf liet alle songs links liggen toen John Frusciante zich weer bij zijn makkers gevoegd had.
Zelf vind ik dat dit album een beetje ondergewaardeerd is.

Wel t minste album van de Peppers dat ik ken iig!

Ach, beter dan het uitgemolken Californication. My Friends is een van hun mooiste nummers, Warped is heerlijk energiek en Pea is bijzonder schattig.

Jessie
Wist je dat 'Tearjerker' geschreven is voor Kurt Cobain? Ik vind het een goede plaat maar ze hebben zeker betere!!heb ook liever frusciante, hij kan beter gitaar spelen vind ik, en heeft een aparte sound!!

tzijn wel wa gekke nummers maar kvin da wel sjiek!!

miloz
Ik vind ook dat deze plaat ondergewaardeerd is. Ik heb hem lang niet geluisterd. Maar ik kon er altijd erg van genieten. Coffee Shop en Trencending dat zijn echte goeie nummers die zo op Blood Sugar Sex magic hadden gekund.

buddy
Ik vind het geen verkeerde keuze: Dave Navarro op gitaar bij de Peppers. Ik vind het een goede plaat maar voor de meeste mensen zit het echte peppers geluid er niet in. Nu vraag ik me af. Wat is het Peppers geluid. Als ik nu is naar al hun albums luister hoor ik toch elke keer weer een ander geluid MAAR je hoort wel meteen dat het de Peppers zijn. Het is altijd weer anders bij de Peppers en dat maakt het nou juist zo geweldig. En het komt echt niet alleen door Dave dat deze plaat harder is want er zitten nog 3 andere super muzikanten in de band die toch ook wel bepalend zijn geweest voor het geluid van dit album. Maar mijn voorkeur gaat toch naar John Frusciante. Die past er naar meer in en ik ben het niet met Jessie eens dat Frusciante beter is dan Dave. Het zijn gewoon totaal verschillende gitaristen met een eigen sound!

avatar van tomthumb
Goed album maar kon destijds natuurlijk niet tippen aan BloodSugar. Helaas zijn de Peppers hierna wel heel erg poppy geworden.

Joy
volgens mij valt dat poppy wel mee, maar na het doorbreken met blood sugar bijna als vanzelf omarmt door de commercielen

joy

avatar van c-moon
Zeker niet mijn favoriete Peppers-plaat, maar zeker géén slecht album...

Favoriet nummer is echt wel AEROPLANE !!!
Gisteren kwam dat nog eens voorbij op Radio 21 (Classic 21) en ik wist weer hoe lekker ik dat nummer toch wel vind...

Jessie schreef:
Wist je dat 'Tearjerker' geschreven is voor Kurt Cobain?

carolien schreef:

hoe weet je dat??

anthony en kurt waren vrienden en hij was dan ook geschokt dat hij zelfmoord pleegde, hier is een bron van het nummer
ben wel niet zeker dat het betrouwbaar is

avatar van Sonic Nurse
1,0
Bagger!

Ik vind dit het allerbeste album van hen ooit. Dat vind ik zelf redelijk gek, want ik ben een ongelooflijke fan van John Frusciante, zowel bij Ataxia, als bij rhcp als solo. Dus het verbaast me wel dat ik dit album zo goed vind. Achja, 't zal wel aan de ongelooflijk lekkere nummers liggen, schat ik.

Sexor schreef:
Het is ongelooflijk vervelend dat er zo weinig van die t-shirts voor meisjes bestaan. 'k Heb er nu wel één van Stadium Arcadium, maar dat vind ik lang niet het beste album.

Laat ik nu een tour-t-shirt met afbeeldingen van dit album, One Hot Minute, hebben (wel weer voor mannen)

@ Sonic Nurse....waarom bagger?

Dit is een geweldig album, het klinkt misschien niet als de peppers, maar het is gewoon stoere muziek!

hun beste

avatar van FunkyMonk
voltazy schreef:
hun beste

hmm, nee

Toch wel meer dan One Hot minute; ik kom zelf tot ongeveer 30 minuten.

FunkyMonk schreef:

hmm, nee

dat is jou mening maar dat Californication een goede 2de is ben je denk ik wel met mij mee eens

Welmert schreef:
@ Sonic Nurse....waarom bagger?

ik vind stadium arcadium ook niet meer als de peppers klinken eigenlijk, eerder de ''uitgebluste inspiratieloze aardappels'' ofzo

Joy
naja, na 25 jaar peppers, en o zoveel uitgebrachte reetegoeie muziek, mag er nu en dan eens een mindere plaat tussen zitten?

mijn eigen favoriet:

Debuutalbum:

red hot chili peppers

Joy schreef:

tuurlijk

avatar van FunkyMonk
Het album is niet slecht hoor, dat niet, maar het klinkt wel héél anders met Dave Navarro. Ik ben nooit weg geweest van zn manier van spelen. En hij komt hier ook nog eens heel overheersend over(Flea laat hier amper iets tonen). Ik was gewoon een beetje teleurgesteld, na het sublieme BSSM. John en Flea vullen elkaar daar zo goed aan, en ik hou ook meer van John zn fijnere Jimi Hendrix-achtige style. De Funk was hier gewoon helemaal weg...
Maar ik kan er inkomen datje dit hun beste vind, ik ken nog mensen die veel liever deze sound horen; maar het is gewoon niet zo typerend voor de Peppers.

Jessie
carolien schreef:

hoe weet je dat??

Ik heb anthony kiedis zijn boek gelezen 'scar tissue' en daar staat veel in hoe hij aan zijn liedjesteksten komt! en bij tearjerker stond erbij dat het over kurt cobain ging! het was raar omdat te geloven want ik had eerst gedacht dat het over een meisje natuurlijk ging

leuke plaat vooral pea! haha hoe verzin je zoiets:D

avatar van Facedown
peapower schreef:
leuke plaat vooral pea! haha hoe verzin je zoiets:D

Drugs?

Joy schreef:

joy

Nou, met uitzondering van dit album, zeker?

Iedereen mag dan wel denken dat Californication 'De Grote Comeback' was, maar de echte fan weet wel dat de Peppers nooit weg zijn geweest. Ik vind dit een alleszins geslaagd album. Misschien klinken ze met Frusciante wel meer als de Peppers, ofzo, maar ik zou niet weten wat er echt mis is met dit album.

avatar van Tribal Gathering
Met afstand mijn favoriete Peppers album. En dat terwijl ik John Frusciante als gitarist een stuk hoger heb zitten als Dave Navarro.

Er wordt uitstekend gemusiceerd, de composities zijn over het algemeen lekker complex en je hoort de drugsinvloeden op een positieve manier de sound bepalen.

Wat een verademing in vergelijking met (de singles van) Stadium Arcadium.

'Warped' klinkt lekker experimenteel, en heeft een mooie rocksound; dit mis ik wel bij het latere werk.
Jammer dat ze 'Warped' en 'My Friends' niet meer live spelen, maar misschien is dat wel te ingewikkeld voor John Frusciante.
Horen allebei wel bij de favourieten van mij.

avatar van Reint
Nee, niet te ingewikkeld, maar hij haatte dat album ofzo.
Man wat heeft dit album geweldige nummers, eigenlijk is dit een hele andere band. Een meesterwerk. Mar wel een hele donkere.