Stevie Nicks - In Your Dreams (2011)

Label: Reprise

1. Secret Love (3:16)
  2. For What It's Worth (4:36)
  3. In Your Dreams (3:59)
  4. Wide Sargasso Sea (5:36)
  5. New Orleans (5:35)
  6. Moonlight (A Vampire's Dream) (5:26)
  7. Annabel Lee (5:59)
  8. My Heart * (4:13)
  9. Soldier's Angel (5:16)

met Lindsey Buckingham

10. Everybody Loves You (5:17)
  11. Ghosts Are Gone (6:06)
  12. You May Be the One (5:27)
  13. Italian Summer (4:39)
  14. Cheaper Than Free (3:38)

met Dave Stewart

Fleetwood fan
Ben ik de eerste bij dit nog niet verschenen album? Op Youtube al een live uitvoering van "secret love" kunnen zien en vind het nummer goed klinken. Echt Nicks
Benieuwd naar de rest. Eindelijk weer nieuw studio matriaal van deze dame. Wat hebben we er lang op moeten wachten.
De hoes is in ieder geval al prachtig.

avatar van devel-hunt
Is dat Stevie Nicks op de hoes zelf?? Lijkt wel een foto uit 1977. Zal wel flink met de computer zijn bewerkt
Wel een hele mooie hoes, beetje dromerig. Maar de plaat heet dat ook 'In your dreams' .
Ik hoop nu eens een ingetogen Stevie Nicks plaat te horen. Haar andere solo platen zijn vaak te bombastisch en te overgeproduceerd. Waar ik wel erg nieuwschierig naar ben is der samenwerking in het nummer 'In your dreams' een duett met Kate Bush, twee namen die je niet snel zal verwachten.

Fleetwood fan
Ben het met het onderwerp te bombastisch en te overgeproduceerd eens. Echter verwacht ik dat Dave Stewart er goed werk van heeft gemaakt. Dat lijkt mij aan hem wel toevertrouwd. Ondertussen het nummer "Cheaper Than Free" ook kunnen beluisteren en ZIEN op Youtube. En ook dat nummer vind ik goed klinken. Niet te, gewoon goed.
De hoes zal waarschijnlijk inderdaad bewerkt zijn met de computer maar ach...niks mis mee toch?
Nu wachten op 3 mei. Ben heel benieuwd.

Hé, een duet met Kate Bush. Dat is nog eens interessant.

devel-hunt schreef:

Helemaal niet; Stevie Nicks is buitengewoon goed bewaard gebleven, misschien was ze in de middeleeuwen wel echt voor Welsh Witch aangezien.

Dat nummer met Dave Stewart (cheaper than free) op Youtube vind ik niet zo heel bijzonder, eerlijk gezegd. Het geluid is goed, Stevies stem ook maar de rest is maar zo zo.

Gelukkig is het het laatste nummer van de cd, dat mag balladachtig klinken bij Nicks, dat is eigenlijk altijd wel zo.
Ik ga Rock a little nog eens draaien vanavond. Dan weet ik zeker dat Stevie Nicks de bocht uitvliegt en dan wordt een nieuw album alleen maar beter....

Fleetwood fan
Ondertussen AL de nieuwe CD in huis en al 3 rondje gedraaid. Even wennen en de opmerking "overgeproduceerd" kwam wel al in mij op tijdens het beluisteren.
Toch klinkt ze nog goed bij stem. Lekker stevige nummers met goed tempo.
De volgorde van hier boven klopt niet helemaal, en ik heb een versie met 13 nummer waaronder het nummer "New Orleans".
En een nummer met Kate Bush????? Wie heeft dat verzonnen????
Wel een nummer met Lindsey Buckingham! Zouden ze nog eens samen een Fleetwood Mac album maken?

Fleetwood fan schreef:
En een nummer met Kate Bush????? Wie heeft dat verzonnen????

Die Kate Bush-roddel is grote onzin. Dat nummer met Buckingham(soldier's angel) is het meest experimentele en minimalistisch gearrangeerde nummer dat ze ooit opnam. Vind ik prachtig, maar als iemand het niks vind snap ik dat ook. In elk geval met veel lef gedaan. Ze wilde het nummer er perse op hebben en met Stewart en vele anderen lukte het maar niet. Lindsey gebeld en "he helped me out with this song, which makes me really happy".

Het is duidelijk dat Buckingham in 2010 dacht in de studio te belanden met de Mac, maar Nicks koos voor dit solopad: daarom vouwt Lindsey zijn voor FM bedoelde songs voor het eerst om in een solo-album (normaal is dat andersom) dat in September uitkomt. 5 van die prachtsongs zijn al in liveuitvoering op youtube te vinden. Kijk maar in het Lindsey-discussieforum alhier, daar staan de links.

Het lijkt er echter op dat Buckingham na een kleine herfsttour door de States klaar is om met Nicks en de andere Maccers de studio in te gaan in 2012.

En Nicks gaf aan dat ze genoten heeft van het samen nummers schrijven met Stewart. Laat ze dat dan volgend jaar maar eens voor het eerst doen met Buck. Kan alleen maar beter werk opleveren dan op deze plaat: aardige songs, veel te gladde productie. Zoals op het meeste solowerk van haar. Very mediocre. 2,5 sterren om te beginnen.

Bij de weg: Ik ben wellicht de enige, maar ik vind de hoes echt gruwelijk.

Het album is overigens al een paar dagen te beluisteren op rollingstone.com als stream.

avatar van musician
2,5** klinkt mij niet al te best in de oren. Ik vind het tenministe laag.
Bepaald geen Trouble in Shangri la begrijp ik, wat is precies het probleem?

Ik moet die Lindsey songs nog beluisteren, heb er nog te weinig tijd voor gehad. Maar net als het album van Stevie, het is voor mij verplichte kost om sowieso aan te schaffen.

Met de nummers van Lindsey en Stevie zouden onder de bezielende leiding van Lindsey twee Fleetwood mac albums kunnen zijn gemaakt. Ik vind dat nog steeds een beetje een schande dat dat niet is gebeurd.

Maar goed, het goede bericht is dat ze in 2012 toch met z'n allen de studio in gaan. Ik hoop dat ze tegen die tijd nog een beetje materiaal hebben liggen....

Nee musician, ik ben ook nog niet enthousiast over deze plaat. Maar het is 2,5 om te beginnen. Misschien staan er wat groeiers op. Dat vind ik nog niet na 3 of 4 luisterbeurten, mede ook omdat veel tracks echt 3 minuten ideeen zijn die allemaal tot volle 5 minutensongs worden uitgetrokken. Soms terecht, maar vaak ook niet, op eerste gehoor.

En ik heb gewoon moeite met dit aalgladde geluid. Ik hoop toch echt op alt. countryfolk met een productioneel radiotintje: daar is haar stem voor geboren, en dit is allemaal zo geproduceerd dat ik emotie mis die wel in zang en songs aanwezig zijn.

avatar van devel-hunt
Fleetwood fan schreef:

Verzonnen?

YouTube - Stevie Nicks & Kate Bush "duet" -- new single "Secret Love"

Een bagger nummer, dat wel weer

Dat is wel echt een héél erg slecht nummer. Mijn hemel zeg..

avatar van harm1985
Op de eerste single klinkt ze als een vrouwelijke Bob Dylan. Klinkt ook behoorlijk overgeproduceerd en het riekt naar auto-tune of iets dergelijks.

avatar van koel
Is wel even wennen. Album komt langzaam op gang. Tracks duren best lang, waardoor ik bij sommige nummers de neiging heb om te skippen. Wanneer eenmaal bij track 6 Lindsey Buckinham om de hoek komt kijken, glimlach ik tevreden. Wat een fijne combinatie die twee. Het album klinkt een stuk puurder dan Shangri-La. Minder dromerig, dat wel (hoewel de titel anders doet vermoeden). Nog een paar keer luisteren dus.

avatar van Hans Brouwer
devel-hunt schreef:
Jammer hoor..... Kate Bush die een duet aangaat met Stevie Niks. Ik ben altijd benieuwd naar nieuw materiaal van Kate.... Maar als Kate gaat meezingen met die heks dan is mijn nieuwsgierigheid direct over.

koel schreef:
(...) Het album klinkt een stuk puurder dan Shangri-La. (...).

Is dat positief of negatief?

avatar van koel
musician schreef:

Is dat positief of negatief?

Kan ik zo niet zeggen. Ik houd wel van échte instrumenten en hun definieerbaarheid in de muziek. Niet dat Shanri-La te synthetisch is, maar het klinkt wat geproduceerder en gladder. Desalniettemin een geweldig album! Beide hun eigen krachtige eigenschappen dus.

avatar van Twinpeaks
Geen onaardig album van Stevie Nicks.Het rockt indien nodig en ook de rustige tracks overtuigen.Wel heb ik net als bij eigenlijk alle Stevie Nicks albums,dat mijn aandacht na ongeveer een nummer of 8 begint te verslappen.Prijsnummers hier zijn het flink rockende The Ghosts Are Gone en The Soldiers Angel met Lindsey Buckingham.Hier hoor je dat er idd wat betreft Fleetwood Mac nog best wat moois in het verschiet kan liggen.De productie van Dave Stewart is sober en in dienst van Nicks.In de meeste gevallen pakt dit goed uit ,soms slaat hij de plank mis en gaat Nicks over de top (Italian Summer).Die strijkers is echt too much.Al met al toch een aardige plaat ,die zijn weg wel zal vinden naar de Nicks/Fleetwood Mac liefhebbers maar waarschijnlijk niet voor nieuwe zieltjes gaan zorgen.

avatar van musician
Hele fietstocht achter de rug naar mijn plaatselijke MediaMarkt, de enige plek waar ik in mijn woonplaats na werktijd een cd kan krijgen. Zijn ze In your dreams vergeten in te kopen........ ....... Ik bestel hem wel weer bij Amazon....

Ik vind, in tegenstelling, tot anderen een héél aardig album van La Dame Nicks. Ik kan wel begrijpen, dat door heel aparte stem, zijn snel vergeleken wordt met Fleetwood Mac, maar dat moet je eigenlijk gewoon niet doen en dit album"als haar "eigen ding beluisteren. En dan merk je toch al snel dat zij al aan kwaliteit hiets heeft ingeboet. The Gost Are Born, klinkt heerlijk rocky. Cheaper Than Free, samen met Dave Stewart klinkt helemaal niet verkeerd. Goed dus. Soldier's Angel is na nog wat prille luisterbeurten mijn favoriet, maar echt zwakke nummers staan er niet op. Wel ben ik het met shackinup eens, dat sommige nummers wat korter hadden gekunnen (Maar ja, wanneer doe je het goed?). Nee hoor, een aanrader.Ze heeft in het verleden veel zwakkere albums gemaakt. Gek trouwens dat Enchanted, de driedelige cd niet op MuMe staat, maar als toevoeger ben ik een complete leek!

Verzonnen?

YouTube - Stevie Nicks & Kate Bush "duet" -- new single "Secret Love"

Een bagger nummer, dat wel weer

Ja zeg, heeft een of andere thuismixidioot twee nummers verbouwd tot 1, niet eens met instemming van de betreffende artiesten, en men denkt dat ze samenwerken. Kom op zeg, Ik vind Secret Love ook geen goed nummer maar hier is het wel heel erg misbruikt en vernederd.

avatar van Oldfart
Jeetje ... ...dit zal in ieder geval niet in mijn dromen voorkomen, en nat zijn ze al helemaal niet.

Wel een mooi paard overigens.

Fleetwood fan
Halve ster omhoog. De nummers nu een aantal keren gehoord en zoals ik gewend ben bij Stevie Nicks moet ik haar werk altijd vaker hebben gehoord om het te gaan waarderen. Zoals vaker vermeld zijn de nummers wat aan de lange kant. Annabel Lee vind ik zo'n voorbeeld. Heerlijk nummer in de eerste 3 minuten, daarna verzwakt de interesse.
The Ghosts Are Gone vind ik heerlijk. Rockt er op los.
Italian Summer is een nummer dat afwijkt van wat je gewend bent maar ik mag dat wel. Laatste uithaal van haar in dat nummer vind ik geweldig.
Ja...al met al toch zeer tevreden over zo goed als bijna alle nummers.
Een album dat vraagt om nog eens afgespeeld te worden. Top!

avatar van musician
Ik heb maar even een uurtje eerder vrij genomen, zodat ik bij de reguliere platenzaak het album kon ophalen.

En ik zit er nu middenin, track 5 om precies te zijn. Het voorgaande nummer, Wide Sargasso sea, benam mij even de adem. Maar nu is het weer een rustig voortkabbelende track, New Orleans. Daar ben ik dan niet zo wild van.

De productie van Dave Stewart vind ik tot nu toe vrij onberispelijk eerlijk gezegd.

In het boekje staan de "Three witches of Eastwick" weer uitgebreid geportreteerd. Ook achterin nog een keer. Zoals ik al eerder schreef, in oudere tijden was Nicks zonder aarzelen op z'n gunstigst het dorp uitgezet door de lokale bevolking. Met bezemsteel, zwarte katten, kookpotten en ook haar mobiele studiotje, dat ze voor plotse creatieve invallen altijd bij de hand heeft.

The Soldiers Angel zie ik maar als een prachtig eerste, hernieuwd levensteken van Fleetwood mac, met een prominent aanwezige Lindsey Buckingham. Sterk nummer.

Ik zit in de tussentijd het boekje verder door te lezen: wordt daar Mick Fleetwood niet als drummer opgevoerd? Ja, bij de drummers op het album staan er in totaal vier, naast Fleetwood ook Steve Ferrone (ook bekend van solo albums van Christine McVie), Blair Sinta en Mike Campbell. Volgens mij is de laatste een hobby-drummer, want gitarist over het algemeen, bij Tom Petty & The Heartbreakers.

Maar Nicks heeft haar hele leven al steun van Mike Campbell inzake haar composities op haar solo-albums dus waarom niet. Jammer dat niet per nummer staat aangegeven hoe de personele bezetting is geregeld.

Overigens, wel een teken aan de wand: volgens mij is Lindsey Buckingham voor het allereerst gevraagd voor een solo-album van Stevie Nicks. Vandaar dat hij niet wist hoe snel hij uit moest rukken om het nummer te redden. Hij wordt ook uitgebreid bedankt, daar niet van. Dat stemt optimistisch voor de toekomst.

Ik ga Stevie toch een hoge voldoende geven, hoeveel laat ik uiteraard nog weten. Ik ga het album eerst eens een avondje draaien.

Ik ga trouwens ook een correctie indienen van de nummers en volgorde die hierboven staan genoteerd. Klopt volgens mij echt geen hout van.

Edit: is inmiddels gebeurd

avatar van musician
Ieder zijn smaak, maar tot nu toe heb ik mij met het meeste van In your dreams prima vermaakt.

Nummers die misschien nog niet zijn genoemd, zoals Annabel Lee, behoren toch wel tot het betere werk van Stevie.

Ik lijk misschien een adapt en geweldig bevooroordeeld, maar eigenlijk ben ik altijd nogal kritisch op het meeste solowerk van Stevie Nicks. Bella Donna, The Wild heart, ze halen voor mij net aan een voldoende. Rock a little zeker niet. The Other side of the mirror vind ik erg mager, net als Street angel.

Echt opgeveerd ben ik pas van haar vorige solo album, Trouble in Shangri La. Daar kwamen eindelijk goede composities, goed spel en een goede productie naar boven. Dat album is overigens inmiddels ook al weer 10 jaar oud. Maar het steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit.

In your dreams klinkt door de productie van Dave Stewart behoorlijk actueel en modern. En daar is natuurlijk op zich niets op tegen.

Wat ik er tot nu toe van heb gehoord, doet mij voorlopig het oordeel geven dat het geen Trouble in Shangi la is, maar dat het toch een heel eind komt. Wellicht op de 2e plek in de Stevie-Nicks-solo-competitie. En dat is toch in ieder geval niet verkeerd.

Al met al staat Stevie natuurlijk inmiddels eenzaam aan de top. Wie kent er een vergelijkbare vrouw van haar leeftijd, die zelf nog bijna al haar composities schrijft (zonder leesbril, heb ik me laten vertellen) nog steeds kan rocken (Ghosts are gone is toch ook grandioos!) en bovendien geweldig van stem blijft? Haar onverslijtbare jeugdige uiterlijk doet haast vermoeden dat bovenaardse krachten haar van een eeuwig rock-leven zullen blijven voorzien.....

Hier past meer een zaligverklaring, het is jammer dat ik geen inspraak heb in de katholieke kerk.

Prima gedaan, Stevie, zeg ik voor nu alvast, ik neem aan dat je met Mick en Lindsey inmiddels warm hebt gedraaid voor 2012..........?

avatar van Hans Brouwer
musician schreef:
De Heilige Maagd Maria wenst gelukkig geen valse kraaien om haar heen dus een zalig verklaring voor Stevie Niks zit er echt niet in . Musician, wellicht "in your dreams"?

avatar van musician
Nou, ik heb van Stevie Nicks meer wondertjes gezien en vooral gehoord dan van de vorige Paus......

Speelt Lindsey niet gitaar op een van de nummers op Shangri-La, musician? Zeker niet zo opvallend als op deze, maar toch, als ik het me goed herinner....

avatar van musician
Ergens een klein akoestisch riedeltje, of zoiets? Of was dat niet bij de titeltrack van Behind the mask? Ik heb het boekje van Shangri-La nog even bekeken. Hij werd wel bedankt, maar zijn naam stond niet bij de gitaristen, die per nummer werden genoemd.

musician schreef:
Klopt helemaal, Hans. Op geen enkele solo cd van Stevie speelt Lindsey mee. Wél andersom. Op de soundstage dvd van Lindsey Buckingham zingt zij als gast 2 nummers mee. De info, die bij deze cd staat klopt dus niet. De gitarist op Soldier's Angel is Waddy Wachtel. Wél is het nummer samen met Lindsey geschreven en dat is goed te horen, vind ik