Tyler, the Creator - Goblin (2011)

Label: XL

9. Sandwitches (4:51)

10. Fish (6:20)
  11. Analog (2:54)

met Hodgy Beats

12. Bitch Suck Dick (3:36)

met Jasper Dolphin en Taco Bennett

16. Burger * (3:50)

17. Untitled 63 * (1:06)
  18. Steak Sauce * (3:22)
avatar van Bedorvenkebab
Ondanks de hype die erover heen hangt toch wel de meest interessante rapplaat van 2011 verwacht ik. Refrein van Radicals is wel heel simpel, ach zal er wel bij horen met zo'n titel.

TYLER THE CREATOR LIVE = ENERGIE^2
Yonkers is trouwens ook keihard, een voltreffer. Alleen al die openingszin "I'm a fucking walking paradox, no I'm not" om over de rest van zijn woordspelingen nog maar te zwijgen.

Meest belovende hiphop groep van dit jaar zeg ik (en dat terwijl ik niks weet van hiphop, maar wel van hypes )

YouTube - Odd Future - Sandwitches Live at Thrasher SXSW 2011

YouTube - Urban Nomad Eats Odd Future f. Tyler & Hodgy Beats - French (rooftop jump) @ Thrasher SXSW 2011

Interview:

YouTube - SXSW 2011 OFWGKTA - FRENCH

Freestyle:

YouTube - SB.TV - Tyler, The Creator & Hodgy Beats - OFWGKTA - [ODDFUTURE]

avatar van FlyLo
OFWGKTA komt zelfs naar Rock Werchter. Toch verrassend voor zo'n kleine (anti-commerciële) groep, had ze eerder op Pukkelpop verwacht. Bij mijn weten zijn ze zelfs nog nooit op de radio geweest in België.
edit: blijkbaar toch heel af en toe met Yonkers en de Toro Y Moi remix van French

Bitch Suck Dick live!

Fish live!

Begin er nu toch steeds meer van te verwachten....

avatar van P.O.W.
Die eerste video kan ik niet warm van worden, "Fish" lijkt me wel erg vet.

avatar van Delars
Dit is toch echt het album waar ik het meest naar uitkijk..

Harco
Hij staat inmiddels ook in de iTunes-store. Er komt ook een deluxe-editie met drie extra tracks.

avatar van Delars
Haha, die deluxe cover...

avatar van Silky & Smooth
Die is echt lelijk!

avatar van Delars
Wanneer lekt er nou weer eens een hele track...

Kan me niet voorstellen hier snel iets van lekt. Tyler heeft zelf alle producties gedaan en ze werken bijna alleen maar samen met mensen van OFWGKTA.

avatar van Delars
Ik kan het me ook niet voorstellen, toch hoop ik het ..

ELdonkey schreef:

Inderdaad, goede zaak is dat.

avatar van KampF
Over Odd Future gesproken, wat is de grote deal eigenlijk? Alles draait om Tyler. Hodgy Beats geeft nog een paar woorden, EARL doet niet meer mee. Maar de rest? Die staan er echt als zakken bij.

Bij Odd Future / OFWGKTA denk ik sowieso alleen maar aan Tyler.

avatar van P.O.W.
Dat komt omdat Yonkers er voor heeft gezorgd dat OFWGKTA bekend is geworden bij groter publiek en hij is sowieso wel meer op de voorgrond qua persoonlijkheid. En misschien is dit nu eerst ook wel het plan, alles inzetten op Tyler. Die gast gaat groot worden, later kan de rest meeliften.

Maar OFWGKTA hebben al stapels muziek uitgebracht waar Tyler niet in voor komt. Check hun site maar voor downloads.

Jammer trouwens dat Earl is weggestopt in een internaat, die gast is goed.

avatar van Dwejkk_
KampF schreef:
Bij Odd Future / OFWGKTA denk ik sowieso alleen maar aan Tyler.

Ik denk dat je dan toch wel heel wat mist. Als je Earl's debuut en het laatst verschenen nummer 'Dat Ass' hoort, hoor je toch wel dezelfde kwaliteit als Tyler's debuut en kan je er ook wel vanuit gaan dat als hij terugkeert dat hij even groot kan worden als Tyler. Ook het album van Frank Ocean is zeker de moeite waard. Andere nummers die je zeker moet proberen: Supermarket van Domo Genesis, 64 van Mellowhype, Stickup en Forest Green van Mike G en Flashlight van Syd tha Kid. En ook op de verzamelaars Radical en The Odd Future Tape staat genoeg interessant werk van de andere.

avatar van Colucci_Era
Wtf

Hahaha. Mooi man. Die lach

yfrog Photo Shared by fucktyler

Fuck. I'm So Fucking Happy Right Now.
3 minutes ago

Fuck. I'm About To Cry.
5 minutes ago

bijna

tuktak
zaterdag 30 april odd future in paradiso trouwens. om erbij te zijn nu het nog leuk is zegmaar. vorige album van tyler, the creator (briljante naam trouwens) is zeker leuk, het doet me allemaal erg denken aan de londense grimescene.

avatar van Delars
Zit te twijfelen welke ik bestellen ga
Wil eigenlijk die drie extra tracks ook wel..

avatar van Delars
Op Bol.com staat trouwens dat hij 6 mei geleverd wordt, als je hem nu besteld.
Staat het nou hier verkeerd , of daar?

avatar van Chrisseh
tuktak schreef:
zaterdag 30 april odd future in paradiso trouwens.
Waattt. Daar wil ik eigenlijk wel naar toe. Alleen spijtig dat het op koninginnedag is, dan sta ik waarschijnlijk ergens op Museumplein/Vondelpark.. maar OF live... dilemma's, dilemma's.

toris
Ik heb Yonkers gek genoeg pas 3 dagen geleden ontdekt, en sindsdien luister ik dat nummer 20 keer per dag. Ik heb verschrikkelijk veel zin in het album.

avatar van Delars
Toris, wat vond je van Sandwitches?

toris
Die vond ik wel leuk, maar minder dan Yonkers. Ik moet zeggen dat ik die ook wat minder heb geluisterd.

avatar van Delars
Dat vond ik namelijk eerst ook , maar na wat vaker geluisterd te hebben komt ie toch aardig in de buurt

avatar van niels94
Het duurde ook even voordat ik Yonkers waardeerde, nu vind ik hem geweldig. Die stem van die kerel is echt geweldig. Sandwiches heb ik nog nooit geluisterd, ga ik nu voor het eerst doen. Heb onwijs veel zin in dit album.