Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
DonDijk
vind het toch een beetje een ondergewaardeerde plaat, een soort pispaal.zo'n verkeerd album is het niet, heb er nog wel een tijdje flink van genoten.sommige riffs pakken me nog steeds wel.maar inderdaad, ik geef het toe; geen Four Horsemen-stijl.

De plaat is okay, maar NIKS, NIKS vergeleken met AJFA, MOP en RTL!

Emethor schreef:
De plaat is okay, maar NIKS, NIKS vergeleken met AJFA, MOP en RTL!

misschien is het beter als je het daar niet mee gaat vergelijken, anders zal je deze plaat nooit leren waarderen. Deze is namelijk behoorlijk anders, even de knop omdraaien, voor je eigen bestwil

avatar van jeroenman
Nergal schreef:

blijkbaar, of jij daagt jezelf niet uit tot echt moeilijke dingen, mss bass je wel alleen met plectrum dan word je ook niet echt heel veel beter.

probeer dingen als opeth maar eens, dan kom je ergens, of gitaarpartijen op 16en bijhouden, cannibal corpse is ook een goeie

Ik ben niet echt veel bezig met het lastige spul, maar ik bas uiteraard wel zonder plectrum. Gitaarpartijen bijhouden op 16den lukt me sowieso nog niet (jou wel?), maar ik speel ook lomere muziek.

Maar ik daag mezelf wel uit tot moeilijke dingen, en wordt echt wel beter met de jaren.

Joy
om objectief te beoordelen:

denk je eens in dat je deze plaat voor het eerst hoort en niet weet van wie, gewoon een of ander debuutje van een of ander bandje, of giganten als metallica met een ouvre waar je u tegen zegt

in het 2e geval ga je vergelijken en dus niet objectief

is leuk voor een kwisje bij je thuis, plaat opzetten, reacties peilen en dan pas bekend maken van wie:)

Joy schreef:
om objectief te beoordelen:

in het 2e geval ga je vergelijken en dus niet objectief

Dat is precies wat er nodig is om het mooie in deze plaat te ontdekken!

Feeder
Als je het niet vergelijkt met de andere albums van Metallica, dan is dit inderdaad een aardig plaatje. Niets bijzonders, maar zeker niet slecht.

1,0
Zelfs dan vind ik het geen aardig plaatje. Ik heb dit album nog nooit in z'n geheel uit kunnen zitten . Ik heb het echt verschillende keren geprobeerd, maar het mocht niet baten.

Ik zet liever "Master Of Puppets" of "Ride The Lightning" nog eens op .

Feeder
Hij is toch wel een 2.5* waard ?

Sgt. Revolver schreef:

Ik zet liever "Master Of Puppets" of "Ride The Lightning" nog eens op .

Ja, je zal hem ongetwijfeld niet kunnen uitzitten nee als je tijden het luisteren al in je hoofd bij die albums zit

1,0
Sorry Feeder. Meer dan 1.5* ga ik hier niet voor geven. Vergeleken bij dit album, zijn "Load" en "Reload" een verademing (alhoewel dat geen echte METALlica-albums zijn).

avatar van AGE-411
0,5

Ik kan er echt niet meer van maken .

St.anger is veel beter dan Load en Reload.

avatar van Ploppesteksel
Velen vinden dit een slecht album & oké, Metallica heeft er betere en dit is een veel andere stijl maar toch kan ik dit ook zeer goed appreciëren en tracks als Invisible Kid, St.Anger & Shoot Me Again mogen er zeker zijn en zijn stukken beter dan sommige andere songs van Metallica.

Feeder
Er bestaat inderdaad véél slechtere muziek dan dit hier, deze cd wordt een beetje ten onrechte de grond in geboord vrees ik.

Eigenlijk wel grappig dat deze plaat een paar jaar geleden nog in de album top 100 van Studio Brussel stond.

1,0
"My World" vind ik persoonlijk wel een topnummer. En AGE-411: ieder zijn mening. Ik vind "Load" en "Reload" gewoon goede rockalbums. Niet al te best als je het vergelijkt met de eerste 5 Metallica-albums, maar heel behoorlijk ("Fuel", "The Unforgiven II", e.d. vind ik fantastische Metallicanummers).

Frank: ik zit tijdens het luisteren van "St. Anger" niet met mijn hoofd bij "MoP" en "RtL". Als ik het album probeer te luisteren, probeer ik het niet te vergelijken met de topalbums van Metallica. Ook als het een debuutalbum van een band was, zou ik het album niet uit kunnen zitten .

Ik kan er echt niet meer van maken .

Precies, het is zonde dat het door een band met de naam METAL-lica is gemaakt, maar als je daar niet op let zijn het twee redelijk leuke rockalbums. St.Anger vind ik te geforceerd klinken. St.Anger en Frantic klinken wel lekker agressief, maar ik mis de nodige emotie. En bij zo'n agressief nummer verwacht ik gewoon een heerlijk jankende gitaarsolo. Daarbij klinken de drums bagger, het hele album vind ik trouwens matig geproduceerd. Buiten Shoot Me Again en de voorafgenoemde nummers kan geen enkel nummer me bekoren.
Ook ik kom op niet meer uit dan 1,5*

avatar van rusty nail
Ik hou er maar over op. Als je mijn mening wil weten blader maar een paar pagina,s terug.

DonDijk
MetalDex schreef:

Ook ik kom op niet meer uit dan 1,5*

Aan wie is Metallica verplicht om hun leven lang puur metal te maken en niet een afslag te nemen/proberen waarvan ze in elk geval kunnen zeggen; we hebben het geprobeerd, wie het tof vindt;ok, wie het niet tof vindt; ok.
bands als iron maiden, motorhead en megadeth..leuk hoor voor even.maar echt bezig om zichzelf te vernieuwen?hmm...ben ik niet van overtuigd.daardoor krijg je bij bands als iron maiden regelrechte draken van cd's.de fut en inspiratie is er dan een beetje uit.
als ik even puur naar mezelf kijk, als fan van metallica; uiteraard, master of puppets, geen twijfel over mogelijk: mijn nummer 1.
maar ik kan trots zijn als fan dat ze zichzelf wel hebben ontwikkeld en niet altijd met hetzelfde aan zijn gekomen.met alle respect voor de eerder genoemde bands; bij de grootste/beste bands ter wereld zie je toch altijd een soort van omslag/verandering naarmate hun discografie vordert.ook omdat echte muzikanten daar mee bezig wíllen zijn, ervoor zorgen om niet stil te blijven staan.

rusty nail schreef:

Idem

1,0
Ik houd er ook over op. Sorry dat ik een conservatieve Metallicaliefhebber ben .

Dat de productie van And Justice For All niet goed s doet het feit dat het een meesterwerk is niet verbloemen.

Maar.... de productie van deze plaat is gewoonweg NIET OM AAN TE HOREN. DIE DRUMS!!!!! WIE IS ER NOU OP HET IDEE GEKOMEN OM ZE ZO OP TE NEMEN?????

Ik krijg barstende koppijn als ik naar de drums luister!
Kwa album op zich is het niet eens zo slecht, maar de productie verpest echt alles!

Het nieuwe album word stukker beter, let maar op

Joy
das ook niet zo moelijk

Flauw zeg

avatar van jeroenman
kaztor schreef:

Ik krijg barstende koppijn als ik naar de drums luister!

Ik vind de drums het mooiste aan deze plaat

jeroenman schreef:

Ik vind de drums het mooiste aan deze plaat

Zeker al vind ik de zang van Hetfield ook fantastisch

avatar van Ploppesteksel
De drums zijn inderdaad anders en zoals DonDijk al zei, waarom niet eens iets anders? Er zijn mensen die het leuk en niet leuk vinden. Ik kan St.Anger best verdragen al heeft Metallica betere platen gemaakt.

avatar van Ploppesteksel
PS: wanneer komt de nieuwe dan uit??

avatar van AGE-411
0,5
Ploppesteksel schreef:
PS: wanneer komt de nieuwe dan uit??

Normaalgezien ooit eens dit jaar.
In de lente (mss al februari) krijgen we de verbeterde verise van the ecstacy of gold te horen.

Volgens mij gaan ze daarna zich vollop met het volgende album bezig houden. ( en ze hebben dat al gedaan: chek new song 1 en 2)

MetalDex
Ik verwacht dat het toch kerst '07, voorjaar '08 gaat worden, of het moet wel zo snel gaan dat ze binnen 2 maanden het hele album af hebben, opgenomen, gemixed en wel; dan zou het wel eens het eind van de zomer kunnen worden, maar daar reken ik niet op.