Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
clutch
TheFunkyM schreef:
het napraten is nu ook begonnen.
Nu komt iedereen weer opeens vertellen dat het album helemaal niet zo slecht is.

king_arthur schreef:
Ik heb het nog eens beluisterd (had niks beters te doen ) en ben tot de conclusie gekomen dat dit eigenlijk de slechtste plaat is die ik ooit heb gehoord. Nog maar 1* er af.

Ik hoop dat je nu weer tevreden bent gesteld

avatar van laurensio
@laurensio,

Wat ik in die film zag is dat het niet goed ging met Metallica. Zulke spanningen binnen een groep kunnen wel bevorderlijk zijn voor de creativiteit maar dat was hier duidelijk niet het geval.

Metallica viel zo'n beetje uit elkaar en tegelijk met hen hun muziek, zodat die een rommeltje werd. Ik hoor in de rauwheid ervan niets dat me aanspreekt, het is in mijn oren alleen maar lomp.

Maar een crisis betekent ook altijd een kans en die hebben ze met Death Magnetic gegrepen en ten volle waargemaakt.

Het ging in die film idd niet goed met Metallica. Die spanningen zorgden dat ze anders muziek maakten, namelijk met dat gevoel van een band die een slechte periode heeft. Ik vind dat je dit op het album terughoort, maar dan wel in positieve zin. De nummers bevatten een bepaalde agressieviteit en feeling die ik persoonlijk erg lekker vind klinken.

Dat het een rommeltje werd is jouw mening. Ik vind het eerder een georganiseerd rommeltje. Niet te lastige en technische muziek, maar muziek om je gevoel in te stoppen.

Tja iedereen denkt hier natuurlijk anders over, maar om nou gewoon te beweren dat Metallica op dit album niet creatief is geweest is wel een beetje je eigen mening als DE mening opstellen. Ieder zijn eigen mening, ik respecteer dat ook. Maar dwing je mening dus niet op. Zo slaan veel mensen dit album over omdat hier veel mensen staan te pissen over dit album. Beetje zonde, want ik vind het t wel waard!

@laurensio,

Gelieve mij geen woorden in de mond te leggen. Ik heb nergens geschreven dat Metallica op dit album niet creatief is geweest.

En aan je verdere gepreek heb ik ook geen boodschap.

avatar van laurensio
@laurensio,

En aan je verdere gepreek heb ik ook geen boodschap.

Je hebt gelijk Ik vatte : 'Zulke spanningen binnen een groep kunnen wel bevorderlijk zijn voor de creativiteit maar dat was hier duidelijk niet het geval." een beetje verkeerd op. Je zegt wel dat ze niet echt zo creatief zijn geweeest als dat ze hadden kunnen zijn, dus niet heel creatief. Indirect misschien maargoed.

Maar alsnog vind ik dat je je mening teveel oplegt dan dat je je mening gewoon vertelt, als je snapt wat ik bedoel .

avatar van Kronos
Eigenlijk niet. Volgens mij maakt het niet uit wat ik schrijf, ieder blijft vrij in zijn mening. Hoe zou ik trouwens mijn mening kunnen opleggen aan iemand?

En eerlijk gezegd zal het me worst wezen wat jij vindt dat ik teveel doe. Heb jij niets beters te doen dan daarover een boompje op te zetten?

1,0
Ik vind dat het gitaarwerk op zich helemaal niet slecht is. Alleen de drums verzieken het gehele album. Bij de eerste paar nummers vind ik het nog niet zo heel irritant. De teksten vallen nogal wat vaak in herhaling, bij St. Anger bijvoorbeeld: I'm madly in anger with you, 4 keer.

0,5
Het gitaarwerk stelt 2 keer niets voor.
De teksten zijn te belachelijk voor woorden
Zeer langdradig
irritant.

Enkel de drums klinken nog lekker rauw en agressief. Geef ik nog 1 punt voor. (deel toch geen punten uit). Meer positiefs is er niet over te zeggen.

1,0
Ik vind dat potten en pannen geluid echt 10 keer niks.

avatar van Kronos
Ik ook niet. Het lijkt wel of ze die Zweedse kok van The Muppets hebben opgenomen toen die in de keuken bezig was met een eitje bakken.

Haha.:D Goede vertaling

avatar van Thomzic
AGE-411 schreef:
Het gitaarwerk stelt 2 keer niets voor.
De teksten zijn te belachelijk voor woorden
Zeer langdradig
irritant.

Wat? Drums lekker rauw en agressief? Lijkt wel of Lars helemaal op hol is geslagen! Dat geluid van die drums is gewoon 10 keer bagger.

Thomzic schreef:

ik vind het wel leuk. Maar ik kan er ook niet meer dan 1/5 voor geven in het totaal. Van die doomy drums zijn natuurlijk nog steeds het beste "boef": Zoals in dit nummer

avatar van vin13
Al die kritiek is zo subtiel als de wenkbrauwen van Colin Farell.
Ik durf hem geeneens te luisteren.

avatar van Kronos
Zo erg kan het toch allemaal niet zijn, heb ik altijd gedacht. Maar er zelf dan maar eens wat beter naar gaan luisteren deed mij even geen goed in ieder geval. Hoe slecht het ook is, 't is namelijk wel Metallica. En na het beluisteren van deze ging ik sommige dingen op Death Magnetic, James Hetfield's zang bijvoorbeeld, hiermee in negatieve zin associëren, alsof St. Anger een vieze ziekte is die ook de rest kan aantasten. Gelukkig ben ik inmiddels vertrouwd genoeg met Death Magnetic om dat snel weer te vergeten, om er iets van St .Anger in te kunnen blijven horen.

Ik wil en ga deze plaat gewoon nooit meer horen. En ik zal hier verder ook m'n mond houden voor diegenen die er wel iets goeds in horen.

vin13 schreef:
Al die kritiek is zo subtiel als de wenkbrauwen van Colin Farell.
Ik durf hem geeneens te luisteren.

ik heb hem zelf gekocht

Davez
De singles die destijds uitkwamen vond ik wel heel goed eigenlijk. Ben ik nu ziek ofzo?

avatar van Nicholas123
Davez schreef:

Ja. En ik ook.

avatar van Kronos
Zo erg zal het niet zijn. Alleen, ik word er ziek van.

Davez schreef:

Nee hoor, die waren inderdaad best goed. Mijn advies luidt dan ook als volgt: Luister deze shit, onafhankelijk van eerder gegeven meningen (d.w.z. positieve meningen van erkende muziekbladen of minder positieve meningen van andere mensen) en kom vervolgens met een eigen mening. Ik ben benieuwd naar uw bevindingen.

avatar van ricardo
Ach bijna iedereen kraakt dit album af tot op het bot, maar is het dan echt zo erg gesteld met dit album dan? ja en nee, ja vanwege het blikkerige drumgeluid wat niet erg prettig in het gehoor ligt vind ik, maar er staan nog best wel een paar aardige nummers op hoor, de eerste 3 nummers en het nummer The Unnamed Feeling zou ik als beste nummers van dit album willen aanmerken. het lijkt er wel een beetje op of ze de punk kant op wilden gaan, want het klinkt allemaal wat minder goed georganiseerd allemaal en wat rommelig. meestal ben je van Metallica perfectie gewend, zoals op Ride The Lightning, Master Of Puppets, And Justice For All of The Black Album. dit album is in niets te vergelijken met voorgaand werk vind ik. ik kan de door mij genoemde 4 nummers prima beluisteren, maar dan vind ik dat het lang genoeg geduurd heeft, want het geluid en de sound beginnen mij vrij snel te vervelen hierop.

DonDijk
Ben het met je eens dit keer Ricardo. Een wereldwonder is het niet, maar rommel is het ook niet.

DonDijk schreef:

Precies wat ik gedaan heb. Mijn bevindingen: Het is rommel.

1,0
Je kunt ook 1 nummer van St. Anger luisteren, en dan het album van Death Magnetic beluisteren. Kun je nagaan hoe goed DM is!

avatar van lykathea
DonDijk schreef:

En waag 't niet dat je mening overeenkomt met een van de twee genoemde!

Vind maar lekker wat anders.

Ken jij dan albums die slechter zijn dat dit?
Ik niet. (Alhoewel Jugulator van Judas Priest met Timmy in de buurt komt).

En toch zou ik dit niet het minimum geven, omdat ik de drums wel leuk vind.

avatar van Ploppesteksel
Zornik - Crosses
Maar goed, ik ben dan ook positief over dit album.

avatar van Thomzic

Ja hoor

Ja, die ken ik.

Moet ik het nog even in het Belgisch herhalen?

Een wereldwonder is het niet, maar het is ook geen rommel.

Mijn mening. Of moet ik Chinees praten?

avatar van Kronos
Ik ben het met je eens. Het is geen wereldwonder maar ook geen rommel. Iets daar tussenin dus.

Muziek die klinkt als rommel.

Kronos schreef:

Muziek die klinkt als rommel.

Wereldrommel was grappiger geweest.