Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
1,0
Ze hebben trouwens laatst Frantic gespeeld op een concert. Het 1e volgens mij.

ik heb zopas het album gekocht en ik ben er toch redelijk tevreden over. Het is namelijk beter dan ik had verwacht. Oke, het klinkt niet echt als metallica en ik kan best begrijpe dat veel fand daarom teleurgesteld zijn, maar dat maakt het nog geen slecht album. Ik denk dat ik zo'n fan ben die meer gericht is op de muziek dan op de band, waarschijnlijk omdat ik niet zo'n grote metallica-fan ben. Als vb. Iron Maiden opeens een heel andere stijl zou beginnen spelen zou ik ook niet echt tevreden zijn. Maargoed, het album valt echt wel me. Ik vind het allesins meer metallica klinken dan hetgeen ik gehoord heb van load en reload, maar dat is mijn mening. Dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken.
Wat mij vooral aanspreekt is de agressie die er in steekt. Je kunt er goed op headbangen en je kan er veel frustraties in kwijt (mischien vandaar dat het mij zo aanspreekt ) Voor hen die het album al hebben, luister het nog eens goed en probeer de vroegere metallica zoveel mogelijk los te laten, dan zul je misschien wel een paar goede nummers aantreffen. Voor hen die het album nog niet hebben: als je er geen te hoge verwachtingen van hebt is het best een aanrader. En opnieuw, probeer je zoveel mogelijk los te zetten van het vroegere metallica en probeer naar de nummers individueel te luisteren, dan zul je merken dat er echt wel goede nummers opstaan.

Dit zijn slechts enkele tip die ik geef, of je ze nu opvolgt of niet en of er goede nummers op staan moet je maar voor jezelf uitmaken. Maar als je het luisterd, probeer jezelf dan zoveel mogelijk open te stellen

avatar van lykathea
0,5
Er zijn er meerdere hoor, die alleen naar de muziek luisteren.

@Banger:

De oude metallica loslaten heb ik al zeer lang gedaan. MoP klinkt bijvoorbeeld al helemaal anders dan Kill 'em All...

Het album, en dat hebben de mannen zelf ook toegegeven, is niet van het niveau Metallica. Iedere flutband kon de riffs vanop St.Anger uitgevonden hebben. Frustraties kwijt in dat album? Jij misschien, maar ik toch niet. Ik stoor me denk ik een beetje te veel aan de vreselijke teksten om er echt frustraties in kwijt te kunnen. Je kan beter een plaat van Nirvana opzetten als je echt frustraties kwijt wil. Of zelf een stukje gitaar spelen natuurlijk

Headbangen? Daar zijn veel betere platen voor vind ik. "St. Anger" is nog min of meer "dansbaar" en op "All Within My Hands" zou ik misschien ook nog wat m'n hoofd heen en weer kunnen slaan, maar voor de rest...

Ook de heren zelf vonden het album niet echt geweldig. Zo spelen ze er amper nummers van op hun liveshows (zelfs bij de tour om hun plaat te promoten speelden ze amper 2 nummers uit St. Anger)

banger schreef:

Mij kan het ook niet schelen. Of ze nu Heavy/speed spelen (KEA), of meer Thrash (RtL, MoP). Tis allemaal goed.

banger schreef:

Deze talentloze herrie is beter dan Load? ( kon hier ook staan )

St.anger (videoclip) VS Bleeding me (live '08)
Frantic (videoclip) VSThe Outlaw Torn (audio)
The Unnamed Feeling (videoclip) VS Ain't My Bitch (live 96')

En dan heb ik ook nog hero of the day, king nothing, 2X4 die ook beter zijn dan omt even welk nummer van St.anger

Load mag dan wel een slap afkooksel zijn van het thrashy, agressieve Metallica van de jaren 80.
De riff's op LOAD zijn op bepaalde momenten nog even heavy dan de oude riff's.
Als je mij niet geloofd, luister het album maar eens opnieuw.

Ik kan over St.Anger niet veel positiefs bedenken.
Het jaagt zelfs de wildste dieren weg. Das mss iets positief.

avatar van kaztor
Ik zou persoonlijk wel weer eens een album willen horen waarop ze de muziek spelen die ze werkelijk willen spelen...

Load

avatar van Thomzic

Joy
de nageboorte van ullrich?>

Thomzic schreef:

(Re)Load

Thomzic schreef:

Wat zou daar uitkomen?

tkan misschien nog goed klinken e

AGE-411 schreef:

Deze talentloze herrie is beter dan Load? ( kon hier ook staan )

St.anger (videoclip) VS Bleeding me (live '08)
Frantic (videoclip) VSThe Outlaw Torn (audio)
The Unnamed Feeling (videoclip) VS Ain't My Bitch (live 96')

De riff's op LOAD zijn op bepaalde momenten nog even heavy dan de oude riff's.
Als je mij niet geloofd, luister het album maar eens opnieuw.

Ik kan over St.Anger niet veel positiefs bedenken.
Het jaagt zelfs de wildste dieren weg. Das mss iets positief.

Ik kan er nix aan doen, maar ik vind de nummers van st. anger toch net iets beter en je mag blij zijn dat ze st. Anger hebben gemaakt, anders had metallica misschien niet meer bestaan

avatar van i.Ron S.
banger schreef:

...en misschien vergaat de wereld morgen.
Ik vind St.Anger nog altijd een zwarte rottende vlek op de metallica-carriëre.

avatar van Kronos
Ik ook.

avatar van Axl_Rose
Ik onderneem nogal vaak een poging dit album een kans te geven...

Wat me opvalt is dat sommige songs wel hoopvol starten. Vb. The Unnamed Feeling, Some Kind of Monster,... Maar het grote probleem blijft de vreselijke productie en dan vooral die irritante drum-sound.

Ik beschouwde dit lange tijd als een hoop rommel. Maar ik denk dat een goede productie, de invoer van een paar Kirk-solos en de inkorting van sommige songs al veel zouden verbeteren aan dit album.

Ik zal het album ooit nog wel eens kopen, maar dan wel vooral om mijn Metallica collectie te vervolledigen...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik denk dat vele mensen zoals ik enkel nog eens die bonus-dvd uithalen om ze bezig te zien, maar de muziek zelf op dit album vind ik Metallica op zijn zwakst en ik wik en weeg nog mijn woorden.

avatar van lykathea
0,5
Ik herinner mij opeens dat er zelfs nog een trailer bij zat voor een Metallica game, volgens mij ook op die bonus dvd.

Tja tja.

avatar van Devoo
Mja, ik vind de single St. Anger, dus het nummer zelf wel nog goed. Maar inderdaad, deze CD is de zwakste schakel in het gehele Metallica repertoire.

avatar van rudiger
Is die dvd ook niets ?
Ik kan deze dubbelaar spotgoedkoop krijgen , maar de beoordelingen zijn van bedroevend niveau , is de muziek hardrock of zo , ik ken dit album niet .

avatar van ricardo
Tis een beetje de punk stijl, zo slecht is het nu ook weer niet hoor, alleen na een nummer of 3, 4 ben je het helemaal zat. Het klinkt rommelig en chaotisch en enorm ongeorganiseerd, net of ze op een Maandagmorgen maar wat doen. Ook de drums klinken maar slecht. gewoon voor 3, 4 nummers goed te doen, maar eigenlijk een plaat om heel snel te vergeten.

avatar van Nicholas123
Dat vat het wel goed samen. Af en toe draai ik er ook nog eens 1 of 2 nummers van en dat is dan wel weer prima.

ricardo schreef:

avatar van rudiger

Punk? Om heel eerlijk te zijn lijkt het eigenlijk helemaal nergens op.

Ik weet genoeg , ik wacht wel tot ik hem gratis krijg bij `n pak luiers , bij Etos .

Joy
en toch 28 paginas lang geleuter

hoeveel kun je nog zeggen over een slechte plaat

Punk? Om heel eerlijk te zijn lijkt het eigenlijk helemaal nergens op.
Daarom vind ik het ook punk, want daar doen ze vaak ook maar wat.

Joy schreef:
en toch 28 paginas lang geleuter

hoeveel kun je nog zeggen over een slechte plaat
Dit is het enigste album waar ik echt verstand van heb.

Punk? Om heel eerlijk te zijn lijkt het eigenlijk helemaal nergens op.

en dan nog een voldoende?

Voor mij is het duidelijk: slechtste plaat die ik ooit gehoord heb. Dus dat is een 0,5. Als ik nog platen ondek die nog slechter zijn dan zal ik deze mss verhogen naar 1.

avatar van Axl_Rose
Op youtube zijn er onofficiële (dus niet door Metallica zelf) "remasters" te vinden van dit album. Met normaler drum-sound en zelfs solos.

De moeite waard om eens te checken want dit klinkt zo al veel beter.

Vb: http://nl.youtube.com/watch?v=yfjpZdGovXY&feature=related

Normaal drumgeluid, het nummer is 2 minuten korter, al direct een heel stuk beter. Voor deze versie zou ik misschien een extra ster geven. The Unnamed Feeling en All Within My Hands vond ik al goed, maar zijn in deze versie nog beter (die laatste is zelfs gehalveerd in tijd).