Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
krosnicky schreef:

het beste Queen album is The Cosmos Rocks
het beste AC/DC album is Fly On The Wall
het beste Queensrÿche album is Q2K
het beste ....

OK!!! ZIE JE NIETS AAN M'N LIJST....

't is vierkant verkeert! Tenzij je 'beste' veranderd door 'slechtste'...
Als ik dat in jou zin toepas, heb je gelijk

Zalig toch, m'n filosofische redeneringen

avatar van trebremmit
Dat is zijn mening en dat mag hij vinden. Kun je nog met duizend andere voorbeelden aankomen het verandert er niks aan.

Wat berichten verwijderd. Beetje respect voor elkaars mening mag best.

trebremmit schreef:

Excuses aan krosnicky...

avatar van notsub
Ik zou de eerste twee nummer wel eens willen horen met een goede productie! Deze CD heb ik nooit gemakkelijk uitgezeten. Het geluid maakt het een zware zit en na de eerste songs volgt alleen nog het slechtste wat Metallica ooit uitbracht. Ik heb de CD ook niet meer. Toch zitten de eerste twee nummers nog wel in mijn hoofd en die maken dan toch nog iets van dit album.

avatar van barrett
Ik heb deze plaat ook echt moeilijk uitluisteren het is voor mij een gewapend pantser die je niet (makkelijk) doorheen graakt.

Mitchel Boer
De vuilnisbakkendrum deed het hem voor mij.

avatar van Edwynn
barrett schreef:

Bespaar je de moeite, er ziet niets onder het pantser.

Geen slecht album te noemen, maar meer ook niet. Drumwerk heeft op sommige nummers wel iets, maar is vaker irritant. Net als 'Load' en 'Reload' zijn de nummers te lang, waardoor het vervelend begint te worden.

avatar van kaztor
barrett schreef:

Ik kan met alle plezier luisteren naar bv. Lou Reed's Metal Machine Music maar de productie op dit album is zodanig slecht dat krassen op een schoolbord met een krijtje aantrekkelijker klinkt.

kaztor schreef:
[Gewapende pantsers zijn voor mij ideaal luistervoer, maar het moet wel op een positieve manier aan te horen zijn. En dat is dit album niet.

Maar, beste Kaztor, zoveel positiever is 'Death Magnetic' ook niet. Zwakke nummers en een matige productie zorgen ervoor dat 'D.M.' er zwaar op de maag ligt. Persoonlijk vind ik dit album interessanter dan 'D.M.', want de woede komt echt over en op 'D.M.' niet. 'D.M.' vind ik een te gemaakt album, want alle andere oudjes brengen 'harde' cd's uit en dan kan Metallica niet achterblijven.

africalove
Luister nog maar een keertje naar Cowboys from Hell......

Gekheid... Dit is echt het slechtste album dat ik van Metallica heb gehoord. Dan zet ik nog liever Unmasked op. Hoor je dat Van Helsing! Een mens kan niet alles verdragen. Hahaha. nee schande voor de naam metallica. Zet Ride the Lightning nog maar een keertje op...

avatar van Mu_sic_bre_ker
toch een vet album van metallica ondanks alle kritiek

africalove schreef:

Gekheid... Dit is echt het slechtste album dat ik van Metallica heb gehoord.

Je mag 'Metallica' vervangen door 'mijn hele leven'

africalove
komt dicht in de buurt, Oath. Niet helemaal.

Metallica - St. Anger 2/5

Na Reload was de hele metalwereld wel eens benieuwd...
Met wat zou Metallica nu op de proppen komen?
Antwoord: St. Anger!

Een puberale (zelf kinderachtige) en chaotische plaat.
Slechte productie, geforceerde zang en vooral akelig drumgeluid.
Ook het songmateriaal is, op nummer 1/2 na, barslecht

SONGS:

Frantic
Het enigste lichtpuntje.
Natuurlijk de meest gepaste opener, en ook echt een geslaagd nummer.
De ideetjes werden mooi samengebracht en gegoten in een agressieve maar ook gemeende song.

St. Anger
Vooral diep, maar vocal performances is echt zwak.
En Lars laat weer eens horen wat een slechte drummer hij is.

Some Kind of Monster
Kijk: Dit kon een goed nummer worden, echt, maar...
Het is totaal niet goed uitgewerkt! Ook de teksten zijn veel te kinderachtig.
En in tegenstelling tot song 1 en 2 is de agressie niet meer gemeend.
Geforceerd is het, en zou alleen maar erger komen bij de volgende songs.

Songs 4/5/6/7/8/10/11
Zoals als gezegd: zeer slecht uitgewerkt , barslechte geluid, muzikaal en tekstueel niet veel soeps....

Unnamed Feeling
Deze song is wel nog redelijk!
Het heeft een bepaalde emotionele sfeer die ik niet echt kan verklaren.
Mooi!

Songs/ Opbouw: Enkele ideetjes, maar totaal niet uitgewerkt
Vocals: Zwak
...

En toch nog een 2,0*?

Welke albums krijgen dan het minimum bij jou?

Onnodige quote weggehaald. Zou jij toch wel moeten weten onderhand, The Oath.

@ The Oath

Ja!

Waarom?
1) De aanwezigheid van Frantic, St. Anger en The Unnamed Feeling.
2) De enkele goede ideeën (die spijtig genoeg niet uitgewerkt zijn)
3) De emotie en plezier die er toch wel in te vinden is (vooral van Hetfield)

Maar misschien heb je wat gelijk:
ik verlaag een 0.5, niet meer

Het nummer ' Frantic' kan ik zeer goed waarderen, die drums vind k mooi klinken in tegenstelling tot andere. Verder slaat het nergens op

1* voor Frantic

avatar van Houn
0,5
Sinds ik van muziek hou, hou ik van Metallica en ben ik ze altijd blijven volgen, echter hoe vaak ik het probeer ook, wat een ellendig album. echt totaal niet des metallica. daar waar ik bij Load nog wel wat lichtpuntjes zag werd dit bij reload al minder. en al helemaal bij deze bagger.

Death Magnetic is stukken beter, maar ook nog niet top.

Ach wat maak ik me ook druk, de tijden van Master of Puppets zijn voorbij, maar wat wil je ook, de mannen gaan op naar de 50!

Rest mij alleen nog de respect voor het proberen.

avatar van heavenmotel
Een gemiddelde van 2.48. Echt grappig. Manman.

avatar van Sir Spamalot
0,5
Sir Spamalot (crew)
@heavenmotel: Vraag. Wat vind jij zo goed aan dit album want je quotering intrigeert mij.

heavenmotel schreef:
Een gemiddelde van 2.48. Echt grappig. Manman.

Mss komt dat doordat veel mensen het een absolute kutplaat vinden.

Kijk naar de quoteringen van Britney Spears, die zijn nog lager, en toch lopen er een heleboel mensen zot van!

avatar van Thomzic
Wat is er mis dan met de quotering? Shoot me Again en Purify zijn monsters van een song! En dan heb ik het brute Dirty Window nog niets eens aangehaald;)

avatar van kaztor
Handsome Dick schreef:

Ik heb het eigenlijk allang opgegeven met Metallica. DM heb ik eens gehoord. Ze zijn een karikatuur van zichzelf geworden. Deze band had de pijp aan Maarten moeten geven na The Black Album wat mij betreft (alhoewel Garage Inc. me toch in z'n geheel goed bevalt).

avatar van ricardo
Maar op Garage Inc staan ook vooral nummers uit hun begin periode, die ze in 1996 pas uitgebracht hebben. Maar ik begrijp jouw opmerking wel. Ik vind eigenlijk ook The Black Album hun laatste echt goede album. Death Magnetic vind ik ook wel aardig nog, maar die draai ik zelden, vooral omdat ze zoveel beter spul uitgebracht hebben wat ik dan liever afspeel.

avatar van Erikk
Ik ben erg benieuwd wat dit album voor score had gekregen als het van een willekeurige middelmoot metalband was geweest. Volgens mij worden er hoop hele/extreem lage scores uitgedeeld gebaseerd op verwachtingen van Metallica en niet op basis van deze plaat. Misschien ook wel weer terecht, want het is wel een ondermaatse plaat voor Metallica.

Het ontbreken van solo's, en het soms niet goed uitwerken van songs en meppen op olievaten helpen niet echt. De vocals van Hetfield zijn ook wel al beter geweest (een paar jaar eerder, nota bene live, op S&M bijvoorbeeld) Maar op sommige momenten hoor je toch best wel een agressieve Metallica en rockt het nog redelijk... niet alleen de eerste twee nummers. Deze plaat had op zijn minst meer potentie.

Grootste zwakte van dit album is denk ik de man die hierna de laan uit gestuurd is: Bob Rock. Productie is matig, drums klinken bagger. Men moest op therapie, en opeens mocht 'egotripperij' niet meer (solo's, drumfills). Het schrijven van nummers werd een groepsproces, want iedereen moest een gelijke inbreng hebben. Tsja, misschien was het wel nodig na het vervelende vertrek van Jason, maar als dit het resultaat is, dan is Metallica beter af zonder Bob Rock.

The Oath
Volgens mij was de score dan nog lager

avatar van Erikk
Misschien ook wel... ach, 2,48 is wel een terecht gemiddelde voor deze plaat. Maar persoonlijk vind ik deze toch al weer een tikje beter dan in mijn ogen de minste van 'tallica: ReLoad.