Queen - Live at Wembley '86 (1992)

Label: Parlophone

1. One Vision (5:53)
  2. Tie Your Mother Down (3:54)
  3. In the Lap of the Gods (2:46)
  4. Seven Seas of Rhye (1:20)
  5. Tear It Up (2:14)
  6. A Kind of Magic (8:44)
  7. Under Pressure (3:43)
  8. Another One Bites the Dust (4:56)
  9. Who Wants to Live Forever (5:18)
  10. I Want to Break Free (3:36)
  11. Impromptu (2:59)
  12. Brighton Rock Solo (9:13)
  13. Now I'm Here (6:19)
  14. Love of My Life (4:48)
  15. Is This the World We Created (2:58)
  16. (You're So Square) Baby I Don't Care (1:36)
  17. Hello Mary Lou (Goodbye Heart) (1:51)
  18. Tutti Frutti (2:54)
  19. Gimme Some Lovin' (0:55)
  20. Bohemian Rhapsody (5:50)
  21. Hammer to Fall (5:57)
  22. Crazy Little Thing Called Love (6:06)
  23. Big Spender (1:06)
  24. Radio Ga Ga (5:57)
  25. We Will Rock You (2:48)
  26. Friends Will Be Friends (2:06)
  27. We Are the Champions (4:05)
  28. God Save the Queen (1:25)
avatar van Halloween
In een woord een echte top concert, gewoon super 5*****.

Enige nadeel is het rock 'n roll gedeelte en de gitaarsolo. Als je bij het concert aanwezig bent is het nog wel te pruimen (die gitaarsolo), maar op cd had ik liever gezien dat ze het eruit hadden gehaald.
I want to break free is trouwens live ook niet 1 van mijn favorieten.
Wat ik wel top vind is In the lap of the gods. Goeie keus!

avatar van Drs. DAJA
De DVD van dit album heeft mij verliefd gemaakt op Queen. Een geweldig live optreden van Queen

avatar van avdj
Inderdaad zeer goed, één van de beste livealbums die ik heb.

avatar van Music4ever
avdj schreef:
Inderdaad zeer goed, één van de beste livealbums die ik heb.

Hahaha, dan heb je er niet veel zeker.

Jazzthieve
Music4ever, mooie bijdrage is dat.

Live at Wembley '86 heeft na al die jaren zijn schoonheid niet verloren. Zo moet een live concert klinken!

avatar van avdj
Gewoon een topconcert. Maar wordt het operadeel van Bohemian Rhapsody nou gewoon van een bandje afgespeeld?

avatar van psychonaatje
avdj schreef:

Ja, dat is op de DVD goed te zien. De band gaat het podium af vóór (of tijdens) de zin "I see a little silhouetto
of a man" (vanaf hier start het bandje dus) en de band komt het podium weer op als de gitaarsolo van Brian May begint (daar eindigt het bandje dus). Wel goed opgelost op deze manier.

avatar van avdj
Oke, wel grappig om te weten.

gewoon een geweldig concert.. 5 **

Prachtigste concert ooit

avatar van vigil
dat iedereen dit zo geweldig vindt?? Je hoort Roger Taylor harder zingen dan Freddie. Als je de echte live ervaring van queen wilt horen dan kan ik toch meer de cd live killers en de dvd live at the bowl aanbevelen.

Queen speelde trouwens wel meer van een bandje af hoor tijdens live concerten;-)

vigil schreef:

Het is inderdaad zo dat dit zeker geen topoptreden is naar Queen-normen. Budapest van hetzelfde jaar is veel beter(hoewel ook niet de absolute queentop). live killers en On fire at the bowl zijn zeker beter maar zijn toch ook niet het ultieme Queen live album waar we op wachten(zoals The Who en Deep purple met Live at leeds en Made in japan er wel 1 hebbenof Zeppelin met How the west was won)).

Wat je schrijft over Queen en van een bandje afspelen moet ik volledig tegenspreken. Als er nu 1 band is die er een erezaak van maakt echt live te spelen , dan is het Queen. Daarom gaan ze ook van het podium bij Bohemian Rhapsody!!Omdat ze niet de indruk willen wekken dat het live gebeurt.

Queen - Live At Wembley '86, is het eerste live album wat ik een aantal jaren geleden heb gekocht en ik vind het een geweldig concert. De opening met 'One Vision' is meteen goed, en daarna een ietwat syntheziser achtige versie van 'Tie Your Mother Down'. Tegen het einde van het optreden komt nog een geweldige versie van 'Hammer To Fall', met Spike Edney als 2e gitarist. Ik heb er 4 sterren voor gegeven.

avatar van sean10
heel mooi concert. vooral erg mooi als Mercury vlak voor Who Wants To Live Forever zegt: I'm sure we will stay together until we will die, i'm sure. dat kan toch geen toeval zijn? kippenvel!

Dit was de na de LP-versie van Live Killers het 2e live album dat ik ooit van Queen kocht en had daar, gezien Live Killers, hoge verwachtingen van. Die werden echter niet waargemaakt. Sommige nummers passeren snel even de revue en worden naar mijn gevoel afgeraffeld met als doel om zo veel mogelijk stukjes van hun bekende nummers te laten horen. Laat dan dat intermezzo met Tutti Frutti en dergelijke er uit, want daar zit volgens mij niemand op te wachten. Gelukkig is het latere On Fire at the Bowl vele malen beter dan deze. 3*

Berichten over de 'live-prestaties' verplaatst naar Queen

avatar van Peter88
Erg goed concert. Al moet ik wel zeggen dat ik de covers op dit live album en op de DVD meestal skip. Maar dat doet niets af van dit concert. Het maakt nog eens duidelijk wat voor geweldige entertainer Freddie Mercury was. Zo jammer dat hij niet meer leeft. Had hem graag live gezien met Queen, inplaats van Paul Rodgers, die tegenwoordig met Brian May en Roger Taylor onder de Queen vlag touren

Peter88 schreef:

Ik verzamel live opnames van Queen en ik heb zowat de hele magic tour gehoord. Ik kan je verzekeren: dit optreden behoort niet tot mijn favorieten. Budapest zal ook ooit uitkomen en dat vind ik stukken beter. De band speelt beter samen en freddie's stem is stukken beter. Hier klinkt hij vermoeid. Je voelt ook een zekere spanning in de lucht. Deze superband was zenuwachtig. HEt wembley optreden van de dag tevoren vind ik ook beter. Daar zijn ze meer relax en dus met meer verrassing.

EVANSHEWSON
ikkezelf schreef:
I want to break free is trouwens live ook niet 1 van mijn favorieten.
Wat ik wel top vind is In the lap of the gods. Goeie keus!

Die lange gitaarsolo vertraagt de plaat behoorlijk, op de dvd is dat nog te pruimen, hier hadden ze het beter weggelaten, geheel akkoord.
Afgezien daarvan is dit een behoorlijk goed gespeeld concert, met een goede drive en ambiance.

****

avatar van ricardo
de beste live plaat van queen,de dvd is nog beter,de originele aanschaf meer dan waard 4*

avatar van Queenidiot
dit was 1 van hun beste concerten. vooral who wants to live forever, is this the world we created...? en Love of my life, ERG GOED . alleen die gitaarsolo... Ach ik weet dat brian goed is... nouja, al met al 3,5 sterren

Queenidiot schreef:
Ik ben het eens met de score die je geeft. Ik ben het niet eens met je eerste zinnetje. Dit was 1 van de zwakste optredens van de tournee en deze tournee is zeker niet mijn favoriet. Ik vind zowel Queen on fire, Live at the bowl en Queen rock montreal beter. Maar het is wachten op de ultieme jaren zeventig release. Misschien eeuwig....

bikkel
Queen muzikaal in grootse vorm naar mijn idee.Groots opgezet en een geweldig geluid.Minpuntje is het grote greatest hits gehalte.Nostalgische krakers als In The Lap Of The Gods,Seven Seas of Rhey en Liar worden in medleyvorm een beetje afgedaan als;ok.even snel wat oude shit..Dan blijkt de setlist uiteindelijk toch wat voorspelbaar,en wordt het vooral een concert met een groot meezinggehalte.
Verder is de onvermijdelijke "Briansolo'' een tikkie vervelend.Dan liever een spetterende uitvoering van Brighton Rock,zonder al dat gepiel.
Ondanks die dingetjes blijft Queen natuurlijk een dijk van een band,en worden de wat softere popnummers ''live'' een stuk steviger en met meer ballen gespeeld.Al met al een 4.

Sheplays
Bikkel, een spatie achter de leestekens en je recensies zijn nóg mooier......

WernerGSF
bikkel schreef:
Nostalgische krakers als In The Lap of the Gods, Seven Seas of Rhey en Liar worden in medleyvorm een beetje afgedaan als; ok. even snel wat oude shit..

Liar als in Tear It Up?

Maar Tear It Up staat op The Works?

avatar van DikkeDarm
Alleen de stem van Freddy is al 4 sterren waard...de rest neem ik er bij.Een periode die niet meer zal zijn doch in ons geheugen blijft hangen.

bikkel schreef:

Brighton Rock zonder solo, dan zou ik toch even moeten slikken...

Deze staat trouwens nog in m'n lange 'yet-to-buy'-lijst...

WernerGSF
kaztor schreef:
Brighton Rock zonder solo, dan zou ik toch even moeten slikken...

Nee joh, het is Brian May solo, de andere 4 leden zijn van het podium af, wat bikkel bedoeld ik denk ik gewoon Brighton Rock, met zang, met drums, met basgitaar. Dus gewoon in de oorspronkelijke uitvoering

kaztor schreef:
Deze staat trouwens nog in m'n lange 'yet-to-buy'-lijst...

Niet doen, gewoon laten liggen.
Rock Montreal en Queen On Fire (Live at the Bowl) zijn beide veel beter.