Queen - Live at Wembley '86 (1992)

Label: Parlophone

1. One Vision (5:53)
  2. Tie Your Mother Down (3:54)
  3. In the Lap of the Gods (2:46)
  4. Seven Seas of Rhye (1:20)
  5. Tear It Up (2:14)
  6. A Kind of Magic (8:44)
  7. Under Pressure (3:43)
  8. Another One Bites the Dust (4:56)
  9. Who Wants to Live Forever (5:18)
  10. I Want to Break Free (3:36)
  11. Impromptu (2:59)
  12. Brighton Rock Solo (9:13)
  13. Now I'm Here (6:19)
  14. Love of My Life (4:48)
  15. Is This the World We Created (2:58)
  16. (You're So Square) Baby I Don't Care (1:36)
  17. Hello Mary Lou (Goodbye Heart) (1:51)
  18. Tutti Frutti (2:54)
  19. Gimme Some Lovin' (0:55)
  20. Bohemian Rhapsody (5:50)
  21. Hammer to Fall (5:57)
  22. Crazy Little Thing Called Love (6:06)
  23. Big Spender (1:06)
  24. Radio Ga Ga (5:57)
  25. We Will Rock You (2:48)
  26. Friends Will Be Friends (2:06)
  27. We Are the Champions (4:05)
  28. God Save the Queen (1:25)
DikkeDarm schreef:
Alleen de stem van Freddy is al 4 sterren waard...de rest neem ik er bij.Een periode die niet meer zal zijn doch in ons geheugen blijft hangen.
Maar Freddie's stem was tijdens dit optreden niet echt goed. Hij heeft echt moeite in bepaalde nummers, bij voorbeeld I want to break free of Another bites the dust, radio ga ga. Hij zingt wel Who wants to live forever prachtig en zelfs al is zijn stem wat moe het geluid en de kracht van zijn stem toen is uniek.

WernerGSF schreef:

Niet doen, gewoon laten liggen.
Rock Montreal en Queen On Fire (Live at the Bowl) zijn beide veel beter.
Daar ben ik het compleet met eens. Het geluid is het best bij Queen rock montreal. Queen on fire heeft de charme van de hot space songs die live veel beter klinken(en een prachtige versie van Somebody to ove, compleet met intro en prachtige vocale solo op het einde, kippenvel!!). Op beide live albums hoor je de band in topvorm en meer specifiek ook Freddie op topniveau.

Ik vrees dat ze weer zullen kiezen voor een optreden uit de jaren '80 al heb ik ook al andere gruchten gehoord. Wat zeker is, dat is dat Budapest '86 ooit zal uitkomen op DVD en cd en dat album zal Wembley overbodig maken. Kijk maar eens op youtube en vergelijk.

Wat de die-hards, zoals ik:-), zouden willen, is een live album met nummers als It's late, White man, the millionaire waltz, white queen, ogre battle, liar, good old fashioned loverboy, sweet lady en ga zo maar door. Uit 1977 of 197! maar de commerciële machine maakt geen aanstalten om een dergelijk album uit te brengen...

kaztor schreef:

Brighton Rock zonder solo, dan zou ik toch even moeten slikken...

Deze staat trouwens nog in m'n lange 'yet-to-buy'-lijst...
Je kan die 2003 versie probleemloos oppikken voor maximum 7,5euro. En dat is het wel waard:-)

bikkel
Sheplays schreef:
Bikkel, een spatie achter de leestekens en je recensies zijn nóg mooier......

Bedankt voor je compliment en je tip!

MICKJES
Queenlive schreef:
Ik ben het eens met de score die je geeft. Ik ben het niet eens met je eerste zinnetje. Dit was 1 van de zwakste optredens van de tournee en deze tournee is zeker niet mijn favoriet. Ik vind zowel Queen on fire, Live at the bowl en Queen rock montreal beter. Maar het is wachten op de ultieme jaren zeventig release. Misschien eeuwig....
Kunje nagaan hoe goed Queen is als dit hun zwakste optreden van de tournee was

MICKJES schreef:
Kunje nagaan hoe goed Queen is als dit hun zwakste optreden van de tournee was
Natuurlijk heeft dit optreden erg sterke momenten maar Freddie's stem was vermoeid, Brian gaat paar keer de mist in en er zijn weinig momenten waar ze ontspannen zijn en iets speciaal doen. Knebworth, hun laatste optreden is een pak sterker. Freddie klinkt een stuk sterker en de rest van de band is on fire. In budapest klonk Freddie fantastisch en is de groep ook heel tight. Die 2 verkies ik boven dit dus naar mijn bescheiden mening hebben ze dus het verkeerde uitgegeven.

Een heel sterk optreden tijdens die tournee was in Leiden helemaal in het begin van de tournee(11 juni was dat). Daar waren ze ontspannen en het publiek in Leiden was fantastisch(why don't you sing that football song of yours en dan het hele stadion olé olé olé:-). Ik heb een redelijke opname van dat optreden. leiden is ook de enige stad waar ze de volledige versie van Friends will be friends hebben gespeeld(for what it's worth).

avatar van Sjaan
Ik vindt dat omgeving en dergelijke ook meespelen en daarom vind ik Wembley gewoon top...Ondanks dat er 'missers' op staan.

DonDijk
Quatz! Dat heeft toch niks met de cd te maken, de omgeving? De DVD, alla, maar de CD?? Njet. Vind ik dan tenminste.

bikkel
Het meest opmerkelijke tijdens dit concert is het drumritme in Radio Ga Ga.
Volgens mij zet Roger Taylor te snel in,waardoor het ietwat gejaagder klinkt.Op een gegeven moment als Freddie begint te zingen zakt het ritme als een plumpudding inelkaar.De drummer moet dan alle zeilen bijzetten om weer in het juiste ritme te komen.
Opmerkelijk vooral omdat Roger Taylor een strakke basis heeft.Staat meestal als een huis.

Sstttt
Ik zit de hoes van Live at Wembley te bestuderen. En ik zie er maar weer één. Ik zeg verder maar niets maar degene die mij inmiddels een beetje kent weet vast wel wat ik bedoel.

avatar van Fairy Feller
Wat nummers betreft minder dan Live Killers (houd meer van de jaren 70 Queen), maar geluidstechnisch beter. Ook lekker om In the Lap of the Gods, Seven Seas of Rhye en een stukje Liar weer eens live te horen.

avatar van Hans Brouwer
Sstttt schreef:
Sstttt, je bedoelt: Freddie = Queen Dat werd weer pijnlijk duidelijk toen ik dit weekend de bonus dvd "Super Live in Japan" bekeek .
Wat mij betreft is "Live at Wembley '86 (1992)" toch wel zo'n beetje de allerbeste concertregistratie van Queen .

avatar van ricardo
Wat een geweldig live album is dit toch, met een erg goede geluidskwaliteit. je kunt op dit album ook echt horen hoe veelzijdig en creatief ze wel niet waren. ook dit is een live album om te koesteren, ik vind deze live plaat beter nog dan Live Killers, vooral het geluid klinkt hier beter op. alleen wat sfeer betreft vind ik Live Killers wel beter dan deze, alleen de nummers en het geluid hierop is wat verder geperfectioneerd t.o.v Live Killers. let vooral ook eens op het gitaarwerk in het nummer Tie You Mother Down van May, in 1 woord geweldig en subliem gewoon, op dat nummer hoor je gewoon dat Brian May 1 van de allerbeste gitaristen ooit is.

ricardo schreef:

Deze vandaag ook maar meteen meegenomen , live albums - i love it .
Idd mooie geluidskwaliteit , Live Killers ken ik niet en ik vind 1 live album van Queen wel voldoende .

avatar van ricardo
Als je 1 live album van Queen wel voldoende vind heb je met dit album gelijk het beste album in huis gehaald wat geluidskwaliteit betreft, en ook de gekozen nummers zijn gewoon super. Live Killers heeft een beduidend minder goed geluid, maar vind ik wat sfeer betreft weer beter dan deze. ik vind deze wel aangenamer wegluisteren vanwege de geluidskwaliteit. als ik 1 Queen album mocht houden van alle Queen albums die ik heb zou het zeker deze zijn. ik ben ook iemand die voornamelijk live albums koestert, omdat je dan vaak de beste nummers hebt van de div artiest/band en door het live spel weet je gelijk wat een band/artiest gelijk in huis heeft. de live albums zijn heilig voor mij van wat voor artiest dan ook. ik zou een live album dan ook nooit wegdoen hoe slecht hij ook is, tis vaak een waardevolle aanvulling in een muziekcollectie vind ik.

avatar van rudiger
Er is zelfs 1 gebruiker die hem op 1 heeft staan in zijn persoonlijke top 10 , het is maar 1 gebruiker maar toch .

avatar van ricardo
Welke Queen albums heb je nog meer org dan alleen deze?

ricardo schreef:
Welke Queen albums heb je nog meer org dan alleen deze?

Greatest hits 1 , 2 en 3
Innuendo
Rock In Japan ( bootleg ) .

avatar van ricardo
Ik ken die bootleg niet, maar GH 1,2 en 3 heb ik ook plus A Night At The Opera, Queen 2, en Innuendo en Live Killers, maar ik vind deze Live At Wembley de allerbeste van de 8 Queen platen die ik org in bezit heb. Shear Heart Attack, Het debuutalbum en A Day At the Races heb ik gedownload liggen en vind ik niet zo bijzonder dat ik ze org zou willen hebben. Ik had aan Live Killers, deze Queen 2 en Innuendo wel genoeg gehad wat Queen betreft. vooral de greatest hits daar zijn de meeste nummers op de radio inmiddels wel zo grijs gedraait, en die heb ik vroeger wel zo vaak beluisterd dat ik er niet meer van kan genieten nu. nee geef mij Live At The Wembley Stadion maar, echt Queen op zijn best vind ik, het verveelt nooit, en kun je ook horen hoe goed hun improvisatievermogen destijds wel niet was. geweldig concert gewoon. ik ben hier zo weg van dat ik de dvd ook gekocht heb een paar jaar terug.

Ik ben het niet eens met ricardo noch met rudiger. Slechts 1 Queen live album bezitten is verre van voldoende. De arrangementen en de presentatie van de groep en natuurlijk ook de setlists wijzigden grondig.

En Live at wembley is zeker en vast niet het beste live album van Queen. De beste geluidskwaliteit vind je op Queen rock Montreal. En zowel Queen rock Montreal als Queen on fire live at the bowl zijn een pak sterker dan Wembley qua performance. Ik zou zelfs durven beweren dat dit optreden erg matig is. Ik ben ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd Queen Live in Budapest 1986 zal uitkomen en dat is pakken sterker dan Wembley'86.

Queen was gedurende 15 jaar een briljante live band en er is nog een hele periode onbelicht, namelijk alles pré 79. Er zijn nog heel wat fantastische live albums die kunnen worden uitgebracht zoals een box uit 1979, het fantastische Hammersmith Odeon 26/12/79optreden van hetzelfde jaar(Freddie's stem was toen veel sterker dan eerder in het jaar), een box met Zuid-Amerika'81 opnames(eerste Zuid-Amerikaanse stadiontournee OOIT), een box uit 1977. En nog meer leuks(zoals de beginperiode).

avatar van Fairy Feller

..zo zit ik nu weer naar Live at the Rainbow 1974 te kijken...geweldig

avatar van Pruimpit
Ik heb deze plaat al jaren niet meer gehoord, maar in mijn herinnering was Freddie hier toch behoorlijk slecht bij stem, voor zijn doen.

Pruimpit schreef:

Was ie al ziek toen.

rudiger schreef:

Was ie al ziek toen.
Freddie had knobbeltjes op de stembanden die nu en dan de kop opstaken en dan voor de nodige problemen zorgden. Dit album is inderdaad een voorbeeld van Freddie matig bij stem. Budapest van hetzelfde jaar is wel erg indrukwekkend(hoewel er ook hier mooie momenten zijn).

Er is trouwens over gesproken of het optreden wel kon doorgaan maar Freddie wilde niet weten van afzeggingen. Zoek maar eens Tokyo 25/4/79 op youtube. Zijn stem is totaal weg en toch geeft hij nog alles. Prachtig.

Zoals ik in dit topic al vaker heb aangegeven is Wembley goed maar niet briljant. Het optreden dat ze zouden moeten uitbrengen is Hammersmith Odeon 26/12/79. Hier een clipje van dat optreden:

Wel is het natuurlijk zo dat de sfeer tijdens die Wembley show zeer top was. Uiteraard is London 26.12.1979 een veel beter optreden. Laten we hopen dat die show toch eens officieel een debuut zal maken.

avatar van rudiger
Ik vind de stem van Freddy op sommige nummers wel meevallen , op het eerste schijfje staat een mooie uitvoering van A Kind Of Magic met als slot dat ie het hele publiek bespeeld , tekenent is de geweldige sfeer die in het stadion hangt , en Freddy ( showman pur sang ) weet daar wel raad mee.
Verder staat er ook een ontzettende vervelende versie van Bohemian Rhapsody op , niet om aan te horen .
Tutti Frutti hadden ze van mij ook niet hoeven te spelen , toch wel 1 van de grootste ergenisnummers uit de vorige eeuw .
Hammer To Fall ook al zo`n misbaksel van `n nummer , hadden ze ook weg moeten laten , hoor ik liever Somebody To Love instead.
Al met al toch een behoorlijke live plaat , maar geen 5 sterren waard .
Ik beoordeel dit met 3,5 ster . Ruim voldoende .

Down_By_Law
Naar mijn mening had Freddie hier nog steeds een dijk van een stem. Ik denk dat Wembley '86 dan ook het beste Queen-concert van de jaren '80 is (m.u.v. van het korte Live Aid optreden dan). Als je echt een matig Queen-concert wilt zien moet je de "Live In Rio" videoband maar 'ns gaan zoeken.

Down_By_Law schreef:
Jij denkt dat dit het beste optreden is van Queen in de jaren'80. Op hoeveel optredens baseer je je om dat te zeggen?

Down_By_Law
Queenlive schreef:

Nou, ik ben niet iemand die alle bootlegs gaat verzamelen en beluisteren. Maar omdat ik iemand ken die dat wel doet (en daardoor geen fan meer is), heb ik er een flink aantal gehoord. Ik heb zelf ook enkele titels. Maar misschien moet ik me inderdaad beperken tot de officiele releases. Dan vind ik dit zeker de beste.