Anouk - To Get Her Together (2011)

Pop / Funk
Label: EMI

1. To Get Her Together (2:32)
  2. Killer Bee (3:00)
  3. Ms. Crazy (4:07)
  4. What Have You Done (3:40)
  5. Save Me (3:56)
  6. Any Younger (3:23)
  7. I'm a Cliché (4:23)
  8. Down & Dirty (4:07)
  9. Little Did I Know (3:28)
  10. Better Off Alone (3:36)
  11. Been Here Before (4:25)
avatar van IntoMusic
Om de 2 jaar een nieuw album van haar werd mij 2 jaar geleden al teveel. De titel "I'm a cliché" zegt dan ook alles...

avatar van Hans Brouwer
Wat een zelfkennis IntoMusic: jezelf cliché noemen! Beste Anouk, je zult ongetwijfeld weer een hoop gezeik over je heen krijgen omtrent je nieuwe album. Laat ze allemaal maar lullen. 20 mei ben ik één van de eerste om "To Get Her Together (2011)" te kopen. Wat betreft haar muziek heeft Anouk mij nog nooit teleurgesteld.

Hans Brouwer schreef:
Wat een zelfkennis IntoMusic: jezelf cliché noemen! Beste Anouk, je zult ongetwijfeld weer een hoop gezeik over je heen krijgen omtrent je nieuwe album. .
Da's wel waar, Hans er zitten bij MuMe een hele noop anti-Anoukers. Maar Anouk zou idd ook zeggen: Laat ze maar lullen. Ik wacht ook met spanning haar nieuw album af. De laatste albums heeft ze mij in ieder geval zeker niet teleurgesteld.

Vind het best knap dat ze ieder nieuw album weer verfrissend weet te klinken

Beetje haat liefde, sommige nummers uit haar carriere vind ik echt niks, andere super

Deze wil ik best eens beluisteren

avatar van Darkzone
Killer Bee ken ik nieteens, is vreemd genoeg ook niet zo'n grote hit geweest, maar hoor nu 2e single Down & Dirty op de radio. Een erg aparte stijl voor Anouk, maar wel lekker. Beetje UDS's Craftmatic Ajustable Girl.

Benieuwd hoe dit album gaat klinken. Vorig album had veel toppers, maar ook aardig wat mindere nummers.

avatar van niels94
Tja, Anouk. Op deze site uitgekotst, maar dat vind ik overdreven en onterecht. Ze heeft enkele zeer mooie nummers gemaakt en ik heb enkele albums van haar geluisterd (was vroeger tamelijk fan, dat is wel stukken minder geworden) en die waren over het algemeen zeker niet heel slecht. Hotel New York en Who's Your Momma zijn redelijk en goed, met enkele (hoge) hoogtepunten maar ook wat dieptepunten. Haar laatste album, For Bitter or Worse was echter, ondanks enkele hoogtepunten (zoals het titelnummer en Lay It Down) toch echt ondermaats (met enkele verschrikkelijke nummers, zoals het walgelijke Lovedrunk ).

De eerste single van het nieuwe album (of tenminste de enige die ik gehoord heb), Killerbee, vind ik niet veel soeps. Zal dus even kijken of ik deze ga checken of niet, als de reacties positief zijn (dus voor MuMe begrippen, laten we zeggen, op 3,20 ofzo uitkomt ) zal ik hem misschien gaan beluisteren, al is het maar om te kijken of het wat voor mijn vader is, die Anouk zeer kan waarderen.

De albumhoes voorspelt alvast niet veel goeds

avatar van NewYorkCityLight
Precies op de verjaardag van m'n moeder komt ie uit, misschien wel een leuk cadeau.. 2 jaar geleden kreeg ze die vorige van mij

avatar van niels94
Wel origineel blijven, hè

avatar van NewYorkCityLight
Ik zie net dat For Bitter Or Worse nog niet eens uit was 2 jaar geleden met d'r verjaardag, dat betekent dus dat ik 'm vorig jaar heb gegeven...

Dat wordt inderdaad maar een ander cadeau

avatar van IntoMusic
Hans Brouwer schreef:
Wat een zelfkennis IntoMusic: jezelf cliché noemen!

Lezen is niet je sterkste vak, maar humor heb je wel. Ook richting Ad: het heeft niets met anti- of pro- Anouk te maken, maar met uitgekeken te zijn op een dame die mijns inziens (jawel...ik geef een mening, ook al komt dat bij de fans hard aan) niet meer qua genre, teksten noch creativiteit uitblinkt in originaliteit en het boeien met haar muziek...
Alle albums in het bezit t/m Who's your momma en daarna toch echt uitgekeken op deze dame. Inderdaad, eerst lezen en je misschien zelfs afvragen of het altijd die anti-Anouk mensen zijn of daadwerkelijk iemand die haar muziek door en door kent. Inderdaad "Been Here Before"...

Goed, de fans mogen weer hun gang gaan, want heb hier al genoeg getikt.

avatar van oceanvolta
Ik ga hem ook sowieso halen. Anouk is de favoriete artiest van mijn vriendin. Er staan ook altijd weer een paar prima nummers op met een paar uitschieters. Anouk wordt op deze site echt te kort gedaan, al was het alleen maar om haar zangkwaliteiten.

Als ik zie dat Graduated Fool op een 3,11 staat en Science & Faith van zo'n kudtband als the Script om 3,74 dan vraag ik me echt af of er niet bevooroordeeld wordt geluisterd door sommige users.

oceanvolta schreef:

Daar doe je zelf dan toch ook aan mee? Jij vind Anouk goed maar andere niet. Jij vind The Script kut, andere niet.
Ik vind overigens aan beide artiesten niet veel aan.
Ik ben na het 2e album van Anouk gestopt met het kopen van haar albums.
Af en toe een nummer op de radio is voor mij genoeg.
Killer Bee vind ik in ieder geval een heel stuk beter dan haar nieuwe single.

avatar van oceanvolta
Tuurlijk als je het niks vindt dan is dat nou eenmaal zo en mag je een bijpassend aantal sterren daaraan verbinden. Als ik vind dat Anouk een slecht album heeft afgeleverd zal ik dat ook doen. Ik heb alleen het idee dat sommige users bij onder andere Anouk een album op voorhand al slecht vinden omdat hun moeder Anouk ook goed vindt.

Ik vind de nieuwe single (Down & Dirty) trouwens helemaal niks. Killer Bee beviel me een stuk beter.

avatar van Guinness1980
Aan albums waarvan ik van te voren al weet dat het niks voor mij is neem ik de moeite niet eens voor om te beluisteren/beoordelen.

Ik vind het onzin om muziek slecht te vinden omdat je ouders er ook naar luisteren.

avatar van The Scientist
oceanvolta schreef:

Ik heb heet idee dat Anouk-fans zich razend druk maken over wat anderen ervan vinden. Is het zo moeilijk te accepteren dat er werkelijk mensen zijn die haar muziek verschrikkelijk vinden?

niels94 schreef:

De albumhoes voorspelt alvast niet veel goeds

Tja, Anouk en album-covers...

Laten we het er maar bij houden dat deze er weer eens degelijker uit ziet.

The Scientist schreef:

Waar baseer je dat op dan? Ik maak me in ieder geval niet druk hoor, maar ik ben dan ook geen fan. Ik kan me heel goed voorstellen dat er mensen zijn die haar muziek verschrikkelijk vinden maar ook dat er mensen zijn die het fantastisch vinden.

MindRuler
oceanvolta schreef:

Dat is toch het geval met alle bands hier op MuMe?
Ik vind Anouk's muziek slappe pap trouwens.

avatar van Editoor
Nu te luisteren op de luisterpaal.

MindRuler schreef:

Dat is toch het geval met alle bands hier op MuMe?

Dat klopt, daarom snap ik die opmerking ook niet.

avatar van The Scientist
Alleen hebben bij dit album meerdere mensen het over anti-Anoukers/haat-stemmers etc.

woordenaar
Een dijk van een stem, nu nog goeie liedjes...

avatar van Cannabooze
oceanvolta schreef:
Anouk wordt op deze site echt te kort gedaan

..... Juist !
En daarom hou ik zo van deze site !

Maak je niet druk.. Ik zal niet meestemmen in deze, en zeker niet luisteren !

avatar van Guinness1980
Heb alleen what Have You done beluisterd omdat het Anouk haar bewerking was van dit nummer.
Anouk vind dit het mooiste Nederlandstalige nummer.

avatar van sheep67
Heb het album nu 2 keer beluisterd maar ben toch wel verrast.
Een paar mooie emotionele nummers waarin ze haar ellende beschrijft.
Hip-hop invloeden en een wat losbandige Anouk.
Heb toch wel een goede eerste indruk van het album.
Ms. Crazy een fantastisc nummer!

avatar van Zoute Popcorn
Ik vind het eerste nummer iig een draak

avatar van vin13
Stereo MC's - Deep, down and dirty
Maar Anouk's versie is ook ok, ik hoor veel overeenkomsten in deze nummers.

avatar van Darkzone
RickStarMusic schreef:
Ik vind het eerste nummer iig een draak

Het is meer een intro van het album, een soort jam, dan een echt volledig nummer.

Ik vind dit album bij de eerste luisterbeurt vooral verrassend. Verrassend a-commercieel eigenlijk. Een beetje experimenteel, cross-over van 20 jaar geleden. Vleugje Prince, vleugje Cameo (Word Up). Of ze hier nieuwe zieltjes mee binnenhaalt of oude afgehaakte fans er mee terughaalt, ik vrees van niet. Het is duidelijk geen product voor de grote massa. En dat maakt het een stuk interessanter album omdat het wél een evenwichtig album is, in tegenstelling tot haar vorige album dat vele toppers en vele floppers herbergde.

Een bijna on-Anoukse plaat. Even aan wennen, vandaar dat ik me ook niet in de voorafgaande discussie heb gemengd. Maar na een paar keer flink hard op de koptelefoon te hebben beluisterd, kan je toch eigenlijk niet meer ontkennen dat dit een dijk van een album is. Tekststueel is heel goed te beluisteren dat ze door een "kloteperiode" in haar leven is gegaan.
Gelukkig is het geen zielige plaat geworden, maar een album waar een ras artieste/zangeres deze periode gebuikt heeft om alle facetten uit die periode naar voren te brengen.
De opener vind, ikzelf, helemaal geen draak, maar naar een opmaat naar wat er daarna gaat komen. Ms. Crazy vind ik perfect nummer, waarin kwaadheid, frustratie, verdriet verwerkt zijn. Op What Have You Done klinkt duidelijk haar teleurstelling en haar naïeviteit door.
Op Down & Dirty laat ze haar kwaadheid de losse hand en noemt hem "cheater.
Na twee en een halve luisterbeurt kan niet anders concluderen dat dit een bijna on-nederlandse cd is geworden, met enorme potenties.
Buiten haar zeer indringende teksten, onnavolgbare, prachtige stem en op instrumentaal en samenzang perfect goed afgewerking, hebben we weer album, dat interntionaal héél goed zou kunnen lopen m.i.
En nog één ding: Dit album zal niet snel gaan vervelen en "live" nog boven zichzelf gaat uitstijgen. 5 dik verdiende sterren!!

avatar van Mctijn
Moet het album nog beluisteren, maar als ik het zo lees is het niet in de zin van de Anouk-fan van de afgelopen 10 jaar. Nog meer reden om het album te beluisteren