Anouk - To Get Her Together (2011)

Pop / Funk
Label: EMI

1. To Get Her Together (2:32)
  2. Killer Bee (3:00)
  3. Ms. Crazy (4:07)
  4. What Have You Done (3:40)
  5. Save Me (3:56)
  6. Any Younger (3:23)
  7. I'm a Cliché (4:23)
  8. Down & Dirty (4:07)
  9. Little Did I Know (3:28)
  10. Better Off Alone (3:36)
  11. Been Here Before (4:25)
SSS

SSS schreef:
Is Anouk niet gewoon de Nederlandse versie van Pink?
Bij "spookte" de naam van Beth Hart meer door mijn hoofd. Een andere gigant, die ook al haar emoties in haar muziek gooit. Ook één van mij favo's.
Ik ben inmiddels al verslaafd aan het worden aan dit album. Wat een stem, wat een power en wat een statement. Wow!!!

Is What Have You Done nou een cover van Abel? Het lijkt er ontzettend veel op...

avatar van Guinness1980
Sluuz schreef:
Is What Have You Done nou een cover van Abel?

Ja

Guinness1980 schreef:
Anouk vind dit het één van de allermooiste Nederlandstalige nummers ooit.

avatar van Mctijn
SSS schreef:
Is Anouk niet gewoon de Nederlandse versie van Pink?

Daar doe je Anouk wel wat te kort mee.
Je zou het eerder andersom kunnen zien, omdat Anouk een paar jaar langer meedraait dan Pink

Toen Anouk net begon werd ze meer in het straatje van Tracy Bonham, Alanis Morrissette enzo geschaard. Nu is Pink! wel een goede vergelijking inderdaad. Het idee van deze hoes is trouwens wel leuk, jammer dat de uitvoering (aankleding, kleurgebruik, fonts) wat minder is.

Inderdaad.
Met haar figuur was iets minder aankleding mooier geweest.

avatar van niels94
Deze plaat toch maar weer gecheckt. Op zijn tijd is Anouk wel een artiest die eens leuk is om te horen en ook dit plaatje is weer tamelijk vermakelijk.

Dit album is een stuk meer funky dan ooit tevoren en Anouk lijkt op dit album een beetje te doen waar zij zelf zin in heeft, iets dat ik wel waardeer. Het funky karakter zorgt ervoor dat je het vrij moeiteloos door kunt luisteren. Dit komt ook door de instrumentatie: zelden werd Anouk begeleidt door zulke sterke muziek, van het ijzersterke acoustische gitaartje op Save Me, tot de aanstekelijke elektrische gitaar op Killerbee, enzovoorts. Af en toe worden er zelfs The Doors achtige keyboards tegenaan gegooid. Productioneel is dit misschien wel Anouk's beste album.

Over de vocalen ben ik wat minder jubelend. Anouk is een erg goed zangeres maar blijft een paar gebreken houden, zoals de toch een beetje vervelende manier van uitspreken. Daarnaast vind ik de nummers zelf niet zo sterk, vooral wat betreft refreinen, alleen Killerbee heeft een écht aanstekelijk refrein, en het nummer What Have You Done (de Abel cover, één van de beste nummers van het album) ook. De meeste andere zijn niet slecht (op een enkeling na, zo vind ik Any Younger maar vervelend), maar blijven niet hangen. Wat dat betreft is het weer een typisch Anouk album qua niveau: enkele hoogtepunten (Killerbee, What Have you Done en Save Me toch ook wel een beetje, hoewel deze drie nummers lang niet tot de sterkste van Anouk behoren en daarmee mist dit album toch een beetje een écht hoogtepunt), enkele mindere nummers (geen echt slechte dieptepunten zoals het vorige album, gelukkig) en een heleboel niemendalletjes, veelal dus vooral veroorzaakt door gebrek aan echt sterke refreinen zodat ze niet blijven hangen. Verder durf ik dit tekstueel vrij slecht te noemen, soms zelfs op een manier dat het ergerlijk wordt. Het gaat natuurlijk allemaal over de verbroken relatie met haar vriend, rapper Unorthadox, die vreemd is gegaan, maar, hoe zielig dat allemaal ook is, op gegeven moment heb ik het wel gehad met dit onderwerp. Door deze dingen weet Anouk op dit album de middenmaat niet te overstijgen en zichzelf lang te overtreffen, ondanks de ijzersterke productie. Al met al dus wel een aardig en goed beluisterbaar album.

avatar van Murdoc023
Mooie recensie. Vind Anouk ook zeker een zeer aardige artiest, al vind ik een heel album vaak iets te veel. Het eerste album is dan ook het enige album wat ik in zijn geheel ken, waarbij ik Time is a Jailer het mooiste nummer van Anouk vind.

Over dit album heb ik ook al veek te horen gekregen van mijn zus en vader. Ik zal dit vast nog wel te horen krijgen. Overigens verbaas ik me erover hoe weinig aandacht Anouk op deze site krijgt, ongeveer net zoveel als Cunninlynguists, wat apart is want ongeveer 75% kent Anouk en nog geen 2% kent CL (in Nederland)

IntoMusic schreef:
het heeft niets met anti- of pro- Anouk te maken, maar met uitgekeken te zijn op een dame die mijns inziens niet meer qua genre, teksten noch creativiteit uitblinkt in originaliteit en het boeien met haar muziek...
Alle albums in het bezit t/m Who's your momma en daarna toch echt uitgekeken op deze dame.
Ik kan nog niet oordelen over "To Get Her Together (2011)". Na dinsdag 24 mei wel. Vrijdagavond waren een aantal fans (w.o. Saskia Noort, Chiel Beelen) te gast bij DWDD. Zij allen waren enthousiast tot erg enthousiast over "To Get Her Together (2011)" en nog lang niet uitgekeken op Anouk. Ik ben ook nog lang niet uitgekeken op deze Haagse dame. Ik heb er voor 100% vertrouwen in dat ik "To Get Her Together (2011)" dit voorjaar / zomer helemaal grijs ga draaien. Mijn sterren volgen in de loop van de aankomende week.

hebben jullie dat giel interview met haar gehoord? God wat is die DOX een ontzettende lul zeg. Ongelofelijk. Echt geen geweten. Vind het nummer down & dirty erg goed!

een verhaal heeft altijd 2 kanten

avatar van Edwynn
Grappige titel wel dat To Get Her Together.

Is er ook nog een raakvlak op muzikaal gebied met Together Alone (behalve de dame in kwestie zelf natuurlijk) of blijft het bij deze aardige woordspeling?

avatar van dix
dix
Edwynn schreef:
Grappige titel wel dat To Get Her Together

Vind je ? echt zoooo afgezaagd.

avatar van Edwynn
Ook als je de titel naast Together Alone legt? Ik houd altijd wel van cameo's.

Ik heb het dus niet over het uit elkaar trekken van het woord together voor de goede orde.

avatar van dix
dix
Together Alone kenden we al van Crowded House, als je dat met een cameo bedoeld....
Het woordgrapje Living Apart To Get Her heeft ook een baard van hier tot aan De Lier.

avatar van Mjuman
Anouk en een cameo? Dacht die hele Anouk een cameo van zichzelf was - altijd ervan overtuigd geweest dat ze nog eens een groot unplugged concert zou geven in The Bermuda Triangle om vervolgens te verdwijnen en de banden met de opnames zouden eveneens verdwijnen in de black box.
Mocht dit ooit een vooraanstaand NL exportproduct worden, overweeg ik allochtoon te worden.

avatar van Edwynn
Ik ook. Muzikaal boeit het me op enkele incidenten na sowieso niet.

Toch vind ik Together Together na Together Alone een leuk bedachte titel.
Nogmaals, het ging me niet om het uit elkaar halen van het woord together, maar om de verwijzing naar de eerste plaat. Zulke dingen vind ik grappig.

Eigenlijk vind ik heel Crowded House saaier dan die titel.

Edwynn schreef:
Ik ook. Muzikaal boeit het me op enkele incidenten na sowieso niet.

Nee, maar de dochter van buren is fervent Anouk-fan en voor haar - 20 jaar en nooit echt opgevoed - is Anouk een soort role model. De implicatie is dat met warm weer het raam opengaat en Anouk snoeihard door de buurt schalt - schijt aan alles - alone op aarde en no parent to get her adjusted.

avatar van Edwynn
Oprechte deelneming. Ik moet doordeweeks leven onder het juk van commerciële radio...

Malle schreef:
een verhaal heeft altijd 2 kanten
Terecht heeft moderator, Herman, wat berichten verwijderd. Ik vrees dat die van jou vergeten is.
Dit album hoort meer thuis in de verwerking van een relatieverbreking, wat voor jou een nog totaal onbekend terrein is (vermoed ik). Ik vind de muziek en tekst juist ontzettend goed met elkaar samengaan, zoals omschreven in mijn vorige reaktie

Mjuman schreef:
De naam van de artiest is Anouk. Reden om haar bij voorbaat af te zeiken . Beste Mjuman, heb je het album "To Get Her Together (2011)" al beluisterd Ik denk dat ik het antwoord wel kan raden .

Hans Brouwer schreef:

Nog zo'n held die een cursus "Helderziendheid" via Teleac heeft gevolgd. Lees eens even terug, vrind, 3 posts voor die van jou - 23/5 - 0:12

Het is de afgelopen 2 weken ook vaak mooi weer geweest en du moment dat deze schijf uit was, heb ik het geweten. Variatie - soms zet mijn buurmeisje de spelerd op shuffle.

Overigens is zo'n aanbeveling van Saskia Noort en Giel Beelen te vergelijken met de bekende sketch van Wim Zonneveld die als schoonvader in wording die de vrijer van zijn dochter hemelhoog prees bij het meisje in kwestie (Zonneveld "ik prees 'em het graf in").

D'r zijn veel prangender en relevantere albums gemaakt over uiteenvallen van relaties.

Ik probeer op het moment zo objectief mogelijk naar de nieuwe cd te luisteren. Maar ik vraag me echt af wat mensen hier in zien. Haar stem is nogal eendimensionaal, haar nummers zijn cliché en die mislukte uithalen doen mijn haren ten berge rijzen. Ja sorry, ik kan hier echt niets mee. Er is zoveel betere Nederlandse muziek van eigen bodem.

Hans Brouwer schreef:

Kap daar nou eens met dat belachelijke gedoe - lees nou eens goed WAT ER STAAT - op 23/5 schrijf ik nl om 00:12 dat ik helaas het album een aantal malen door de tuin heb horen schallen via mijn buurmeisje - IK HEB HET ALBUM EEN GROOT AANTAL MALEN GEHOORD - als ongewild meeluisteraar.

Kappen met die aantijgingen

Kappen met die aantijgingen
Anouk 's muziek van het 20 jarig buurmeisje op een aftandse cd-speler uit een zolderraam is natuurlijk heel wat anders dan "To Get Her Together (2011)" afspelen op goede stereo apparatuur zonder dat je daarbij groen en geel ziet van (buren) ergenis .

avatar van Chameleon Day
Hans Brouwer schreef:

Ik denk dat ik de muziek van Anouk juist nog enigszins kan waarderen als ik die door een zolderraam hoor schallen met een lieftallige deerne in mijn gezichtsveld.

Chameleon Day schreef:

Zonder problemen doe ik mijn buurmeisje met cd (en fles pleur als blijk van waardering en voor gezamenlijk genot) met een enkeltje (eerste klas, als je erom vraagt) aan je toekomen. Uiteindelijk doe ik haar ouders daar waarschijnlijk ook een plezier mee.

BTW: zet je roze bril vast op en lees je in op UUtregse aksenten!

Mjuman schreef:
Eindelijk, ik snap het! Het is NIET Anouk die je zo haat.... Het is het 20 jarige buurmeisje die je tot volkomen waanzin brengt .

avatar van Vortex
Nu weer even over het album!

Best kicke plaat! Er staat zelfs een clubhitje op: 6. Any Younger.
Down and dirty is ook echt top zeg!!