Lady Gaga - Born This Way (2011)

Label: Kon Live

1. Marry the Night (4:24)
  2. Born This Way (4:20)
  3. Government Hooker (4:14)
  4. Judas (4:10)
  5. Americano (4:06)
  6. Hair (5:08)
  7. Scheiße (3:45)
  8. Bloody Mary (4:05)
  9. Black Jesus - Amen Fashion * (3:36)
  10. Bad Kids (3:51)
  11. Fashion of His Love * (3:39)
  12. Highway Unicorn (Road to Love) (4:16)
  13. Heavy Metal Lover (4:13)
  14. Electric Chapel (4:13)
  15. The Queen * (5:17)
  16. Yoü and I (5:07)
  17. The Edge of Glory (5:20)
  18. Born This Way [Jost & Naaf Remix] * (5:59)
  19. Born This Way [Country Road Version] * (4:21)
  20. Judas [DJ White Shadow Remix] * (4:07)
  21. Marry the Night [Fernando Garibay Remix] * (4:20)
  22. Scheiße (DJ White Shadow Mugler) * (9:35)
  23. Fashion of His Love [Garibay Remix] * (3:44)
avatar van lovegun
Bonnie St. Claire
ja nu je het zegt

madonnagirl3
Lekker album !
Niet heel schokkend, maar gewoon lekker.

Best vermakelijke onzin

avatar van musicman13
Geweldig album! review komt nog! wil eerst de bonustracks horen!

Radio goo goo
Radio ga ga
Radio blah blah
Radio what's new?
Radio, someone still loves you!

Hoe toepasselijk kan deze Queen hit toch zijn.

All we hear is Radio ga ga

Het is Lady Gaga voor en het is Lady Gaga na. We kunnen er niet omheen en dat is anno 2011 toch wel een verdienste dacht ik zo wat je er ook van mag vinden.
Zelf ging Lady Gaga in den beginne nogal aan mij voorbij. Mijn partner was gek van Pokerface en daarmee kan gezegd worden dat muziekliefhebber aERo eens niet up to date was. Aardig nummertje, amen en verder niks.
Maar al snel kon ook ik niet om haar heen en raakte toch wel gefascineerd door deze tante die blijkbaar uit het niets kwam opzetten als een wervelwind die steeds sneller rondraasde.
Zelfs zo erg dat twee mensen me wisten te overtuigen mee te gaan naar haar laatste optreden in Ahoy. Een goede vriend vroeg of ik zin had in het Monsterball en uiteindelijk gingen we dan ook met vier personen naar Rotterdam (haast een thuiswedstrijd). User sq is zonder dat hij dat zelf weet nummer twee geweest. Een user die ik hoog heb zitten als serieuze muziekliefhebber en die toch redelijk goedkeurend was over het optreden in Arnhem..... toch maar doen dan.
Daarbij had ik wel zin in een feestje tussen extravagante types, en een zaal vol nichten staat ook wel garant voor een feestje.
Dat viel me vies tegen: bij Kylie heb ik een nichtenfeest meegemaakt, bij Gaga heb ik er niet veel van meegekregen en die extravagante types? Als 16 jarige meisjes met een gekke strik in het haar extravagant te noemen zijn dan ben ik de dorpsgek.
Maar goed: mevrouw zette een prima show neer maar ik viel er niet van achterover. Madonna, Kylie en noem ze maar op waren haar al voor gegaan. Ik zag niets nieuws.
Ik kan nu in elk geval wel meepraten over de dame in kwestie die live zo bijzonder zou moeten zijn. Het was vermakelijk. Punt.

Radio blah blah

Lady Gaga is tijdens de aanloop van dit album 'gevaarlijk' bezig geweest: hoe stom kan het zijn om je album het beste album sinds jaren te noemen?! Je weet dat de messen dan extra scherp geslepen gaan worden. En het is eigenlijk wel een beetje terecht. Natuurlijk is het knap als je zoveel heisa kunt veroorzaken in de muziekwereld. Ja, deze dame kan echt zingen en musiceren maar verder zijn die liedjes nu ook weer niet zo verheffend te noemen.
Blijf dan maar heel hard roepen dat Born This Way the real shit (of moet ik Scheiße zeggen?!); de kans dat het ook echt zo is blijft nihil.
Lady Gaga is op die manier wel een beetje Lady Blahblah.
De vooruitgesnelde nummers Born this Way en Judas waren in elk geval niet erg overtuigend te noemen. Leuke pop? Jazeker, maar verre van vernieuwend en eigenlijk ook wel een beetje pop van de lompe soort. Ik heb een zwak voor de titeltrack maar geef gelijk toe daar redelijk alleen in te staan want het werd toch vrij zuinigjes ontvangen.
De twee tracks die deze week ook verschenen (Hair en The Edge of Glory) vallen in dezelfde categorie: we hebben het allemaal al wel eens gehoord. Zo hoor ik in The Edge of Glory wat Cher terug. En Hair valt in de categorie 'oerlelijke stamper'.

Conclusie tot dusver: Radio what's new?

En nu dan de resterende nummers. Ondanks mijn cynisme voorafgaand aan de release van Born This Way moet ik zeggen dat het toch allemaal wel weer erg leuk klinkt.
Government Hooker is ongelooflijk lekkere pop en het enorm foute Americano...... je moet wel heel verzuurd zijn als je niet mee gaat la-la-la-en
Lady Gaga moet je maar met een korreltje zout nemen, sterker; probeer de naam Gaga even weg te cijferen hoe moeilijk ook en dan hebben we toch wel een vermakelijk ceedeetje in handen. Een welkome afwisseling op al die ernstig klinkende, depressieve folkies, raggende gitaren of dromerige electro-klanken.
'Stampie-stampie' is soms best fijn en dan hoor ik liever Lady Gaga dan 538 compilaties.

Radio, someone still loves you!

Het grote rollebollen kan beginnen. De little monsters zullen de oermoeder of hoe ze ook genoemd mag worden met hand en tand verdedigen. Niets kan deze godin nog fout doen en dat is gewoon eng. Freaky zo u wilt (en dat is dan wel geheel in stijl). Die categorie neem ik dan ook niet serieus want dat doen ze zelf al veel te veel.
De haters zullen die extra scherp geslepen messen met alle liefde gaan gebruiken: niets zo leuk om 0,5* uit te delen. Ook die groep neem ik niet serieus: je weet nu wel wat je kunt verwachten en waarom zou je er dan naar luisteren? Kleine zusjes die dat doen en de stem rechtvaardigen? Duh!

Lady Gaga is gewoon een slimme artiest die weet hoe ze haar waar aan de man/vrouw moet brengen. Leuk om te zien dat dat anno 2011 nog steeds kan.
Nee, het is geen Madonna en als persoon doet ze me niets. Ik vind haar iets kils en afstandelijks hebben i.t.t. bijvoorbeeld een Kylie.
Ik vermaak me prima met deze ietwat platte pop. Zolang ik het in redelijk perspectief kan plaatsen is het gewoon grote fun.
Mijn verwachtingen vooraf waren zeer laag door het gebodene wat we al te horen hebben gekregen. Zo als geheel doet dit niet zo veel onder voor The Fame. Er hadden wat mij betreft wat nummers achterwege mogen blijven om het album net even scherper te maken, maar daar had The Fame ook last van. Het klinkt vaak wat lomp allemaal, maar ach, daar kan ik wel mee leven.
Born This Way valt me dus wel mee. Zwaar overgeproduceerd. Niets schokkends, dat laat ik eerder over aan de hysterische reacties die dit teweeg gaat brengen in popland.

Ik zou zeggen 'Put Your Paws Up' gekkies

avatar van niels94
Erg leuk stukje aERo

Zelf heb ik niet veel met Lady GaGa, hou niet zoveel van dit soort muziek (hoewel ik Paparazzi altijd goed te pruimen heb gevonden, zeker de acoustische versie) maar ik heb haar om de één of andere reden altijd meer gerespecteerd dan vele andere artiesten die dergelijke muziek maken (even heel erg over één kam geschreerd: artiesten als Rihanna, Inna, je begrijpt wel wat ik bedoel). Dit zou ik zelf echter niet gaan luisteren (heb The Fame toentertijd wel beluisterd) maar ik vind het wel interessant om te zien wat ze ervan terecht gaat brengen.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb ook niet veel met Lady GaGa, ik vind er eigenlijk te veel poespas omheen zitten. Ze kan wel heel goed zingen. Ik heb een aantal dingen van haar gehoord met piano en die waren erg mooi. Als ze nou eens al die poespas wegdoet en haar eigen naam gebruikt en dan een album maakt, het zou me niet verbazen dat het dan heel mooi is. Maar dit is meer voor het grote publiek. De 2 singles vind ik afgrijselijk.

avatar van niels94
Dat laatste vind ik zeker ook...

Rizz
Jullie moeten Americano luisteren, als je daar niet vrolijk van wordt weet ik het niet meer

Vind de 'nieuwe' Gaga veel aangenamer dan de 'oude'. Zal binnenkort mijn mening over het gehele album geven.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Mooi stukje Aero

Ik heb de plaat alvast besteld voor mijn vriendin, dus ook ik zal binnenkort wel weer worden onderworpen aan de Gaga gekte.

avatar van Stalin
Maartenn schreef:

Ik heb de plaat alvast besteld voor mijn vriendin

Stiekem ook een beetje voor jezelf voor tijdens het afwassen toch ?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Stalin schreef:

Stiekem ook een beetje voor jezelf voor tijdens het afwassen toch ?

Tuurlijk. Als ik het echt niets zou vinden, zou ik hem niet bestellen

Nu weet ik waar Fashion Of His Love me aan doet denken: Whitney Houston's I Wanna Dance with Somebody

Electro_
In eerste instantie was ik teleurgesteld, maar na een paar luisterbeurten staan ook hier toch weer hele sterke nummers op. Luister ook zeker even naar de Jost & Naaf Remix van "Born This Way", op de deluxe-versie, die is wat mij betreft vele malen beter dan het (verschrikkelijke) origineel. Verder zijn "Government Hooker", "Judas", "Heavy Metal Lover" en "Bloody Mary" mijn favorieten.

avatar van Dungeon
Die hoes is wel knap gedaan. Het wekt toch de illusie dat we hier met een mooie vrouw te maken hebben. Knap staaltje computergebeuren.

Dungeon schreef:

Ik wou net zeggen hoe lelijk ik de hoes wel niet vind..

MindRuler
Dungeon schreef:
Het wekt toch de illusie dat we hier met een mooie vrouw te maken hebben.

met de nadruk op illusie.

avatar van Raoul
Kill_illuminati schreef:
De cover is echt achterlijk lelijk, van iemand als Gaga had je toch wel iets smaakvoller verwacht.

Haha. De vrouw die zich kleedt in een vleesjurk, aankomt in een ei, een bril van sigaretten draagt en ordinaire tattoos heeft? Ja, ik verwachtte zelf eigenlijk ook iets stijlvols

avatar van Starstruck
Ik snap niet wat iedereen zo lelijk aan de cover vind... Ik moest er in het begin ook wel heel erg aan wennen, maar het is gegroeid.

Maar goed, dit is denk ik de beste van de 3 albums van Gaga. Ik vind de sound die ze nu heeft heel fijn.

Favorieten: Marry The Night, Government Hooker, Judas, Bloody Mary en Heavy Metal Lover.

Rizz
Ben ik nog steeds de enige die Americano het leukst vind?

avatar van Tijn79
Raoul schreef:
en ordinaire tattoos heeft?

Waarom ordinair? :S

SSS
aERodynamIC schreef:
All we hear is Radio ga ga
[i]All we hear is Radio ga ga

Helaas wel ja, dat worden weer radiovrije máánden, oh die heb ik al ingelast met al die popterreur van de laatste jaren.

Ik baal er nog van dat Just Dance uiteindelijk dan toch (met veel moeite) een hitje werd, het gevolg is niet te over zien.

SSS
Starstruck schreef:

Alles went... dus ook een cover, maarre ze heeft nog maar 1 album en d'r 2de is deze, die andere is een EP. En ja ik weet dat ze met die EP genomineerd was voor een Grammy in de categorie best album maar ze hadden niemand anders dus gelukkig was Stefani een optie (die komt toch wel opdagen).

avatar van NewYorkCityLight
SSS schreef:

Mooie reactie, ben het wel met je eens...
Ik vond het destijds jammer dat Just Dance eerst flopte (en niet verder kwam dan #2 in de tipparade), maar ik denk dat 'we' uiteindelijk toch niet om haar heen konden.

SSS schreef:

Ik snap zoeits nooit zo...je wordt moe van alle Gaga terreur...maar je gaat dan wel reageren op haar album op de musicmeter.

Als ik ergens moe van zou worden, zou ik het niet ook nog eens op internet gaan opzoeken

avatar van domainator
hankdigger schreef:

Inderdaad, als je het niet opzoekt zul je het ook niet vinden. Radiovrije weken??, dat radio moest ik even opzoeken (nog op wiki kunnen vinden)

avatar van SiriusBart
Aerodynamic: logisch dat Queens Radio Gaga van toepassing is hier, ze heeft zichzelf vernoemd naar dat nummer...

Alsof ik dat niet wist

avatar van GiRlS AlOuD FaN
Judas, Hair & Scheiße zijn het best tot nu toe!