eLZhi - Elmatic (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Genesis (2:36)
  2. Detroit State of Mind / Houseshoes Shout (4:45)
  3. Halftime (2:12)
  4. Memory Lane (3:48)
  5. The World Is Yours (6:17)
  6. Represent (3:10)
  7. Life’s a Bitch (5:54)

met Royce da 5'9" en Stokley Williams

8. One Love (7:22)
  9. It Ain't Hard to Tell (3:49)
  10. Pete Rock Shout (6:51)

Maxmus
Harderwiek schreef:

Was toevallig vanmiddag ook aan het luisteren en had hetzelfde. Puur genot!

Zowieso vind ik het einde van Life's a Bitch en One Love super vet gedaan door Will sessions!
Hoop echt dat ze vaker met hip hop artiesten uit Detroit gaan werken en een origineel album gaan uitbrengen.

avatar van thgryda
Wtf andere cover ? Vond die andere cooler

avatar van UmindC
Ik vind deze hoes veel mooier hoor, daar niet van. Maar volgens mij is dit de vinyl cover, en dus niet de officiele.

avatar van kobe bryant fan
Vond de andere ook leuker, al heeft deze ook wel iets. Maar moet de vorige niet op Mume staan?

Harco
UmindC schreef:

Inderdaad. Ik weet niet wie de cover veranderd heeft, maar ik verander hem terug. Op MuMe hanteren we de cover waarmee de release het eerste uitgebracht is.

27 september komt de instrumentale versie van Will Sessions uit op cd & vinyl

Ps. Weet iemand nog waar je deze voor redelijke prijs nieuw kan kopen?

Rene1979
Zal overal inc verzendkosten zo'n geeltje zijn.. Daar doe je niks aan..

avatar van Illmaticly Ill
Vind het best raar van deze gast dat hij even bekend wilt worden door het beste hip-hop album aller tijden overnieuw te maken... misschien zijn de teksten wel goed enzo maarja ik vind dat je het uit je hoofd moet laten om zo een geweldig album na te maken... desondanks heeft Elzhi wel een goede flow xD ben benieuwd of zijn volgende album geen ''gestolen'' beats heeft.

Maar.. aan de andere kant zou het ook wel zo kunnen zijn dat hij respect wilt tonen aan Nas door dit te doen.. I don't know..

Rene1979
Ken je Elzhi wel? (Slum Village) De man maakt niet zomaar even wat na. Hij loopt al jaren mee en heeft al diverse solo-projecten uitgebracht buiten de albums met Slum Village.(Album, Ep, Mixtapes) voor dit uit kwam. En het is een ODE aan iLlmatic geen nageaapte shit. Alles is live ingespeelt door een band en het is een heel eigen geluid/product geworden. niets meer dan lof en respect.. Ook de originele artiesten zijn heel blij met de uitkomst van dit project en voelen zich vereerd zoals DJ Premier al heeft gezegd.

avatar van Harderwiek
Lees net trouwens dat ze 2 nov in Nederlands staan, maar zal al wel bekend zijn.

avatar van Illmaticly Ill
@ Rene1979

Ah zo, dan heb ik niet goed gekeken ik dacht dit is zijn eerste album... Ik vind engelstalige (underground)hip-hop supervet, maar ik weet er nog lang niet alles van af, dat blijkt nu wel Bedankt voor de info

Ja als dat dan zo is dat hij dit puur doet om respect te tonen aan Nas dan is dat wel weer vet ja.

avatar van Harderwiek
Er zijn wel meer odes aan Illmatic.

avatar van bennerd
Die van Fashawn mag nog niet in de schaduw staan van dit album.

bennerd schreef:
Die van Fashawn mag nog niet in de schaduw staan van dit album.

Mee eens..

avatar van Rhythm & Poetry
Niet mee eens, Fashawn rapt erg sterk op die tape: dit werk is alleen maar beter vanwege Will Sessions. Het verschil tussen eLZhi en Fash vind ik niet zo groot. Ik zie trouwens dat ik beide platen op 3,5* heb staan, deze neigt meer naar de 4* en die van Fash naar de 3*. Maar Fashawn zijn interpretatie van Illmatic vind ik echt niet slechter dan die van eLZhi.

avatar van bennerd
Elzhi interpreteert de dingen een stuk gewaagder dan de simpele covers van Fashawn.

En Royce > Talib Kweli.

avatar van Rhythm & Poetry
En ik vind Fashawn meer als Nas overkomen op de tape. En dan doel ik op de gretigheid en het plezier waarmee Fash rapt, dat komt op mij sterk over. En Talib is gelijkwaardig aan Royce.

avatar van Shelter
Ik vind Elzhi veel weg hebben van Consequence.
Fashawn vind ik een van de meest overschatte rappers in de scene...

Dit album: erg vet hoor... 4,5*

avatar van WeztSide
Ik luister deze nog steeds vaak, beste hiphop album van het jaar voor mij, met gemak. De beats zijn gewoon erg mooi gespeeld en Elzhi spit meesterlijke na meesterlijke line. Feilloos album.

avatar van thgryda
Rhythm & Poetry schreef:

Mwa niet mee eens, Fashawn rapt inderdaad sterk, maar het is zowat woord na woord de tekst van nas over de illmatic beats (een ode). Dit is een geheel eigen interpretatie, nieuwe teksten die wel verwijzen naar de teksten van nas (nog steeds een ode dus) maar er duidelijk van verschillen en ook aangepast zijn aan hedendaagse thematiek.

Ik vond het ook eerst te weinig origineel om meer dan een 4 te geven (voor je me gaat quoten). Maar de manier waarop de jongens van will sessions de beats inspelen en er een eigen interpretatie aan meegeven, kan ik niet anders dan geniaal noemen. Ik vind dit album zeker wel een meerwaarde hebben en niet zomaar een kopie. Terwijl ik bij fashawns ode het album 1 keer beluisterde en dacht, wel fijn gedaan en vooral goed gerapt. Nee ik heb mijn mening over dit album moeten bijstellen: een van de beste albums van het jaar. Ik draai het album nog steeds vaak en MJ hij zit nog steeds boven de 4

avatar van Silky & Smooth
Voor mij nog steeds de beste hip-hopplaat van 2011! Alleen eindigt het jaar met een paar (hopelijk) geweldige albums...

avatar van KILLERBEE99
Leuk album, wat je veel denkt aan het origineel van Nas, maar toch een soort van eigen sound heeft. Leuk gedaan!

avatar van Harderwiek
Deze week zowel op CD als Vinyl weten te bemachtigen. Toch zeker nog steeds 1 van de beste releases van dit jaar!

avatar van gweah
Ik kende deze nog niet... Heerlijke trip down memory lane, om maar even in de Illmatic odes te blijven. Elzhi doet het op een waardige manier denk ik, ik vind hem in ieder geval een uitstekende MC, en die live instrumentaties is een geniaal idee geweest. Meer nog dan dit ik echt heel vet vind om te luisteren, vind ik het iets toevoegen aan Illmatic: je weet weer hoeveel je van het origineel houdt. En dat heb ik hier ook meer dan bij bijv. El Michels Affair (die Wu-Tang hebben gedaan), dat waren alleen instrumentals en die weken ook iets meer af van de originelen.

Het grootste wow-gevoel had ik bij Represent en It ain't hard to tell. Geweldig. Een dingetje nog om te zeiken: had ie niet ipv Royce da 5'9, gewoon Nas kunnen vragen voor die gastverse op Life's a bitch?

avatar van fabblwaps
Het idee is denk ik dat Nas een andere MC uit zijn buurt als gastartiest had en Elzhi er daarom eentje uit zijn stad Detroit heeft gekozen.

avatar van He$$el_01
Die Represent intro