Beastie Boys - Ill Communication (1994)

Label: Grand Royal

1. Sure Shot (3:19)
  2. Tough Guy (0:57)
  3. B-Boys Makin' with the Freak Freak (3:36)
  4. Bobo on the Corner (1:13)
  5. Root Down (3:32)
  6. Sabotage (2:58)
  7. Get It Together (4:05)

met Q-Tip

8. Sabrosa (3:29)
  9. The Update (3:15)
  10. Futterman's Rule (3:42)
  11. Alright Hear This (3:06)
  12. Eugene's Lament (2:12)
  13. Flute Loop (1:54)
  14. Do It (3:16)
  15. Ricky's Theme (3:43)
  16. Heart Attack Man (2:14)
  17. The Scoop (3:36)
  18. Shambala (3:40)
  19. Bodhisattva Vow (3:08)
  20. Transitions (2:31)
Ik ben geen hip-fan ook geen hater maar dit album is zeer leuk. Funky en leuk, wat wil je meer

DonDijk
Luister dan ook eens naar deze:

nog funkyer en leuker

Goed idee ga ik denk nog eens luisteren

avatar van Shelter
Ik vind ill communication beter eerlijk gezegd

samen met check your head toch 1 van de leukste beasties

het is op beid eplaten een beetje vannales wat, romelig, bij vlagen geniaal, bij vlagen overbodig, maar bovenal erg creatief en zeker niet doorsnee

dat de heren er zelf een hoop lol aan hebben gehad hoor en voel je,en dat maakt beide werken erg leuk

Wolfgang1975
Genreoverschrijdend album dat inderdaad een beetje rommelig overkomt. De nummers zijn echter zo sterk dat je dat graag voor lief neemt. Het enige nadeel voor mij persoonlijk is dat dit mijn eerste Beastie Boys album was en dat de andere platen dan toch wat minder zijn. Hello Nasty uitgezonderd dan.

avatar van Tijn79
Wat een waanzinnige plaat zeg!
Sure shot
Root down
Sabotage
Get it together

..need I say more?

Misschien eens een recensie schrijven in plaats van al die one-liners? Is veel leuker om te lezen.

avatar van Tijn79
geef eens een goed voorbeeld dan aub;)

ik kan wel vervallen in van die cliché verhalen, maar je kunt toch ook kort en bondig zeggen dat de plaat al dan niet geweldig is?

avatar van Gyzzz
Geen cliché verhalen inderdaad, liever een goed verhaal. Moet toch ook kunnen?

Als je toch zelf vraagt of je meer moet zeggen, denk ik ook wel ''Ja, dat zou best fijn zijn.'' Niet dat ik dat zelf nou zovaak doe, maar leuk is het wel

Dat is zeker waar
Maar dan is het ook een kwestie van interpetatie hey.
Want wat ik er alleen maar mee wilde zeggen is dat de nummers die ik opnoem al geheel voor zichzelf spreken..

avatar van Statiegeld
Hmm ik vind dit album eigenlijk maar niks.

dat meen je niet!!
ik vind dat hier juist die echte hiphop sound in zit...
vooral in nummers als sure shot, get it together en alright here this.
En daarbij vind ik Ricky's Theme de vetste instrumental van ze...
Maar goed smaken verschillen he... alleen geef een 3* man!

Joy
en, het feit dat de heren besloten zelf instrumenten te gaan bespelen draagt wel degelijk bij aan de klasse van deze plaat

deed tot dan toe geen enkele 'rapper', bleek goed uit te pakken

avatar van Sjaakspeare
Joy schreef:

deed tot dan toe geen enkele 'rapper', bleek goed uit te pakken

Dat deden ze op Kijk Je Hoofd ook al, en hiphopbands (Stetsasonic bijvoorbeeld) waren er al eerder...

Kingsnake
Dit gaat er meer op lijken.

En vette funk/hiphop plaat met veel interessante muzikale experimenten.

Sjaakspeare schreef:

ok ok jij gelijk, scheelt net 2 jaar

heb ze beide in de kast staan trouwens, dikke pret

avatar van Santo09
Wat een dijk van een plaat...

avatar van discipline
get it together met Q-tip is echt geniaal wat een beat en wat een super optreden van Q-tip! de hele plaat is echt geweldig maar dat nummer springt er echt uit! een dikke 4*

avatar van kokkie
De Beasties hebben veel goeds gemaakt (later wel wat minder) maar mijns inziens is dit toch wel hun hoogtepunt!

Zoveel in een uurtje tijd (wat ook hoort bij een band als dit). Punky nrs voegen niet echt wat toe, maar de drive van Sabotage is toch wel geweldig (natuurlijk MET videoclip erbij).

Favoriet: Bodhisattva Vow

avatar van Niek
Rijkelijk laat heb ik deze plaat eindelijk eens echt beluisterd. Tot en met nummer 7 is het werkelijk geniaal. Sabrosa eigenlijk ook nog. Verder valt me ook op dat het album goed in balans is met de instrumentale nummertjes en de keiharde knallers die we gewend zijn van de BB's. tZal jullie niet verbazen dat ik erg geniet van Q-Tip op Get it Together. Ook Do It is erug chill!
Enfin, beetje rommelig bericht, maar tkomt erop neer dat dit een heerlijk plaatje is met groeipotentie.

Vergeet Alright here this niet...:P
Das toch ook echt een hoogetpunt op dit album met lekkere scratches.
En Flute loop is zo damn short...als het nummer 3 minuten + was geweest, wellicht een van mijn favorieten geworden.

Alleen Tough Guy en Heart Attack Man vind ik echt kut!

avatar van Hendrix4live
Goed album. Root Down, Sabotage en Get it Together vind ik zulke lekkere nummers! De instrumentale nummers hoefte er van mij niet echt in maar de rest vind ik echt super.

avatar van Niek
Sabotage is echt geniaal! Wat een energie!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII CAN'T STAND IT! I KNOW YOU PLANNED IT!

avatar van Dielie
toch wel een fantastische plaat, behalve de singles fantastische muzikale tripjes en grooves, moddervet gewoon

avatar van barrett
Ooit eens een optreden van deze band gemist voor een optreden van Björk (werchter 2007). Een optreden ( van Björk) die achteraf slecht bleek te zijn, dus bij deze zal ik eens horen wat ik allemaal heb gemist .

avatar van principal2000
Hoewel Paul's Boutique wellicht baanbrekender was, is dit toch wel mijn favo van de Beastie Boys. De sound van dit album is echt hiphop en ze combineren de rauwe sound van Check Your Head met lichte experimentjes zoals op Paul's Boutique. De nadruk op dit album licht ook in een goede dosis op hun instrumenten-vaardigheden. De nummers zijn precies goed gedoseerd qua speelduur en energie.

avatar van Hendrix4live
Niek schreef:
Sabotage is echt geniaal! Wat een energie!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII CAN'T STAND IT! I KNOW YOU PLANNED IT!

ja.. uh.. inderdaad

avatar van Outblasty
Alweer een sterke plaat van de Beastie Boys. Ik denk dat ik dit toch wel het sterkste album vind wat ik tot nu toe van ze ken. Get it together is gewoonweg geweldig al steelt Q-tip daar wel de show.

Never ever ever smocking Crack!
Never ever ever fucking wack!

avatar van midnight boom
Sabotage is echt geniaal!

die klip ook