Deep Purple - Slaves and Masters (1990)

Label: BMG

1. King of Dreams (5:28)
  2. The Cut Runs Deep (5:43)
  3. Fire in the Basement (4:44)
  4. Truth Hurts (5:15)
  5. Breakfast in Bed (5:17)
  6. Love Conquers All (3:47)
  7. Fortuneteller (5:49)
  8. Too Much Is Not Enough (4:18)
  9. Wicked Ways (6:33)
  10. Love Conquers All [Single Edit] * (3:25)
  11. King of Dreams [Single Edit] * (4:51)
  12. Slow Down Sister * (5:57)
avatar van Halloween
Niet echt zo'n geweldige album, ik vond Joe Lynn Turnner toch al niet zo,n topzanger.

avatar van c-moon
Ik vind de zang van Joe Lynn Turner zo slecht niet, maar ik ga wel akkoord dat dit verre van het beste DP album is. "King Of Dreams" vind ik wel ok, en "overall" is het ook niet echt een slechte plaat. Maar de Diep Purperen heren kunnen véél beter.

avatar van Hans Brouwer
Goed rock album maar zeker niet te beste DP. Gelukkig zou heer Gillan later terugkeren.

avatar van Sinner
Ook voor mij geen slecht album, maar ook geen topper. Ik vind Joe Lynn Turner overigens wel een goede zanger (en dat is hij ook echt wel, luister maar eens naar recenter werk zoals de Hughes / Turner platen), maar hij past niet echt in Purple. Was een beetje een mislukte poging van Blackmore om toch maar wat richting de latere Rainbow te klinken. Maar met King Of Dreams, Fire In The Basement en Wicked Ways toch wel wat behoorlijke tracks.

avatar van Hans Brouwer
Vandaag deze cd na lange tijd weer eens gedraaid. Eigenlijk dus gewoon een dramatisch slechte cd .

Mijnheer Blackmore zelf is het hier niet mee eens - hij noemde dit de beste plaat van Deep Purple ooit. Maar wie het karakter van mijnheer Blackmore een beetje kent, kan de bijbedoelingen wel raden.
Ik ken de plaat niet.

avatar van Bluebird
DP goes Rainbow. Na de zoveelste brouillering met Gillan haalde Blackmore Turner weer van stal om een plaat op te nemen die zo in het rijtje ''Amerikaanse'' Rainbow albums vanaf 1980 kan worden geplaatst. Maar zeker geen slecht album, het heeft duidelijk ballen. Wicked Ways is een waar meesterwerk op Rising/LLRNR nivo.

avatar van kaztor
Heb dit eens als kadootje gehad omdat ik naar dit soort bands luisterde....

Waarom uitgerekend DIT album??

kaztor schreef:
Heb dit eens als kadootje gehad omdat ik naar dit soort bands luisterde....

Waarom uitgerekend DIT album??

Omdat ie best goed is en men misschien dacht dat je wel smaak had?

avatar van vin13
Niet hele bijzondere plaat, maar Fire in the basement en King of dreams zijn topnrs. Vandaar nog 3 sterren. De zanger vind ik goed maar niet helemaal passend bij de band. Pluspunt vind ik de toetsen/orgelpartijen die op dit album goed uitkomen.

avatar van Karma_To_Burn
Lekker deep purple album!
Meer in de style van rainbow.. maar heb Joe Lynn Turner altijd al een bijzonder goede zanger gevonden!
Ook dit album doet hij het lang niet slecht.. voor veel DP Fans een minder album.. maar voor deze DP fan een verassing.. weereens heel wat anders als the house of the blue light.. ze zijn tenminste niet blijven hangen in de jaren 80 sound
4 sterren omdat het toch wel eens leuk is Joe Lynn Turner weereens te horen met de deep purple leden !

'Love Conquers All' klinkt als een Bryan Adams-nummer.

avatar van Kef
Kef
Deep Purple is een geweldige band. Joe Lynn Turner een erg goede zanger. Maar hier werkt het niet. Toen JLT met Blackmore in Rainbow speelde hebben ze mooie nummers gemaakt. Maar dit, nee jammer.

Daveydave
Dit Is wel een mooi album maar niet voor Deep Purple
Meer voor een band zoals jaren 80 rainbow

Stijn_Slayer
Love Conquers All moet toch wel het meest nichterige Deep Purple nummer ooit zijn. Gadverdamme wat slecht. King of Dreams is ook niet al te best. Fortuneteller kan er nog wel mee door. Jammer dat Deep Purple naar zo'n laag niveau is afgedaald.

avatar van Von Helsing
Stijn_Slayer schreef:
Love Conquers All moet toch wel het meest nichterige Deep Purple nummer ooit zijn. Gadverdamme wat slecht. King of Dreams is ook niet al te best. Jammer dat Deep Purple naar zo'n laag niveau is afgedaald.

Deep Purple verdient ook gewoon een betere zanger dan deze gast.

Hij heeft wel wat redelijke dingen op zijn naam staan, zoals Rainbow en Yngwie J. Malmsteen's Rising Force (het sublieme Odyssey bijvoorbeeld).

beaster1256
zeker een mindere van de heren d.p.

Stijn_Slayer schreef:
Deep Purple verdient ook gewoon een betere zanger dan deze gast.
Na "Slaves and Masters (1990)" heeft zanger Ian Gillan zijn her-intreden gedaan bij Deep Purple. Als Deep Purple fan is het pijnlijk om te moeten constateren dat de zangkwaliteiten van Gillan ook niet meer "je van het" zijn .

avatar van Edwynn
Joe Lynn Turner is een topzanger, maar hij heeft wel goede composities nodig om in te gedijen. Ergo, Slaves And Masters was vast geen beter album geweest als Gillan hem had ingezongen ofzo.

Overigens vind ik Slaves And Masters als melodieus hardrockalbum niet eens zo verrekte slecht. Met het ware Deep Purple heeft het echter niet veel te maken.

avatar van The Wep
Lekkere Rainbow Muziek. Geen slechte CD echter met Deep Purple heeft het niets te maken.Zo simpel is het.

avatar van B.Robertson
Geen topalbum en een wat saaie produktie van Glover. De knappe nummers zijn Fortuneteller, Truth Hurts en Wicked Ways. Het mierzoete Love Conquers All valt nog wel te verdragen.
Op de maxi-single staat het nummer Slow Down Sister dat in ieder geval beter is dan de nummers Breakfast in Bed en Too Much is not Enough van deze LP/CD (nooit op CD aangeschaft.) Fire in the Basement is me wat te melig en ook die eerste twee nummers overtuigen me niet.

avatar van Razor Eater
Geweldig album. Ongelooflijk dat hij zo laag is gerate. Samen met Machine Head zeker een van mijn favoriete Deep Purple albums. Ik ben het er niet volledig mee eens dat het Rainbow muziek is en niks te maken heeft met Deep Purple. De swingende en bluesy Deep Purple invloeden zijn af en toe toch echt wel aanwezig (Fire in the Basement). Soieso klinkt Rainbow veel 'rechter' dan Deep Purple. Tja en dan de zang, het is een Rainbow zanger natuurlijk. Hij klinkt wel veel versletener dan op de Rainbow albums, maar ondanks dat vind ik dat Joe hier erg goed zingt. Minder bereik dan voorheen, maar hij zingt met veel emotie. Mijn favoriete nummer is Truth Hurts, wat misschien wel mijn favoriete Deep Purple nummer aller tijden is. Geweldig gitaarspel en Joe zingt het met zoveel emotie, geweldig gewoon. De rest van de nummers zijn ook sterk, van begin tot eind blijft deze plaat mij boeien.

Persoonlijk vind ik Joe Lynn Turner een veel betere zanger van Ian Gillan. Wat mij betreft is Ian het al JAREN geleden verloren. De manier waarop hij het album hierna zingt, The Battle Rages On (goed album trouwens), is gewoonweg slecht. Maarja, daarin zullen de meningen ook wel verschillen. Bij Joe vind ik, dat ook al is zijn stem wat schorder/rauwer geworden, het blijft top.

avatar van Razor Eater
The Wep schreef:

Geen slechte cd? Waarom dan 2,5 sterren?
Dat het verschillend is van andere DP albums, betekent toch niet dat je het laag moet beoordelen??

avatar van The Wep
Razor Eater schreef:

Geen slechte cd? Waarom dan 2,5 sterren?

Na lang nadenken.....een maand of .... ben ik het met je eens !?.
Nogmaals , als DP album is dit zeer matig omdat ik iets anders gewend ben, maar als Rainbow is dit zeer acceptabel.
Maar waar gaat het om eigenlijk ! is dit album lekker om te luisteren en dan zeg ik.....JA
Dus opwaarderen !

PriestMaiden
Klinkt niet slecht maar kan zich niet meten met hun beste werk. Joe Lynn Turner klinkt zeker goed bij stem, maar is niet vergelijkbaar met Ian Gillan. Truth Hurts is een mooie track.

avatar van Rockfan
Hoog Rainbow-gehalte, niet zo raar met Joe Lyn Turner als zanger. Daarom zeker niet slecht.

avatar van The_CrY
Purple Rainbow! Voor liefhebbers van JLT-Rainbow is dit natuurlijk een must, want al is het even iets anders voor Purple, dit gaat deels gewoon verder waar Bent Out of Shape was gebleven. Deels omdat hier natuurlijk wel Jon Lord en Ian Paice op spelen, die met Rainbow niets te doen hebben en toch een soort Purple-gehalte eraan toevoegen. Joe Lynn Turner is een veel betere zanger dan Ian Gillan in die tijd was, maar de vraag is natuurlijk of hij geschikt is voor Deep Purple. Dat zou ik niet durven zeggen, want Gillan heeft natuurlijk het geluid wat bij de band past, maar dat neemt niet weg dat Slaves & Masters een welkome afwisseling is in het oeuvre en op zichzelf een sterke plaat is. Sterke nummers zijn vooral 'King of Dreams', 'Fire in the Basement', 'Truth Hurts', maar ook 'Wicked Ways', en eigenlijk is de rest ook gewoon goed. De enige verklaring die ik kan bedenken voor het lage gemiddelde is het contrast met de rest van de discografie.

DP = Blackmore en Lord.

Rainbow = Blackmore en Dio.

De rest is bijzaak.

avatar van The_CrY
Voeg bij Rainbow nog even Cozy Powell toe En bij Purple mag Ian Paice van mij er ook bij.