Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van Music4ever
Het verschil is dat in Japan wat voor ons de bonustrack is daar gewoon op de hoes beschreven staat. Dat wil dus zeggen dat Til kingdom Come voor ons een 'verborgen nummer' is en voor Japan niet. En de taal is idd anders

De bonustrack lijkt me waarschijnlijker.

avatar van HiLL
Nummer 26 in de top 100

(sorry hoor )

Taal is gewoon Engels op de Japanse versie hoor

bericht verplaatst naar MusicMeter Live! > Coldplay

avatar van The Scientist
1,0
kiekske schreef:

What If word hun nieuwe single want ze hebben dat gebracht tijdens TOTP en ze zeiden dat het hun nieuwe single word.

COMPLETE ONZIN

lees dit:

Fix You
The second single from "X & Y".
Country: U.K.
Expected Release Date: 22-Aug-05

avatar van Coldplayer
Is het altijd zo dat in alle landen tegelijk dezelfde singel wordt uitgebracht?

avatar van avdj
Nee, toen Robbie Williams hier een hit had met Rock DJ stond in Australië 'Better Man' genoteerd. De discjockeys bepalen welke singles uitkomen.

Ruby1966
Music4ever schreef:

Dit klopt niet helemaal. De Japanse versie heeft een bonustrack die niet op andere versies van het album staan. 14 nummers dus ipv 13. Die bonustrack heeft geen titel. Ik heb hem op mp3, vandaar dat ik het weet. (How You See The World zal het nummer trouwens wel heten, dat wordt er tenminste vaak gezongen)

avdj schreef:

De discjockeys bepalen welke singles uitkomen.

Dat lijkt me niet.

avatar van avdj
Maar waarom zijn de singles dan niet in elk land gelijk?

avatar van Jordy
Beslissing van de platenmaatschappij lijkt me. Misschien denken ze dat de ene plaat in een bepaald land beter "werkt" dan een andere

Oja, tuurlijk, klinkt logisch

avatar van dynamo d
Dit is gewoon weer een ijzersterk album van Coldplay. Beste nummers vind ik: X&Y, Speed of Sound, Square One, White Shadows, What If, Talk. Alleen bonus track is niet zo geweldig.

avatar van avdj
Ik heb de Japanse bonustrack (van 8 min) en die vind ik niet echt super. Gelukkig zijn er nog 12 andere nummers.

avatar van Music4ever
Ik blijf het eind van Square One geweldig vinden,die akoustische gitaar die er dan in komt. Dit vond ik vanaf het begin al het hoogtepunt van dit nummer,geweldig!

avatar van Jordy
Inderdaad, dat einde van Square One kan zo van Parachutes afkomen, prachtig.

avatar van avdj
In één of andere liveshow speelde Chris Martin dat stuk. Was wel mooi, kwam ie achter de piano vandaan en ging ie er een akoestisch gitaar bijpakken.

bloempje24 schreef:

Ik ben het met je eens dat Coldplay best eens een "minder" album mag maken, ik vind dat ook niet erg. Wat ik wel erg vind is dat sommigen alles wat Coldplay maar aanraakt geweldig vinden.

je mag mensen toch wel een speeltje gunnen. En trouwens: wat heeft dat dan te maken met de kwaliteit van hun muziek ?
Volgens mij vrij irrelevant dus.

avatar van Music4ever
Jammer dat Coldplay's nieuwe single niet What If is.
Ik vind Fix You trouwens ook hartstikke goed maar ik had toch
What If gekozen. Maar misschien word dat wel hun 3e single.

avatar van avdj
Dat zou inderdaad altijd nog kunnen. Ben benieuwd hoeveel singles er trouwens van X&Y afkomen. Zal wel een stuk of 4/5 zijn.

avatar van Jordy
What If heeft een veel te lange intro, commerciëel niet zo aantrekkelijk, lijkt me

Jordy schreef:

Ben ik het niet me je eens.
What If heeft wel een lang intro maar ik denk dat het publiek bij het refrein uit hun dak gaat.
Dus ik denk dat het intro er niet zo bijster veel mee te maken heeft of een single wel of niet goed verkoopt.

avatar van avdj
Bovendien kun je het intro verkorten als je hem op single uitbrengt. Toen Robbie Williams een paar jaar terug Love Somebody(???) uitbracht op single was dat een andere Love Somebody als op de plaat. De single was wat sneller en rockte meer.

avatar van John Doe
Singles zijn ook vaak kortere edit versies.

Music4ever schreef:

Singles gaan niet over publiek dat uit hun dak gaat, singles gaan over 30x per dag op de verschillende zenders met zo min mogelijk kans op een "zap-moment'.

avdj schreef:

Die single van Robbie was Come Undone hóór.
Maar ik denk dat je de intro van de single What If ook wel kunt
verkorten ja,hoe eerder het refrein hoe beter.

kiekske
A Message heeft hij in z'n blote kont geschreven.

avatar van otherfool

Maar ik denk dat je de intro van de single What If ook wel kunt
verkorten ja,hoe eerder het refrein hoe beter.

Zeg, we hebben het over het 'oooooeeeeeeh, that's riiiiiiight' refrein toch? Het meest irritante gedeelte van de hele plaat...

Ik zou het wederom een zwakke single-keuze vinden. Fix You en Square One liggen wmb meer voor de hand.

otherfool schreef:

het 'oooooeeeeeeh, that's riiiiiiight' refrein

Dat is nou net één van de weinige mooie momenten van dit album, wat mij betreft