Pete Philly & Perquisite - Mindstate (2005)

Label: Epitaph

16. Hope (4:32)

met Talib Kweli

17. Amazed (9:40)
avatar van Word_Play

Geweldige clip, heerlijk nummer.

avatar van BoordAppel
Volgens mij heb ik die clip een keer half op The Box voorbij zien komen. Aardige clip inderdaad en een goed nummer. Ben wel benieuwd naar dit album. Dat Talib Kweli een nummertje meedoet maakt het ook alleen maar leuker.

avatar van T.O.
Ik ken Insomnia, lekker nummertje, redelijk origineel ook. Wel apart dat het op Epitaph uitkomt.

Lekkere jazzyness qua vibe, teksten misschien soms iets te haastig in elkaar gedraaid. Ondanks de diversiteit aan mindstates gerelateerde vibes, blijft een beetje hangen. Neemt niet weg dat het album professioneel overkomt

avatar van BoordAppel
Het heeft soms wat weg van C-Mon, Heiruspecs, The Proov of The Foreign Exchange maar het heeft allemaal toch een eigen sound. Pete Philly vind ik een goede rapper. Fijne flow + stemgeluid, soms slist hij alleen een beetje. Het album staat echter als een huis, de muziek sluit goed aan bij de teksten. Vooral erg goed gedaan in Paranoid, een van de beste tracks van dit album. Geweldig hoe de beat helemaal omslaat halverwege het nummer.

Ook Mellow vind ik erg goed. De titel geeft precies aan hoe het nummer klinkt en gastartieste Senna is geweldig. Prachtige stem heeft ze. Ik hoop dat ze ook nog ooit met een album komt.

Epitaph zorgt ook voor een internationale release en dat lijkt me een erg goed idee. Het album is namelijk van internationale klasse. Perquisite is blijkbaar al populair in Japan met zijn 12" maar misschien kunnen ze ook doorbreken in andere landen.

avatar van Word_Play
Gisteren dit album aangeschaft, wat een superlekkere plaat. Voorlopig een 4, een van de beste NL'se platen die ik ken.

Dit album komt uit nederland, maar op heel veel momenten klinkt het brits/ a la dizzee rascal achtig en waarbij je zo'n wijf hoort zeggen,
To Hot, dat klinkt erg engels accent achtig vondt ik, en pete philly klnkt ook niet echt nederlands, maar toen ik in het laatste nummer wat nederlandse stemmen hoorde dacht ik he dit is toch nederlands, en bij musicmeter staat ook, uit nederland, maar toch klinkt dit erg engels.
En de beats zijn relaxt, waarbij ik dit album ook veel uit de kast haal.

avatar van Word_Play
Hoe kom je in hemelsnaam bij die Pete Philly-Dizzee Rascal vergelijking?!

avatar van Vizzle
MOEHAHAHAHAHAHA... Dizzy Rascall ???? hehe... tja, hoe kom je erop! Maar wel top-album hoor! WERELDS

avatar van Reijersen
Eindelijk eens iets noemenswaardige hip-hop uit Nederland. Heerlijk album.

Ik vind het ook heel mooi, nu 1 keer gehoord, en waar ik normaal heel snel wel genoeg heb van dit soort albums, vind ik dit heerlijk relaxte muziek. Kan wel een 3,5 a 4 sterren uitrollen.

Op aanraden van een vriend gister wezen aanschouwen in strandtent Aloha in Wijk aan Zee. En ik heb er geen spijt van gekregen!
Wat een talent heeft Pete Philly toch, echt ongeloofelijk goed zoals hij daar op het podium zijn ding stond te doen ook toen de techniek het even af liet weten. Favoriet nummer op dit moment: Paranoid

Heb gelijk de CD aangeschafd (met handtekeningen!) en daar ga ik de komende tijd me maar even in verdiepen. Ik ben eigenlijk niet zo van de hiphop maar dit weet me zeer zeker te bekoren, voor nu 4*

Music
Wat ben ik toch jaloers op die Pete Philly zeg zonder Perquistis was hij Shit geweest beetje the roots imiteren kom op zeg

avatar van BoordAppel
Zonder Perquisite was hij al een bekende naam dus wat je nu zegt is onzin. The Roots imiteren? Waar?

avatar van Reijersen
BoordAppel schreef:
The Roots imiteren? Waar?

Ja dat vroeg ik me ook al af toen ik het stukje van Music las.

Deze CD is echt geschikt voor mondiaal succes, en dat hebben we maar weinig in ons Nederland.

Music
Juist..BoordAppel ja misschien maar dan ken je rappers zoals Brother Obligee, 21th Family enz enz ook wel bekend noemen (en ik weet zeker dat je die twee niet kent)

Reijersen.. ja je hebt toch wel gelijk en Relax bijv.
het is moeilijk om in nederland als engelse mc door te gaan breken zonder een Band ..dat was me bedoeling toen ik die quote typte...

Check het maar eens zelf Pete Philly word gedraait,
Relax word gedraait en echt niet alleen door de mooie beats of wat dan ook er zijn wel zoveel emcees (engels)
in nederland die net zo goed zijn ..maar de radiostations
accepteren alleen nederhop waarschijnlijk....en dat is erg irritant ..in amerika gebeurt het al dat deejays bedreigd worden door zoiets..

Music schreef:

Eerlijk gozer:

Je lult uit je nek. Perquisite is de producer, 1 persoon, geen band dus. Wat heeft een band met doorbreken te maken?

avatar van BoordAppel
Ik snap er ook weinig meer van. E-Life en The Postmen waren al jaren geleden doorgebroken in Nederland dus dat radiostations alleen nederhop willen draaien is ook niet waar.

Van 21th Family heb ik trouwens nog nooit gehoord, van Brother Obligee ken ik een nummertje of 2.

Vast verkeerd begrepen dan

avatar van Gyzzz
4,5 ster. Beste Hiphopproduct ooit uit Nederland.

Geen fan van Hip Hop, maar deze plaat verdient een schitterende 4* voor het positief verbazen. De compbinatie van beat met Jazz klinkt erg lekker!

Music
ik snap echt niet wat er nou zo dope is de beats en muziek zijn supergoed maar lyrical toch niet zo erg
het is meer Jazz/HipHop dan HipHop er zijn meerdere mc';s in nederland die het wel hebben..zoals Quan Quest bijv.

BoordAppel schreef:
(...)De andere gastartiesten, Cee Major en Talib Kweli, doen hun ding, er is niets op aan te merken.
(...)

Ik vind Mindstate wel een lekker album, vooral eager en grateful zijn 2 relaxte tracks alleen ik had er zoveel postieve verhalen over gehoord dat mijn verwachtingen voor dit album toch wat groter waren.
Er is idd weinig op aan te merken maar het kan ook niet helemaal mijn aandacht vast houden; ik krijg soms de indruk dat juist omdat zo'n artiest nederlands is hij helemaal de hemel in geschreven wordt, kortom het viel een beetje tegen eigenlijk...

avatar van BoordAppel
Misschien, maar het is kwalitatief ook gewoon erg goed. Vooral het concept vind ik erg goed uitgewerkt en de muziek sluit perfect bij de teksten aan. Elk nummer heeft echt zijn eigen gevoel. Als dit uit Amerika gekomen was had ik het waarschijnlijk ook een 4,5 gegeven.

nr. 1 in de toplijst van Nederland
nr. 2 in de hip-hop toplijst
nr. 3 in de toplijst van de jaren '00
nr. 1 in de toplijst van 2005

dat het goed in elkaar zit en professioneel overkomt daar kan ik idd niet omheen maar nogmaals het kwam op mij niet zo origineel over dan hoor ik liever de cd van the loyalist - moodswing waar helemaal geen aandacht aan besteed wordt (tenminste niet in nederland)

avatar van BoordAppel
Het is ook niet echt origineel te noemen maar het heeft wel een eigen geluid. Originaliteit boeit me dan ook niet zo heel erg veel, als het maar lekker klinkt.

ja het is opzich ook wel een artiest die z'n eigen ding doet het is niet echt dat hij inspeelt op wat populair is maar vind het raar dat het dan nr 2 is in de hip-hop toplijst en nr1 van nederland denk dat bijv opgezwolle toch wel wat betere albums gedropt hebben.. dus highly overrated

avatar van BoordAppel
Ik vind m nog een tikkie ondergewaardeerd . Vloeistof heb ik trouwens ook op een 4,5 staan. Die staat trouwens op #14, ook niet slecht. Al moet je ook weer niet teveel waarde hechten aan de lijstjes hier. Ik bedoel, Enter the Wu-Tang staat op #36.

Maar ik vind het dan wel weer leuk dat er eens een keer een Nederlands product zo hoog in verschillende lijstjes komt, en dan is het ook nog eens hiphop.

avatar van titan
titan (crew)
BoordAppel schreef:

Iets te vroeg gejuichd. Nu de plaat de grens van 20 stemmen heeft bereikt en ineens in het vizier komt is er gelijk 3 keer 0,5* uitgedeeld .