Pete Philly & Perquisite - Mindstate (2005)

Label: Epitaph

met Talib Kweli

17. Amazed (9:40)
Maarten||
Social_Mask schreef:
Jah, Pete Philly klinkt volgens mij alleen goed op Perquisite beats.

Hij klopt inderdaad erg goed bij Perquisite beats. Wel vind ik Pete Philly iets beter klinken op C-mon & Kypski - Make My Day dan hier.

Ik ben een beetje klaar met dit album. Ik heb het aardig vaak geluisterd en er staan kwalitatief goede tracks op. Verder vrij eentonig en het doet me aan John Legend denken, wat niet positief is..

avatar van beruk
I like it!! Het is zomer en je zit met een drankje in het park, dat werk...

avatar van RobbertWB
Nog steeds een geniaal concept dat cello op hiphop/jazz beats. Ik trek het super goed!

Sven Bersee
RobbertWB schreef:
Ik trek het supersnel uit mijn cd-speler!

avatar van TheFunkyM
Ik heb het album vandaag weer een keer geluisterd.. maar ik vind het toch een album wat snel verveeld als je het op heb..
Het is allemaal een beetje eentonig vind ik.. Ik kan dit album dus niet lang luisteren..

Ik verlaag mijn stem met 1 punt 3,5*

P-DawG
Heel chille cd soms vind ik de flow van Pete Philly een beetje saai worden maar deze cd is zeker zeer goed te pruimen! Mindstate is mijn favoriete nr. Hope vind ik ook erg goed. Ik was trouwens heel erg verbaast toen ik Talib Kweli's stem ineens hoorde, ik wist namelijk niet dat 1 van de nummers samen met hem was Vooral de productie van het album trekt mij heel erg aan Hip-Hop is namelijk mijn favoriete genre maar Jazz trekt mij de laatste tijd ook steeds vaker aan. En dit is natuurlijk een ideale mix van die twee genres.

Ik was idd ook erg verbaasd toen ik talib voor het eerst hoorde rappen. Dan hoor je toch ook wel meteen het klassenverschil tussen de twee, echt een heel goede rap van talib vind ik dit.

avatar van LoG
LoG
Dit album verdient gewoon een hoog cijfer!
De MC legt zijn hele persoonlijkheid open voor je neer, respect sowieso! Daarbij heeft dit album me ook geholpen toen ik me wat minder voelde, vooral t einde vind ik daarom gewoon foking goed!! niet normaal..

Enneh Perquisite is gewoon ontiegelijk getalenteerd! Ik vind dit qua impact op mij een van de beste albums die ik heb

4.5*

avatar van 'State Of Mind'
Dit album heeft echt een goed concept

avatar van Niek
Ik was al verbaast toen ik deze plaat in Christchurch, Nieuw Zeeland in de schappen zag liggen en nog verbaaster toen bleek dat het groene stikkertje dat erop zat betekende dat ik maar liefst 1 dollar ervoor moest neertellen... Voor de duidelijkheid: dat is 0,50 eurocent. Jammer dat ik Mystery Repeats niet kon vinden....

Goh Nieuw-Zeeland. Hebben ze daar ook al een fanbase?
Het zal wel een CD-tje zijn geweest dat besteld is maar daarna nooit opgehaald ofzo. Toch leuk

avatar van Chrisseh
Ja, zag deze CD ook al eens in Toronto liggen. On-nederlands goed eh?

avatar van LoG
LoG
Ik blijf dit echt een geweldige cd, ik heb m zelfs in mn top10 gezet. Het is geen classic ofzo, maar het is allereerst heerlijke hip hop, en ik vind het concept ontiegelijk goed, ik kan me er zelf wel aan meter. Vooral aan het einde in het Nederlands.

"Ik ben emotioneel stabiel... Jij ook!" Geweldig man, niet normaal.

|Joël|
Ik ga ook voor de 4,5*.
Hope (met Talib Kweli!), Grateful en Eager vind ik het mooist.
Instrumentaal zit deze plaat subliem in elkaar, Perquisite heeft dit werkelijk prachtig geproduceerd. Daarbij zijn de teksten van Pete Philly vermakelijk en bovenal regelmatig herkenbaar. Pete Philly & Perquisite brengen met Mindstate een sfeervol album dat gevoelens weet te ontvouwen en daarom één van mijn persoonlijke favorieten albums.

Rene1979
instant classic!
Voor mij persoonlijk he!

Ik hou hiervan als ik even geen zin in harde rauwe jmt achtige beats heb dan staat dit op mystery repeats op

Poppekontje
Ik blijf dit gewoon supertof vinden zeg! Ik heb weinig verstand van het technische deel van muziek, maar als ik puur op gevoel naar muziek luister hoor ik wel wat ik tof vind, en dit album hoort daar zeker bij!

Maarten||
thurgood schreef:
het doet me aan John Legend denken, wat niet positief is..

Mij doet Pete Philly denken aan Bill Withers .
Hoe dan ook, de grote man achter dit album lijkt voor mij toch Perquisite, met zijn geweldige producties.

avatar van thelion
Lekkere groovy funky plaat......... Volle producties die nergens gaan vervelen en het album straalt een soort van zomerse vrolijkheid relaxedheid uit.........

Let ook even op de hidden-track Ik ben Emotioneel Stabiel.....

Relax
Hmm het album klinkt ineens 1000000x beter dan toen ik het nog als een klein mannetje beluisterde.

Maar vind wel dat Respect de sfeer verneukt.

P-DawG
Relax schreef:
Maar vind wel dat Respect de sfeer verneukt.

Inderdaad dat nummer past totaal niet op dit album.

Relax
#7 t/m #9 zijn de 3 rotste nummers achterelkaar...

Voorderest blijft het echt op een top niveau, maar helaas.. door die 3 tracks zakt het gemiddelde flink voor mij.

Ik houd het op een realistische 3,5*.

avatar van Demolisher
#7 t/m #9 zijn de 3 rotste nummers achterelkaar...

Ik houd het op een realistische 3,5*.

eensch

avatar van The Blue Boy
Lekkere plaat dit.
Vooral als het instrumentaal wordt, is het prachtig. Maar ook de zang/raps zijn dik in orde (voor iemand die niet echt een hiphop-liefhebber is).
Favorieten: Relieved, Grateful, Mellow, Grateful II en Amazed.

Ga vooral zo door

dion_odinot
Die bassline op cheeky

t-h-y-$
Hope

avatar van Rudie
Wat een ijzersterk debuut. Knap concept wat nergens gedwongen voelt. Niet perfect en voor mij persoonlijk iets minder dan Mystery Repeats maar wel heerlijk voor de zomerdag.

avatar van dilladawg
nog steeds lekker, lang niet geluisterd maar Mellow blijft egt heerlijk.

Social_Mask

mee eens.
Maar als je het album in z'n geheel gaat luisteren valt het allemaal wel mee.

Respect vind ik nog wel okee. Maar inderdaad 8 en 9 zijn lichtelijk irritant. Gelukkig gaat het daarna weer goed!