Pete Philly & Perquisite - Mindstate (2005)

Label: Epitaph

16. Hope (4:32)

met Talib Kweli

17. Amazed (9:40)
|Joël|
Luister deze nu, dit is echt mooi
De productie is heel goed gedaan, instrumentaal zit alles goed.

Relax
Ik vind Pete Philly een erg matige rapper waardoor ik het in het algemeen niet zo geweldig vind.

douwens schreef:

Helemaal mee eens, meest onderschatte en eigenlijk ook gewoon de beste Rap/ R&B formatie van Nederland. Hoewel Opgezwolle zeer aan hen gewaagd is natuurlijk.

En het is geen R&B

avatar van waxs
Mijn inziens zitten er behoorlijk wat R&B invloeden in.

avatar van Niek
waxs schreef:
Mijn inziens zitten er behoorlijk wat R&B invloeden in.
Eerder Jazz.

avatar van waxs
Jah duhh... Maar nummers als Grateful, Mellow, Eager, Motivated waar Pete ook zingt en bevatten over duidelijke R&B invloeden. Ik snap ook wel dat het geheel meer richting Jazz en Klassiek neigt maar alhoewel dit groten deels de rode draad door het album is zijn er ook genoeg andere invloeden terug te vinden in het album.

avatar van Niek
Hmm.. Toch hoor ik niet echt wat jij hoort. Op die manier zijn alle genres in alle albums terug te vinden, bij wijze van spreken.

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Pete Philly & Perquisite

rico-bballer
Lekker album irriteer me soms aan de simpele opbouw van pete philly's teksten maar de chemistry is gewoon goed pete philly's stem en flow met de beats van perquisite heel lekker. 4*

avatar van J.M.
Ik vind dit album ongeveer even goed als hun nieuwe album. Deze geef ik daarom ook 4*. Gewoon weer heerlijke rlx'te beats door Perquisite en vind het stemgeluid van Phete Philly best wel chill. Dit is gewoon een album op lekker op te chillen met niet te moeilijke teksten. Hope is toch wel de uitschieter van dit album.
Maar ik vind vooral de producties erg sterk hier.

Kenkervet, vooral de track met Talib Kweli.

avatar van douwens
Niek schreef:
Eerder Jazz.

Ik denk dat Pete Philly & Perquisite beinvloed is door vele stijlen en daar horen jazz en R&B zeker bij. Het nummer van Pete Philly met C-mon & Kypski, Make my day, had weer enige rock invloeden.

Maar goed, ik zou ze persoonlijk typeren als een rap-act.

avatar van Toby
Zelden zo'n goede plaat gehoord.

Aanrader: Live zijn ze nog beter!

Social_Mask
I fall into the darkness and I can't get out
Once again depressed, stressed and filled with doubt
Aint no solid evidence
Justificating the aggravating decision to choose a musicians existence
Shit is intense, losing confidence
Really wanna break through but I feel the fence
Defencive way of acting
The way I react when I feel this way
Man I'ma kill today
Hey, listen up normally I'm up
But when the down comes around y'all beter shut up
I'm incaged by my own rage
My own resentment
This state of mind normally stays for a day
But hey, I really try to be the nicest guy
But sometimes my insecurities slice me right?
Dr. Jekkyl and Mr. Phill
I'm either an asshole or truly real
This remains for anyone if I ever offended you
I'm torn between ups and downs and the ups is losing duke
I'm choosing to be this way
Cause it's a part of me and the lyricist that I stay
I pray to stay righteous and fight just not to give up
And show these fools that I do give a fuck but
I guess it's just my mindstate

Die tekst, die beat, die flow .....

rico-bballer
1 van de dingen die ik heel goed vind aan dit album is het feit dat je haast altijd wel in 1 van de nummers kan vinden, en bij mij is dat insomnia heel erg bijvoorbeeld. Het blijft gewoon een heel goed album

Social_Mask
Jah, ik begrijp wat je zegt. Vandaar dat ik ook die tekst hier heb geplaatst, ik kan mezelf er toch behoorlijk in vinden. Paranoid en Insomnia zijn er ook paar.
En jammer genoeg Lazy ook..

rico-bballer
Bij mij is het meer een combi van Mellow en Lazy

avatar van Shelter
op zich niet zo vreemd dat je je in een nummer kan vinden aangezien het allemaal soorten humeuren zijn
Ik snap alleen niet waarom zoveel mensen zo lyrisch zijn over de rapkwaliteiten van pete philly. Ik vind hem niet heel slecht, maar een geweldige rapper is hij toch zeker niet. Live is dat ook duidelijk te merken (slecht verstaanbaar en naar adem happend), freestylen kan hij niet (moet die echt nooit meer doen, toont beschamende tekortkomingen) en tekstueel is het wel ok maar ik hoor geen geweldige dingen. De producties maken dit album bovengemiddeld naar mijn mening, zeker niet de rapper.

Social_Mask
Weet je wat het is... die chemistry tussen deze 2 gasten. Trouwens vind ik Pete best lekker flowen. Dat zo nu en dan zang in zijn stem/flow vind ik meer dan heerlijk! Beat, tekst, flow... het past gewoon erg goed bij elkaar.

avatar van Shelter
Zang/raps combi is juist waarom ik het wel kan aanhoren van PP.
Geeft een eigen geluid. Alleen wanneer die slechts rapt, vind ik het ondermaats. Maar inderdaad het zal wel de chemistry zijn die het album naar een hoger niveau tillen, want ik denk niet dat ik dit album kan waarderen als het alleen maar instrumentaal was.
Aan de andere kant als Perquisite nou met iemand ging werken die met wat originelere teksten komt en wat betere flow....

rico-bballer
Betere teksten Ja betere flow Nee. Ik vind juist die dromerige zang flow van pete philly zo goed bij perquisite passen dat maakt ook dat die flow bijna alleen goed is bij producties van perquisite. Pete philly is naar mijn idee afhankelijk van perquisite, maar perquisite's productie's worden heerlijk spacend met die lome zangerige flow van pete philly.

Social_Mask
Jah, Pete Philly klinkt volgens mij alleen goed op Perquisite beats. Maar Perquisite kan, zoals iemand dat hier ook zei, de wereld veroveren met zijn producties. Heerlijk!

avatar van Reijersen
Prachtig album! De zangerige rapstijl van Pete Philly is echt superrelaxed en de beats, damn! die beats, die zijn van wereldniveau. Het hele concept van dit album staat me zeer aan en is perfect uitgevoerd.

4,5 ster.

avatar van klaezman
Perquisite for president! Wat maakt hij goeie beats, maar goed, dat staat volgens mij in elk afzonderlijk bericht hierboven ook al. Pete Philly kan er ook wel wat van. Ik versta niet altijd wat-ie te melden heeft, maar dat betekent nog niet dat het niet lekker klinkt. Genoeg zwaluwen om het zomer te maken dacht ik zo.

Sven Bersee
Wat een afschuwelijk saai album.

Toelichting s.v.p.?
Ben ik wel verschrikkelijk benieuwd naar

Sven Bersee
De liederen boeien voor geen meter. Ik kon me direct na afloop al geen enkel nummer meer herinneren. PPP zijn op zich geen slechte hiphappers, maar ze weten mijn aandacht gewoon niet vast te houden. Geweldig overschat album dit.

rico-bballer
Hij staat in de top 250 cool.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ken het album niet, maar ik heb wel alle video's bekeken. En het eerste wat er in me opkwam bij het zien en horen van die clips is ook ''saai'' en ''niet-spannend''. Maar goed, dat geeft natuurlijk geen goed beeld van een plaat.

Voor mij was dit totaal geen groei album, de eerste keer dat ik luisterde was ik echt heel erg onder de indruk, toen was ik nog niet eens bevooroordeeld omdat hij een nederlander is want dat wist ik toen nog niet.

Eigenlijk waardeer ik hem nu nog steeds hetzelfde als 1.5 jaar geleden.

avatar van thomzi50
Ik waardeer het album minder goed dan toen het gereleased werd. Het speciale is er een beetje vanaf, ik hoor nog steeds wel kwaliteit maar het overrompelt me nergens meer. Overigens ook al tijden niet meer gedraaid.