Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

toris
Ik heb die eerste preview eens gelezen, en nu ben ik er toch wel erg benieuwd naar! Ik vind het wat vreemd dat er nog helemaal niks van dit album is uitgebracht. Op de bonustracks na dan.

H.A.M. en The Joy zijn niet voor niets bonustracks he

hoewel het natuurlijk wel erg toffe tracks zijn (imo.).

That's My Bitch is trouwens geschrapt en vervangen voor 'Primetime'.

Ik heb veel zin in dit album; ze hebben het de benaming 'High End Hiphop' gegeven.

Watch The Throne Production Credits

1. No Church In The Wild feat. Frank Ocean (Produced by 88-Keys, & Kanye West, Add. production by Mike Dean)
2. Lift Off f. Beyoncé (prod. Kanye West, Mike Dean, Jeff Bhasker, Q-Tip & Don Jazzy; Additional Vocals by Seal, Mr Hudson, Don Jazzy, Bankulli & Ricardo Louis)
3. Ni**as In Paris (prod. Hit-Boy)
4. Otis f. Otis Redding (prod. Kanye West)
5. Gotta Have It (prod. The Neptunes)
6. New Day (prod. The RZA)
7. That’s My Bi**h (prod. Q-Tip & Kanye West)
8. Who Gon’ Stop Me (prod. Sham “Sak Pase” Joseph & Kanye West)
9. Murder To Excellence (prod. Swizz Beatz & Symbolyc One)
10. Welcome To The Jungle (prod. Swizz Beatz)
11. Made In America f. Frank Ocean (prod. Sham “Sak Pase” Joseph)
12. Why I Love You f. Mr Hudson (prod. Mike Dean & Kanye West)

Bonus
13. Illest Motherf*cker Alive (prod. Southside & Kanye West)
14. H*A*M (prod. Lex Luger & Kanye West)
15. Primetime (prod. No I.D.)
16. The Joy f. Curtis Mayfield (prod. Pete Rock & Kanye West)

avatar van Rhythm & Poetry
Nu moeten de heren nog een shortfilm maken voor dit album en ik heb er weer evenveel zin in als dat ik destijds had in MBDTF.

Swizz Beatz

avatar van No Surrender
The RZA & Q Tip

Neptunes & Swizzy

De rest van de producers ken ik niet dus dat is afwachten. Verwacht hier veel van, Kanye is een van mijn favo producers en zijn combo met Jay-Z vind ik altijd fantastisch.

avatar van Rhythm & Poetry
Ach als Neptunes en Swizz Beats in vorm zijn kunnen ze zeer aardig produceren. Kanye en Jay-Z willen echt geen crap op hun album.

avatar van No Surrender
Af en toe heb ik het idee dat Jay-Z er niet mee zit of er wel of geen crap komt. Die Timbaland beats bijvoorbeeld voor Blueprint 3 zijn afschuwelijk. Aan de andere kant is Kanye wel een perfectionist. Neptunes en Jay-Z gaan nog wel, Allure bijvoorbeeld vind ik een prima nummer. Maar vooral Swizz Beatz vind ik afschuwelijk. We zullen moeten afwachten. Verwacht wel dat er snel het een en ander lekt van het album.

avatar van UmindC
De Timbaland beats op BP3 vind ik nog wel aardig hoor, Jay zelf deed er alleen niks mee. De Swizz productie op dat album vind ik ronduit slecht, Swizz heeft mij sowieso nog nooit echt overtuigd met een nummer. The Neptunes kunnen daarentegen erg leuke dingen maken.

avatar van Boy
Boy
Had eigenlijk wel verwacht dat Kanye alles zou (co)produceren. Waar komt die producerslist eigenlijk vandaan?

avatar van Norim
En nog steeds staat hij niet op bol.com.

Harco
Pffff, niet genoeg Lex Luger.

avatar van Game
Swizz maakte vroeger echt geweldige beats voor DMX, jammer dat hij niveau nooit meer gaat halen.

Boy schreef:

Klik

Boy schreef:

Had ik eigenlijk ook verwacht, maar ja MBDTF was ook niet helemaal door Kanye West geproduceerd.

Verder vind ik de producers helemaal niet zo slecht gekozen. Ik denk dat onder Kanye West leuke producties kunnen ontstaan. Hij is erg perfectionistisch en is in staat matige artiesten hele leuke dingen te laten doen. Het meest bang ben ik voor Lex Luger, maar wie weet verbaast hij.
De gastartiesten zijn ook vet! Beyonce en Mr. Hudson passen wel goed bij Kanye en Jay. Ook heeft Kanye vroeger veel leuke dingen gedaan met samples van Otis Redding en Curtis Mayfield, dus die nummer worden waarschijnlijk ook cool. Ben erg benieuwd naar die 'samenwerkingen'.

Harco
Hoezo ben je bang voor Luger? Hij heeft alleen H*A*M geproduceerd.

avatar van Silky & Smooth
Stom, beetje te vluchtig de tracks gelezen...

Otis ft. Otis Redding Klik Hier

avatar van Boy
Boy
Vet nummer

avatar van InnerFreedomInt
Ja is idd een vet nummer met een oude vibe

avatar van Jordyp
Het nummer is mij wat te kort. Redelijk nummer, ben er nog niet helemaal weg van. Moest hier wel om lachen trouwens:

Kanye: I made Jesus Walks, I’m never going to hell.

avatar van faguar
Otis is heel erg goed. Beide komen ze heel goed op een soulfulle Kanye beat, heerlijk

avatar van Silky & Smooth
Hoor ik nou lichte auto-tune door Otis' stem? Hahaha! Jay en Kanye komen beiden erg goed. Ik vind het wat Blueprint-stijl. Erg vet nummer, maar jammer van het abrupte einde...

avatar van CosaNostra
Ik vind die cover wel echt moeilijk lelijk... maar heb hoge verwachtingen van deze cd!

Jocharo-T
Moeilijk lelijk

avatar van Silky & Smooth
Ik vind hem makkelijk mooi, helemaal omdat hij van metaal is. Ik wil de Deluxe hebben!

avatar van Norim
Ik vind het belachelijk dat hij nog steeds nergens op een Nederlandse website te bestellen is.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, dat weten we nu wel.

Je kan hem trouwens al gewoon reserveren op CD-Wow.

avatar van UmindC
Wacht gewoon tot hij uit is joh, hij komt in Nederland heus wel op de markt.

avatar van Norim
Jep maar als fanboy heb ik geen zin om weer 2 weken extra te moeten wachten.

Aangezien ik geen leaks luister en MBDTF ook al zo laat binnenkwam.