Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

avatar van Raul
Ondanks dat er wat aardige nummers op dit album staan ben ik nog verre van overtuigd, had toch wel meer verwacht van de supercombinatie Jay & Kanye...

Begin voorlopig met 3 sterren, vind Otis wel tof, en Murder Excellence ook.

avatar van FlyLo
Grootste minpunten van dit album zijn Beyonce, Jay-Z en de teksten in het algemeen. Ben ik nu echt de enige die misselijk wordt van al dat pro-black-geneuzel? Los daarvan hebben ze ook niks interessants/nieuws/grappigs/origineels te vertellen
Over het algemeen wel prima geproduceerd en Kanye komt ook een paar keer redelijk goed.

avatar van jordkaka
Nee, je bent niet de enige.

avatar van Niellis
Ik vind het album toch een teleurstelling. Ik had een sterkere Kanye gehoopt, en een originelere tekst in plaats van complete zinnen kopiëren van oudere tracks en volgens mij ook van 50cent.
De beats zijn soms zelfs irritant en het album (zoals eigenlijk wel te verwachten was) klinkt véél te commercieel. er zitten een paar aardige nummers tussen (hoogstens 3), maar naast die paar nummers zal ik het album snel vergeten.

avatar van Don Broccoli
MJ_DA_MAN schreef:
Eigenlijk zeg je nu gewoon: ''ik heb aandacht tekort, dus post ik maar iets wat reacties uitlokt''. Bravo bravo.

Nee. MBDTF was vernieuwend, Watch the Throne is niks nieuws. Zo simpel is dat.

avatar van MJ_DA_MAN
Ah, ok.

Oproep aan iedereen die dit hoger dan een 3,5* geeft: verlagen die hap want dit album is feitelijk niet geniaal o.i.d. te noemen.

avatar van No Surrender
Ik vind dit album vanaf het begin tot aan het nummer New Day goed. Wat is New Day trouwens een geweldig nummer, heerlijke productie van the RZA. Echter gaat het na dit nummer de verkeerde kant op met een verschrikkelijke beats van Q-Tip en Swizz Beatz op That's My Bitch en Welcome to the Jungle.

De beat van Q-Tip vind ik soort van te electronisch, weet niet precies hoe ik het beste het kan uitleggen. De beat van Swizzy is gewoon kut, net als 95% van zijn producties.

Who Gon Stop Me klinkt daarna toch wel gewaagd, maar niet verkeerd. Geen geweldig nummer imo, maar het kan ermee door. Daarna komt het laatste hoogtepunt van dit album Murder to Exellence. De laatste twee nummers kunnen ermee door, niet veel bijzonders.

Had achteraf toch wel meer van dit album verwacht. Grote terleurstelling dat Kanye zo weinig produceert op dit album, ook klinkt dit album af en toe te commercieel. Toch zijn sommige producties erg lekker en vullen Jigga en Kanye elkaar prima aan.

*3.5

avatar van MJ_DA_MAN
Kanye heeft aan bijna elke beat meegewerkt hoor, alleen niet aan Welcome to the Jungle, Murder to Excellence, Made in America en Primetime.

avatar van No Surrender
Dat klopt, maar op de een of andere manier heb ik het idee dat Kanye niet zoveel aan de beats heeft gedaan, als je de beats vergelijkt met zijn solo-albums. Ik heb het idee dat hij mee op de achtergrond stond. Kan me natuurlijk vergissen.

avatar van Silky & Smooth
De Deluxe Editie is trouwens echt vet! Ik had wel meer van het metaal verwacht, echt een metalen doosje, maar het ziet er al met al cool uit!

avatar van UmindC
Hoe ziet het er dan precies uit, ik had namelijk ook een metalen doosje verwacht.

avatar van MB23
Silky & Smooth schreef:

Mijn deluxe edition heeft helemaal niks van metaal...

avatar van Silky & Smooth
Nee meer dan een soort glimmend aluminiumfolie-achtig laagje over karton is het ook niet.

een metalen doosje is zowat het vrotste waarin je een cd kunt verpakken (buiten water)

maakt toch krassen op alles.

avatar van kobe bryant fan
Ik zou liever een metalen doosje hebben dan karton met een aluminiumfolie laagje erover.

avatar van Silky & Smooth
Tsja dat valt vast wel mee van de krassen. Maar boeiende, de Deluxe is gewoon supervet gemaakt!

avatar van Game
Een vrij teleurstellend album van de heren. Sowieso verwachtte ik al niet heel veel na HAM en Otis. Het probleem zit 'm voor mij vooral in de beats. Ze klinken niet zoals ik ze verwacht van Kanye, aangezien hij zeker wel bij elke track iets te maken heeft (gezien zijn perfectionistische werk). Ik mis vaak een goede opbouw en wat meer lagen in de beats. Iets zoals Niggas In Paris zoek ik gewoon niet in Kanye & Jay, het einde waarin de piano erin komt vind dan weer wél mooi, dat is typisch Kanye a lá My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Het dubstep nummer vind ik ook een raar gezicht, en ik snap de hype rond Frank Ocean ook niet helemaal. Hij maakt de nummers waarop hij zingt het meest onluisterbaar voor mij. Er zitten ook hoogtepunten in het album. New Day is fenomenaal, alhoewel de sample door de coupletten het een beetje verpest. De autotune vind ik totaal niet storend. Murder To Excellence is ook uitstekend, evenals de bonustracks, vooral Primetime. Kanye en Jay-Z rappen verder aardig op dit album. Van Kanye had ik wat meer verwacht, hij wordt toch wel op z'n plaats gezet door Jigga.

3*, wellicht het resultaat van veranderingen in het muzikale proces? Ik heb gehoord dat ze de richting van het album vaak hebben veranderd.

avatar van kobe bryant fan
Ik ben het met je eens alleen vindt ik Kanye beter rappen dan Jay.

avatar van InnerFreedomInt
1.New Day
2.Gotta have it
3.No church in the wild

avatar van Stapler
kobe bryant fan schreef:
Ik ben het met je eens alleen vindt ik Kanye beter rappen dan Jay.

avatar van Joa
Joa
Ik had verschrikkelijke hoge verwachtingen van dit album. Voornamelijk door het briljante "My Beatiful Dark Twisted Fantasy" van Kanye. Echter dit album kan dat succes bij lange na niet evenaren. Er zitten zeker wel hele goede nummers tussen met heerlijke beats zoals Niggas in Paris of een Murder to Excellence, maar over het algemeen genomen is het toch middelmaat.

Het had zoveel beter kunnen/moeten zijn!

haveman
This is something like the Holocaust
Millions of our people lost.

Zo begint Who gon stop me now. Dan word ik heel benieuwd en ga ik er eens goed voor zitten. Helaas.... een paar regels verder deelt Jay ons mee dat hij te weinig armen heeft voor al zijn horloges.

Bloody Murder, murder murder (x4)
The paper read murder, Black on black murder
The paper read murder, Black on black murder

Zo begint Murder to excellence. Iets verderop komen Gucci en de Franse boetiekjes weer eens voorbij.

Of ik hoor hier twee jonge zwarte mijlonars die flink in de war zijn door alle rijkdom die zij vergaard hebben of ik hoor hier twee jonge zwarte miljonairs die wel een boodschap willen overbrengen, maar niet intelligent genoeg zijn om dit in een echt goed verhalende tekst vast te leggen.

Daarnaast vind ik het continue gedweep met Jezus ook behoorlijk misplaatst.

Jammer want er zitten echt vette beats tussen.

avatar van MB23
@ haveman, zo is het, deze 2 maken tegenwoordig zo weinig mee dat ze eigenlijk geen inspiratie meer hebben voor goeie teksten. Dat is ook de reden waarom ik zelf geen lyrics schrijf, ik maak niks mee. Er zit weinig gevoel in en omdat ze nog weinig van het "echte" leven ervaren zit er niks anders op dan op te sommen wat ze allemaal gekocht hebben...

avatar van faguar
Goed album.
5* Gotta Have It en Otis zijn mijn favoriete tracks, met heerlijke beats. Teksten gaan wel weer over succes en geld maar dat maakt me niet uit aangezien de flow goed is.

4,5*Thats My Bitch, Murder to Excellence en New Day. Thats My Bitch is weer een nummer met uitsloofteksten maar daar zijn Kanye en Jay gewoon heel goed in. New Day heeft dan wel weer mooie teksten en een heerlijke rustige beat. Murder to Excellence is heel goed. Vooral het eerste deel vind ik geweldig, halverwege neemt het een andere wending ook wel goed maar minder.

3,5* Niggas in Paris, No Church In the Wild, Made in America, Why I Love You Leuke nummers.

3* Lift Off, Who Gon Stop Me, Welcome To The Jungle Deze skip ik meestal, niet heel erg slecht maar zeker de 3 minste nummers van het album.

Minpunten van dit album vind ik dat Niggas in Paris en Who Gon Stop Me die halverwege het nummer overspringen in een soort dubstep. Ook Swizz vind ik zoals gewoonlijk weer heel vervelend, hij heeft een hele vervelende stem en irritante uitspraak. Ik vind het album ook geen geheel vormen. Maar er staan heel veel goeie nummers op dit album dus toch 4*

avatar van Ilyasse15
Erg, erg teleurstellend van Jay, maar ook de beats van Ye vind ik niet allemaal geslaagd. Otis vind ik wel dope, de clip ook.

avatar van niels94
Ik vind die clip van Otis op de één of andere manier verschrikkelijk geslaagd. Er gebeurt totaal niets bijzonders, maar het nummer wordt gewoon leuker door die clip, weet zelf niet eens waarom. Dan weet je dat het een geslaagde clip is.

avatar van Snoeperd
Ik geef voor dit album een ruime 4*. Kanye West's nieuwe stijl bevalt mij helemaal. De stijl die hij sinds MBDTF heeft ingezet. Het resulteert in 2 goede albums. Zijn solo album is wel beter. Dat vind ik een meesterwerk en leunt tegen mijn top 10.

Dit album is dan ook heel anders qua geluid. Het is allemaal wat meer pophiphop. De tracks zijn minder uitgesponnen dan op MBDTF. Maar toch vind ik de beats en nummers wel te vergelijken. De beats van Kanye West ( ik weet niet in hoeverre hij produceert) leven, er gebeurt van alles.
Over die beats rapt Jay-Z gedreven, hij is duidelijk in vorm. En ook Kanye West voert zijn raps goed uit. De teksten gaan vaak niet echt ergens over. Maar dat is niet erg, als het maar lekker klinkt.
De refreinen zijn veelal van hoog niveau. De refreintjes van de eerste 3 nummers zijn bijvoorbeeld erg fijn. Er zijn eigenlijk niet echt punten waar het album inzakt. Het geniet van een constant niveau. Als ik dan toch een minpunt moet noemen is dat Who Gon Stop Me, dat ligt mij niet zo. Maar direct na dat nummer wordt de draad weer opgepakt met het geweldige Murder to Excellence. Dan met je dat minpuntje al lang weer vergeten.

Jay-Z en Kanye West bewijzen zich met een heel degelijk album. Hun grootspraak op dit album zetten ze in ieder geval om in goede nummers. Niks dan lof voor dit album.

avatar van Elohim
MJ_DA_MAN schreef:
Dat is eenderde van de plaat.

avatar van Norim
Murder to Excellence is verschrikkelijk goed.