Good Morning Captain
vol·maakt (bn.)
1 zonder enig gebrek of waaraan niets ontbreekt => geacheveerd, perfect, volkomen
En zo is het maar net. Er is niets aan toe te voegen. Perfecte nummers, die zijn heel schraal... Pushit van Tool vind ik er ook zo eentje. Dit nummer, dat mij tot nu toe nog niet verveeld heeft, is ook ronduit geniaal. De hele sfeer, dynamiek, 'zang', emotie die erin gestopt is, lyrics en de manier waarop het aan de luisteraar wordt over gebracht; terughouden, geheimzinnig.
Het verhaal gaat als volgt (op internet gevonden); een kapitein van een schip dat is vergaan roept om hulp. Hij ziet een deur en klopt daar aan in al zijn wanhoop. Als hij plots een jongen achter het raam ziet verschijnen, schreeuwt hij het uit. Maar deur blijft voor hem gesloten, vermoedelijk omdat het de deur van het dodenrijk is.
De hele song wordt gesproken, niet gezongen. De muziek komt op en koelt af. De spanning is te snijden. De enig overlevende is duidelijk ten einde raad. Hij is desnoods bereid aan te kloppen bij het dodenrijk, Iedereen is vergaan, wat moet hij nu nog? Cryptisch in het lied is dat de kapitein de jongen achter het raam herkent. Waar kennen ze elkaar van? Het blijft in nevelen gehuld. Wat volgt is een bijna ondraaglijke klaagzang.
" I'm trying to find my way home.
I'm sorry . . .
And I miss you"
En dat I miss you, dat.......... Ga luisteren!
10.0
Zo, dat was even één nummertje onder de loep. Ik zeg er even bij dat Washer bijna net zo geniaal is.
*edit*
Scientist heeft ook nog interessante dingen hier!