Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds (2011)

Label: Sour Mash

1. Everybody's on the Run (5:30)
  2. Dream On (4:29)
  3. If I Had a Gun... (4:09)
  4. The Death of You and Me (3:29)
  5. (I Wanna Live in a Dream in My) Record Machine (4:23)
  6. AKA... What a Life! (4:24)
  7. Soldier Boys and Jesus Freaks (3:22)
  8. AKA... Broken Arrow (3:35)
  9. (Stranded on) the Wrong Beach (4:02)
  10. Stop the Clocks (5:04)
  11. A Simple Game of Genius * (7:18)
  12. The Good Rebel * (4:19)
  13. Let the Lord Shine a Light on Me * (4:14)
  14. Shoot a Hole Into the Sun * (7:58)
  15. Alone on the Rope * (5:04)
avatar van Gründafjørdøhur
Bij ieder concert vind je wel een meebrullende massa. Ik kan me er persoonlijk wel in vinden dat op deze plaat "goede liedjes" staan die allemaal iets kleiner zijn dan het stadionwerk van Oasis. Dat heeft natuurlijk niet veel te maken met of het nou goed is of niet goed. Muzikaal scheelt het volgens mij niet zo heel veel van Oasis als is het dat er hier en daar een blaaspartij bij in zit. Over het geheel is het allemaal iets te lief en hoor ik liever Liam zingen.

avatar van pdonidvie
Gründafjørdøhur schreef:

Mocht hij nog kunnen zingen, zou ik akkoord gaan .

avatar van maxinator
In de HMH vorig jaar zong hij prima hoor

Ik maak er vijf sterren van. De beste Britse muziek die je je maar kunt indenken.

avatar van The_CrY
diana schreef:
[...]De beste Britse muziek die je je maar kunt indenken.

Gevaarlijk...

avatar van Bartjeking
Dat is inderdaad nogal een uitspraak Diana, zou een discussieavondje waard zijn

avatar van jerome988
Ik ben van mening dat Noel een geweldige songwriter is die me tot nu toe nog nooit teleurgesteld heeft; over het algemeen schrijft Noel liedjes van een behoorlijk hoog niveau en voor mij heeft hij tientallen klassiekers geschreven.

LoveStoned
Wat ik tot nu toe heb geluisterd klonk veel belovend!

avatar van IllumSphere
En ook ik heb me gewaagd aan dit solo project van één van de Oasis mannen. En het klinkt goed, maar in mijn ogen geen vijf waard. Tekstueel zit het in orde en de geluiden die uit mijn speakers komen klinken aangenaam, maar toch kan ik dit om één of andere reden geen vijf geven. We beginnen met een vier.

Voor de gitaarspelers onder ons, verschillende nummers - met name Death of You and Me, Wrong Beach en Broken Arrow klinken fantastich op de gitaar. De kwaliteit is gewoon net zo goed als Beatlenummers. Op Youtube zijn de tutorials te vinden.

avatar van ArthurDZ
Het is een fijne plaat geworden, met heel wat leuke nummers en met AKA... What A Life op eenzame hoogte als beste track van het album.

avatar van Thuurke
Het is alleen jammer dat alle B sides en bonus tracks niet allemaal op de reguliere cd zijn gekomen, qua lengte van de plaat hadden ze er makkelijk bij gekund en het zijn allemaal sterke nummers en dat had de cd alleen maar nog beter gemaakt.

Over Liam Gallager en Oasis: Oasis was verreweg de beste band van de jaren '90, en met Liam Gallagher. Ga eens naar de Familiar To Millions DVD kijken en zie een band die rockt en die staat.

Thuurke schreef:

Welke nummers zijn dat?

avatar van Jizze
The Good Rebel (B-side van The Death of You and Me)
I'd Pick You Every Time (B-side van If I Had a Gun)
Let the Lord Shine a Light on Me (B-side van AKA What a Life)
Alone on the Rope (Bonustrack)
A Simple Game of Genius (Bonustrack)

Vooral die laatste drie zijn wat mij betreft zeer de moeite waard.

avatar van Thuurke
Yep, alle 5 zeer de moeite waard. Nou is World Outside My Room van Beady Eye ook erg goed.

The Official Noel Gallagher Website | Home - noelgallagher.com

Dream On wordt Noel's volgende single,
hij komt 12 maart uit met b-side Shoot A Hole Into The Sun

avatar van jerome988
Shoot A Hole Into The Sun is blijkbaar het nummer dat wordt gespeeld voordat Noel het podium opkomt en het nummer is een gemixte versie If I Had A Gun

avatar van Screenager
jerome988 schreef:

Is inderdaad zo. Is fijn om het publiek zo al wat op te geilen natuurlijk

avatar van Shakermaker
Jizze schreef:
The Good Rebel (B-side van The Death of You and Me)
I'd Pick You Every Time (B-side van If I Had a Gun)
Let the Lord Shine a Light on Me (B-side van AKA What a Life)
Alone on the Rope (Bonustrack)
A Simple Game of Genius (Bonustrack)

Vooral die laatste drie zijn wat mij betreft zeer de moeite waard.

Vergeet ook niet "Freaky Teeth", (al is dit geen b-side) deze schijnt op zijn volgende album te komen.

Album met Oasis?

avatar van lennon
Soldier Boys and Jesus Freaks doet me wel heel erg denken aan "Man from Manhatttan"

avatar van Jizze
Thuurke schreef:
Album met Oasis?

Nee, een samenwerking met Amorphous Androgynous. Schijnt een soort psychedelische sound te krijgen.

Noel VS Liam : 1 - 0

avatar van jerome988
Ik vindt het een beetje onnodig er een wedstrijd van te maken Exhaustedm, daar is muziek niet voor bedoeld.

Noel & Liam VS alle rotzooi die in 2011 op CD is uitgebracht : 2 - 0

avatar van BenZet
Alle Rotzooi?? Welke Rotzooi bedoel je?

avatar van Gloeilamp
Snap ik ook niet helemaal, vond 2011 een prachtig jaar.

Dit album blijft boeien, ik dacht dat ik er na een tijdje wel weer genoeg van zou hebben maar dat is gelukkig niet het geval. Favorieten zijn lastig, aangezien ieder nummer erg sterk is.

Ik ben een fan van Noel, maar Oasis doet me weinig. Afgezien van de liedjes die Noel heeft gezongen. Waren er nog meer naast Importance of being Idle en Wonderwall? (Ik ben te lui om alle Oasis cd's af te luisteren...)

avatar van Ducoz
diana schreef:

Wonderwall wordt niet eens door Noel gezongen...

What are all the Oasis songs that were sung by Noel Gallagher - wiki.answers.com

Kijk hier eens naar

Op youtube zing Noel ook Wonderwall.
Bedankt voor de link. Look back in anger wist ik natuurlijk wel.