Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds (2011)

Label: Sour Mash

1. Everybody's on the Run (5:30)
  2. Dream On (4:29)
  3. If I Had a Gun... (4:09)
  4. The Death of You and Me (3:29)
  5. (I Wanna Live in a Dream in My) Record Machine (4:23)
  6. AKA... What a Life! (4:24)
  7. Soldier Boys and Jesus Freaks (3:22)
  8. AKA... Broken Arrow (3:35)
  9. (Stranded on) the Wrong Beach (4:02)
  10. Stop the Clocks (5:04)
  11. A Simple Game of Genius * (7:18)
  12. The Good Rebel * (4:19)
  13. Let the Lord Shine a Light on Me * (4:14)
  14. Shoot a Hole Into the Sun * (7:58)
  15. Alone on the Rope * (5:04)
blaauw
ik luister 't nu voor 't eerst, maar na een aantal nummers vind ik 't vrij saai
ik hoop dat 't wennen is, maar d'r lijkt me ook niet veel te wennen totnogtoe

blaauw
ik vind 't overigens wel heel anders dan oasis, jammer genoeg moet ik zeggen,
elk nummer van oasis rockte van de eerste 2 albums, zelfs de ballads,
hier geen 1 nummer. ik vind 't een soort pretentieus album (alhoewel t wel gewoon makkelijk coupletje, makkelijk refreintje, makkelijk coupletje is) van een jongen die gewoon lekker moet rocken en z'n hart 'r uit moet gooien... of moet ik 't grijs gaan draaien om te ontdekken dat t album vol met pareltjes als wonderwall, don't look back in anger, supersonic, en whatever zit? t lijkt me vooralsnog stug
ik vind noel ook de goeroe van oasis, maar ik ben geneigd om bready eye (ook niet hemelbestormend) beter te vinden

ok dat laatste neem ik terug, 3, 7(!) en 10 vind ik wel al heel mooi,
en bready eye is eigenlijk middelmatigheid ten top

Nog 2 nachtjes slapen en Noel speelt dit album met een paar Oasis nummers in De Melkweg.

PS: wat is het einde van Stop the Clocks toch geweldig!

west schreef:

PS: wat is het einde van Stop the Clocks toch geweldig!

jij bent één van de mazzelpikken die snel genoeg kaarten had besteld?? :O

Sally Can Wait
west schreef:

Jep, zin in!!! En we krijgen straks ook nog het concert in audio op onze iPod! Tenminste, als 'we' beetje goed zoeken op internet.

Sally Can Wait is en blijft een toepasselijke naam in de (Noel-)herfst van 2011. Eerst op het album wachten en nu nog eventjes op het concert...

Hoewel: Sally Can't Wait eigenlijk beter zou zijn. Dat geldt voor mij in ieder geval.

johnpsv schreef:

jij bent één van de mazzelpikken die snel genoeg kaarten had besteld?? :O

Nou ja, mazzel: je moet gewoon echt scherp zijn hiervoor...

Sally Can Wait
west schreef:

Haha, ik MOET wel wachten . Maar zeker zin in het concert.

Wat betreft het album: het verveelt me geen moment. Integendeel, sommige nummers worden steeds beter (If I Had a Gun en AKA...What a Life). Maar toch al benieuwd naar het tweede album van deze man. Dus nog maar ff wachten .

Gregson
Ik heb er ook zin in overmorgen! Dit album blijft groeien en mij enorm boeien. Tien goed uitgevoerde, ambachtelijke liedjes. Fockin' madferit!!!

avatar van TonyT
Eigenlijk blijft alleen The Death Of You And Me hangen, de rest gaat het ene oor in..het andere oor weer uit. Ach, wie weet groeit het album nog. Sowieso niet iets waar ik normaliter in geïnteresseerd ben, maar het kwam op mijn pad en het beviel met vlagen wel oké. Helaas met, op dit moment, maar één uitschieter. Dus veel meer dan 3* kan ik er vooralsnog niet aan kwijt.

avatar van Freddos
Zeer matig, een beetje saai zelfs. Ik luister het met koptelefoon, maar niets komt binnen. Ongeveer hetzelfde gevoel dat ik eerder dit jaar met de nieuwe Red Hot Chili Peppers had, passé ...

prachtige plaat. De manier waarop gallagher met zijn stem gevoel in zijn nummers steek is bewonderenswaardig. Elk nummer kan mij op 1 of andere manier bevredigen. kortom: fan-tas-tisch = 5

Geweldig album. Kippenvel vanaf de eerste zanglijn!

TOPplaat. Beste sinds What's the story Morning glory. Zin in vanavond!!

Jocharo-T
(What's the Story) Morning Glory is van Oasis! Dit is Noel Gallagher's High Flying Birds

Berichten over het concert in A'dam verplaatst naar Noel Gallagher\'s High Flying Birds

Jocharo-T schreef:

(What's the Story) Morning Glory is compleet geschreven door Noel Gallagher, niet vreemd dus dat die plaat wordt vergeleken met deze. Ik vind dat op deze plaat zijn best geschreven nummers staan sinds die tijd

avatar van wibro
Ik bleef na een paar luisterbeurten steken op een 3,0* voor dit album maar na nog een paar luisterbeurten werd het uiteindelijk toch een 4,0*. Klinkt dus zeker niet slecht dit debuut van Noel Gallagher dat toch best wel trekjes heeft van de albums uit de gloriejaren van Oasis. Mooiste nummer vind ik "Stop the Clocks" gevolgd door de meer bekendere songs "If I Had a Gun..." en de opening "Everybody's on the Run".

avatar van bommel
Ik heb nooit iets met Oasis gehad, maar dit klinkt toch wel erg goed.
Niet echt verrassend en ook weinig afwisseling, maar toch lekker om naar te luisteren.
Misschien moet ik ook nog maar eens naar Oasis gaan luisteren- heb ik daar toch iets laten liggen ?

avatar van jasper1991
Ikzelf vind dit ook beter dan wat ik van Oasis ken, de stijl is ook iets anders

Jocharo-T
bommel schreef:

(What's the Story) Morning Glory is in mijn ogen meer dan de moeite waard.

avatar van Wickerman
Jocharo-T schreef:

(What's the Story) Morning Glory is in mijn ogen meer dan de moeite waard.

Als hij deze plaat goed vindt, zou ik hem eerder Dig Out Your Soul of Standing On The Shoulder of Giants aanraden.

avatar van AOVV
Goeie plaat van Noel Gallagher. U weet wel, de broer van Liam, eens verenigd in Oasis, nu van elkaar gescheiden door onderlinge ruzies en het nijpende vraagstuk wie nu het grootste talent is van de twee - kortom: wiens ego het grootst is. Liam Gallagher bracht al een plaat uit met zijn nieuwe band, Beady Eye, waarin nog enkele ex-leden van Oasis zitten, als ik me niet vergis. Op Noel's nieuwe plaat was het net wat langer wachten, maar dat loonde ook de moeite. Waar Beady Eye niet echt in slaagt, slaagt Noel Gallagher wel in: aanstekelijke popmuziek maken, met oog voor subtiliteiten en details.

Zo. De eerste paragraaf heb ik besteed aan het vergelijken met Beady Eye, maar je moet ergens ophouden, natuurlijk. Noel Gallagher's High Flying Birds (niet bepaald een bescheiden bandnaampje), met het gelijknamig debuut dus. Tien nummers, waaronder enkele verrassend goeie, frisse rocknummers, wat ik niet had verwacht. Noel verrast me hier toch wel een beetje, want al klinkt het bij vlagen très Oasis, toch weet hij zich te onderscheiden van het werk van de zelfverklaarde opvolgers van The Beatles.

De opener, 'The Death of You and Me', Soldier Boys and Jesus Freaks', allemaal sterke songs. Ze zouden stuk voor stuk een waardevolle toevoeging zijn aan het oeuvre van Oasis. Jammer genoeg staan er ook enkele nummertjes op die me net te makkelijk lijken. '(Stranded on) the Wrong Beach' is daar een voorbeeld van. Een net te simpel popnummer, zonder er mee weg te komen.

Leuk zijn vooral de details, zoals de mooie blazers in 'The Death of You and Me'. De openingsregel in 'Soldier Boys and Jesus Freaks', die naar The Kinks verwijst. Dat soort dingen. Daar kikkert een mens van op. Noel Gallagher's High Flying Birds wens ik nog een lang leven toe, en dat ze hoog mogen vliegen!

3,5 sterren

Hoewel maar geëindigd op de tiende plaatste in het eindejaarslijstje is dit voor mij de absolute topper van 2011. Wat een album en wat verslavend! Elke dag moet ik mijn dosis noel gallagher hebben of ik haal het einde van dag niet .

Ik sluit me in het geheel aan bij timaenho. Wat een plaat is dit. Met glans een prachtige nummer 1 in mijn eindejaarslijstje.

avatar van maxinator
Ik sluit me dan ook maar aan bij mijn voorgangers. Wereldplaat.

Gevonden door een Belgische lijst van beste platen 2011. Gelukkig maar.

avatar van Gründafjørdøhur
Het klinkt me toch allemaal wel erg lieflijk. Er staan hier zeker een aantal mooie nummers op, maar kabbelt rustig aan voorbij. AKA....Broken Arrow is mooi en de eerste paar nummers zijn ook prima, maar ik mis over de gehele lijn toch de power van Liam.

Ik kan het niet beter verwoorden dan Noel zelf:

Op z'n best wordt het acceptabel, zegt Noel. 'Ik schrijf een aardig liedje, speel leuk gitaar en kan een klein beetje zingen. Maar zo goed als ­Oasis gaat het echt niet worden. Wat dat betreft zal ik de critici voor zijn. Ik heb daar nu ook gewoon niet het materiaal voor. Geen echte meebrulnummers waar je met z'n tienduizenden bij op en neer kunt springen. Wel gewoon een paar goede liedjes waar je met plezier naar kunt luisteren.'

Interview: Noel Gallagher o...

avatar van Wickerman
'Geen echte meebrulnummers waar je met z'n tienduizenden bij op en neer kunt springen.' Hm, die Engelsen achter mij bij het concert gingen harder te keer bij de nummers van Noel zelf dan het werk van Oasis.