John Lennon - Mind Games (1973)

Label: Apple

1. Mind Games (4:13)
  2. Tight A$ (3:35)
  3. Aisumasen (I'm Sorry) (4:41)
  4. One Day (At a Time) (3:27)
  5. Bring on the Lucie (Freda Peeple) (4:11)
  6. Nutopian International Anthem (0:03)
  7. Intuition (3:05)
  8. Out the Blue (3:22)
  9. Only People (3:21)
  10. I Know (I Know) (3:56)
  11. You Are Here (4:06)
  12. Meat City (2:48)
  13. Aisumasen (I'm Sorry) [Home Version] * (3:36)
  14. Bring on the Lucie [Freda Peeple) (Home Version] * (1:02)
  15. Meat City [Home Version] * (2:37)
avatar van George
Als ik jou was zou ik mij er niet al te druk over maken; dat door elkaar halen van hun stemmen. Het belangrijkste is ,denk ik , om hun muziek te ontdekken en wie weet zeer te gaan waarderen. De rest volgt dan spelenderwijze vanzelf. Let maar op ! Sexy Sadie is inderdaad van Lennon en Honey Pie van Paul.

avatar van Reint
Ja, maar ik vind The Beatles ook geweldig hoor. Ik waardeer ze zeer. (y)

avatar van devel-hunt
Mooie plaat van Lennon maar behoort niet tot zijn beste. Mind Games, you are here, bring on the lucy en one day at the time zijn gewoon steengoed en de rest mag er zijn maar vallen niet onder zijn beste werk. Lennon heeft na the Beatles maar weinig platen gemaakt hetgeen uiteraard door zijn dood komt, maar doordat er zo weinig feitelijk van hem is wordt ieder album bijna als een meesterwerk gezien. Als hij was blijven leven en hij net zo productief was gebleven als Paul en Ringo dan was deze plaat allang in de vergetelheid geraakt. Daarmee wil ik niet zeggen dat het geen lekkere plaat is, maar absoluut geen klassieker,3,5 sterren vind ik o.k!!

avatar van rudiger
Fantastisch album van deze Grootheid Lennon .
De meest in het oog springende nummers zijn hierboven al meerdere malen genoemd , mijn favo nummers zijn ; Mind Games , Bring On The Lucie , Intuition , Out The Blue , Only People , en het weergaloze You Are Here .
Hier heeft John weer `n tijdloze schijf afgeleverd .
Ik geef 4,5 ster .

Father McKenzie
Ik heb deze altijd duidelijk de mindere gevonden van prima platen als Imagine, JL Plastic Ono Band en het voor mij schitterende Walls & Bridges, dat ik veruit zijn meest genietbare plaat blijf vinden.
Deze hier vind ik echt minder geïnspireerd klinken, maar het blijft Lennon natuurlijk!

Harald
Sometimes in New York City als ook Mind Games zijn die politischen platen van John Lennon en nog vandag net zo geldig als in de jaaren 70 en zomede zeker niet minder geïnspireerd dan Imagine of John Lennon/Plastic Ono Band.

Father McKenzie
Ik bedoel met minder geïnspireerd hier niet qua teksten, maar wel wat sterke melodielijnen betreft...

avatar van Lennonlover
Mind Games, Out The Blue, You Are Here, Aisumaisen.... man, da's toch inspiratie ten top! Ah! En Only People natuurlijk!

avatar van rudiger
Die nummers die jij hier opsomd

Op mijn remastered cd staat de akoestische Aisumasen. Mooie toevoeging op wat al `n klasse album was.

avatar van rudiger
Vanmorgen het hele album 3x achter elkaar gedraaid , dit is weer zo`n meesterwerk van de Meester Lennon .
0,5 omhoog naar de max van 5 dikke stars .

Tight As, Out The Blue, Bring On The Lucie, maar vooral Tight As!!!!!

Pieter Paal
Zou Hennie Vrienten van Doe Maar het refrein gejat hebben uit Intuition en gebruikt hebben voor Is dit Alles .Het lijkt er verdomd veel op .[/quote]

Die jonge generatie kent deze nummers toch niet, dus jatten maar.

Pieter Paal schreef:

Die jonge generatie kent deze nummers toch niet, dus jatten maar.[/quote] Nou breek ik even een lans voor de jongeren. Als er iets gejat (whatever that means exactly in music) is, is helemaal niet zo,n ramp. Lennon heeft zelf ook toegegeven wel eens wat "gejat'" te hebben. Na tig jaar muziek lijkt er wel eens iets op iets.

Father McKenzie
Dit album valt voor mij artistiek toch echt wat licht uit, ik vergelijk het dan met topalbums als Imagine, John Lennon/Plastic Ono Band en vooral ook Walls & Bridges, die ik allemaal stukken beter en leuker vind dan dit.... eerder middelmatig plaatje.
Begrijp echt sommigen hun ***** sterren niet, fan of geen fan!

De titelsong, Tight As, Aisumasen, Bring On the Lucie, Out of The Blue en iets in mindere mate Intuition, maar dan heb ik de voor mij echt geslaagde songs opgesomd.

Nou ja, gelukkig verschillen smaken, geef mij maar die andere Lennon-albums, dit hier is goed om de leuke deunen ervan te rippen en op zelfgemaakte verzamelaars te gooien, maar in zijn totaliteit vind ik dit naast Some Time In New York City toch van het mindere Lennonwerk....
Om de redenen die ik opsomde, voor mij een typische *** plaat!

avatar van bikkel2
Tikkeltje onderschat Lennon album. Over een meesterwerk hebben we het niet maar Mind Games bezit genoeg moois om als geheel te blijven boeien.
Het was een periode zonder Yoko en het is een verademing om alleen van Lennon te genieten.
Het rockertje Tight as is zonder meer 1 van de hoogtepunten. Een lekker onbezonnen stampertje waar je duidelijk hoort dat hij er van geniet.
Aisumasen (i'm sorry) is een melanchoniek dragend stuk met een mooie lading.
Bring On The Lucie is Lennon weer eens de preker voor een betere wereld.
Een nummer die blijft hangen door de opgewekte melodie. Een ander staalje van zijn vakmanschap zijn prachtige rustige songs als Out The Blue en You Are Here (over Yoko?)
Er staan wat flauwe krachtloze nummers op , die te weinig blijven hangen om indruk te maken , maar Mind Games krijgt voor mij een ruime voldoende.

avatar van LucM
Goed album van John Lennon, maar niet zijn beste. John Lennon wil nog steeds de wereld verbeteren en tekstueel zit het ook goed, melodisch is het wat minder geïnspireerd, de songs weten niet allemaal door te dringen. Zeer geslaagd zijn de titelnummer, "Bring on the Lucie (Freda Peeple)" dat klinkt als een strijdlied, "Out the Blue" en het akoestische "Aisumasen (I'm Sorry)".

Antonio
Free Tha People Now !!! (Do it, do it, do it, do it, do it, do it now...)

Wat een geniaal nummer, maar de rest van het album pakt mij een stuk minder...

avatar van devel-hunt
Antonio schreef:
Free Tha People Now !!! (Do it, do it, do it, do it, do it, do it now...)

Wat een geniaal nummer, maar de rest van het album pakt mij een stuk minder...
Moet je toch eens naar het titelnummer luisteren, Mind Games of naar Meat city, waar gaat dit allemaal over???? Geniaal. Play loud!!

Only People Can Change The World---Toch de geremasterde cd maar eens aangeschaft. Klinkt een stuk beter qua geluid. Als je deze een tijd niet helemaal op de koptelefoon hebt gedraaid, klinkt ie toch weer verdomd goed. Alle nummers zaten natuurlijk al lang in mijn kop, maar nu ik ze weer wakker heb gemaakt, zou het wel een s zo kunnen zijn dat hij toch beter is dan Walls & Bridges. I Know (I Know), Onlly People (goeie tekst) Tight As, Out The Blue, echt Lennon nummertjes. 3000 light years from the land of the rising sun, You Are Here en het lekkere rauwe Meat City. Daarbij nog 3 bonusnummers, waaronder het geweldige acoustische Aisumasen. Met een mooi boekwerkje erbij, Lennon fans, toch maar kopen. Bring On The Lucie, Freda Peeple!!!! Lennon's Still Alive!!

Er viel mij wat op bij de tekst van de acoustische versie van Aisumasen (I"m Sorry) Ik neem aan de originele eerste tekst. Hij zingt niet zoals op het originele nummer: When I'm down and really yin and I don't know what I'm doing. Aisumasen Yoko san, all I have to do is call your name. Op de demo zingt hij When You're down and you're out and there ain't nothing you can do about it, I''ll ease you pain girl (2x) All you have to do is call my name. Dat geeft eigenlijk een heel andere lading aan het nummer. Wie zegt nou I'm Sorry tegen wie. Volgens mij vond John het dus helemaal niet zo erg dat hij "weggestuurd" was met May Pang, maar is later toch maar weer naar Yoko gegaan. Wat familieleden en vrienden totaal niet snapten, begrepen en hem zelfs een "idiot" en een"fool" noemden

avatar van lennon
Lennonlover schreef:

Co-sign!

avatar van lennon
rudiger schreef:

Ik ben groot liefhebber van beide muzikanten, maar dit is me nooit opgevallen. Heb net Intuition opgezet, maar ik hoor het echt niet hoor...

Maar het is wel een feit dat Vrienten erg is geinspireerd door the Beatles, dus de kans dat ie inspiratie op heeft gedaan is best aanwezig.. Maar gejat.... naah lijkt me niet...

Stijn_Slayer
Bij 'I Know' krijg ik meteen de nijging om I got a feeling te roepen.

Ik heb het ook eens beluisterd, Stijn. Een paar keer zelfs en idd de tonen (of noten) lijken best op elkaar. Als iemand die gitaar speelt (dat doe jij toch) en dat iets anders beluisterd misschien, heeft de aanhef van de song iets identieks. Leuk dat je dat is opgevallen!

avatar van master-rens
Ohh dit is genieten

avatar van rkdev
Eerste indruk is erg goed. Het titelnummer is natuurlijk een supernummer. En ik ben ook blij dat Yoko niet aanwezig is. Ik begin met een 3,5*

Out the Blue doet me overigens erg denken aan Sexy Sadie.

avatar van master-rens
Vaker luisteren, dit album is super!

avatar van Ducoz
Tight A$ is ook een cool nummer!

rkdev schreef:
En ik ben ook blij dat Yoko niet aanwezig is

Kijk eens op de cover .

rudiger schreef:

Kijk eens op de cover .
De haat jegens haar zit wel heel erg diep. Waarom toch, beste mensen?