Lil' Wayne - Tha Carter IV (2011)

Label: Young Money

1. Intro (2:52)
  2. Blunt Blowin' (5:13)
  3. MegaMan (3:18)
  4. 6 Foot 7 Foot (4:09)

met Cory Gunz

5. Nightmares of the Bottom (4:41)
  6. She Will (5:06)

10. Abortion (3:44)
  11. So Special (3:52)

met John Legend

12. How to Love (4:00)
  13. President Carter (4:15)
  14. It's Good (4:01)

met Drake en Jadakiss

15. Outro (3:53)

met Bun B, Busta Rhymes, Nas en Shyne

16. I Like the View * (4:41)
  17. Mirror * (3:48)

met Bruno Mars

18. Two Shots * (2:45)
  19. Up Up and Away * (3:54)
  20. Novacane * (3:39)

met Kevin Rudolf

avatar van 'State Of Mind'
Ja inderdaad als het goed is moeten die shipments deze week al aankomen zodat alles maandag in de winkel ligt.

avatar van ThingMan
De Outro is denk ik het best . Verder zal het denk ik hetzelfde zijn als de vorige albums. Ik denk dat Lil' Wayne niet creatief genoeg is om iets goeds neer te zetten.

Ik hoop dat hij met:

Intro, Interlude, outro hetzelfde doet als The Carter II met Fly In, Carter II, Fly Out, dat vond ik het sterkste aan The Carter II.

avatar van Game
Ik ben benieuwd hoe Shyne klinkt, waarschijnlijk weer net zo slecht als vorig jaar

avatar van UmindC
Ik hoop dat hij met:

Gezien de gasten op die nummers kan het sowieso niet zo goed worden dan die 3 tracks op CII. Die tracks waren echt geniaal.

Game schreef:

Ik wou precies hetzelfde inbrengen, haha

avatar van 'State Of Mind'
John & She Will vind ik wel tof, 6 foot 7 foot & How To Love vind ik afschuwelijk, het kan beide kanten op met deze plaat xD

avatar van Norim
Ligt hij maandag al in de Nederlandse platenzaak?

avatar van Norim
ThingMan schreef:
Ik denk dat Lil' Wayne niet creatief genoeg is om iets goeds neer te zetten.

Onzin. Je vind hem gewoon niet goed. Dat heeft niets met creativiteit te maken want Lil Wayne is juist een grote bron van creativiteit.

Ik hoop dat hij met:

Dat gaat 'm als het goed is worden ja. Die nummers zijn door dezelfde meneer geproduceerd.

avatar van bennerd
Als hij maandag in de platenzaken in België zal liggen, ga ik hem ook meteen halen. Blinde aanschaf, gewoon omdat het Lil' Wayne is. En zijn laatste mixtape was slecht, dus deze plaat zal wel goed zijn.

Het klinkt verdomd goed xD

Ben op de helft en heb alleen nog maar: 6 foot 7 foot, how to hate, how to love eruit geflikkerd. Geen grap op Blunt Blowin' krijg je een fucking invasie aan punches en wordplays, echt nice. En de beat van Abortion is hemels.

edit:

Nas _0_

wow Nas is ECHT weer in vorm zeg!

off topic berichten verwijderd

avatar van 'State Of Mind'
Ik gooi: 6 foot 7 foot, how to hate, how to love uit m'n playlist en ik zet de bonustracks op die plekken en de plaat is een dope geheel.

Hij gunt btw de interlude en de outro aan de gastartiesten, hij spit daar zelf niet op, dat vind ik wel een mooi gebaar. En de interlude heeft een verrassing, goed luisteren.

Deze plaat is een stevig staaltje aan brag & boast, punches en wordplays met een paar rotte appels en een paar inhoudelijke tracks. Overall NICE, lil wayne is gegroeid sinds Tha Carter III.

avatar van Game
Bun B & Nas op de outro En zodra Busta begint te flowen

Maar mijn hemel, Shyne's stem is écht HELEMAAL weg, lijkt totaal niet op vroeger. Zonde.

[quote]'State Of Mind' schreef:
Het klinkt verdomd goed xD

quote]

6 Foot 7 Foot zit ook vol met punchlines en wordplay. Bijna elk nummer trouwens.

avatar van YouAlreadyKnow
Wat kan ik toch weer goed quoten..

avatar van Boy
Boy
Ha, Shyne op Outro. Volgens mij kan ik beter rappen.

avatar van YouAlreadyKnow
Willy Will, geen idee wie het is, heeft een lekkere beat gemaakt. (Intro, Interlude, Outro)

[quote]YouAlreadyKnow schreef:

Maar die beat en dat stemgebruik verdraag ik niet.

M-Ty
Altijd al een liefhebber geweest van Weezy/ Het is een zeer lekkere plaat geworden hoor, alleen beetje jammer van de tracks als ''How to Hate'' en ''How to Love'' dat autotune zingen kan echt niet.

Die interlude van Techn9ne is trouwens keihard, ''I know alotta you probably didnt knew who this is,
you listening to tecca nina, suwu business.''

Bless.

M-Ty
Game schreef:
Bun B & Nas op de outro En zodra Busta begint te flowen

idd ik begon me gewoon te irriteren toen ik zn (Shyne) verse hoorde en kon me totaal niet meer concentreren op de lyrics. Zn stem nu heeft wel wat van die slome rap stem van Rick Ross haha.

avatar van niels94
Ben dit nu aan het beluisteren. Het lijkt er op dat Lil Wayne weer heeft geleerd hoe je überhaupt moet rappen, zijn stem is er weer echt op vooruit gegaan, ben er nog steeds bepaald geen fan van, maar het is duidelijk beter. Ik hoor zelfs om de haverklap behoorlijk sterke punchlines en de beats zijn in elk geval niet slecht. De beats hebben wel vaak drums als basis die sterk op elkaar lijken (beetje A Milli achtig) en zijn ook niet erg hoogstaand, maar ze passen wel bij Lil Wayne. Dit zou nog eens stevig kunnen gaan meevallen (reken niet op hoge cijfers, maar ik rekende op een erg laag cijfer). Het lijkt een stap vooruit te zijn sinds Tha Carter III in elk geval.

'State Of Mind' schreef:

Mag ik vragen wat de bonustracks zijn? (a)

avatar van TheLegacy
Ik denk dat ik het al weet, I Like the View, Mirror ft. Bruno Mars & Two Shots?

avatar van Rhythm & Poetry
Fijne plaat van Wayne. Het tweeluik - How to Hate/How to Love - trek ik niet echt, maar de rest klinkt toch allemaal heel erg comfortabel. Fijne, volle producties met daarbij de nodige vermakelijke vocalen. John (If I Die Tonight) blijft voorlopig mijn favoriet, maar de intro, interlude en outro zijn ook erg tof gedaan (dope beat, inderdaad vergelijkbaar met het concept van Tha Carter II). Met 15 tracks heeft Wayne het wat mij betreft ook beter begrepen dan collega Game. Nu staan er geen fillers op (slechts twee kuttracks dus) en nodigt de compactheid van Tha Carter IV uit om het nog een keer te draaien.

Edit: De bonustracks I Like the View en met name Mirror (Bruno Mars gaat heerlijk op dit nummer) zijn erg hard. Two Shots daarentegen is ook nauwelijks aan te horen. Wat een ongelofelijk zenuwachtige productie.

avatar van TheLegacy
Zeg wat? Hoor ik nou André 3000 op de interlude?

avatar van TheLegacy
Waarom staat die niet aangegeven op de tracklist dan?

avatar van TheLegacy
Ow lees net een paar berichten hierboven, dat er een verrassing was

Nas op de outro