Lil' Wayne - Tha Carter IV (2011)

Label: Young Money

1. Intro (2:52)
  2. Blunt Blowin' (5:13)
  3. MegaMan (3:18)
  4. 6 Foot 7 Foot (4:09)

met Cory Gunz

5. Nightmares of the Bottom (4:41)
  6. She Will (5:06)

10. Abortion (3:44)
  11. So Special (3:52)

met John Legend

12. How to Love (4:00)
  13. President Carter (4:15)
  14. It's Good (4:01)

met Drake en Jadakiss

15. Outro (3:53)

met Bun B, Busta Rhymes, Nas en Shyne

16. I Like the View * (4:41)
  17. Mirror * (3:48)

met Bruno Mars

18. Two Shots * (2:45)
  19. Up Up and Away * (3:54)
  20. Novacane * (3:39)

met Kevin Rudolf

Als Lil Wayne fan kijk ik hier toch wel erg naar uit. Ben erg benieuwd of deze het niveau van Tha Carter III evenaart, die ik persoonlijk erg goed vond en nog steeds vind.

avatar van NL_RAPPIN
De nieuwe single ''She Will'' is nu ook gedropt, vind het een erg fijn nummer. Nu nog wachten op het album.

avatar van Rhythm & Poetry
De eerste twee singles zijn alvast retegaaf, de mooie en overzichtelijke tracklist zorgt ervoor dat ik zin heb in Tha Carter IV.

avatar van niels94
Ik kon Lil Wayne vanaf Tha Carter III absoluut niet meer uitstaan met als dieptepunt Rebirth (het slechtste album dat ik ooit heb beluisterd), daarvoor heeft hij een enkel aardig nummer uitgebracht, maar eigenlijk nog meer troep. Zoals je al kunt lezen ben ik alles behalve fan van Lil Wayne. Nu, want vroeger was ik dat zeker wel, vind het alleen nu niks meer. Maar omdat ik het vroeger helemaal geweldig vond blijf ik hem toch volgen. Ga daarom dit album waarschijnlijk tóch weer luisteren.

Wat mij betreft is het niveau van Lil Wayne weer gestegen (qua flow) en dat walgelijke stemmetje is hij ook grotendeels kwijt. Eerste twee singles klinken zelfs vrij redelijk. Er is dus een beetje hoop op iets aardigs. Desondanks verwacht ik er toch weer helemaal niks van (ben zelfs vrij zeker), zie al weer wat gastartiesten waar ik een hekel aan heb (Drake, T-Pain) en gewoon mijn ervaringen met Lil Wayne, die nogal moeite schijnt te hebben met het afleveren van een constant niveau op een plaat. Lil Wayne is totaal niet mijn stijl, eigenlijk. En tóch ga ik het luisteren, uit nostalgie en op jacht naar een enkel vet nummer, die er hopelijk wel opstaat.

Hij ziet er wel nog steeds vet uit

avatar van Anne Maaike
Toch wel zeer benieuwd naar Wayne's Tha Carter IV. De singles zijn tot nu toe prima.

Net ´She Will´ gehoord, vind ik ook een erg lekker nummer, al vind ik het refrein toch een beetje slapjes, heb ´m al vooruitbesteld, het album.

avatar van bennerd
Hier kijk ik dus echt enorm naar uit.

avatar van 'State Of Mind'
Voor deze tracklist loop ik niet warm....

Wayne zijn verses op She Will zijn best tof, de beat is ook hard, maar Drake alsjeblieft zeg wanneer snijden ze die kerel zijn stembanden eens een keer door.

avatar van Harderwiek
Nou, ik vind de tracklist nog aardig verwachtingsvol. Zitten paar goede features tussen en lengte is niet te groot.

Flow van Lil' Wayne is wel echt weer goed geworden vergeleken met afgelopen jaar, hij gaat hard op John (If I Die Tonight), helaas een slechte productie!

Harco
Ik vind Shyne trouwens wel een opvallende verschijning hier. Lijkt me wel dat die Outro een volwaardige track wordt?

avatar van MJ_DA_MAN
Als de producties meezitten en Weezy normaal rapt (zoals hij doet op de twee video-singles) kan dit best wat worden.

avatar van NL_RAPPIN
Ben erg benieuwd naar Nightmares on the Bottom omdat, ik er al een beetje wat van gehoord heb door de video's van de optredens die hij deed en waarbij hij het nummer deed. Ga dit album zeker pre-orderen zodra The R.E.D. Album [Deluxe Edition] ook op amazon is gezet.

Moeten de tracks van de Deluxe Edition er ook niet bijgezet worden?

avatar van InnerFreedomInt
Ben nu al zeer tevreden over de track she will!

avatar van Norim
She Will
John
How To Love
6'7'

Ik vind deze nummers erg goed klinken, dus mijn verwachtingen zijn zoals altijd hoog.

avatar van Kid
Kid
She Will

avatar van UmindC
6'7'' en John (If I Die Today) vond ik al twee enorm goede tracks en singles. How to Love klinkt ook erg lekker en Nightmares of the Bottom klinkt live ook gewoon erg goed.
Zeer benieuwd naar dit.

avatar van Rhythm & Poetry
Alleen How to Love trek ik tot nu toe erg slecht, de overige vier nummers klinken prima waarbij ik John zelfs tot het betere werk van Wayne vind horen.

avatar van InnerFreedomInt
Jammer dat de track dear anne part 2 er niet opkomt....
Ik hoop dat het een bonus track wordt!

InnerFreedomInt schreef:
Jammer dat de track dear anne part 2 er niet opkomt....
Ik hoop dat het een bonus track wordt!

Ik vond ´Dear Anne´ in het begin ook wel een goed nummer, maar nu vind ik het eigenlijk een stuk minder. Naar mijn mening is het nummer een beetje kaal.

avatar van InnerFreedomInt
Ik vind het wel een lekker nummertje na dat er een banger 7langs is gekomen b.v.b 6 foot 7 past prima hoor maar ik snap jou mening ook Larssebas

Maar hoe zit het nou met de nummers van de Deluxe Edition? Die heb ik namelijk vooruitbesteld

avatar van UmindC
Over de deluxe edition is voor zover ik weet nog niets bekend gemaakt.

UmindC schreef:
Over de deluxe edition is voor zover ik weet nog niets bekend gemaakt.

Vaag... Zeker aangezien je 'm wel al kunt kopen

avatar van Norim
Ik ga nooit meer een CD vooruitbestellen van bol.com

komt een week te laat aan.

avatar van 'State Of Mind'
Deze wordt ook nog netjes in de kluis gehouden. Jammer.

avatar van Game
Hij wordt zondagnacht pas op iTunes gelanceerd, het begint een trend te worden inderdaad.

avatar van WEED DEMON
Na Tha Carter III ben ik ook afgehaakt. Zonde, want die gast had echt zo ontzettend veel swag.

WEED DEMON schreef:

Ik snap niet waarom ik zo veel negatieve reacties over Tha Carter III zie op de site, naar mijn mening is dit namelijk het hoogtepunt van zijn carriére. Ik begrijp dat het album een wat commercieel toontje heeft, maar naar mijn mening staan er toch flink wat goede nummers op, zoals Milli, Tie My Hands, Dontgetit, Shoot Me Down... Dat je Lollipop troep vind kan ik begrijpen, maar toch, de rest van het album vind ik dik in orde.

avatar van Jordyp
Maandag ligt die al in de winkel, maar het is natuurlijk een geweldig commercieel plan om meteen na zijn optreden bij de VMA Awards het te lanceren op Itunes. Echter zal het album dan wel al gelekt zijn.