Lil' Wayne - Tha Carter IV (2011)

Label: Young Money

1. Intro (2:52)
  2. Blunt Blowin' (5:13)
  3. MegaMan (3:18)
  4. 6 Foot 7 Foot (4:09)

met Cory Gunz

5. Nightmares of the Bottom (4:41)
  6. She Will (5:06)

10. Abortion (3:44)
  11. So Special (3:52)

met John Legend

12. How to Love (4:00)
  13. President Carter (4:15)
  14. It's Good (4:01)

met Drake en Jadakiss

15. Outro (3:53)

met Bun B, Busta Rhymes, Nas en Shyne

16. I Like the View * (4:41)
  17. Mirror * (3:48)

met Bruno Mars

18. Two Shots * (2:45)
  19. Up Up and Away * (3:54)
  20. Novacane * (3:39)

met Kevin Rudolf

Shyne op de outro

avatar van 'State Of Mind'
Ik snap dat niet waarom wil je Shyne er op hebben xD Nas komt ook scherp btw, lekkere flow weer.

avatar van bennerd
TheLegacy schreef:
Zeg wat? Hoor ik nou André 3000 op de interlude?

TheLegacy schreef:
Waarom staat die niet aangegeven op de tracklist dan?

TheLegacy schreef:
Ow lees net een paar berichten hierboven, dat er een verrassing was

Nas op de outro

Shyne op de outro

Zou je in het vervolg je berichten willen aanpassen in plaats van een hele reeks korte berichten na elkaar te zetten?

avatar van Silky & Smooth
Verrassend sterke eerste luisterbeurt achter de rug! President Carter heeft een hele vette productie!

avatar van Delars
Best een dope album zeg...
Totaal tegen mijn verwachtingen in.
Ik vind zijn stem deze keer zelfs niet irritant.

bennerd schreef:

Ja, ik wil :")

avatar van niels94
Helaas stort het niveau op ongeveer de helft wel echt in. Er staan ook enkele verschrikkelijke draken van tracks op: How to Hate en How To Love, allebei verschrikkelijk. Verder staan er geen echte fillers op en de meeste gastartiesten vallen me niet tegen (op een enkeling na). Verder valt me dus op dat Lil Wayne heel goed doorheeft wat een goede punchline is, hij gebruikt af en toe erg leuke wordplay. Valt dus geenszins tegen eigenlijk, al kleven er wel een aantal zwakke punten aan. Ik ga hier binnenkort een recensie over schrijven waarin ik het allemaal duidelijk uitleg.

Sommige punchlines zijn wel echt verschrikkelijk:

"I open her like a book"
"I tear like paper"
"Rats gone rat, snakes gone hiss
Have it your way, Burgerking"

avatar van niels94
Oké, maar er staan ook wat leuke tussen Verder gaat het over het algemeen ook helemaal nergens over, maar dat is bij Lil Wayne niet zo erg eigenlijk.

avatar van 'State Of Mind'
@Game, maar er staan ook een hele hoop dope op! Die van Burgerking & hoolahoop zijn de ergste, misselijkmakend xD

Ligt het aan mij of is 'President Carter' een soort 'Outstanding' XXL?

avatar van Game
President Carter is wellicht de beste Lil Wayne track die ik ook heb gehoord. Die beat is heerlijk.

avatar van Harderwiek
Blijf mij ergere aan de stem van de beste man. Hoewel ik wel moet zeggen dat zijn flow gewoon goed is geworden, hij rapt lekker vloeiend en krachtiger

LIQUIDSWORDS
Game schreef:
Sommige punchlines zijn wel echt verschrikkelijk:

"I open her like a book"
"I tear like paper"
"Rats gone rat, snakes gone hiss
Have it your way, Burgerking"

Een simile hoeft geen punchline te zijn hè?

avatar van UmindC
Net President Carter gehoord en is verrassend goed. Nu hopen dat de rest van het album in die lijn ligt, dan kan het nog een heel hoog uit gaan vallen. Al verwacht ik dat er niet van.

slowchat verwijderd.

1. Intro
‘This is the best worst feeling, and nigger if I die, I die a death worth living’
6.5/10

2. Blunt Blowin
‘I stick to the script, I memorize the lines, cuz life is a movie that I’ve seen too many times, your on the outside looking in, close the blinds, and you say never say never, but fucking, nevermind’

3. MegaMan
‘I don’t talk it, I live it, I paint the picture vivid’
6/10

4. 6 Foot 7 Foot (Feat. Cory Gunz)
4/10

5. Nightmares Of The Bottom
‘All or nothing, or nothing else, I bleed reality, I should cut myself’
7/10

6. She Will (Feat. Drake)
‘Life on the edge, I’m dangling my feet, I tried to pay attention, but attention paid me’
7.5/10

7. How To Hate (Feat. T-Pain)
3/10

8. Interlude (Feat. Tech N9ne)
‘I know a lot of you probably didn’t knew who this is, its the tecca nina, SUWU business’
8/10

9. John (Feat. Rick Ross)
‘I get money to kill time, dead clocks’

10. Abortion
‘Blood is in the streets, and it is up to my knees, underground shit, I see myself as the sea, living in the glass, and everybody is looking, but how can you get the picture, if you don’t know who took it?’
7/10

11. So Special (Feat. John Legend)
‘Love be the pilot, but it’s kami-kazi, yeah body language, girl let’s talk about it, freedom of speech’

12. How To Love
4/10

13. President Carter
‘Sitting on the world, I got life in my hands, so these days I try to think twice when I can, money on my mind, as god is my witness, love don’t live here, and it don’t even visit’
9/10

14. Its Good (Feat. Drake & Jadakiss)
‘Talkin’ bout Baby money, I got your Baby money. Kidnap your b*tch, keep that, how much you love your lady money?, I know you fake ni**a, press your brakes ni**a, I’ll take you out, that’s a date, ni**a’
7/10

15. Outro (Feat. Bun B, Nas, Shyne & Busta Rhymes)
‘Let’s get one thing straight, that my ground never tested, test it, chop heads off like king henry the 8th, guillotine to your neck bitch, I’m a king to this thing’ (Nas)

16. I Like The View
‘why bless the world and most people in it, it’s anybody’s game, but nobody is winning, mona lisa smiles, that bitch barely grinning, take you off the face of the earth like a blemish’

17. Mirror
‘Look at me when I’m talkin’ to you, you lookin’ at me, but I’m lookin’ through you, I see the blood in your eyes, I see the love in disguise, I see the pain hidden in your pride, I see you’re not satisfied, I see nobody else, I see myself, I’m lookin’ at the mirror on the wall’
9.5/10

18. Two Shots
‘life, death, love, hate, pleasure, pain, pay me no mind, but I don’t have change, I cock back and aim at your membrane, broad day, no mask, close range’

Eindordeel:

6,75 afgerond een 7, wat ook mijn algemen indruk van de plaat is, gewoon een 7.0. Hoe meer focus je legt op de lyrics, hoe meer je de muziek gaat waarderen, hoe gek het ook klinkt, Wayne is lyrisch echt gegroeid. Natuurlijk maakt hij behoorlijk wat missers, maar hij laat ook vaak genoeg zien dat hij het wel degelijk kan!

avatar van InnerFreedomInt
Vind deze album eigenlijk erg goed had er al een goed gevoel bij nadat ik she will had gehoord!

Mr_White
De punchlines (of similes of hoe je het ook wil noemen) op dit album zijn echt belachelijk slecht. En het album bestaat ook praktisch alleen maar uit die onzin van begin tot eind. Game gaf er al een paar maar hier zijn nog een paar compleet waardeloze:

"I fuck up every track, train derail"

"I'm straight, but my girl a faggot"

"All about riches, my name should be Richard"

"I'll send them bloods at your ass like a Tampon"

"I do it for the money, I'm such a hooker"

Sowieso is het hilarisch dat Wayne zelf niet eens op de twee beste tracks voorkomt (Interlude en Outro) of wat dacht je van Busta Rhymes die nog even komt zeggen dat Wayne weer een 'classic' gedropt heeft.

avatar van TheLegacy
Ik zie trouwens niet hoe dit een "grote" vooruitgang is ten opzichte van Tha Carter III.

avatar van Norim
Lil Wayne is een typische hate it or love it artiest.

avatar van bennerd
Zijn tekortkomingen zijn tegelijkertijd ook zijn charmes.

Bingo. Beter zou ik het niet kunnen verwoorden.

avatar van T. DiNozzo
1e luisterbeurt veel beter dan verwacht

Mr_White
Norim schreef:
Lil Wayne is een typische hate it or love it artiest.

Zijn tekortkomingen zijn tegelijkertijd ook zijn charmes.

Ten tijde van Tha Carter II had ik nog wel vertrouwen in Wayne, maar tegenwoordig is hij gewoon brak.

avatar van MJ_DA_MAN
Zijn tekortkomingen zijn tegelijkertijd ook zijn charmes.
Zo kun je alles wel rechtpraten.

avatar van Norim
Het is niet zo dat ik mensen willen overtuigen van Lil Wayne's kwaliteiten,

dan zou je het kunnen zien als recht praten.

Zijn krakerige stem, luie manier van rappen, vreemde gevoel voor humor en ietwat domme voorkomen zijn de redenen dat ik fan ben.

Voor iemand anders zijn dat precies de redenen om hem te haten.

Mr_White schreef:

"I fuck up every track, train derail"
"I'm straight, but my girl a faggot"
"All about riches, my name should be Richard"
"I'll send them bloods at your ass like a Tampon"
"I do it for the money, I'm such a hooker"

Inderdaad. Joe Budden had vorig jaar ook een nummer met voor de grap wat van zulke punchlines

"Let's warm it up real quick, microwave"
"Shit is about to get hot, summer"
"I don't know if they're ready for this, virgin"

En zo doet Wayne het ook op dit album. Soms is het wel aardig, maar vroeger viel het me eigenlijk niet zo op. Op dit album wel. Hij probeert teveel punchlines in één nummer te stoppen, zoals te horen op Blunt Blowin'.

Harco
LIQUIDSWORDS schreef:

Een simile hoeft geen punchline te zijn hè?

Een of twee vergelijkingen (waarom niet gewoon het Nederlandse woord?) heb ik geen moeite mee, maar stop er niet een hele track vol mee, laat staan een album. Dat is gewoon goedkoop. Ook iets waar veel Nederlandse rappers last van hebben (hallo, Jiggy Djé).

Verder snap ik niet waarom iedereen ineens vindt dat zijn stem beter is geworden in tegenstelling tot voorgaande jaren. Komt haast op mij over als napraterij. Waynes stem is zo mogelijk juist nóg kutter geworden. Dat viel me al op op 6 Foot 7 Foot, op Games album en hier bevestigt hij het al helemaal.

avatar van Septua
Het album is aardig.. maar dat "Fuck the world" punchline'tje is nu wel 394834983x gebruikt door Lil' Wayne, zelfs op dit album weer.. daarvoor was het ook niet origineel, dus waarom doet hij dit zovaak?

Dank u.

avatar van KILLERBEE99
Lil Wayne, commercieel gezien een succes, maar qua kwalitijd kansloos

edit: President Carter en Outro is wel aardig, de rest vind ik eigenlijk allemaal troep. Met How To Love en How To Hate als dieptepunt

avatar van Silky & Smooth
Ik ben een tijdje fan van hem geweest en ik moet toegeven dat ik sindsdien altijd een zwak voor Lil' Wayne heb gehad. Dat laatste wil echter niet zeggen dat ik de muziek die hij de laatste jaren uitbracht geweldig vond. Integendeel zelfs. Dit zorgde er wel weer voor dat ik aangenaam verrast was na de eerste luisterbeurt van Tha Carter IV. Helaas viel het na meerdere luisterbeurten ietwat tegen, maar het is lang niet slecht. Ver boven verwachting in ieder geval. Vooral het tweede deel vind ik juist vet. How to Love luister ik vaak de laatste tijd en ook de outro vind ik erg vet. Alleen vind ik Shyne echt een mongool als hij rapt (en daarnaast ook). Mirror had van mij ook wel op het album mogen staan ipv bijvoorbeeld John. Verder verdient de beat van President Carter een speciale vermelding. Zo'n soort beat had ik niet verwacht bij Wayne en daarmee verrast hij mij nog het meest. Geweldig nummer!