Meshuggah - Catch Thirtythree (2005)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Autonomy Lost (1:41)
  2. Imprint of the Un-Saved (1:36)
  3. Disenchantment (1:44)
  4. The Paradoxical Spiral (3:12)
  5. Re-Inanimate (1:04)
  6. Entrapment (2:29)
  7. Mind's Mirrors (4:30)
  8. In Death - Is Life (2:02)
  9. In Death - Is Death (13:23)
  10. Shed (3:34)
  11. Personae Non Gratae (1:47)
  12. Dehumanization (2:56)
  13. Sum (7:18)
avatar van Baardvis
Ik verdubbel naar 100.

Ach, wat zou het.

Gewoon aanzetten, dat kreng, met de volumeknop op 11 zodat de buren vrolijk mee kunnen genieten. Deze muziek is gemaakt om knoerthard uit je speakers te laten blazen!!!

avatar van progressive
yupz, laatst ging ik dagje werken, ipod op shuffle, paar rustige nummers en dan opeens Autonomy Lost door je oren gelanceerd:d

avatar van misorabi
Maar dit is nou niet het ideale album om op shuffle af te spelen

avatar van progressive
dat weet ik kun je beter in zijn geheel luisteren anders denk je, hey het nummer is opeens onderbroken omdat het 1 groot nummer is^^ maar bij shuffle opeens zo'n nummer tegenkomen is ook wel lekker

avatar van kaztor
Autonomy Lost begint ook met zo'n heerlijke, typisch onorthodoxe Meshuggah-riff. Het rockt niet, maar lijkt eerder op je schedel te beuken. Zeer imponerend klinkt het. En dat gaat dan lekker de eerste 3 nummertjes door tot dat critical mass-geluid van Paradoxical Spiral .

avatar van laboomzaa
Moeilijk moeilijk...ik heb ineens een afkeer tegen dit plaatje!! Doet pijn aan mijn hoofd...terwijl obzen mijn hoofd streelt?!

Ach...denk dat het een fase is..:)

Volgens mij word ik rijk.
De 2 gitaristen hebben inderdaad 1 bas snaar maar dat is niet de snaar die normaal de E is (of hoe je em ook wilt stemmen).

Je hoort toch duidelijk 2 verschillende distortions! Daar van is 1 de bas. De meeste schelle. Het heeft een veel strakker geluid. En een beetje gekletter.

Live spelen ze het zeker ook zonder bassist?

avatar van andnino
Een 5! hoe kan het achteraf gezien ook anders. Overtreft obZen, die voorheen hoger in aanzien stond. Tegendraadsheid ten top.

edris.
Is het je ook al opgevallen dat ze live bijvoorbeeld ook een echte drummer gebruiken?

avatar van andnino
Ja, dat was me al bekend

edris.
Pardon, het was tegen Deef! Ik had duidelijker moeten zijn.

Jens Kidman – vocals, guitar, BASS, drum programming
Fredrik Thordendal – guitar, BASS, drum programming
Mårten Hagström – guitar, BASS, drum programming
Tomas Haake – spoken vocals, drum programming, artwork

Even allemaal de oren uitlaten spuiten voordat jullie tegen mij eigenwijze opmerkingen beginnen te maken.
Ik bedoel ik vind het echt niet erg als je dingen niet weet of niet hoort. Maar ga dan niet een beetje debiel tegen mij zeggen dat ik het niet goed hoor. En dat ik maar is goed naar het album moet gaan luisteren

avatar van andnino
Wat dus wil zeggen dat er drie bassisten zijn? Is het nou niet gewoon zo dat ze alledrie delen van de basPARTIJEN voor hun rekening nemen op die extra, lage snaar op hun gitaar.

Niet dat ik me ermee wil bemoeien hoor.

avatar van kaztor
Volgens mij wil jij gewoon graag gelijk krijgen, Deef.

Elke nozem into Meshuggah weet deze informatie toch?

Bah...

avatar van Nakur
Verklaar.. met de stemmen die je reeds op MuMe hebt gegeven, kan ik niet anders concluderen dat dit je véél te vroeg ter gehore is gekomen

Nakur schreef:

Lijkt me ook.

Hoewel ik Rammstein een toffe band vind kan het niet in de schaduw staan van dit.

avatar van Baardvis
Jens Kidman – vocals, guitar, BASS, drum programming
Fredrik Thordendal – guitar, BASS, drum programming
Mårten Hagström – guitar, BASS, drum programming
Tomas Haake – spoken vocals, drum programming, artwork

Als je dit dan toch al letterlijk zou interpreteren zou het betekenen dat er drie bassisten spelen. Juist

Deef! schreef:

Aan zo'n opmerking heeft werkelijk helemaal niemand iets. Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

Deef! schreef:

Hier onder zie je hoe de gitaren van Fredrik en Marten zijn gestemd.
D
A
E
F#

Stel er zou een bass meedoen, dan zou die zo gestemd zijn:
A
E
F#

Als je hier je conclusie niet uit kan trekken heb je echt een probleem.

Ik PM je mijn giro wel.

Meshuggah speelt sowieso in F, E of Es (en met de 7 snaar nog in Bes) en dus niet in F#
En de bas staat in F gestemd. Net zo laag als de gitaar ja. Zelfde octaaf. Maar dat betekend niet dat er geen bassist is.

Dus dat betekend dat de bas staat

Gis
Dis
Ais
F
(De 5e snaar kan een C zijn maar misschien is het wel een Bes zodat die oude nummers op dezelfde bas kan spelen)

En overigens heb je nu 7 snaren aangegeven bij een 8 snarige gitaar.

Ga gewoon luisteren en je hoort dat de bas zelfs erg hard staat.

avatar van kaztor
Jezus man, er is een bassnaar toegevoegd op de gitaren, dat weet toch elke idioot?

Wat sommigen doen om hun gelijk te halen...

avatar van Carolaah
Hmmmmm.. ja oké, dit is toch niet helemaal mijn muziek.
Er was een periode dat ik dit wel echt mooi vond en kon waarderen..
Nu vind ik het nog steeds geen verschrikking om aan te horen, maar ik word er ook niet echt warm van..

Vooral dat geschreeuw (gegrunge) vind ik niet echt aantrekkelijk. Het is gewoon niet helemaal mijn ding. Instrumentaal vind ik het wel mooi!

avatar van andnino
let op uw woorden grunge is de alternatieve rockstroming uit de jaren 90. Je bedoelt grunten. Wat dit dan weer niet is, maar laat ik niet teveel muggenziften

avatar van Carolaah
Whoops, naja je snapt wat ik bedoel.. Of het nou precies klopt qua benaming.. als je me maar snapt

avatar van kaztor
Die geschifte patronen in Personae Non Gratae...
Je moet er maar bij op komen.

avatar van andnino
Ik haal 'm toch uit m'n top 10. Hoe geschift het allemaal ook is, ik mis nét wat structuur. Vooral in de kalme stukken (daar heb ik vaker last van bij Meshuggah). Waar het in de harde stukken doordacht klinkt, komt het daar meer 'random' over. Daarnaast mis ik richtingsgevoel. Die almachtige climax in 'Sum' is er niet voor niets, daar mag best naar toe gewerkt worden wat eerder op het album.

avatar van Ataloona
Dit ken ik niet. Wat is dit voor soort muziek? n beetje prog metal?
En word hierop gegrunt want dan haak ik af

Ataloona schreef:
Dit ken ik niet. Wat is dit voor soort muziek? n beetje prog metal?
En word hierop gegrunt want dan haak ik af

'Een beetje' . Meshuggah is ongeveer de meest complexe band die je van je leven zult tegenkomen. De zang zou ik geen grunt noemen, daarvoor is het te hees, maar aan de strekking van je bericht leidt ik af dat je beter kunt afhaken.

avatar van Ataloona
andnino schreef:

Ik zie wel. Als ik dit ooit goedkoop tegenkom neem ik hem wel mee.

Ataloona schreef:

Ik zie wel. Als ik dit ooit goedkoop tegenkom neem ik hem wel mee.

Pffff....

Voor dit monsterlijke, ongehoord dwarse, aardverschuivende, onbeschofte, lompe, super-geniale geweld tel ik rustig €50,- neer als het niet anders kan!

En dan nog is het elke cent waard!!!

Als ik dan toch ooit doof moet worden, dan maar met deze muziek, dan word ik doof met een brede glimlach van oor tot oor! Deze muziek moet niet vanzelf uit de speakers komen; Dit moet door je speakers worden uitgebraakt met de volume-knop op fase 'bloedrood'!!!!