Metallica - S&M (1999)

Alternatieve titel: Symphony and Metallica

Metal / Rock
Label: Universal

1. The Ecstasy of Gold (2:30)
  2. The Call of Ktulu (9:34)
  3. Master of Puppets (8:54)
  4. Of Wolf and Man (4:18)
  5. The Thing That Should Not Be (7:26)
  6. Fuel (4:35)
  7. The Memory Remains (4:42)
  8. No Leaf Clover (5:43)
  9. Hero of the Day (4:44)
  10. Devil's Dance (5:26)
  11. Bleeding Me (9:01)
  12. Nothing Else Matters (6:47)
  13. Until It Sleeps (4:29)
  14. For Whom the Bell Tolls (4:52)
  15. − Human (4:19)
  16. Wherever I May Roam (7:01)
  17. Outlaw Torn (9:58)
  18. Sad But True (5:46)
  19. One (7:53)
  20. Enter Sandman (7:39)
  21. Battery (7:24)
Nothing else Matters is er goed in deze versie,als er tenminste ook een gewone versie van is.

avatar van jedimaster
de flirt met s werkt zeer goed ben dik tevreden

jassonn schreef:

Natuurlijk is er een gewone versie van, kijk maar naar Metallica (The Black Album)

avatar van The Goss
Helemaal top! Het ene nummer klinkt nog beter dan het andere nummer. Dit album heb ik helemaal grijs gedraaid.

Ik heb laatst ook een aantal nummers van Metallica gehoord, die alleen met een contrabas gespeeld worden. Heel apart. Heeft iemand een idee waar ik deze op cd kan verkrijgen?

The Goss schreef:

heb de cd ff toegevoegd het is een band uit finland
Apocalyptica

avatar van starbright boy
Maar het zijn geen contrabassen maar cello's in die band.

starbright boy schreef:

Maar het zijn geen contrabassen maar cello's in die band.

ik neem aan dat cello's bedoeld worden.

avatar van starbright boy
jedimaster schreef:

ik neem aan dat cello's bedoeld worden.

Dat neem ik ook aan, ik reageerde eigenlijk meer op jouw voorganger.

avatar van The Goss
Bedankt jedimaster!!

Simpelweg Metal op zijn best gecombineerd met 'zomaar' een symphonie orkest, maakt dit verzamelalbum voor mij een fantastische combinatie. Bovendien is het haast niet te horen dat het live is, zo perfect!
Deze cd's helemaal grijs gedraaid, dus 5 sterren.

pabostudent
Wat krijg je als je klassiek en Metallica mixt, nou S&M dus, een knappe samenwerking tussen Michael Kamen (rip), het SF. Orkest en Metallica.
De uitkomst is zeer aangename muziek.
De enige kritiek die ik op dit album wil hebben is dat het als een live-album wordt verkocht, maar dat de vocalen van James naderhand met protools allemaal zijn nabewerkt om ze in toon te houden.
Een live-album hoort een live-album te zijn, en dus horen de "foutjes" er ook gewoon in.

Beste nummer van deze cd is imo "Hero of the day".

pabostudent schreef:

Er zijn bijna geen live cd's waar dit niet gedaan is. Dat geldt voor zoveel artiesten.

pabostudent
aERodynamIC schreef:

Is dat zo? Dan is dat wel een slechte zaak, bij een live optreden horen ook de foutjes, zonde dat de artiesten (of de platenmaatschappijen) dat niet inzien.

De Prince-live-film Sign Of The Times was opgenomen in de Ahoy, maar later in zijn eigen studio opnieuw ingezongen (om maar een voorbeeld te noemen). En hij is live een top-muzikant.
En wat is tegenwoordig nu eigenlijk wel live op het podium en wat niet ???
Laten we het maar niet eens over Britney hebben .....

JonnieBrasco
Het zal me nooit lukken om dit album grijs te draaien; als ik het luister klinkt het alsof ik het in mijn vorige leven al eens heb grijsgedraaid. Twee nummers achter elkaar is daarom teveel van het goeie.

Dat komt denk ik omdat ik alle nummers al kende. En hoewel sommige akkoordenschema's behoorlijk over de kop zijn gegooid vind ik de variaties op zoals het origineel in elkaar zit toch maar minimaal. Metallica zelf speelt de nummers namelijk niet zoveel anders dan ze al eerder deden. Er is dus een orkest 'bijgeplakt' en bij mij kan het maar niet overkomen als één geheel. Bij November Rain van Guns n Roses (om maar even een ander bekend voorbeeld erbij te pakken) klinkt het wel als een samengesmolten geheel, maar dat nummer is er ook voor geschreven en de nummers van Metallica oorspronkelijk niet denk ik. Sommige nummers zijn wel mooi uitgepakt, met name Nothing Else Matters, maar het blijft bij mij een onvoldoende. 2,5*

heel goed album "master of puppets" ,"one",enter the sandman ze zijn allemaal steengoed maar de klasieke instrumenten geven er een hele andere sound van

pabostudent schreef:

Koop dan eens de live dvd van dit bewuste concert... Ook nabewerkt zeker??? Vergeet het maar... Gewoonweg schitterend wat James hier doet!!!

aERodynamIC schreef:

Er bestaan helemaal geen life registraties die niet bewerkt zijn, het zij met protools het zij op een mengtafel. Als dat namelijk niet zouden doen zou je een groote brij krijgen van een combinatie van Podium geluid zaalgeluid en een heleboel mensen. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk opnemen en het op cd pleuren, dan krijg je van die bootleg effecten (hoewel de moderne bootleg ook steeds beter wordt)

avatar van Exfrozen
Jongens jongens dit is gewoon een relaxte Live cd,
naar mijn mening 1 van de beste die ik gehoord heb, geweldig met dat orkest.

avatar van BlauweVla
Dit klinkt als een metalband die dwars door een erg simpel spelend symphonie orkest heen speelt. Het werd zo'n beetje al gezegd; de nummers van Metallica lenen zich niet voor dit soort dingen.

avatar van Paalhaas
BlauweVla schreef:

Spijkers met koppen

avatar van Eddie
Dus ik ben niet de enige die het tegen vind vallen, ik vind zowieso, dat metal en symphony nauwelijkt samen gaan, de bombast van het orkest verzuipt in de muur van gitaren en de bruute kracht van de metal komt niet naar voren in het symphonie gebeuren

avatar van gemaster
Precies. Ik snap die hele combinatie sowieso niet.

AHWA
Ik vind deze cd juist wel mooi. Het orkest vult de wat kale nummers uit de beginjaren van Metallica goed aan.

avatar van Eddie
Kale nummers uit de beginjaren?????

avatar van Paalhaas
Ja, die snapte ik ook al niet zo goed...

AHWA
Vind ik wel. Die nummers uit de beginjaren zijn goed, begrijp me niet verkeerd, maar met het concert erbij klinken ze nog iets voller en dat vind ik wel mooi.

AHWA schreef:

Kaal zou ik ze nou niet noemen, maar ze worden stuken interessanter door James' volwassen stem... Het orkest zit daar maar voor een klein stukje tussen...

avatar van Eddie
Ik denk dat het vooral en verschil van smaak is of, je het symphony gedeelte mooi vind of niet. De muziek uit het begin van de jaren tachtich was vaak wat 'kaler' dan tegenwoordig. veel trash bands gebruikten toen weinig tot geen overdubs en een minimale distortion, daardoor kreeg je een mooi helder transparante sound die ik persoonlijk erg mooi vind.

Eddie schreef:

Zijn er eigenlijk personen die het vroegere werk veriezen en dit goed vinden? Ik hoor vele mensen klagen over 'de verkrachting' van One, dat Master of Puppets z'n grote kracht verliest, etc.

Ik herhaal het nog eens: door James z'n volwassene stem komen veel van deze songs beter op hun poten terecht... (persoonlijke mening)