Metallica - S&M (1999)

Alternatieve titel: Symphony and Metallica

Metal / Rock
Label: Universal

1. The Ecstasy of Gold (2:30)
  2. The Call of Ktulu (9:34)
  3. Master of Puppets (8:54)
  4. Of Wolf and Man (4:18)
  5. The Thing That Should Not Be (7:26)
  6. Fuel (4:35)
  7. The Memory Remains (4:42)
  8. No Leaf Clover (5:43)
  9. Hero of the Day (4:44)
  10. Devil's Dance (5:26)
  11. Bleeding Me (9:01)
  12. Nothing Else Matters (6:47)
  13. Until It Sleeps (4:29)
  14. For Whom the Bell Tolls (4:52)
  15. − Human (4:19)
  16. Wherever I May Roam (7:01)
  17. Outlaw Torn (9:58)
  18. Sad But True (5:46)
  19. One (7:53)
  20. Enter Sandman (7:39)
  21. Battery (7:24)
avatar van Eddie
Ik vind dit absoluut niet slecht, alleen vind ik dat het symphony gedeelte geen meerwaarde is voor de geweldige songs. Ik verkeis wel de songs uit de begin jaren boven het werk uit de jaren negentig en later. Ik denk dat dit echt een show is waar je bij moet zijn, dan zal het erg goed zijn maar op plaat komt het niet over.

Eddie schreef:

Ik heb de live-dvd ook gekocht en je ziet de mensen daar echt uit de bol gaan. Je hoort duidelijk op de cd wanneer Michael Kamen opkomt, en dan James, 3x Kamen's geluidssterkte??

Dit vind ik een perfect voorbeeld van hoe verschillende stijlen gecombineerd kunnen worden. Prachtige composities in The Call Of Ktulu en No Leaf Clover. Op deze cd worden sommige nrs van albums zelfs beter gemaakt zoals No Leaf Clover, Until It Sleeps en Hero Of The Day. Een geweldige afsluiting van het albums met 4 van de grootste klappers van Metallica.

avatar van VanDeGriend
Metallica Light

VanDeGriend schreef:
Metallica Light

Totaal niet eigenlijk, want enkele nummers winnen aan kracht door het symfonisch orkest...

Dat symfonieorkest is puur vulmiddel, gebakken lucht. Er wordt niet écht iets mee gedaan. Metallica speelt en het orkest behangt.

Meadowmeal schreef:

Dat gevoel heb ik juist niet. Het voelt, bij mij toch, aan alsof elke song opnieuw "gecomponeerd" werd...

avatar van Paalhaas
JJ_D schreef:

À la Dr Evil (pink bij de mondhoek incluis): Right...

Bij sommige nummers hadden ze van mij t symfonie orkest wel weg mogen laten, omdat het niet veel toevoegt. Maar oa Nothing else matters, Until it sleeps en The call of Ktulu vind ik heel mooi gedaan

avatar van nevyn
The Thing That Should Not Be! Wow. Was al een van mijn favoriete nummers, maar op dit album nog veel beter. Die sfeer

avatar van rusty nail
het enige wat ik erover wil zeggen is dat het op die paar nieuwe nummers na niet veel toevoegd voor mij .de intro van batterie vind ik wel gaaf en overgang van thing naar fuel

Bobiej
Waarom!? Hebben ze niet gewoon Master Of Puppets op disc 2 gezet, dan had je een disc met oud en een disc met nieuw materiaal... maar dit is wel een dik mooie cd, vooral Nothing Else Matters, Battery en het begin van One, 4*!

avatar van freebird
Mooi gedaan, maar volgens mij moet je er idd. bij zijn geweest of in ieder geval de Dvd erbijopzetten.
in tegenstelling tot eerdere berichten vind ik dat klassiek wel degelijk bij Metal past, sommige klassiek is bijna metal ,maar das mijn mening

freebird schreef:
helemaal mee eens. luister maar is naar de intro van fight fire with fire en to live is to die. helemaal op klassiek gebaseerd.en ik kijk liever naar de DVD dan dat ik de cd van S&M opzet

Music Angel schreef:
bij de dvd kun je het orkest uitzetten

geweldig hoor!

avatar van noisecommando
Een leuke Metallica live CD alleen jammer dat er constant een orkest dwars doorheen zit te spelen. Voegt weinig tot niks toe in de meeste songs. Ook veel teveel matige liedjes uit de jaren 90 staan op deze plaat

Bobiej schreef:
En The Call of the ktulu+The Thing that should not be ,dan ook oudere nummers .Staan ook op cd 1

avatar van rusty nail
Ik had er liever minder Load en Reload nummers op gezien.The Four Horsemen,Creeping Death,Fade to Black en Harvester of Sorrow hadden niet moeten ontbreken

avatar van Kasperbert
rusty nail schreef:

Er staat inderdaad net iets te veel Load en Reload op. Voordeel is dat deze nummers toch wel een stukje beter dan op de studio-albums klinken, omdat het meer 'past' op het orkest. Ik durf dit voor de meeste nummers van de eerste 4 studio-albums toch niet helemaal te zeggen. The Four Horsemen en Creeping Death zullen denk ik het beste klinken zonder orkest. Wel vind ik het ronduit jammer dat nummers als Fade To Black, Sanitarium, Orion of The Unforgiven ontbreken. Dat zou namelijk pas echt geweldig zijn geweest .

avatar van frankvankesteren
een van de weinige keren dat het 'expimenteren' van Metallica goed op zijn poten terecht komt. Ik luister met plezier naar de nummers en met name nummers als No Leaf Clover en Wherever I may Roam komen hier gewoon als vanouds snoeihard over. Absoluut geen softe variant van Metallica, maar een goede combinatie

Planefreak
De meeste nummers klinken erg goed. Maar Enter Sandman en Fuel klinken echt niet.

avatar van muismat
No Leaf Clover =

voltazy
gweldig album

avatar van eddy_lives
heerlijk album, gewoon een keer heel wat anders. had nooit gedacht dat de heavy sound van metallica zo tot zijn recht zou komen met een symphony orkest!

4.5*

avatar van frankvankesteren
Ik weet alleen niet of het nu wel of neit hun bedoeling was om hun beste nummers te spelen of dat ze gewoon een keuze hebben gemaakt..

Anders mis ik namelijk deze nummers:

Welcome Home (Sanitarium)
Unforgiven
Creeping Death
Seek & Destroy
Orion
My Friend of Misery(niet een van hun besten..maar die wil ik gewoonh eel graag:P)

Prima CD overigens..luister er graag naar(zoals al eerder gezegd) maar had graag deze nummers ook willen horen in het nieuwe jasje

Timothebizkit

Bobiej schreef:

Metallica op zijn best .

Of beter...

avatar van frankvankesteren

Of...? laten we die discussie hier maar niet beginnen..