J. Cole - Cole World: The Sideline Story (2011)

Label: Roc Nation

1. Intro (1:22)
  2. Dollar and a Dream III (4:43)
  3. Can't Get Enough (3:46)

met Trey Songz

8. Cole World (3:04)
  9. In the Morning (3:54)

met Drake

10. Lost Ones (4:23)
  11. Nobody's Perfect (3:10)

met Missy Elliott

12. Never Told (3:31)
  13. Rise and Shine (4:35)
  14. God's Gift (3:32)
  15. Breakdown (4:45)
  16. Work Out (3:54)
  17. Nothing Lasts Forever *
  18. Who Dat? *
  19. Daddy's Little Girl *
avatar van InnerFreedomInt
Wat een prachtige track is Dollla and a Dream III,
En wat een prachtige album is dit!,
Ik heb het maar gelijk besteld

Rene1979
Eindelijk het debuut na teveel mixtape. Vanavond maar eens aanzetten.

avatar van Silky & Smooth
Ja, een mooie 4*. Zoals gezegd had ik nu wel een stapje hoger verwacht. J. Cole gaf mij met zijn mixtapes ook die indruk. Helaas is er weinig groei. Echt jammer, want ik had stiekem al een nummer 1 plekje op mijn jaar overzicht vrij gehouden...

Rene1979
Ik vond toch de mixtapes beter. Onderwerpen vind ik nergens hoogstaand en beats zijn vaak wat te vlak of niet origineel.. Had helaas meer in gezeten. Grote voordeel is dat het nergens echt slecht wordt. Contant een redelijk tot goede plaat.

avatar van Silky & Smooth
2,5 niet ietsje te weinig?

Rene1979
Ehm ja zat al in twijfel voor een drietje...

avatar van maxinator
Redelijk tot goed lijkt me eerder 3 of 3,5.

avatar van thgryda
Ik ga het bij een 4 houden, het is allemaal wat poppy en daar hou ik normaal niet zo van maar j cole's flow en de vette beats maken het album. Een best off van de vorige 2 mixtapes zou echter een album opgeleverd hebben van een veel hoger niveau maar goed die mixtapes waren ook buitencategorie

avatar van niels94
Heb de mixtapes niet gehoord, maar ik vind het een tikkeltje onlogisch om nummers van een hoger niveau op je mixtapes te zetten en niet op je album. Als je de mogelijkheid hebt een geniaal album te droppen, waarom zou je dat niet doen?

Mij is dit ook iets te 'poppy', om het zo maar even te noemen. Onderwerpen vind ik regelmatig onorigineel of cliché en de refreinen vind ik ook een aantal keren wat minder. Staat wel tegenover dat J. Cole een goede rapper is met een fijne stem en flow en ik de beats enkele keren van erg hoog niveau vind.

avatar van Boy
Boy
Ik vind er eerlijk gezegd niet heel veel aan. Op een enkeling na veel nietszeggende producties, waardoor ik de zin verlies om me te focussen op zijn teksten. Behalve dan bij Lost Ones, dat vind ik nu al een klassieker.

avatar van UmindC
Die mixtapes waren zeer de moeite waard. Ik denk dat jij die ook wel zou waarderen, Niels.

avatar van kobe bryant fan
Kan het dat er een paar tracks van zijn mixtapes ook op deze plaat staan?
Ik ga deze nu eens beluisteren ben beniuewd.

avatar van UmindC
Ja, Lights Please en In the Morning.

avatar van kobe bryant fan
Een zeer vermakelijke plaat van J. Cole er staat niet echt een mindere track op al erger ik me welaan de sample van de bonustrack Work Out. De andere proudcties zijn zeer goed, maar het valt me op dat J. Cole veel zijn refreinen op dezelfde manier zingt.
Lost Ones, Dolla and a Dream III, Mr. Nice Watch en Cheer Up zijn mijn favorieten.

avatar van Boy
Boy
Geef 'm geen voldoende. Daarvoor vind ik het grootste deel van de productie te flauw en de stem van J. Cole te zwak. Hier en daar wel een uitschieter (Lost Ones, Dollar And A Dream III, Lights Please) maar daar houdt het voor mij mee op.

maxinator schreef:
Redelijk tot goed lijkt me eerder 3 of 3,5.
Nee want het is meer redelijk dan goed.. Typisch geval van een 5.5 is ook voldoende.. Dus een 2.5 net niet maar toch weer wel net voldoende... Heb hem nu een paar keer geluisterd, maar ik denk dat hij de mainstreamers onder ons goed pakt maar de wat meer underground fans minder. Dit is niet om een discussie te starten maar meer een constatering. Ik luister hier nog wel even lekker naar Klik

avatar van kobe bryant fan
Alsof Mainstream fans geen Underground kunnen waarderen en omgekeerd.

Rene1979
Nee niet weer een discussie.. Ja tuurljk kan het allebei de kanten op. Ik waardeer bijvoorbeeld Lupe Fiasco heel erg. Ik bedoel te zeggen er zijn undergroundalbums die Mainstreamers totaal niet aanspreken en andersom. En zo hetzelfde met die ze wel tof vinden.

avatar van kobe bryant fan
Het was ook mijn bedoeling niet om een discussie uit te lokken, maar ik wou het je toch eens melden.

avatar van Goliath
thgryda schreef:

Ik sluit me hier bij aan. Na de eerste luisterbeurt had ik gemengde gevoelens, maar nu hem vaker geluisterd te hebben is dit toch gewoon een heerlijke Cole plaat. Toch jammer dat 2 van zijn mixtapes (en dan met name TWU, die voor mij echt een klassieker is) beter zijn dan zijn debuutalbum, je zou toch denken dat hij het beste voor zijn album zou bewaren, maar helaas. Toch staan hier weer een paar keiharde tracks op en is het overall gewoon weer een heerlijke plaat. Er had alleen meer in gezeten naar mijn mening, zeker met het talent dat Cole heeft.

avatar van carero
Op deze tracklist staat het nummer Cheer Up niet?

avatar van jordkaka
Ben erg benieuwd naar dit.

avatar van thgryda
Deze tracklist slaat helemaal nergens op, cheer up zou inderdaad niet op het album staan, work out is de afsluiter maar die staat hier ook nog eens bij als bonustrack ? Foutje ?

avatar van UmindC
Het lijkt me inderdaad niet dar Work Out ook nog eens bij de bonustracks staat.

avatar van MJ_DA_MAN
MJ_DA_MAN schreef:
Dit is de goede tracklist.
Deze tracklist heb ik ingevoerd; de laatste drie nummers staan dus sowieso niet op de Amazon-versie dus de sterretjes staan er terecht.

avatar van thgryda
Leer eens lezen vriend, 2 van de 3 sterretjes staan er inderdaad terecht en de reguliere tracklist is goed. Maar work out kan niet ook nog eens een bonustrack zijn aangezien work out wel op de amazon versie staat, die moet je dus vervangen door who dat (of cheer up).

avatar van MJ_DA_MAN
Oh, had dus niet gezien dat Work Out ook al in de reguliere tracklist stond.

avatar van thgryda
Hij hoort volgens amazon ook in de reguliere tracklist...

avatar van Raul
heb het album nu vaak genoeg beluisterd om er een oordeel over te vellen en ik moet eerlijk toegeven (ook aan mezelf) dat het allemaal ietwat tegenvalt na de mixtapes van zeer hoog niveau.
album haalt het hier niet bij en dat is toch wel verrassend en teleurstellen.
er staan hele aardige nummers op het album, er staat niks slechts op, maar echt spannend of hoogstaand wordt het ook bijna nergens.
hoger dan een 3.5 word het dus niet, ook jammer dat Lights Please en In The Morning er opstaan, zijn niet eens de sterkste nummers van zijn mixtapes.

favorieten vooralsnog Lost Ones en Rise & Shine.

avatar van jordkaka
Ze hebben Lost Ones veranderd? Niet met succes iig, vorige versie was beter.