J. Cole - Cole World: The Sideline Story (2011)

Label: Roc Nation

1. Intro (1:22)
  2. Dollar and a Dream III (4:43)
  3. Can't Get Enough (3:46)

met Trey Songz

8. Cole World (3:04)
  9. In the Morning (3:54)

met Drake

10. Lost Ones (4:23)
  11. Nobody's Perfect (3:10)

met Missy Elliott

12. Never Told (3:31)
  13. Rise and Shine (4:35)
  14. God's Gift (3:32)
  15. Breakdown (4:45)
  16. Work Out (3:54)
  17. Nothing Lasts Forever *
  18. Who Dat? *
  19. Daddy's Little Girl *
avatar van Goliath
Na mijn eerste luisterbeurt heb ik gemengde gevoelens.
Ik ben echt een grote J. Cole fan en was echt bang dat door al dat commerciële gedoe van de afgelopen tijd dit album echt zou gaan tegenvallen. Het viel me niet tegen maar ook niet echt mee. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Het haalt het iig bij lange na niet bij The Warm Up. Friday Night Lights moest ik ook wat vaker luisteren voordat ik alle tracks echt geweldig vond dus laat ik er maar op hopen dat dat nu weer zo is.

De uitschieters na mijn eerste luisterbeurt zijn tot nu toe: Lost Ones (wauw), Rise And Shine (wat een beat) en in iets mindere mate God's Gift en Dollar And A Dream III.
Dieptepunten: Can't Get Enough, Work Out en Mr. Nice Watch (verheugde me echt enorm op deze track maar wat een grote tegenvaller zeg).

avatar van deagleking
Voor mij overtreft dit album alle verwachtingen, super! Geniet echt van een paar heerlijke tracks. Zeker beter dan het zeer goede Friday Night Lights .

Net voor de 2e keer beluisterd en het enige wat ik kan zeggen is nice. Nu ga ik weer verder luisteren

Mr_White
Middelmatig album van J. Cole. Zijn onderwerpen zijn vaak onderhevig aan alle clichés van rap en Cole mist het talent om er een originele draai aan te geven zodat het fris blijft. In plaats daarvan zijn Cole's teksten vaak juist ongeïnspireerd en oppervlakkig, alsof hij een checklist aan het afwerken is van dingen waar hij over kan rappen omdat iedereen dat doet. De producties zijn vaak ook niet alles. Het is nergens slecht maar er is ook geen enkele beat die er uit springt.

Begonnen met luisteren!
Heb hoge verwachtingen van deze man
Dollar and a Dream III is alvast dope

- God's Gift
- Breakdown

???????????????

avatar van UmindC
Ik had er tot nu toe toch iets meer van verwacht hoor.
Moet het wellicht nog wat vaker luisteren.

avatar van carero

- Rise And Shine
- God's Gift
- Breakdown

???????????????

Wil net zeggen er staan een paar geweldige beats op deze plaat

carero schreef:
Tracklist vind ik wel beetje jammer, waar is Return of Simba

Staan al een paar oude tracks op, ben blij dat ie dat niet teveel heeft gedaan...
In The Morning en Lights Out zijn dope maar ja, kennen we allang!

Verder klinkt ie lekkerrr!

avatar van GijsV
Ik kan geen 4 favorieten vinden, ik heb er veel meer! Vind dit een heel sterk album.

avatar van thgryda
Op mijn versie ontbreekt cheer up en ik heb ook who dat als extra bonus nummer ?

avatar van He$$el_01
Same here...

avatar van UmindC
Bij mij ook inderdaad, Cheer Up is wel op YouTube te vinden geloof ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Album doet gelukkig helemaal niks onder van J. Cole's uitstekende tapes. Hier en daar een track die wat meer hitgevoelig is, maar daar is niks mis mee.

avatar van thgryda
Mja jordyp haalde het ook al aan zie ik, maar betekent dat dat cheer up niet op het album staat en deze tracklist hier fout is of is het gewoon een voorlopige versie die bijna helemaal klopt (was ook zo bij lupe fiascos debuut, stonden 2 nummers op the advance die er uiteindelijk niet op kwamen, de rest klopte).

Wat betreft het album (of voorlopige album) idem als r&p, ik vind het soms wel wat té hitgevoelig maar een 4 zit er aan te komen. Geen 4.5 denk ik, op zich jammer

wat slowchat verwijderd.

avatar van LynchedUp
Relaxte beats, goede flows en sterkte lyrics. Goed debuutalbum van J. Cole!
Ik begin met 4*

avatar van NL_RAPPIN
Voor de helft nu geluisterd, klinkt tot nu toe allemaal erg lekker alleen Mr. Nice Watch vindt ik niet zo. Ik heb trouwens wel gewoon de versie die hier beschreven staat + bonus tracks alleen Who Dat heb ik er niet op.

avatar van Silky & Smooth
Mooie cover!

avatar van Jordyp
Doet inderdaad niks onder voor zijn mixtapes die erg lekker waren, maar er boven uitstijgen doet dit album ook niet. Als J. Cole met een regulier album komt hoop je op dat moment toch dat het nog beter word. Dit is jammer genoeg niet het geval, ik mis dan ook een productie van een Kanye, Jeff Bhasker of wie dan ook. Cole heeft dit album bijna in zijn eentje geproduceerd, waarvoor mijn complimenten, er staan een aantal erg lekkere producties op, maar zo overstijgt dit album het niveau van de eerder uitgekomen mixtapes niet. Uiteraard wel gewoon een uitstekend album, 4*.

avatar van Raul
Lekker album... Nog een paar keer luisteren voordat ik ga stemmen
Vooralsnog niets wat er echt met kop en schouders bovenuit steekt
Hoewel Rise & Shine wel erg dope is..

avatar van Robbie Keane
Lost Ones is nu al een hele dikke classic

avatar van thgryda
Cole world en mister nice watch vind ik minder maar de rest (zelfs de track met missy valt goed mee) van de tracks zijn stuk voor stuk goed. Work out is wel catchy maar iets te cheesy net als de andere bonustracks. Het is dus inderdaad logischer om cheer up als afsluiter te hebben en work out als bonustrack. Al bij al fijn album dit

avatar van Raul
vind de cover maar matig
al met al klinkt Cole World iets meer poppy dan zijn mixtapes, wat ik wel jammer vind
het blijft gewoon goeie muziek though

goed debut van cole, alhoewel ik Can't get enough en Mr Nice Watch niet zo vind, vind ik die track met missy wel weer goed. emotionele tracks als Lost Ones en Breakdown zijn heerlijk, en cole komt super hard op rise and shine. 4 sterren voor nu, hopelijk gaat hij nog omhoog!

avatar van Silky & Smooth
Vooralsnog lichtelijk teleurgesteld. Ik was dolenthousiast na zijn mixtapes, waar soms erg sterke nummers op stonden. Een combinatie van het niveau van die nummers had ik dan ook verwacht op dit album. Een klasse beter dan zijn mixtapes dus, maar dat is niet echt het geval. Ook jammer dat hij nummers van zijn mixtapes hierop gebruikt. Qua producties is het zeker in orde, maar zoals Jordyp ook zegt, een productie van een bijpassende topproducers als Kanye West e.a. had hier niet misstaan en waarschijnlijk het nodige toegevoegd. Ik denk dat het een goede 4* wordt, maar ik had eerlijk gezegd een 4,5* verwacht. Helaas.

Trouwens, is dat echt Missy Elliot die zingt?

Edit: nou zie ik trouwens ook dat ik een andere tracklist heb, zonder Cheer Up.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is de goede tracklist.

avatar van UmindC
Inderdaad, dan is Work Out er dus toch op gekomen. Vind ik niet erg.
En is dat vrouwtje echt Missy Elliot?

avatar van No Surrender
Klinkt goed, nog niet alles gehoord maar producties zijn echt lekker. Jammer dat Return of Simba er niet opstaat, dat is echt een goede track. Als rapper is J Cole solide, maar de producties vind ik lekker. Raar, want ik luisterde een tijdtje geleden gewoon wat losse nummers van zijn mixtapes en dat vond ik niks.