Jedi Mind Tricks - Violence Begets Violence (2011)

Label: Enemy Soil

1. Intro (2:05)
  2. Burning the Mirror (3:33)
  3. When Crows Descend Upon You (3:55)

met Demoz

4. Fuck Ya Life (3:59)

met Blacastan

5. Imperial Tyranny (3:41)

met King Magnetic

6. Design in Malice (3:38)

met Young Zee en Pacewon

7. Weapon of Unholy Wrath (3:53)
  8. Target Practice (2:39)
  9. Carnival of Souls (3:55)

met Demoz

10. Willing a Destruction Onto Humanity (2:54)
  11. Chalice (3:46)

met Chip Fu

12. BloodBorn Enemy (2:50)
  13. The Sacrilege of Fatal Arms (2:43)
  14. Street Lights (3:24)
avatar van pqt
pqt
Erg vette hoes! De gastartiesten doen me dan weer wat minder..

avatar van Stapler
Young Zee

avatar van Kill_illuminati
Je moet het ze nageven, ze hebben vrijwel altijd een vette cover.

avatar van Septua
Ik vind de cover niet "vet". On-Jedi Mind Tricks.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album wordt sowieso on-JMT: geen Stoupe-beats (waarschijnlijk).

Harderwiek schreef:
Hoes ziet er inderdaad vet uit! Tracklist gelukkig niet al te lang. Gastartiesten doen mij ook niet zoveel. Geen Stoupe beat lijkt mij jammer, waar heb je dat gelezen mj?
Vinnie Paz heeft geen enkele keer zijn naam genoemd tijdens interviews en veel mensen op fora melden het ook. Volgens Jus Allah komen er drie of vier Stoupe-beats op, maar dat zei ie alweer een tijdje geleden (begin dit jaar). C-Lance produceert sowieso een (groot?) deel van het album en daarnaast ook andere producers. Als het goed is is Design in Malice geproduceerd door The Beatnuts.
Geen Babygrand meer trouwens, Vinnie gaat voor zijn eigen label
Daar zijn ze na het laatste album al weggegaan.

avatar van Harderwiek
Oké, ben benieuwd hoe de lijst producers eruit komt te zien. Zou wel jammer zonder Stoupe, hopen dat die wel een deel doet. Ik ben wel blij dat Jus Allah weer meedoet.

Harderwiek schreef:
Ik ben wel blij dat Jus Allah weer meedoet.
Vorige album niet gehoord?

Harco
Septua schreef:
Ik vind de cover niet "vet". On-Jedi Mind Tricks.

Was ook het eerste wat ik dacht toen ik die hoes zag.

Is Stoupe nog wel "officieel" lid van JMT, dan?

avatar van MJ_DA_MAN
Klik (heb geen geluid hier dus kan niet horen was Jus zegt).

MJ_DA_MAN schreef:
Vorige album niet gehoord?

Nee vorige album is de enige die ik niet beluisterd heb.. las en hoorde er niet veel goeds over

Harco
Hij zegt dat Stoupe een beat of drie, vier voor zijn rekening neemt. Verder zegt 'ie nog dat de bijdragen die Stoupe geleverd heeft niet helemaal aansloten bij wat hij en Vinnie zochten qua geluid en dat ze graag willen rappen op de beats van andere (nieuwe) gasten.

Maar JMT echt verlaten heeft Stoupe niet, krijg ik het idee.

Harderwiek schreef:
Ging meer over het feit dat Jus, op zijn zachts gezegd, niet meer zo klinkt als op Violent by Design.

Harco schreef:
Oh, dat stuk heb ik dan al ooit gehoord maar was dus niet helemaal bijgebleven. Lijkt er dus op dat er geen Stoupe-beats opkomen en dat we geen tracks kunnen verwachten als Trail of Lies of Death Messiah maar wel een zooi automatische piloot-werk met standaard rhymes van Paz en de cabaret-rap (cabarap?) van Jus. Maar goed, ik heb nooit verwachtingen gehad van dit album dus het kan alleen maar meevallen.

MJ_DA_MAN schreef:

Oké. Heb de beste man na Vielen by Design eigenlijk niet gevolgd. We zullen zien, zal nu wel snel een single gedropt worden.

Harco schreef:

Maar JMT echt verlaten heeft Stoupe niet, krijg ik het idee.

Stoupe wilt zich gewoon verder en volwassener ontwikkelen in de muziek, terwijl Vinnie Paz wilt blijven haken in het nu stereotype geluid van het AOTP / JMT kamp..

Erg jammer, door zo te denken als Vinnie Paz krijg je dus albums net als zijn debuut en het album samen met Ill Bill, erg weinig afwisseling, auto-piloot flow en de rest kan jezelf invullen.

Zoals verwacht: geen Stoupe-beats:

1. Intro (produced by Scott Stallone)
2. Burning the Mirror (produced by C-Lance)
3. When Crows Descend Upon You featuring Demoz (produced by Hypnotist Beats)
4. Fuck Ya Life featuring Blacastan (produced by Junior Makhno)
5. Imperial Tyranny featuring King Magnetic (produced by C-Lance)
6. Design in Malice featuring Young Zee & Pacewon (produced by Mr. Green)
7. Weapon of Unholy Wrath (produced by Shuko)
8. Target Practice (produced by Hypnotist Beats)
9. Carnival of Souls featuring Demoz (produced by Grand Finale)
10. Willing a Destruction onto Humanity (produced by C-Lance)
11. Chalice featuring Chip Fu (produced by Illinformed)
12. BloodBorn Enemy (produced by Nero)
13. The Sacrilege of Fatal Arms (produced by C-Lance)
14. Street Lights (produced by Nero)

avatar van He$$el_01
Nice, Pacewon en Mr. Green samen.

avatar van JustiFicatioN
geen stoupe??

avatar van MAS
MAS
Geen Stoupe

Wel Pacewon & Mr. Green dat is wel vet. Was ook even blij dat ik Necro zag staan maar daar stond Nero.

avatar van niels94
Ik hoop wel dat dit meer inhoud heeft dan de geweldraps op automatische piloot die de afgelopen tijd uit dit kamp komen, al vermoed ik zelf van niet. Vermakelijk zal het zeker weer worden, maar deze keer zou ik graag net iets meer willen, het is tenslotte toch een echte Jedi Mind Tricks release!

avatar van Septua
Toch een erg vette track.. al denk ik dat ik de enige ben in de wereld die Jus Allah erg vet vind op deze manier.
Tuurlijk, vroeger vond ik hem nóg beter, maar nu geeft hij mij horror kippenvel, in positieve zin.

Vinnie Paz, natuurlijk, weer dezelfde flow, dezelfde lyrics.. ik denk dat Vinnie Paz een groot struikelpunt gaat zijn voor mij.
Iemand zou hem een klap op het achterhoofd moeten geven en zeggen dat hij is wat variatie moet vinden in zijn raps.

Edit:... Oké, nu heb ik even inhoudelijk naar de lyrics van Jus Allah geluisterd.. ze zitten aan elkaar als los zand, het zijn gewoon willekeurige zinnen om te rijmen, zonder enige inhoud, het slaat werkelijk nergens op lol.

avatar van niels94
Tja, het is zoals al wordt gezegd, en precies zoals ik had verwacht, meer van hetzelfde. Ik heb dit al gehoord op het Heavy Metal Kings album, alleen het refrein brengt iets nieuws. Het is dus weer lekker, dat wel, maar er mag inderdaad wel iets origineels gedaan worden, ze klinken dat laatste tijd áltijd hetzelfde.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat nummer schetst precies wat ik van dit album verwacht en wat de mensen kunnen verwachten. Enige tracks waar ik nog een beetje naar uitkijken zijn het intro en Design in Malice (en eventueel een of meerdere solo-tracks van Vinnie; ik gok dat Street Lights er een is).

avatar van discipline
Zonder Stoupe geen Jedi Mind Tricks. Ga daarom dit album ook niet checken.

avatar van No Surrender
Had nummer op artiestenpagina gezet, wist niet dat dit album al toegevoegd. Maakt niet uit. Jus Allah klinkt niet, Vinnie Paz klinkt wel dope maar het is niks vernieuwends. Vind het refrein wel mooi.

Ulfat-e-Zulmat
JMT zonder Stoupe is als een kalende It: het haalt het concept onderuit.

avatar van Robbie Keane
De review staat al op Rap Reviews? Hij komt pas over een maand

avatar van Robbie Keane
't Zijn trouwens geen fervent pacifisten; Violent By Design, History Of Violence en nu deze Ik kijk er wel naar uit, Vinnie solo en met Ill Bill vond ik af en toe erg hard... is er iemand met een producer lijstje ofzo?