Jedi Mind Tricks - Violence Begets Violence (2011)

Label: Enemy Soil

1. Intro (2:05)
  2. Burning the Mirror (3:33)
  3. When Crows Descend Upon You (3:55)

met Demoz

4. Fuck Ya Life (3:59)

met Blacastan

5. Imperial Tyranny (3:41)

met King Magnetic

6. Design in Malice (3:38)

met Young Zee en Pacewon

7. Weapon of Unholy Wrath (3:53)
  8. Target Practice (2:39)
  9. Carnival of Souls (3:55)

met Demoz

10. Willing a Destruction Onto Humanity (2:54)
  11. Chalice (3:46)

met Chip Fu

12. BloodBorn Enemy (2:50)
  13. The Sacrilege of Fatal Arms (2:43)
  14. Street Lights (3:24)
pqt
Vreemd dat ie nog niet gelekt is.

No Surrender schreef:
Design in Malice klinkt verreweg het best van de snippets. Wat een geweldig nummer wordt dat (denk ik).

Wat wil je. Een van de beste producers van dit moment met twee erg chille rappers (Young Zee en Pacewon).

avatar van Elohim
Waarom hebben al die producers tegenwoordig praktisch dezelfde drums?
Niet dat de drums niet vet klinken, maar het klinkt allemaal zo erg hetzelfde tegenwoordig. Natuurlijk hoor je een verschil, maar het is minimaal.

avatar van ijsduivel
Wie produceren dit album?

Is nog niet bekend.

Dit klopt dus niet?

avatar van He$$el_01
Nee, die klopt. MJ had hem al op eerste pagina gepost, vandaar zijn reactie.

avatar van Gniuz
Kan niet wachten op dit album.

0,5
tja op eerste gehoor is dit album below average vind ik. producties klinken allemaal wel goed, maar het is allemaal hetzelfde.

mijn probleem met dit, en het laatste album, is die jus allah, man.

het is ongelofelijk hoeveel weak verses die gast spit... I dit I dat blabla, echt elke verse is hetzelfde, en z'n stem vind ik dan ook nog eens horrible.

naja ik ga hem nog een paar keer luisteren, maar ik denk dat dit voor mij weer gewoon een album is dat ik volgende week nooit meer luister.

nu hopen dat reef's album ook vandaag leaked, daar heb ik best hoge verwachtingen van.

voor mij zou stoupe hier ook niks aan kunnen doen, net als history of violence, jus allah verses verpesten voor mij alles.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Dit album klinkt echt weer helemaal nergens naar. Jus Allah met zijn kinderrijmpjes was (en is) één album bijzonder vermakelijk, maar dit is allemaal te veel van het goede. En ook de koning van de dramatische beats ontbreekt. Dit is allemaal semi-drama en toneelspel van producers die het echte gevoel niet hebben. Misplaatste stemsamples voeren de boventoon. Vinnie Paz rapt ook maar matig, zijn flow heeft ondersteuning van betere producties nodig. Nee, het gaat bergafwaarts met JMT.

avatar van niels94
Dat laatste ben ik zeker met je eens. Dit is niet meer te vergelijken met een Servants in Heaven, Kings in Hell, op geen enkele manier. Desondanks blijf ik een zwak houden voor Vinnie Paz en de opgefokte beats waar hij vrijwel altijd overheen rapt de laatste tijd. Al is dit op geen enkele manier meer origineel en zijn ze de beats en raps eigenlijk zoals ze áltijd zijn, ik vind het allesbehalve erg om ernaar te luisteren. Het is exact verwachtte, al mogen ze die Jus Allah inderdaad wel droppen (al vind ik hem ook weer niet zo ontzettend slecht als de meesten hier): dan liever wat AOTP featurings. Tamelijk vermakelijk dus, maar eigenlijk JMT onwaardig als je het vergelijkt met ouder werk.

avatar van equalsthree
Jus Allah's Verse op Design in Malice is echt vet

Mr_White
"I'm disgusted and dissatisfied
I don't need to fucking advertise
I'm a thief, I don't read the fucking classifieds
I like beef, I don't chitchat and fraternize
with police, pastors or rabbis
I'm one of the bad guys
I never apologize
I don't just walk around with lots of pocket knives
when it comes to homicide I'm not occupied
Murder's like oxygen carbon dioxide"

aldus Jus Allah op Imperial Tyranny.

avatar van niels94
Mja da's niet erg sterk inderdaad. Wel echt slecht van 'm dat hij nooit sorry zegt, nu wordt ik toch een beetje bang van 'm

pqt
Wat een achterlijke verse is dat zeg.

My babysitter hung herself, I was way too young to help
There's no way I coulda lifted her and strung the belt

Vind ik dan wel weer een harde line

equalsthree schreef:
Jus Allah's Verse op Design in Malice is echt vet

Sowieso is dat nummer wel vet. Als ze die verse van Vinnie zouden hebben vervangen voor een verse van Pacewon was het helemaal een topnummer geweest. Young Zee heeft trouwens wel de beste verse. Hoop nog steeds dat het album van hem en Mr.Green nog een keer uit komt.

avatar van Septua
Dit album is absoluut niet noemenswaardig, wat een saaie stereotype troep.
Alleen Street Lights spreekt mij aan, de rest is erg saai, Jus Allah kan beter iAllah heten, hij kan het nergens anders over hebben dan zichzelf.

avatar van Dakduivel
Vinnie Paz's eentonige flow, Jus Allah met de meest onzinnige teksten en een handvol gastartiesten die er bijna allemaal net zo min van bakken... Daar kan ik allemaal nog mee leven. Maar een album van Jedi Mind Tricks met al het bovenstaande en vrijwel alleen maar wacke, soms bijna amateuristisch-klinkende producties... Dat kan echt niet. C'mon.

avatar van Modder-Eter
Een nieuw JMT album was vroeger altijd iets om naar uit te kijken, maar dit album is slechts hooguit geinig. Een album onder de naam JMT uitbrengen zonder Stoupe is als een Atmosphere album zonder Ant, het klopt gewoon niet. De beats zijn gemaakt door de typische Stoupe klonen die op een enkeling na totaal niet de filmische sound van eerdergenoemde benaderen. Zelfs de betere beats zijn hooguit zo goed als de slechtere Stoupe beats.

Dan zijn er de rhymes. Ik weet niet of hij het nou niet doorheeft of het expres doet, maar Jus Allah is weer hilarisch. Hij klinkt alweer als Koekiemonster die probeert te rappen. Dit keer heeft hij echter geleerd om zinnen op te noemen in plaats van enkel boodschappenlijstjes. Toch valt hij af en toe weer terug op verlanglijstjes waar de kerstman totaal niet blij van zou worden. Ik heb echt het beeld voor me van een Jus Allah met een opengeslagen rijmwoordenboek, op zoek naar de stoerste en meest interessante woorden om die uiteindelijk in een willekeurige zin te plaatsen.

Vinnie Paz daarentegen is, tjsah... Vinnie Paz. Ik laat het aan jullie over of je dit iets positiefs of negatiefs vindt. Als je een bepaald verwachtingspatroon hebt van de man maakt hij het in ieder geval waar, want hij blijft constant. Aan de andere kant had men net zo goed zijn verses van het vorige album over deze beats kunnen plakken, want zijn flow en subject matter zijn toch al jaren exact hetzelfde. Ik begin me er zelfs enigszins aan te irriteren.

Ik snap wel waarom Stoupe geen zin meer had in een nieuw JMT album en op zoek was naar iets nieuws, want het begint gewoon een saaie herhalingsoefening te worden. Toch zou zelfs hij het album niet kunnen redden, aangezien het probleem naast de beats ook gewoon bij Vinnie en Jus ligt. Vinnie moet echter gewoon inzien dat JMT over is en de naam dus niet misleidend gebruiken voor een products dat het niet is. Breng het dan uit onder de naam 'Vinnie Paz & Koekiemonster' of iets dergelijks. Babygrande is al tijden dood en nu zijn (voor mij) de artiesten met de typische Babygrande-sound ook dood. Laten we dus hopen dat dit het laatste JMT album is, zodat de legacy nog een beetje in stand blijft.

2.5 sterren voor de moeite - 0.5 ster voor geen Stoupe = 2*

avatar van thgryda
Ik ga deze geeneens checken denk ik

Modder-Eter schreef:
2.5 sterren voor de moeite - 0.5 ster voor geen Stoupe = 2*
Ik wist niet dat een album ook beoordeelt werd op wat er níet opstaat i.p.v. wat er wél opstaat. Ik geef dit dan maar 0,5* omdat DJ Premier, Large Professor en RZA niet produceren het geen gastoptredens bevat van Nas, MF DOOM en Method Man.

niels94 schreef:
Het is exact wat ik verwachtte.

Valt bij herbeluistering toch nogal tegen. Binnenkort een meer uitgebreide mening. Stoupe is een groot gemis.

MJ_DA_MAN schreef:

Het wordt uitgebracht als Jedi Mind Tricks album, wat zou betekenen dat Stoupe ook op het album zou moeten verschijnen. Aangezien Stoupe voor velen (inclusief mij) eigenlijk synoniem is voor Jedi Mind Tricks is dit heel misleidend en gewoon een 0.5 ster aftrek waard. Breng het lekker onder een andere naam uit, maar niet als Jedi Mind Tricks album. Er zullen genoeg mensen misleid worden, omdat ze Stoupe beats hadden verwacht bij de naam JMT.

Wat jij zegt slaat natuurlijk nergens op, en dat snap je zelf ook wel.

avatar van He$$el_01
Als er iemand uit de groep weg gaat hoef je toch niet meteen de naam van de groep te veranderen.

avatar van niels94
Maar je had dit album dus 2,5* gegeven als het uit werd gegeven onder de naam 'Vinnie Paz & Jus Allah' o.i.d., Modder-Eter?

Modder-Eter schreef:
Zoals ik al eerder zei: je moet de muziek beoordelen die erop staat. Stoupe is mijn favoriete producer, ondanks zijn mindere laatste jaren, en vind ook dat een JMT-album zonder hem geen JMT-album is maar dat staat los van hede beoordeling van deze plaat; qua cijfer maakt het niet uit onder welke naam het is uitgebracht gezien de nummers klinken zoals ze klinken (wat logisch klinkt). En de mensen die denken dat hier Stoupe-beats opstaan moeten wellicht eens een PC of ander elektronisch apparaat aanschaffen waarmee je kunt internetten.
Wat jij zegt slaat natuurlijk nergens op, en dat snap je zelf ook wel.
Uiteraard, maar komt precies op hetzelfde neer, cijfermatig.

avatar van Modder-Eter
Uiteraard neemt het niet weg dat het gewoon een heel matig, saai album is, zoals je in de rest van de tekst kunt lezen. Ik neem aan dat jullie dat ook hebben gedaan en niet puur naar het gegeven eindcijfer hebben gekeken.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, maar ik quote dan ook enkel de laatste zin uit het desbetreffende bericht.

avatar van Delars
Design In Malice is het enige hoogtepunt.

avatar van Elohim
thgryda schreef:
Ik ga deze geeneens checken