Jedi Mind Tricks - Violence Begets Violence (2011)

Label: Enemy Soil

1. Intro (2:05)
  2. Burning the Mirror (3:33)
  3. When Crows Descend Upon You (3:55)

met Demoz

4. Fuck Ya Life (3:59)

met Blacastan

5. Imperial Tyranny (3:41)

met King Magnetic

6. Design in Malice (3:38)

met Young Zee en Pacewon

7. Weapon of Unholy Wrath (3:53)
  8. Target Practice (2:39)
  9. Carnival of Souls (3:55)

met Demoz

10. Willing a Destruction Onto Humanity (2:54)
  11. Chalice (3:46)

met Chip Fu

12. BloodBorn Enemy (2:50)
  13. The Sacrilege of Fatal Arms (2:43)
  14. Street Lights (3:24)
Wat een laag gemiddelde.

avatar van Nr.4
Vind er ook niet veel aan, jammer want tot en met Servants.... vond ik JMT een toffe act. Nu klinkt het productioneel wel heel erg als een 13 in een dozijn underground release. Design in Malice is wel nice.

avatar van 'State Of Mind'
Deze plaat is een en al raggen en knallen, er zit GEEN gevoel in deze plaat. En met gevoel bedoel ik geen softe of emo tracks, maar gewoon iets dat bij je binnenkomt. Prima banger plaat, maar meer ook niet.

3.25

Boodschappenlijstjesvoorleesrijmpjes rap... Jammer..

avatar van niels94
Dit is een album die werkelijk niets toevoegt aan het oeuvre van Vinnie Paz en Jedi Mind Tricks. De beats zijn oké, maar ik heb ze op deze manier al zo ontzettend vaak gehoord en vaak nog beter ook. Hetzelfde geldt voor de raps van Vinnie Paz: hij flowt en rijmt lekker, onder andere omdat ik zijn stem gewoon nog altijd echt vet vind, maar volledig op de automatische piloot waardoor het nauwelijks bijzonder is. Tekstueel gaat het over geweld en een enkele keer over samenzweringstheorieën, zoals altijd de laatste tijd. Een 'fuck the police' hier en een sneer naar christenen daar en veel verder komt hij niet. Nu zijn dit vaak zijn onderwerpen geweest, maar in het verleden had hij ook nog teksten die wel ergens over gingen (en hoe!), bovendien werd het niet steeds op dezelfde manier gebracht. Voor Jus Allah geldt eigenlijk hetzelfde wat betreft de onderwerpen hier, maar dan van een veel lager niveau, om over zijn flow, rhymes en stemgeluid maar te zwijgen; wat mij betreft hadden ze hem thuis mogen laten.

Stoupe is dus echt een gemis, hij had dit album wat extra's kunnen geven waardoor het toch nog beter was geworden, daarnaast mag Vinnie Paz wel eens wat creatiever worden in zijn teksten en weer eens wat andere onderwerpen aansnijden om het interessant te houden, wat meer aandacht aan zijn teksten besteden en niet zo op de automatische piloot te gaan. Het resultaat is een album die ik minder vindt dan Heavy Metal Kings; de beats zijn van hetzelfde 'klinkt wel aardig maar heard it all before' niveau en de raps zijn minder, mede omdat Ill Bill op elk front een betere rapper is dan Jus Allah. Dat is toch jammer, ik hoopte dat Vinnie Paz voor deze release wat meer zijn best zou doen.

avatar van Modder-Eter
Rene1979 schreef:
Boodschappenlijstjesvoorleesrijmpjes rap... Jammer..

Jus Allah heeft op dit album wel iets minder boodschappenlijstjes dan de vorige, dat is wel knap. Maar die neppe Koekiemonster-stem van hem moet echt weg.

avatar van equalsthree
Ik vind dat iedereen wel erg negatief is. Het is 2011, en de meeste mensen verwachten hier vbd-gelijke beats en lyrics. Voor mij is het nog steeds mijn favoriete album in 2011, en een 2.5 gemiddelde slaat natuurlijk nergens op. Mensen klagen over Jus Allah, maar op Design in Malice heeft hij een zeer goede verse.

3.5

Rene1979
Dan heb je niet veel andere albums geluisterd als dit je favoriete album is met alle respect. Want ik luister al sinds het begin naar JMT maar dit is by far het minste JMT album en hun vorige was ook niet om over naar huis te schrijven..

avatar van MJ_DA_MAN
equalsthree schreef:
Het is 2011, en de meeste mensen verwachten hier vbd-gelijke beats en lyrics.
Fijn dat je dat even voor ''de meeste mensen'' bepaalt .

avatar van Slick
Dope album. Ja. Ik vind het een dope album. Gewoon drie kwartier beuken met JMT. Prima.

Het is geen VBD en die zullen ze ook nooit meer benaderen, het is geen VOG, geen LOB, geen SIHKIH. Het album kan zich wel meten met AHOV. En sowieso is (lees: vind ik) het een beter album dan het gros dat tegenwoordig uitkomt.

In dat licht is het lastig dit album te beoordelen met sterren. Ik neig naar 4 sterren, omdat het JMT is die het "hard" houdt, maar als VBD een 5 is, dan kan dit niet hoger dan een 3 scoren.

Daarnaast mis ik op dit album een aantal conceptueel sterke tracks zoals "Before the great collapse", "Shadow Business" of "Trail of Lies". Deze tracks zorgen voor balans en houden een plaat interessant. Nu is het enkel beuken, beuken, beuken. "Street Lights" komt een beetje in de buurt, maar de verse van Jus Allah klopt totaal niet bij deze joint.

Maar aan de andere kant heeft Vinnie in een interview aangegeven graag een beukplaat te willen maken. Dat is hem gelukt. En ik luister het graag. Heel graag zelfs. Tracks als Design in Malice, The Sacrilege Of Fatal Arms, Chalice, Target Practice en Fuck Ya Life zijn fuckin hard. Brrraaaat, brrrraaaaat.

Andere tracks zijn misschien iets minder, maar alsnog voldoende voor mij om het hele album hard te pompen. En dat wil ik omdat ik Vinnie & Jus graag hoor spitten. Dus nieuw materiaal als dit, is prima.

Over 10 jaar zal ik deze waarschijnlijk iets minder vaak luisteren dan de voorgangers, maar wat geeft dat. Nu consumeer ik dit en over 10 jaar pomp ik nog steeds ander tijdloos materiaal uit het oeuvre.

En als ik een wens mag uitspreken voor het nieuwe album, wens ik emotionele Stoupe beats met conceptueel sterke lyrics. Voor de balans.

avatar van He$$el_01
Wel opmerkelijk dat dat iedereen hier zo negatief is over Jus Allah, terwijl de meeste mensen op youtube zeggen dat hij dit album erg goed is. Niet dat het niveau van de gemiddelde youtube comment zo hoog is, maar het valt wel op.

avatar van No Surrender
Jedi Mind Tricks: Violence Begets Violence | Music Review | Slant Magazine - slantmagazine.com

0.5/5

Op YouTube komen meestal fanboys die geen kritiek durven te uiten, of willen uiten.

Rene1979 schreef:

Je kunt niet als een feit brengen dat dit het minste JMT album is, iedereen heeft zijn eigen mening. Ik moet dit album nog luisteren, maar ik vind die Jus Allah echt verschrikkelijk.

avatar van MJ_DA_MAN
He$$el_01 schreef:
Een paar keer flowt Jus op dit album wel gewoon goed (ondanks zijn nog steeds geforceerde stem), iets wat ie sinds zijn beslissing om Josh Allar te worden niet heeft gedaan. Maar zoals ik al zei: hij doet dit slechts een paar keer. Echter zijn er naar mijn gevoel nog steeds meer mensen die Jus tegenwoordig wack vinden dan dan mensen (lees: groupies) die hem nog steeds helemaal-de-shit-keihard-enzo-fuck-the-haters-hij-spit-vuur vinden.

Maar comments op YouTube (en ook o.a. UGHH) zijn bij voorbate dus al niet serieus te nemen bij vlagen.

avatar van He$$el_01
Ja, klopt ook wel. Maar het viel me op, ook aangezien die comments de hele tijd bij topcomments staan.

He$$el_01 schreef:

Achja, als je bij een video van DMX kijkt staat er dat DMX de beste rapper is, bij Vinnie Paz staat er dat Vinnie het beste is, bij Tech N9ne staat dat Tech N9ne het beste is, bij Nas staat dat Nas de beste. Die reactie's neem ik zowiezo niet serieus.

avatar van He$$el_01
Ja, klopt. Maar dat bekend toch dat er nog genoeg mensen zijn die zijn rapstyle wel degelijk goed vinden. Ok, ze brengen het misscien niet echt subtiel, maar het lijkt me dat je dat niet zegt als je de rapper helemaal niet goed vind toch?

No Surrender schreef:

Breng het niet als feit maar als mijn mening. En mijn mening is ook dat als je dit het album van het jaar vind, dat je niet veel andere releases heb gecheckt..

avatar van Elohim
No Surrender schreef:

0.5/5

Goede review, heb het album niet compleet beluisterd, maar kan het er zo al mee eens zijn.
"My niggas'll put your dome in the wall from one phone call/Tryin' to be such a fucking know-it-all/Niggas pop a hole in your ball/But you with Pope John Paul/Shove your body inside a hole in the wall."

Wel erg grappig. Zo zie je maar duidelijk het verschil met Vinnie en Jus. Deze tekst had van Jus kunnen zijn, maar dan was de paus niet genoemd. Enige verschil, als dat serieus van Paz is.

MJ_DA_MAN schreef:
Ik wist niet dat een album ook beoordeelt werd op wat er níet opstaat

Soms wel, als er geen goede beats en/of raps op de plaat staan.

avatar van pqt
pqt
Dan staan er dus slechte beats en raps op, daarop wordt het beoordeeld.

1,0
Ja, maar het wordt niet beoordeeld op goede beats, want die staan er niet op.

avatar van niels94
Jongens, dit is met schot de meest interessante discussie die ik in tijden op MusicMeter heb gezien. Hulde.

Dank je.

Complimenten zijn af en toe ook op zijn plaats natuurlijk

avatar van muziek-fan
niels94 schreef:
Complimenten zijn af en toe ook op zijn plaats natuurlijk

Kan iemand dan een compliment over jou geven.

avatar van MAS
MAS
Ik ben niet zo negatief als de meesten hier maar dit is inderdaad het minste JMT album. Ondanks dat de beats in orde zijn en ik Vinnie altijd leuk vind om naar te luisteren laat dit album zien dat de rek er nu wel een beetje uit is bij JMT. Stoupe werkt schijnbaar liever met zangeressen en Vinnie en Jus zijn lang niet meer zo creatief als voorheen. Misschien een mooi moment om te stoppen voor JMT voordat ze dadelijk echt slechte albums gaan uitbrengen. Graag dan wel nog even een Europese afscheidstour.

avatar van Slick
Elohim schreef:

Wat een onzin, die lines zijn van Jus Allah. Alleen al om die reden neem ik die hele review niet serieus. Fuckouttahere.

avatar van MAS
MAS