Crosby, Stills, Nash & Young - 4 Way Street (1971)

Alternatieve titel: Four Way Street

Verenigde Staten / Canada
Rock / Folk
Label: Atlantic

1. Suite: Judy Blue Eyes * (0:33)
  2. On the Way Home (3:48)
  3. Teach Your Children (3:02)
  4. Triad (6:55)
  5. The Lee Shore (4:29)
  6. Chicago (3:11)
  7. Right Between the Eyes (3:37)
  8. Cowgirl in the Sand (3:59)
  9. Don't Let It Bring You Down (3:31)
  10. 49 Bye-byes / America's Children (6:35)
  11. Love the One You're With (3:19)
  12. King Midas in Reverse * (3:43)
  13. Laughing * (3:36)
  14. Black Queen * (6:43)
  15. Medley: The Loner / Cinnamon Girl / Down by the River * (9:41)
  16. Pre Road Downs (3:04)
  17. Long Time Gone (5:58)
  18. Southern Man (13:43)
  19. Ohio (3:34)
  20. Carry On (14:19)
  21. Find the Cost of Freedom (2:21)
Down_By_Law
Geweldig album, maar het moet gezegd dat de elektrische nummers onder doen voor de akoestische. Sommige elektrische nummers duren namelijk veeeel te lang. CD (of LP) 1 is dan ook het mooist en zou zo 5 sterren krijgen. Neil's versie van 'Cowgirl In The Sand' en de medley zijn legendarisch. 4.5/5

avatar van IMPULS
Volkomen mee eens ! Electrische deel ontbeert creativiteit, zeurderig lang. Misschien in die tijd met een joint nog leuk maar nu zo saai en gedateerd.

Een heel goed eerste deel (akoestisch ) , en het tweede deel zakt het ietsje in, maar het blijft gewoon een heel mooi concert.

avatar van Cygnus
Ik heb een totaal andere versie van deze cd, nl. een dubbelaar met 21 nummers. Bestaat er ook een 1CD versie van?

avatar van Dridge
We zijn het er allemaal over ééns dat de eerste cd een dikke 5 verdiend met voor mij "cowgirl in the sand" , "Triad" en "The Lee shore" als absolute toppers.
Het wat meer rockende tweede gedeelte is minder maar zeker ook de moeite waard en "southern man" is idd aan de lange kant maar verveeld mij geen seconde .
Samen met "Southern man" vind ik "long time gone" de beste nummers op deze 2e disc.
Al met al toch een dikke 4 sterren van mijn kant.

avatar van Hans Brouwer
"4 Way Street (1971)" had ik vroeger op een cassettebandje staan. Ik kan mij eigenlijk niet meer zoveel herinneren van dit album . Gelukkig ben ik lid van de Centrale Discotheek in Rotterdam en ik heb "4 Way Street (1971)" zojuist gereserveerd. Donderdag 30 augustus kan ik dit live album van Crosby, Stills, Nash & Young ophalen en ik ben benieuwd. Volgende week laat ik weten wat ik er van vind. Of is het "vint" . Of "vindt" .

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:
Ik heb afgelopen vrijdag 31 augustus "4 Way Street (1971)" opgehaald bij de bieb . Nu ik 'm weer beluister komt de herinnering aan dit album weer boven. Ja "4 Way Street (1971)" is een prachtig live album van de heren Crosby, Stills, Nash & Young. Met de opmerking van gebruikers "Down_ By_ Law", "Impuls" en "Don Henley" (zie hier boven) ben ik het niet eens . Ik wil niet zeggen dat het "electrische" gedeelte van dit album beter is maar het doet zeer zeker niet onder voor het "akoestisch" deel van de cd. Ik ben in ieder geval zeer content met het feit dat ik na zoveel jaren "4 Way Street (1971)" weer kan beluisteren en U raadt het al: hier gaat Hans dus een kopietje van maken .

avatar van PinkEclipse
Ik heb afgelopen vrijdag 31 augustus "4 Way Street (1971)" opgehaald bij de bieb . Nu ik 'm weer beluister komt de herinnering aan dit album weer boven. Ja "4 Way Street (1971)" is een prachtig live album van de heren Crosby, Stills, Nash & Young. Ik wil niet zeggen dat het "electrische" gedeelte van dit album beter is maar het doet zeer zeker niet onder voor het "akoestisch" deel van de cd. Ik ben in ieder geval zeer content met het feit dat ik na zoveel jaren "4 Way Street (1971)" weer kan beluisteren en U raadt het al: hier gaat Hans dus een kopietje van maken .

Hans. Nog geen stem uitgebracht ?!

Dat dit album in twee gedeelten is te splitsen, vind ik juist de kracht van dit album.
Een zeer goed akoestisch deel en een, wat mij betreft, evengoed electrisch deel. De langere nummers vind ik uitstekend genietbaar.

Destijds (midden jaren 70) dit album aangeschaft en in al die jaren vroeg ik mij af of er muziek/album bestaat wat weergeeft het deel vóór het nummer "Suite:Judy Blue Eyes". Dit nummer begint namelijk met de introductie van Neil Young (als vierde lid) van de formatie Crosby, Stills & Nash.
Als iemand hier antwoord op weet, zou ik het graag (na al die jaren) weten.

avatar van gerbrand1956
Prachtige live plaat, met vooral op disc 2 geweldige gitaar solo duetten van de heren Young & Stills en wat een ritme sectie !!!

avatar van BenZet
Heel goede live-plaat zowel acoustisch als electrisch gedeelte

BenZet schreef:
Heel goede live-plaat zowel acoustisch als electrisch gedeelte

Helemaal mee eens.

avatar van harm1985
Ik heb ook wat bootlegs van deze tour, oa van een paar concerten in Fillmore East en ik moet zeggen dat ik de akoestische sets van de bootlegs beter vind dan wat we op de CD horen. De zang is soms een beetje vals en die nummers van Stills tijdens de akoestische set zijn gewoon over the top. Ook Trida valt me een beetje tegen. Right Between the Eyes is juist weer een juweeltje.

Vind de elektrische set beter, vooral Southern Man en de jam van Carry On, het is misschien wel een beetje te, maar desalniettemin kan ik er eg van genieten.

Father McKenzie
Deze plaat blijft puur genieten, zowel het acoustische als het electrische gedeelte is schitterend, en dat de heren met Neil Young in hun rangen een muzikaal genie binnengehaald hadden is wel héél duidelijk...
Tijdloze schoonheid, en meer wil ik er niet over kwijt. Luisteren en genieten, tot in de eeuwigheid, amen.

beaster1256
ja, maar goed dat ze neil bij zich hadden of het was een stuk minder !

Father McKenzie
beaster1256 schreef:
ja, maar goed dat ze neil bij zich hadden of het was een stuk minder !

Komen we weer eens overeen, jawel!

avatar van PinkEclipse
Nog niemand die aan kan geven of er een album (of bootleg) bestaat waar de muziek op staat voorafgaande aan de opening van dit live-album: Suite: Judy Blue Eyes (= C.S. & N. - dus nog zonder Y.)?????????????

Toch is het wel een beetje een 'moeilijke' plaat. Vooral tijdens de akoestische set, je moet er echt met je gedachten volledig bij zijn. Ook om op de teksten te letten, want dat is nu juist de kracht ervan.

Maar dan heb je ook echt iets schitterends.

avatar van R-Know
Ik heb deze alleen nog op dubbel LP.

Weet iemand of hier een mooie cd uitgave van is?

Een van de allermooiste Live platen.

R-Know schreef:
Ik heb deze alleen nog op dubbel LP.

Weet iemand of hier een mooie cd uitgave van is?

Een van de allermooiste Live platen.

De cd uitgave is prijzig (van wat ik in Arnhem gezien heb kost hij iets van 28 euro voor een dubbel cd), maar bevat wel een aantal bonustracks die niet op de LP stonden.

PinkEclipse schreef:

Als iemand hier antwoord op weet, zou ik het graag (na al die jaren) weten.

avatar van wietstock
Heb pas de cd gekocht bij de lokale cd-winkel. Heeft hem wel moeten bestellen, want niet zo makkelijk te vinden + idd prijzig: 25 €. Maar ik vind het echt de moeite waard bij deze cd! Duurt ff om in te komen, maar wat is dit toch een heerlijke live cd met voor ieder wat wils! En al dat gedoe dat ze zonder Young een pak minder zouden zijn, ben ik het niet echt mee eens. Stills alleen al heeft een geweldig solo repertoire(al moet je wel wat filteren). Alleszins: deze cd zal nog vaak in mijn cd-speler zitten!

Stijn-Slayer schreef:

Ik heb een bootleg waar enkele outtakes van dit optreden/deze tour opstaan. Blackbird, Suite: Judy Blue Eyes, Tell Me Why, As I Come Of Age, Helplessly Hoping en Woodstock zijn dan nieuwe nummers. Kan best zijn dat (een deel?) van de overige nummers van die bootleg (die dus ook al op 4 Way Street staan) ook andere opnames zijn.[/quote]

Stijn, bedankt voor je reactie.
Ik heb helaas de bootleg niet. Maar jouw toelichting geeft misschien mogelijkheden om verder te zoeken.

Stijn, bedankt voor je reactie.

Dit is hem.
-----------------------

Overigens keek ik net bij de stemmen, 3 mensen hebben op Suite: Judy Blue Eyes gestemd.. Ik vraag me af of die ooit wel eens naar de plaat geluisterd hebben, dat zijn maar 33 secondes

avatar van musicfreak1960
Ook dit album zal ik op mijn Ipod zetten, hier zet ik voornamelijk alle albums op die ik goed vind

gelukkig dat ik de special edition heb met de toegevoegde live nummers van Neil Young

Blijft jammer vinden dat Suite Judy Blues alleen het outro erop staat en niet de hele song

Down_By_Law
Eigenlijk begin ik steeds meer te beseffen dat "4 Way Street" een gemiste kans is. In de periode 1970-1971 waren CSN&Y namelijk op hun hoogtepunt - vooral live - en op dit album blijkt dat alleen uit sommige nummers. Neemt niet weg dat ook deze 'mindere' tracks van een hoog niveau zijn, maar er waren veel betere live-uitvoeringen van bijvoorbeeld 'Southern Man' en 'Carry On'. En helemaal jammer is het dat (de elektrische) 'Down By The River' hier niet te vinden is: de versie die zij tijdens een TV-show in 1970 speelden is voor mij de definitieve versie.

De akoestische helft blijft het mooiste:
Uitstekende versies van 'On The Way Home' en 'Teach Your Children'.
Crosby zingt intieme, mooie versies van 'Triad' en vooral 'The Lee Shore'
Nash's 'Chicago' klinkt hier alsof het nummer nog niet helemaal af was, en 'Right Between The Eyes' is in principe geen onaardig nummer, maar het zou nooit een CSN(Y) album gehaald hebben.
Young is niet erg verrassend met zijn 'Cowgirl In The Sand' en 'Don't Let It Bring You Down', maar de uitvoeringen zijn ruim voldoende.
Het is niet moeilijk voor Stills om dan de show te stelen met '49 Bye-Byes'; waanzinnige uitvoering. Ook 'Love The One You're With' doet niet onder voor de studioversie.
De bonustracks zijn heel aardig, maar wederom is het Stills die het meest opvalt met een topuitvoering van 'Black Queen' (dezelfde uitvoering staat trouwens ook op de CSN Box Set)

Het rock-gedeelte bevat een knallende versie van 'Ohio', maar zoals ik op 06-11-2005 ook al schreef: 'Southern Man' en 'Carry On' gaan écht te lang door. 'Pre-Road Downs' is nooit mijn favoriete Nash song geweest (veruit het minste nummer op de eerste CSN plaat), maar 'Long Time Gone' bevat een ijzersterke leadvocal van Croz. Helaas is de samenzang hier weer niet al te best. 'Find The Cost Of Freedom' is een korte akoestische afsluiter, en daar is de harmoniezang weer dik in orde.

Het blijft voor mij dus een net-niet geval, deze "4 Way Street". Het akoestische gedeelte verdient makkelijk 5 sterren.

Ik vind het ook heel jammer dat er zo weinig CSNY beeldmateriaal is uit de jaren zestig/zeventig (althans, beeld van goede kwaliteit):
* Neil zit niet in de "Woodstock"-film (ik heb wel Woodstock-beelden met Young, maar die zijn van bedroevende kwaliteit)
* Celebration At Big Sur: hier speelden CSN&Y met o.a. Joni Mitchell; mooi optreden - de moeite zeker waard
* Wembley 1974: een marathonconcert, helaas niet met CSNY op hun best (daarom is het nooit officieel uitgebracht); maar wel in goede kwaliteit.
* ten slotte zijn er nog enkele TV-opnamen, o.a. dus de 'Down By The River'-uitvoering en een optreden bij de Tom Jones-show - maar daar houdt het volgens mij wel op. In Neil Young's film "Journey Through The Past" blijken ook enkele CSNY-beelden te zitten, maar volgens mij zijn dit slechts fragmenten.

Wordt tijd dat Graham Nash ook even de filmarchieven induikt.

avatar van harm1985
Op JTTP staan inderdaad 3 clips, Find the Cost wordt onderbroken, onder een gedeelte van Southern Man staan andere beelden, maar het geluid spelt wel door en Ohio is wel compleet. Op de DVD Rare Clips 1970s Part 1 staan wel 2 clips van Fillmore East 1970, Only Love can Break Your Heart en On the Way Home.

In de docu CSNY Dejavu Live zijn ook beelden uit JTTP gebruikt, Ohio als ik me niet vergis, bovendien zit JTTP in Archives Vol 1, evenals andere beelden uit die tijd, lijkt me.

Zonde is trouwens dat Only Love en As I Come of Age het niet gehaald hebben...

DE CD heb ik bij Sounds in delft voor 16 Euro gekocht trouwens. Bij CD-WOW.nl is ie slechts 13,99!

En natuurlijk de ''Long Time Comin'' DVD, even in vogelvlucht door de muzikale carriere van CSN heen (een deel van de versie van Down By The River waar Down By Law het over heeft staat daar op).

Maar in principe ben ik ook al heel blij met ''Daylight Again'' en ''The Acoustic Concert'' (ik heb die 3 dvd box).

Stijn_Slayer schreef:

Een wel heel erg klein deel: zo'n beetje alleen het einde... Verder een prima DVD, maar wederom een gemiste kans.

avatar van Lee Malone
Pfff, zit ik me hier al een hele tijd af te vragen wat jullie hier zitten lullen over een acoustisch gedeelte... Nu pas zie ik echter dat dit een dubbel LP was, blijkbaar is de 1ste LP ergens met de noorderzon gaan vliegen

Positief punt, ik vind LP 2 behoorlijk fantastisch, binnenkort dus maar eens de cd versie hiervan gaan opzoeken!

Berichten over taal weggehaald. Beetje onzinnig om op dit soort discussies van 2 jaar geleden te reageren.