Roxette - Joyride (1991)

Zweden
Label: EMI

1. Joyride (4:30)
  2. Hotblooded (3:23)
  3. Fading Like a Flower (3:54)
  4. Knockin' on Every Door (4:00)
  5. Spending My Time (4:39)
  6. I Remember You * (3:54)
  7. Watercolours in the Rain (3:41)
  8. The Big L. (4:26)
  9. Soul Deep * (3:35)
  10. (Do You Get) Excited? (4:17)
  11. Church of Your Heart * (3:16)
  12. Small Talk (3:54)
  13. Physical Fascination (3:28)
  14. Things Will Never Be the Same (4:26)
  15. Perfect Day (4:05)
  16. The Sweet Hello, the Sad Goodbye * (4:49)
  17. Love Spins [Demo Version] * (3:28)
  18. Seduce Me [Demo Version] * (3:53)

avatar van Nicolage Rico
Mijn allereerste cd!!! En dat geeft toch wel enige jeugdsentiment. Hierdoor voelen de nummers magischer aan dan ze in werkelijkheid zijn. Hierdoor kan ik (vooral het eerste gedeelte van ) de plaat erg waarderen.

avatar van Nicolage Rico
Volgens mij staat "Fading like a flower" niet 2 x op het album, zoals hierboven staat... Tis wel een goed nummer, maar je kunt ook overdrijven

DutchViking
Na mijn 12e heb ik dit plaatje, dat ik een keer voor mijn broer's verjaardag had gekocht, niet meer geluisterd. Niettemin een leuk album, ik ben geen Roxette-fan maar Spending My Time, Fading Like a Flower (inderdaad maar 1x op het album ) en het titelnummer zijn wat mij betreft enkele hoogtepuntjes.

avatar van Bert Wasbeer
Tourism is de enige plaat van Roxette die echt de moeite is

avatar van musicfriek
Niet mee eens dus. Ondanks dat deze al wat verouderd is, vind dit absoluut hun sterkste.

Marcel²
Erg goed album van Roxette, ben toch wel blij dat ik alle cds van vroeger nog bewaard heb.

avatar van Pinsnider
...Ik snap de gemiddelde score tot nu toe van deze plaat echt niet... Hoe kun je Roxette nu NIET leuk vinden..?? Iedereen zijn/haar mening, maar dit snap ik echt niet... Ok, die Per is een pipo, maar dan nog..!! Raar....

avatar van T.O.

avatar van Pinsnider
...Hier gaan we niet uit komen zo... hahaha

Jazzthieve
Dit album was in de tijd een immens succes zoals ik het mij herinner. Roxette is niet zo mijn favo maar de duidelijk lage score en weinig aandacht geeft een klaar beeld van de algemene muziek-oriëntatie van de musicmeter gemeenschap.

avatar van Pinsnider
Ik ga toch even een Roxette-charme offensief inzetten!! Op deze door Radiohead en Coldplay adepten gedomineerde site komt de lekkerste muziek ooit er toch wel heel erg bekaaid vanaf... (niks vervelends overigens over genoemde bands, OK computer is inderdaad gewoon geniaal).... Maar....

Soms vraag ik me wel eens vertwijfeld af of mensen er soms niet voor uit durven komen dat ze Roxette toch stiekem wel heel erg lekker vinden..?? Het is erg makkelijk om bij deze heerlijke verantwoorde hitparadepop een afzeikstem te plaatsen... Ik wil dan ook bij deze het voortouw nemen en volop stellen dat Roxette binnen het genre (pretentieloze pop) misschien wel de beste is!

Zo, dat is er ook maar even uit...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Hoewel ik me een heel eind in je betoog kan vinden, werd ik er via deze weg toch op geattendeerd dat enkele aan Roxette-albums uitgedeelde cijfers van mijn kant toch wat hoog zijn in het licht van mijn verdere smaakontwikkeling, helaas...

Een bepaalde kwaliteit heeft de muziek niettemin beslist wel, maar of ze de beste pretentieloze popband zijn? Misschien moeten we dan eerst de grenzen der pretentieloosheid eens afbakenen...

avatar van Pinsnider
Laten we daar een topic voor aanvragen en proberen die grens aan te geven!! Wel een leuke discussie!

En goed om te zien dat mijn betoog een averechts effect heeft hahaha

avatar van musicfriek
Ik steun je, Pinsnider Erg goed album dit gewoon.

EVANSHEWSON
T.O. schreef:
Hoe kun je Roxette WEL leuk vinden dan?

Ach, Roxette, het was allemaal een beetje lichtvoetig

huppeldepupsingalongtienergitaarpopbandjes-amusement.

Niets mis mee, maar ook niets spectaculair.

Ik ga de radio niet afzetten als ze langskomen, maar zeker ook niet luider zetten.

Dit bandje heeft wel wat aardige hitparadedeuntjes voortgebracht, maar ik wil ze mij niet persé levenslang herinneren...

Bestaat dit bandje trouwens nog?
Destijds hadden ze wel een aantal goed in het gehoor liggende nummers gemaakt.
Echte hapklare brokken, maar opzich nog niet eens zo verkeerd, vooral toen.
Maar ik ben er eerlijk in, in vond dit vroeger best redelijk om aan te horen, vandaag de dag vind ik dit een act dat zo vreselijk voorbij gestreefd is door andere artiesten.
Ja, het kan snel gaan in de muziekwereld en soms is dat maar goed ook.
In het geval Roxette, ze zijn opeens wel erg snel verdwenen, of ik dit erg vind? Nou nee dat eigenlijk ook weer niet,..ik kan wel meerdere bands of artiesten bedenken waar ik het toch wel verveldender van zou vinden als het opeens afgelopen zou zijn.
Maar soms zie ik hier op deze site weer eens artiesten voorbij komen en dan denk ik, o ja, dit was hip in mijn jeugd.
Dit was er zo eentje.

T.O. schreef:

Roxette...
Typische hitparade-muziek, maar dat is gelijk het probleem. Buiten het poppy zijn doet het eigenlijk niks met me. En die wannabe-rocker van een Per werkt al helemaal niet mee .
Beetje makjes allemaal, dit.

avatar van Pinsnider
Dat Per een nep-rocker is ben ik helemaal met je eens.
Toch bestrijd ik dat Roxette alleen maar hitparadepop is want hun beste nummers zijn relatief onbekend en niet direct radiovriendelijk: "What's She Like", "Real Sugar", "Things Will Never Be The Same", "The Rain". Stuk voor stuk bijzonder knappe liedjes!

curlymo
Zal ik er dan maar voor uitkomen. Vroeger was ik ook een Roxette fan, en ja heb alle cd's. Ik zat toenertijd in groep 7 & 8 van de basisschool. In diezelfde tijd kwam de gabber omhoog en ging iedereen naar nl-hardcore luisteren. Omdat mijn vader thuis ook altijd luisterde naar dingen als Led Zeppelin, Deep Purple, Hendrix, Rolling Stones enz.. kon ik dat hardcore maar niet waarderen en luisterde vrolijk verder als klein jongetje naar Roxette. Het mooiste was dat ik door de hele klas als Alto - Hardrocker gezien werd . Ben nu nog altijd trots op het feit dat ik nooit mee ben gegaan met de hardcore tijd en gewoon lekker eigenzinnig ben gebleven (zover dat met Roxette kon dan).

avatar van LucM
Roxette kan ik waarderen, natuurlijk niet zo als "OK Computer" van Radiohead en zelfs niet als hun landgenoten van Abba, maar hun nummers vind ik wel leuk. Ik heb Roxette ook nooit rock genoemd maar (goede) hitparadepop.
"Joyride" en in mindere mate "Fading Like a Flower" en "Spending My Time" vind ik wel goede hitsingles, maar albumtracks als "Things Will Never Be The Same" en "Perfect Day" doen er eigenlijk niet voor onder. Naast poppy deuntjes brengt Roxette ook meer serieuzer werk.

Je zingt het intro met die piano zo mee van Fading Like a Flower:

Everytime I see you, oh, I try to hide away
But it seems I can't let go...

Toch wel een erg sterk popnummer te noemen.

Roxette klinkt absoluut niet verkeerd. Toch wel erg lang een zwak voor gehad.

Spijtoptant
Ik dacht altijd dat die meid Roxette heette, maar het blijkt een hele band te zijn.

Ze is volgens mij nu goed hersteld van de kanker, was echt wel een tijdje Per & Ongeluk.

avatar van mayhemblik
0,5
Een van de slechtste bands ooit, samen met ub 40 en Level 42 ( en dat zijn 42 levels te veel.)
Ik schrijf dit omdat ik alle soorten sterretjes gebruikt wil hebben, staat zo leuk op de stemmen balk.
Oja, Kane kan ook nog wel in dit rijtje.

avatar van LucM
Roxette, UB40 en Level 42 hebben tenminste een eigen sound en degelijke songs achter hun naam, bij Kane is daar geen sprake van.

avatar van bikkel2
1,0
Ik kan dit ook niet anders beoordelen dan vreselijke muziek.
In mijn periode als verkoper in een bekende platenzaak werd dit regelmatig door 1 van mijn collega's gedraaid , en daar werd ik bepaald niet vrolijk van.
Het ligt aan dat overdreven kitserige soundje met dat zogenaamd stevige gitaartje en bedroevend slechte liedjes.
Popmuziek , ja , dat dan weer wel , en ook behoorlijk succesvol toendertijd.
Toen kreeg het publiek eindelijk door dat Roxette steeds dezelfde platen maakten.
Ik heb hier dus duidelijk helemaal niets mee.
Hele irritante muziek.

avatar van LucM
Ik kan begrijpen dat niet iedereen Roxette lust en een fan van hen zal ik nooit worden wegens wat te catchy of wat te simpel, maar ik vind het gewoon goed gemaakte hitparadepop, niet meer en niet minder. Wel ben ik het roerend eens met bikkel2 dat er geen evolutie is in de muziek van Roxette. Maar ik kan het alleszins veel meer waarderen dan wat in de huidige hitparade te horen is.