Airbag - All Rights Removed (2011)

Noorwegen
Label: Karisma

1. All Rights Removed (8:59)
  2. White Walls (5:19)
  3. The Bridge (6:20)
  4. Never Coming Home (9:00)
  5. Light Them All Up (3:01)
  6. Homesick I-III (17:21)
Ozric Spacefolk
Jammer man. Ik ken je als iemand met een uitgebreide en uitgebalanceerde muzieksmaak.

Maar ach, niet iedereen lust spruitjes.

Ozric Spacefolk
Dit de plaat van 2011, wat mij betreft.
Ik zet hem dan ook direct in mijn lijstje.

avatar van IntoMusic
Goeiedag zeg wat een lekker album. Heb nog een paar dagen, maar idd Ozric... grote kans dat deze ook nog in mijn top 10 gaat komen.
Sja Pink Floyd, mooie tijden waren dat en erg lekker om dé sound weer eens in een nieuw jasje en band te horen. Meteen ook maar even het debut luisteren .

Overigens heeft op sommige momenten het album meer weg van de Animals-periode, maar dat terzijde.

Ozric Spacefolk
Het kan natuurlijk ook komen, dat ik nogal melancholisch ben. Deze kale, koude, eenzame kerst.

Maar ik vermoed dat ik deze plaat nog heel vaak ga draaien in de toekomst, dus het is geen bevlieging.

avatar van IntoMusic
Staat inmiddels in mijn top 10 van 2011, want hier kun je simpelweg niet omheen. Wij hebben (gelukkig) 1e kerstdag voor ons tweetjes en zit hier helemaal weg te genieten. Wat een plaat!!! Vooral Homesick is ruim 17 minuten kwijlen en verveeld geen moment.
Ozric, neem er dan nog maar eentje

Edit: Homesick is rond de 8 minuten toch echt een 'Shine on'-déjà vu... GE-WEL-DIG

Nieuwstad
Ozric Spacefolk schreef:

Maar ach, niet iedereen lust spruitjes.

Ik vind het zelf ook jammer. Echt uitgekeken naar deze release. Naar aanleiding van hun debuut had ik er meer van verwacht. Ach zo gaan die dingen, is niet het einde van de wereld

avatar van Svendra
Geen Pink Floyd kwaliteit wat mij betreft. Als ik aandachtig luister, slaat al snel een lichte verveling toe. De nummers lijken veel op elkaar, gitaarsolo's zijn meer degelijk dan spannend en de zanger heeft niet bepaald de X-factor. Neemt niet weg dat het best geschikt is als achtergrondmuziek.

Ozric Spacefolk
Zoek je een band met een zanger met de X-factor (wat dat ook moge zijn)?

avatar van Svendra
Ozric Spacefolk schreef:
Zoek je een band met een zanger met de X-factor (wat dat ook moge zijn)?

Goed, ik zal het even vertalen: ik vind het geen geweldige zanger .

avatar van IntoMusic
Het heeft ook niet de Floyd kwaliteit en zal dat ook nooit krijgen. Een aantal malen het album inmiddels beluisterd en je merkt dat er wel wat Floyd-trakjes zijn. De gitaarsolo's zijn gelukkig degelijk, want dat past bij de sfeer van het album en de nummers, die alles behalve op elkaar lijken (mening!).
Ik heb nu ook hun debut beluisterd en die klinkt op het eerste gehoor een tikkeltje beter. De albums staan inmiddels op de ipod, dus dat wordt nog veelvuldig genieten .

avatar van hidalgo
ze pikken van elkaar dat is mijn mening dan over deze cd ik vind hem goed klinken kwam hem
ergens tegen All Rights Removed vind ik een zeer mooi nummer met het nummer
Never Coming Home vind de mooiste van deze cd voor een lange rit of voor in het vliegtuig
heerlijk jammer genoeg zijn er dit jaar mooiere uit gekomen daarom geef ik airbag
3.5 ster en x factor daar kijkt mijn buurvrouw in het bejaardehuis na
ieder zijn eigen meuk zolang het maar niet op rinus lijkt
groetjes hidalgo

hidalgo schreef:
ieder heeft zijn eigen mening als je dat vind oke maar alles lijkt tegenwoordig op elkaar ze pikken van elkaar....

Klopt maar dat heb je ook na honderden jaren van muziek en dat pikken... Sja dat doen ze ook al honderden jaren. Is ook vrij lastig om tegenwoordig uniek te zijn: dan lijkt de stem weer erg op iemand anders, dan heeft de muziek weer veel weg van een andere groep of artiest. Ieder inderdaad zijn meuk, maar een unieke groep of artiest vind ik de laatste jaren niet meer en ook daarin hoeven we weer niet elkaar te overtuigen in het tegendeel want ook dat is een mening. Qua sound en performance zijn er de laatste jaren wel weer goeie dingen uitgekomen. Zoals deze nieuwe van airbag. Erg mooie, spannende en langgerekte nummers, daar houd ik van

avatar van Henjo
Helaas kan ik nergens een goede pindakaas vinden want het lijkt me een erg goed album. die ene luisterbeurt van Homesick op Youtube was veelbelovend iig.

avatar van hidalgo
hij is te pindakazen henjo

avatar van hidalgo
IntoMusic ben het met je eens duidelijk

Bij mij is het met progrock op één of andere manier vaak alles of niets. In dit geval is het alles. Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst het ijzersterke gitaarspel op deze plaat. Ik luister nu bijvoorbeeld naar de eindsolo van White Walls: wow, niets mis mee.
Daarnaast de sfeer op de plaat: die waart overal rond. Het is een soort bindmiddel. En het is een prachtsfeer die wordt opgeroepen. Boven mij zijn al logische namen genoemd waar deze muziek mee vergeleken kan worden. Voor die mooie sfeer haal ik er toch die andere Noorse progrockband bij: Gazpacho. Ik hang tijdens dit album soms rond in de Noorse bossen en fjorden, waar draken en trollen ronddolen. En ik ben niet eens in Noorwegen geweest!
Tot slot, dat cruciale element, de songkwaliteit: die is erg goed. Alleen het begin van Never Coming Home vind ik wat minder, doordat de zanger in het refrein tegen het valse aanzit. Maar vooruit, dat stukje is ze vergeven, die gitaar daar maakt veel goed. Prachtplaat!

avatar van IntoMusic
Gazpacho... mmm ook maar eens beluisteren, want hun muziek nooit aangeraakt of gehoord.
Overigens vind ik inmiddels hun debut de volle pond waard en is dit een hele goede opvolger.

avatar van jellecomicgek72
Homesick Whoooo.....

vergelijken met Gazpacho.
dan moet ik het toch maar eens proberen.

Ozric Spacefolk
Beter dan Gazpacho zelfs. Ik vind het allebei nogal zeurderige bands, maar Airbag heeft wat meer gitaarsolo's om het gezeur te vergeten...

avatar van legian
let wel, Gazpacho is toch wel mijn favoriete band.
dat beloofd wat dan

avatar van marathonman
Airbag blijft ook na maanden luisteren een hele goede, echt kwaliteit en om bij weg te dromen, over Gazpacho, goed maar had ik moeite mee totdat London uitkwam, kolere man die lui zijn live zoveel beter dan studiomatig, ben ze nu pas echt gaan waarderen, vooral de Misa Atropos nummers krijgen een geweldige boost, dus net als Sylvan die ik op Leaving Backstage ook al zoveel beter vond dan Posthumous Silence, vooral titelnr. wat gaaf als je dat live beluisterd, echt veel beter...gek toch bij sommige artiesten....

avatar van legian
zo eerste luisterbeurt gehad, en ik zou hem vrijwel meteen weer luisteren, ware het niet dat dat niet mogelijk is.
maargoed qua sfeer is Gazpacho inderdaad wel eentje die te vergelijken is.
qua sound komt Pink Floyd toch weer boven drijven.
verder is dit gewoon een super goeie plaat.

avatar van legian
ok ik ben eruit, naarmate de plaat vorderd word het steeds beter.
en het word dan ook gewoon een dikke voldoende voor dit meesterwerkje.
4.5*

sigurros88
Ozric Spacefolk schreef:

Beter dan Tick Tock en Night? Daar geloof ik niets van. Maar het heeft bij deze mijn interesse gewekt!

avatar van Broem
Airbag laat zien en horen dat ze erin geslaagd om DE moeilijke 2e cd te maken. Na hun debuut is dit All rights removed een waardig opvolger. Spannend, gevarieerd en prima geproduceerd. Dat ze hun inspiratie uit het werk van PF halen is niets mis mee. Prima prog uit Noorwegen. Heb al n ticket in huis voor 13 april as in Helmond. Ga dat zien.

avatar van feenah
Het heeft een tijdje geduurd, maar nu begin ik de structuren te herkennen. En die structuren werken lichtjes verslavend. Op naar de volgende ronde.

nicoot
Zeker niet slecht! De heren van Gazpacho vertelden me vorige vrijdag in Den Bosch dat ze oorspronkelijk een Pink Floyd coverband waren? Verwondert me helemaal niet. En dan durven mensen beweren dat Porcupine Tree's Time Flies een Pink Floyd rip-off is Duidelijk Airbag nog niet gehoord...

Ondanks het feit dat ik veel plezier beleef aan deze cd (heb 'm driemaal beluisterd in de auto de voorbije twee dagen op een lange trip van Gent naar Nijmegen terug), is het geheel niet bijster origineel. Maar aangezien ik dat element niet echt in overweging neem bij mijn stem - enkel wat ik ervaar bij het beluisteren van deze plaat, en het gevoel zit meer dan goed - geef ik toch een ruime vier. Anders moet ik Transatlantic, Pendragon of The Flower Kings et al. ook buizen, omdat het 'allemaal al eens gemaakt is'.

Erg benieuwd naar hun optreden op Night of the Prog deze zomer!

avatar van chevy93
feenah schreef:
Inderdaad. Eerste paar keer vond ik het wel ok, maar nog niet echt onder de indruk, maar ik geloof dat zojuist het kwartje gevallen is.

Ozric Spacefolk
Zo bizar ingewikkeld is deze plaat toch?
Vind hem nogal doorsnee en recht-door-zee.