Nas - God's Son (2002)

Label: Columbia

1. Get Down (4:05)
  2. The Cross (3:50)
  3. Made You Look (3:24)
  4. Last Real Nigga Alive (5:07)
  5. Zone Out (3:50)

met Bravehearts

6. Hey Nas (4:07)

met Kelis en Claudette Ortiz

7. I Can (4:15)
  8. Book of Rhymes (3:56)
  9. Thugz Mansion (N.Y.) (4:09)

met 2Pac en J. Phoenix

10. Mastermind (4:09)
  11. Warrior Song (4:44)

met Alicia Keys

12. Revolutionary Warfare (3:31)

met Lake

13. Dance (3:36)
  14. Heaven (4:43)
  15. One Mic [Brainpower Remix] * (5:51)

met Brainpower

16. Pussy Killz * (4:38)
  17. The G.O.D. * (2:37)
  18. Thugz Mirror [Freestyle] * (1:49)
avatar van 'State Of Mind'
Book of Rhymes, zo'n heerlijk relaxte track!

avatar van hiphopisntdead
hiphopisntdead schreef:

trouwens de tekst van Get down komt van een Onuitgebracht nummer van Nas van voor illmatic: life is like a dice game

eigenlijk niet, maar goed

avatar van Niek
Toch gewoon een heel prima album. Alle 'foute' tracks als I Can en Zone Out zijn acceptabel, alle doorsneetracks als Revolutionary Warfare en The Cross vervelen niet en met vooral Made You Look staat er een post golden age classic op. Halfje omhoog. Supergoed is ie niet, maar het luistert heerlijk weg.

avatar van Kill_illuminati
Nas rapt een beetje saai op Made you look alsof hij er geen zin in heeft en dan nog de beat die steeds maar het zelfde door blijft gaan.....

Je zou toch denken dat ik het nummer niet leuk vind maar integendeel ondanks de kritiek, luister ik dit nummer nooit een keer maar volgt dit deel door meerdere luisterbeurten op een dag.

Kill_illuminati schreef:
Hij rapt fantastisch. Perfect aangepast op de onwerkelijk vette beat. Kan geen zwak punt in die track ontdekken.

avatar van nopro
Welcome back Nas. 4.5*

avatar van Rudie
Niek schreef:

Die beat is ongelofelijk hard, maar op een gegeven moment wel een beetje repetitief. Persoonlijk vind ik het niet een van de beste tracks, vooral vanwege de rare samenhang.

avatar van hiphopisntdead
Get Down en Made You Look zijn geweldige tracks.
Alleen jammer van I Can ik word echt gek van dat nummer, ook enige echte minpunt op dit album.

4.0*

avatar van Jurrien
De productie van Alchemist op Book of Rymhes is echt geweldig.

avatar van Niek
De man flowt hier toch wel weer echt fantastisch. Op Get Down begint het al heerlijk, op Made You Look is het natuurlijk té gruwelijk en ook op de rest van de plaat is Nasir in vorm. De productie hierop is niet helemaal mijn ding (op Made You Look na), maar wel dusdanig vakkundig gedaan dat het nergens stoort.

En stiekem vind ik I Can ook best wel een klein beetje leuk. IIg catchy .

De One Mic remix is wel uiterst jammerlijk.

avatar van 'State Of Mind'
Jurrien schreef:
De productie van Alchemist op Book of Rymhes is echt geweldig.

avatar van J.M.
Niek schreef:

De One Mic remix is wel uiterst jammerlijk.

Ook lame dat het een clean versie is.

J.M. schreef:
En Made You Look, wat een banger blijft dat!!!
Ja, dat is echt te belachelijk! Die eerste verse, now let's get it all in perspective, for all ya'll enjoyment a song ya'll can step with. Ya'll empointed me to bring rap justice, but I ain't five-O, ya know it's Nas yo!, is te vet voor woorden. Hij heeft sindsdien dat niveau niet meer gehaald. En die productie . Die Salaam Remi was wel echt veelzijdig..

avatar van Soulistic
Erg lekker album van Nas.
Om te beginnen met de aanstekelijke sample van James Brown en dan maar te zwijgen over Made You Look. Die beat is echt gruwelijk gewoon! Die Bass-line en dat gitaar rif erdoor heen!
Dance is een mooie tribute aan zijn moeder en bezorgt mij echt kippevel. Heaven is ook superieur op de sample van Eddie Holman!
Wel leuk voor Braintje dat hij een track met Nas heeft kunnen opnemen! Maar heeft verder geen toegevoegde waarde aan het album!

avatar van ThingMan
J.M. schreef:

Ook lame dat het een clean versie is.

En Made You Look, wat een banger blijft dat!!!

Ik snap dat niet. Brainpower, toch volgens mij een beetje intelligente kerel, verneukt dat nummer aan alle kanten. Hij snapt toch wel dat hij geen clean versie moet gebruiken. Van mij had die er niet op gehoeven. Desondanks een vet album met heerlijke nummers.

avatar van Willemsb
Briljante cd, met uitschieters als Get Down, Made You Look en Dance.

avatar van Jurrien
Luister dit album weer nu weer. Ik vind dit het beste album van Nas na IIlmatic. Vind alle tracks gruwlijk op Zone out na, damn wat irritante rot beat.

Then he grabbed the judge, screams out -- nobody leavin everybody

Get Down! Get Down!

Nas die helemaal terugkeert in tha game. CD luisterd lekker door en wordt niet verneukt door skits en andere bagger. Oké zone out is naturrlijk een schijt nummer. Maar al de rest is wel zeer vet. Met MAde you look natuurlijk als grote uitschieter. Vele gaan me hier voor willen slaan maar ik vind deze zelfs beter dan illmatic

SPAROOD
De laatste tijd begin ik steeds meer Nas te luisteren. Vroeger erg veel geluisterd maar daarna eigenlijk een aantal jaren niet. Heb al mijn Nas cd's weer uit de kast gehaald en ze stuk voor stuk aan het beoordelen. Tot nu toe bevalt het me heel erg goed. God's Son is een prima cd met vooral Made You Look als uitschieter. Voor mij zijn Dance en Thugz mansion de beste nummers van de cd, die eerst heeft voor mij ook een betekenis waardoor die misschien nog wel mooier word. ****

avatar van MAS
MAS
Zeer wisselvallig album. Het begint goed met 4 dikke nummers maar daarna wordt de sfeer verziekt door Zone Out met een slechte bijdrage van Braveheart. Zo kabbelt het album een beetje door met uitschieters zoals Mastermind en walgelijke nummers zoals Thugz Mansion.

avatar van Boy
Boy
Vind 'm wat overschat. Get Down, Dance en Made You Look zijn natuurijk fantastisch, maar naar mijn mening staan er iets te veel 'gewone' nummertjes op, zoals Warrior Song en Revolutionary Warfare. Maar het aller- allerergste van dit album is toch wel Zone Out, kandidaat voor de slechtste beat ooit gemaakt. Allejezus, wat is die plaat storend zeg.

avatar van Raul
ik kan altijd wel genieten van die bizarre beat van Zone Out, maar snap wel dat mensen het niet trekken

ben het er wel mee eens dat er nogal wat doorsnee nummertjes opstaan zoals Revolutionary Warfare en Mastermind (al vind ik dat Warrior Song daar niet bij hoort!)
maar aan de andere kant doet Nas je wensen dat alle rappers zulke doorsneenummers konden maken...

eens met Jurrien; z'n beste na Illmatic!

avatar van matn
Zo raar dat niemand hier zegt hoe geweldig Heaven wel niet is

Sowieso is Made you look erg vet. Op een onofficieel best of album van NAS die ik in Frankrijk heb gekocht staat een erg vette mix. de tekst van Made you Look met de beat van Shook Ones part II. Thugz mansion en Get down vind ik ook echt geweldig. Daarnaast juist wel dope dat Brainpower erop staat.

avatar van KILLERBEE99
Leuk album van Nas, vooral de openings track blaast je van je stoel

Dope album. Het is gewoon nas. Ik vind stillmatic toch wel beter. Maar dit is wel veel persoonlijker. Ook omdat het een moeilijke periode voor hem was enzo. Heeft goede tracks maar ook mwah-tracks

avatar van Nr.4
Iets minder dan Stillmatic, maar Made You Look en Get Down zijn vooral erg geslaagd, damn. Track voor z'n moeder vind ik ook mooi. Die Brainpower verse is echt te treurig voor woorden trouwens, verschrikkelijk.

avatar van Jar0on
Aantal geweldige tracks zoals Get Down, Made You Look, The Cross, I Can, Book Of Rhymes, Thugz Mansion, Heaven, vind het alleen zo jammer dat ze rest me niet veel doet! 4*

avatar van Illmaticly Ill
Gewoon een goed album van Nas! Staan een paar missers op, maar toch blijft het een chille plaat om af en toe eens op te zetten. 4*

avatar van Illmaticly Ill
Toch beter dan ik dacht dat 'ie was. Heb nu weer een top 10 gemaakt, en heb deze er gelijk in gezet. Al de hele dag aan 't draaien (om 4 uur 's nachts ). Ieder nummer kan ik wel waarderen op Zone Out na. Het duurt een klein uur, maar dat maakt me niet veel uit hier. Vaak vind ik dat niet fijn, een album dat een uur duurt, maar bij God's Son lijkt het voorbij te vliegen.

Hier een niet al te uitgebreide review:

Get Down: Gewoon een lekker nummer. Productie is nice en tekst gewoon goed.

The Cross: Leuk gedaan die beat. Nas maakt duidelijk dat hij nog steeds een van de besten is en rijmt trouwens ook lekker.

Made You Look: ZIEKE beat die ik eerst niet wist te waarderen maar nu vind ik hem keihard! 3 krachtige korte verses.

Last Real Nigga Alive: ... één van Nas's meest geniale teksten, de beat past er perfect bij. Leuk ook hoe 'ie Jay weer uitlult: ''I was Scarface, Jay was Manolo
It hurt me when I had to kill him and his whole squad for dolo
''

Zone Out: Jammer van de beat en Bravehearts, verse van Nas is ook 'n beetje raar/apart.

Hey Nas: Chill nummer en leuke tekst. Refrein vind ik ook best chill.

I Can: De tekst is zeker goed, zit ook zeker een boodschap in, maar de beat is niet zo mijn ding en het refrein valt wat tegen. Niet dat ik 'm skip, maar gewoon beetje jammer van de beat.

Book of Rhymes: Leuk gedaan zo die korte verses bij elkaar gepakt. De beat is ge-wel-dig.

Thugz Mansion: Prachtig nummer, de productie alleen al . De verses van Nas en 2Pac maken het nog geweldiger, en dan ook nog dat heerlijke refrein. Ogen dicht en puur genieten. Wordt er zelfs een beetje emotioneel van.

Mastermind: Krijg altijd chillings als ik deze hoor na Thugz Mansion. Beat is gewoon nice en Nas spit goed, wat rustiger ook.

Warrior Song: Bij nader inzien toch wel nice. Goede tekst en aparte beat.

Revolutionary Warfare: Heerlijke frisse beat. Samenwerking met Lake pakt goed uit.

Dance: Heel mooi, emotioneel nummer over/voor z'n moeder. Beat past er goed bij en ook de zang van die gast tijdens het refrein. Nas past z'n stemgeluid ook mooi aan.

Heaven: Perfecte afsluiter van dit topalbum, echt wat een heerlijke beat en mooie tekst.

God's Son krijgt een halfje erbij, vind 'm eigenlijk toch beter dan Stillmatic en It Was Written. Daar staan een aantal toptracks op maar ook een aantal missers. Op God's Son is het uiteindelijk toch alleen Zone Out die ik niet kan waarderen. De stijl van Nas op zijn 2002 albums is anders, en die is me heel goed bevallen. De beats zijn ook zeer vernieuwend voor die tijd, dat heeft er ook mee te maken. De lyrics van Nas vallen me ook zelden tegen. De geniale flow en verhalen van Nas en de harde beats zijn zeer goed op elkaar afgestemd. 4,5*