Nas - God's Son (2002)

Label: Columbia

1. Get Down (4:05)
  2. The Cross (3:50)
  3. Made You Look (3:24)
  4. Last Real Nigga Alive (5:07)
  5. Zone Out (3:50)

met Bravehearts

6. Hey Nas (4:07)

met Kelis en Claudette Ortiz

7. I Can (4:15)
  8. Book of Rhymes (3:56)
  9. Thugz Mansion (N.Y.) (4:09)

met 2Pac en J. Phoenix

10. Mastermind (4:09)
  11. Warrior Song (4:44)

met Alicia Keys

12. Revolutionary Warfare (3:31)

met Lake

13. Dance (3:36)
  14. Heaven (4:43)
  15. One Mic [Brainpower Remix] * (5:51)

met Brainpower

16. Pussy Killz * (4:38)
  17. The G.O.D. * (2:37)
  18. Thugz Mirror [Freestyle] * (1:49)
Mezelf
Mastermind is juist de beste beat imo...

eazyfan
JLjuju schreef:
De rest heb ik nog niet gechecked

Je hebt niet eens de volledige Cd geluisterd en stemt toch?

rico-bballer
Misschien nu wel, hij kon er daarna op hebben gestemd zonder er iets bij te melden.

avatar van JLjuju
Precies
Had niet echt zin om 't te melden.
Maar de conclusie is:
Dit album is bijzonder goed. Het komt uit 2002, en in dat jaar kwamen er niet meer erg goede albums meer uit. Maar Nas houd t wel lekker real hier en rapt over t harde leven en over z'n verleden. En gewoon over dingen die mensen interesseren.
Om aan m'n vorige bericht nog wat toe te voegen: Ik vind Dance echt een nummer die niet vergeten mag worden

avatar van MurryMusic
Hmm van welk nr. is Get Down gesampled? Ik kwam het echte stuk tegen in de film Snatch.. Het klonk wel lekker

haveman
Hoezo die titel?

rico-bballer
Lord finesse was zijn soort van meester protege, Lord = god nas is dus god's son.

avatar van J.M.
Maar ik denk dat die titel ook wel als letterlijk kan worden genomen. God's son dus!! Ook doordat er nummers als Dance en Heaven op staan. Hij heeft het dan dus ook over spirituele onderwerpen.

MurryMusic schreef:

you played yourself van ice-t

thnx

avatar van FunkyMonk
Oorspronkelijk komt het van James Brown. (The Boss)

jaa man die zocht ik. bedankt

avatar van PJC
PJC
na 'illmatic' is dit m'n favoriete plaat van nas. 'it was written' was ook sterk, maar deze vind ik iets beter. jammer van die belachelijke track 'zone out'. dit nummer verpest even de sfeer die in de eerste 3 nummers is opgebouwd. beschouw het maar als een schoonheidsfoutje, voor de rest allemaal goeie tracks met een paar uitschieters: 'get down', 'made you look', en 'hey nas'. 4

MurryMusic schreef:
jaa man die zocht ik. bedankt

trouwens de tekst van Get down komt van een Onuitgebracht nummer van Nas van voor illmatic: life is like a dice game

avatar van Raul
Dit was de échte come back van Nas. Met Stillmatic zette hij zichzelf weer op de kaart maar met dit album leverde hij echt weer muziek van de bovenste plank af.

Beste album sinds Illmatic voor mij. Zone Out krijgt een hoop haat en dat vind ik ook wel begrijpelijk want ik heb dat nummer jarenlang gehaat. Nu kan ik het echter wel waarderen, ik zone letterlijk uit op die bizarre beat en de tekst van Nas is gewoon heel dope.

"I'm six cribs deep, six bank accounts in six countries
Nah I'm lying, who gives a fuck that's so tired
While picturing Bravehearts just living it up
A million of us, each nigga inching to bust
You got a House In Virginia, the only way you sicker than us
Getting bagged with .22's now you'se a ridiculous fuck!
No need for the gun play, it's ok, cause you dying anyway"

Verder zijn Get Down en Made You Look natuurlijk de absolute hoogtepunten, op de voet gevolgd door Warrior Song, Dance, Heaven en Thug'z Mansion. Het enige echt slechte nummer vind ik Hey Nas, suf refrein en ongeïnspireerde tekst.

Made You Look is hype, grimy, hiphop!

4,5 sterren.

avatar van LoG
LoG
Book of Rhymes!!
Ik ben echt verslaafd aan dit album aan het worden.
Ik ben pas net into Nas eigenlijk, heb m nooit zo vet gevonden, behalve "I Can"! Dat nummer is zo goed! Maar nu heb ik m echt ontdekt.. Jullie horen nog van mij (A) hahaha

avatar van LoG
LoG
Ik moet ook nog eventjes dit zeggen mensen, luister I Can! En daarna nog een keer en dan nog een keer!

avatar van Raul
Ik vind I Can bij lange na niet het beste nummer op dit album eigenlijk... En in het gehele oeuvre van Nas valt het helemaal in het niet

Luister Made You Look! En daarna nog een keer en dan nog een keer!

(Made You Look can be replaced by Get Down)

avatar van Niek
Raul schreef:
Luister Made You Look! En daarna nog een keer en dan nog een keer!
En dan nog eens om het af te leren.

Now let's can it all in perspective
4 all your enjoyment, a song ya'll can step with
Y'all appointed me to bring rap justice
But I ain't five-O, y'all know it's Nas yo

Niek schreef:
En dan nog eens om het af te leren.

Now let's can it all in perspective
4 all your enjoyment, a song ya'll can step with
Y'all appointed me to bring rap justice
But I ain't five-O, y'all know it's Nas yo

Ja want nu ga je kennis maken met de remix (of je kent ' em al)

Nas live - Made you look remix ft Jada Kiss & Ludacris

Maar eerst een ode samen met DMC (van Run DMC) Aan de overleden Dj Jam master Jay . Wat is Nas toch erg schoor, zijn conditie lijkt ook niet optimaal.

rico-bballer schreef:

Nee juist Rakim, zijn grootste influence is Rakim
Rakim Allah: The God
Nas die zijn schaduw staat
Nas: God Son

Relax
Of hij voelt zich gewoon een soort Jezus.. klaar.

Improvision
Wat een tegenvaller dit. Ik had echt veel meer hiervan verwacht. Het album kan me, buiten Made You Look, niet boeien en de beats zijn over het algemeen niet goed, geef mij maar de versie van 9th Wonder dan.

Sterk album, met toch een paar classics erop.

4.0*

Relax schreef:
Of hij voelt zich gewoon een soort Jezus.. klaar.

OF hij had in een dronken bui 'God's Son' op z'n buik laten tatoeeren en kwam er toen achter dat het best wel een mooie titel voor een album was.

avatar van wie ik?
Die beat van Zone Out vind ik ronduit bagger, maar dit is toch een van Nas zijn betere albums.

avatar van prodi9y9
klasse album!

avatar van P Jay
rico-bballer schreef:

Is een late reactie misschien, maar ik weet helemaal niet wat Nas met Lord Finesse had. Naar mijn weten niets. Trouwens dan zou Nas de protégé zijn.
Lord Finesse was D.I.T.C.-related en had wel een soort van "leerling" (al is dat nogal denigrerend) en dat was Big L.
Nas was vooral de protégé van Large Professor en was - als we het over invloed hebben - vooral beïnvloed door Rakim.

P Jay schreef:

Nee juist Rakim, zijn grootste influence is Rakim
Rakim Allah: The God
Nas die zijn schaduw staat
Nas: God Son

ik vind dit album tegenvallen...get down, dance en heaven zijn de beste nummers. met name get down vind ik echt heel erg vet, en het is ook zeker geen slecht album, maar van nas mag je toch wel veel meer verwachten