Nas - God's Son (2002)

Label: Columbia

1. Get Down (4:05)
  2. The Cross (3:50)
  3. Made You Look (3:24)
  4. Last Real Nigga Alive (5:07)
  5. Zone Out (3:50)

met Bravehearts

6. Hey Nas (4:07)

met Kelis en Claudette Ortiz

7. I Can (4:15)
  8. Book of Rhymes (3:56)
  9. Thugz Mansion (N.Y.) (4:09)

met 2Pac en J. Phoenix

10. Mastermind (4:09)
  11. Warrior Song (4:44)

met Alicia Keys

12. Revolutionary Warfare (3:31)

met Lake

13. Dance (3:36)
  14. Heaven (4:43)
  15. One Mic [Brainpower Remix] * (5:51)

met Brainpower

16. Pussy Killz * (4:38)
  17. The G.O.D. * (2:37)
  18. Thugz Mirror [Freestyle] * (1:49)
Raekwon the chef
Is Zone Out dat nummer wat Eminem heeft geproduceerd?

Nee, Em deed The Cross.

Social_Mask
1 van zijn betere werken.

avatar van J.M.
Topnummer, erg sterke tekst vind ik. Tekstueel vind ik dit album zowieso één van Nas zijn betere werk.

Dit krijgt toch wel 4 sterren van mij, zeker nadat ik pas Hiphop is Dead heb gehoord en dan opeens die mooie lyrics van God's Son hoor. Vind Illmatic toch wat beter

avatar van Zjapp
Dance is een prachtig nummer, daar legt ie z'n ziel een beetje bloot. Eén van de beste eerbetuigingen die ik ooit al heb mogen aanschouwen!

avatar van Zjapp
Ik vind deze toch een tikkeltje beter dan Stillmatic. Er hangt een gezellige sfeer op dit albumpje. Nas pakt hier met een andere stijl uit dan we van hem gewend zijn, de stoere rapper heeft plaatsgemaakt voor de iets bewustere Nas. Zo nu en dan legt hij zijn ziels zelfs een beetje bloot, zoals in het bloedmooie Dance en dat kan ik wel appreciëren.

Dance is dus een prachtig nummer ter ere van zijn moeder, beetje vergelijkbaar met Dear Mama, maar Dear Mama is toch nog van een ander kaliber. Ook Made You Look, Thugz Mansion (N.Y.) met 2Pac en The Cross zijn onvervalste toppers. Ook Last Real Nigga Alive, Get Down en Warrior behoren tot de hoogtepunten van dit album. Achter Book Of Rhymes zit een mooi bedacht concept, maar erg boeiend vind ik het niet.

En dan zijn er de mindere tracks. Om te beginnen "Zone Out", een verschrikkelijk nummer. Ik versta nog altijd niet wat die track op dit album doet. Het lijkt wel Nas' handelsmerk om op elk album (op Illmatic na dan) één ongeloofelijk fout, uit de toon vallend nummer te zetten. Puur skipmateriaal noemen ze dat.

Besluit: Nas komt hier met een zeer goed album dat eigenlijk 4,25* waard is, want hij is een ietsiepietsie beter dan Stillmatic die ik 4* gaf, maar net niet goed genoeg voor 4,5*. Dus 4*

E.Norton
Matig album

rico-bballer
Een matig album een 1,5 ?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind dit album duidelijk beter dan Stillmatic, die erg overschat is als je het mij vraagt. Deze plaat is uiterst volwassen, Nas klinkt hongerig als vanouds, en is boeiend van begin tot eind door de puike producties van o.a. Salaam Remi en The Alchemist. De top-opener Get Down zorgt meteen voor een heerlijk hiphop-sfeertje, met een meesterlijke beat van Salaam Remi. Ook Made You Look is zo'n soort nummer, gewoon echte hiphop. Eigenlijk zijn bijna alle nummers gewoon goed, en een paar zelfs briljant. The Cross vind ik gewoon ''gewoon'', niet echt bijzonder dus. Zone Out is lachwekkend, en een smet op deze plaat. Had beter op Nastradamus gepast, dat nummer. Dance is een mooi, algemeen eerbetoon aan zijn overleden moeder. Een line uit dat nummer viel me op: Jesus finally got his bride.
Mooi . Ik ga deze plaat zeker nog vaker opzetten, en geef hem een dikverdiende 4*.

avatar van Timo710
rico-bballer schreef:
Een matig album een 1,5 ?

E. Norton probeert altijd met zijn stemmen het gehele gemiddelde te beinvloeden. Hij wilt het gemiddelde omlaag zien gaan.

Ook echt geweldig hoe Nas Get Down opent:

New York streets where killers'll walk like Pistol Pete
And Pappy Mason, gave the young boys admiration.

Klinkt echt top in de oren.

Social_Mask
Welke vind jij beter MJ, Illmatic of deze? Ben ik wel benieuwd naar.

avatar van MJ_DA_MAN
Kan ik moeilijk zeggen, gezien ik eigenlijk niet echt een favoriet Nas-album heb. Illmatic, It Was Written, The Lost Tapes en deze heb ik allen 4* gegeven. Ik denk dat ik toch, als het echt moest, voor Illmatic zou gaan, gezien Nas zijn drie beste nummers daar op staan. Maar zoals ik al zei, heb ik niet echt een favoriet album van de man.

avatar van MurryMusic
hmm vind dit na illmatic zijn beste album, vind het echt top. Doet me denken aan de oude NaS. 4*
favo Made you look The cross Dance en I can

Social_Mask
Die beat van The Cross wordt na een tijdje echt minder vind ik. Echt typisch Eminem beat.

avatar van Reijersen
De stijl van Nas bevalt me wel en op dit album staan een paar lekkere tracks (Warrior Song, Thugz Mansion, Made You Look etc.). Veel beats komen goed tot hun recht en Nas doet gewoon erg sterk zijn ding.

4 sterren.

avatar van j.b.b.l
Dit is echt een mooie persoonlijke plaat.Op dit album laat Nas horen dat hij beter is dan Jay-z die toen blueprint the gift and the curse uitbracht.Jammer van Zone Out.Is gewoon een beat die achterover is gespeeld,niet om aan te horen. 4,0

Mezelf
Timo710 schreef:

Het stoort mij ook enorm dat dat soort mensen hier toegelaten worden. O.a. bij dit album en Straatfilosoof van Appa worden gewoon hele lage cijfers gegeven zonder enige reden en met veel gescheld.

Maar ach, sommige mensen zijn zielig.

MJ_DA_MAN schreef:

Helemaal mee eens MJ. Stillmatic vind ik persoonlijk zelfs erg zwak. Staan maar een paar goede nummers op. Het is jammer dat iedereen die zich afzette destijds tegen de "commerciële" hiphop (lees: Jay-Z) dit album gelijk met classic bestempelde, want dat is het niet.

Dit album daarentegen is véél beter, teksten zijn veel beter uitgewerkt, ook diper qua inhoud en de producties zijn ook gewoon "voller".

avatar van FunkyMonk
Mwa, ik vind de producties van Stillmatic véél sterker. Als Get Down en Made You Look hier niet opstonden was dit haast een waardeloze plaat. Ik vind het contrast van deze tracks met de overige erg hoog. Stillmatic is veel constanter naar mijn mening.

avatar van Stapler
E.Norton schreef:
Matig album

E.Norton, de beruchte hater

The Cross ga ik zeker even beluisteren

Mezelf schreef:

Maar ach, sommige mensen zijn zielig.

E. Norton is al een stuk of vijf keer geband maar is steeds teruggekomen via een ander IP-adres en/of e-mailadres. En hij geeft mij altijd de schuld van zijn bans .

avatar van Stapler
Hahahahahaha..... sorry, maar dan lag ik E.Norton bij deze uit.

Mezelf
lach*

Get Down
Wát een heerlijk nummer, echt genieten!!!

rico-bballer
Warrior song is echt dope, nas is toch de artiets met de meeste geniale nummers jammer dat ze zo verspreid zijn.

avatar van J.M.
Dit album staat vol met geniale nummer imo. Alleen Zone Out en Hey Nas vind ik wat minder.

avatar van 'State Of Mind'
Heerlijk album, ik vind 'm na illmatic z'n beste album!
favo's: Mastermind, Revolutionairy Warfare

avatar van 'State Of Mind'
Heerlijk album, ik vind 'm na illmatic z'n beste album!
favo's: Mastermind, Revolutionairy Warfare

avatar van JLjuju
Vandaag binnengehaald.
Ik vind Get Down meteen n erg relax nummer, ik vind de gitaar-achtige sample erg chill erin. Wel vond ik dat Nas wat rustiger over de beat had mogen rappen. Hij rapt nu alsof 't n beat is als Made You Look ofzo. Wat ik 't allerbeste nummer van t album vind, op Thugz Mansion na. Zone Out ben ik niet zon fan van, die beat achterstevoren is als intro wel vet, maar niet de hele track door.
En t tegenovergestelde van andere mensen, vind ik I Can wèl n goeie track. De tekst word op n relaxe manier gebracht en er zit ook een goeie boodschap in. Book of Rhymes vind ik n chille track, de beat vind ik rustgevend. En ja, Thugz Mansion... Zou 't door Tupac komen, de chille gitaarloops... of nee misschien de teksten met n echte boodschap derin (wat in die tijd echt zeldzaam is). Dit is de beste track van t album, en van all Nas' albums. Maar dan komt Mastermind, die ik niet zo relax vind. Wel goeie tekst, maar de beat vind ik echt niks aan. De rest heb ik nog niet gechecked, wel One Mic. Waar Brainpower wel dope op komt.
Over t algemeen toch 4 sterren, omdat Nas t wel real houd in plaats van de rappers van die tijd.