Nas - God's Son (2002)

Label: Columbia

1. Get Down (4:05)
  2. The Cross (3:50)
  3. Made You Look (3:24)
  4. Last Real Nigga Alive (5:07)
  5. Zone Out (3:50)

met Bravehearts

6. Hey Nas (4:07)

met Kelis en Claudette Ortiz

7. I Can (4:15)
  8. Book of Rhymes (3:56)
  9. Thugz Mansion (N.Y.) (4:09)

met 2Pac en J. Phoenix

10. Mastermind (4:09)
  11. Warrior Song (4:44)

met Alicia Keys

12. Revolutionary Warfare (3:31)

met Lake

13. Dance (3:36)
  14. Heaven (4:43)
  15. One Mic [Brainpower Remix] * (5:51)

met Brainpower

16. Pussy Killz * (4:38)
  17. The G.O.D. * (2:37)
  18. Thugz Mirror [Freestyle] * (1:49)
The Cross
Made You Look
Last Real Nigga Alive
I Can (voor de tekst)
Dance
Thugz Mirror
Pussy Killz (geweldige track)

beste tracks van het album.

Voeg ze samen met de beste nummers van I Am en je hebt een goed album.

Thugs Mirror en Pussy Killz ken ik niet... Staan namelijk niet op dit album.

Melle K
En of die op dit album staan.

Melle K schreef:
En of die op dit album staan.

Waar dan? Welke tracks zijn dat dan? Ik zie ze toch echt niet staan, en ook heb ik ze nog nooit gehoord terwijl ik deze plaat toch al een tijdje heb...

Melle K
Staan op de Limited Edition.
Pussy Killz
The G.O.D.

Weet niet of je die live CD van Wu-Tang kent, maar de beat waarop dan Ghost Deini wordt gedaan is eigenlijk de beat van Pussy Killz.

Beste album van Nas
egt goed album en goed teksten

Beste album van Nas
egt goed album en goed teksten

Jij hebt Illmatic nog nooit gehoord zeker?

Niek schreef:

Jij hebt Illmatic nog nooit gehoord zeker?

Allicht heb ik die gehoord

Maar moet iedereen Illmatic dan het beste album van Nas vinden, ik vind Illmatic ook supergoed, maar deze vind ik beter; gewoon betere teksten

J.M. schreef:

Maar moet iedereen Illmatic dan het beste album van Nas vinden,

Tuurlijk niet, maar aangezien 99 van de 100 dat wel vinden dacht ik dat je hem misschien niet kende..

avatar van J.M.
ok, maar ik vind deze dus beter
dus iedereen zijn mening

avatar van J.M.
Alleen zone out zwaar irritant nummer
Maar nummers met bravehearts vind ik sowieso nooit goed

avatar van J.M.
nu ik weer een tijdje naar illmatic luister is die toch wel beter

eazyfan
Momentele 4* maar kan zeker nog 4,5* worden. Na Nastradamus herpakte Nas zich geweldig met Stillmatic en deze is miss zelf beter dan die.

Ohnee, vind ik niet.

eazyfan
Ja jij vind It Was Written die gaf ik ook 4*.

eazyfan
Ja blijft 4* maar erg erg goed album. Made You Look, Thugz Mansion (NY) en Dance zijn mijn 3 favo's. Dance is echt prachtig, echt kippenvel krijgen. Made You Look blijft topper en Thugz Mansion (NY) heeft ook iets mooi. De sfeer van dit album vind ik prachtig. Beats klinken erg mooi, Nas' rhymes zijn duidelijk erg goed. Welverdiende 4*. Dit klinkt ook al een stuk minder commercieel dan de rest van zijn albums vind ik. Ook geen enkele echt slechte track ofzo. Last Real Nigga Alive vind ik trouwens een erg interresante track, die raakte me ook wel. I Can is natuurlijk ook nice bijna perfect alleen dat refrein vond ik minder. Ik vind dit album de beste van Nas na Illmatic en miss ooit nog 4,5*. Eerst nog eens aankopen.

Ik zou wel 4,5* geven

Ik zou wel 4,5* geven

Verrassend

eazyfan schreef:

Ik vind deze minder omdat tracks als The Cross, Zone Out, I Can en Revolutionary warfare uit de toon vallen. Dat heb ik minder met Stillmatic, daarom dat ik die een halfje meer heb gegeven. Alleen miste Stillmatic nog een échte uitschieter als Made You Look; en een opener zoals Get Down. 3,66 is een mooi gemiddelde voor dit album.

Relax
MJ_DA_MAN schreef:
Relax nou loop je echt te zeuren om niks .

Hij quote vaak de slechte lines.. of gewoon lines dat nergens overgaat... daar zeur ik om.

avatar van The Scientist
Het is ook altijd gezeur bij dit soort albums he.. weer een stapeltje berichten verwijderd

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Get Down, geniaaaaaaal!!!!!

avatar van Zjapp
Melle K schreef:
Staan op de Limited Edition.
Pussy Killz
The G.O.D.

Track noemt Bastards en is van Ruthless Bastard, staat op The Swarm, erg leuk nummer overigens

avatar van Nine
Beste album van Nas:) vind ik ook! Erg sterke teksten en mooie beats. Rustige nr met drukke nr's op dit album goed afwisselend dus. In het kort: Dit album is echt compleet. 4,5*

A*V
Thugz Mansion (N.Y.) is wel een heel vet nummer. Voor de rest moet ik het album nog maar is een paar keer luisteren voor ik hem beoordeel

avatar van J.M.
Dit blijft toch een geweldig album. Ik denk dat ik deze na Illmatic het beste album van NaS vindt. Zoveel geniale nummers hierop. Alleen jammer van Zone Out, enige minpuntje van deze cd.
Maar deze is de 4,5* helemaal waard. Misschien moet ik deze toch maar een plaatsje in m'n top 10 geven want na 2 jaar deze cd in mijn bezit te hebben luister ik hem nog regelmatig.

avatar van Zjapp
Gyzzz schreef:

Thugz Mansion slaat nergens op, 2pac had beef met Nas en zou nooit van zijn leven een track met hem opnemen, en LAAT STAAN een nummer met een slap gitaartje als beat, kutrefrein en dan nog als ergste, een hiphopnummer ZONDER DRUM, het lijkt Lange Frans en Baas B wel

Wat jij mss niet weet is dat Nas en Pac net voor Tupac's dood alles bijlegden, vandaar die track. En ik vind het overigens een zeer mooi nummer met een zeer passende/pakkende beat, al vind ik Pac hier wel een stuk beter dan Nas, vooral Pac's eerste verse vind ik sterk.

eazyfan
Dit krijgt toch maar 4*, ik vind dit Nas' beste Cd na Illmatic (op Lost Tapes na), Nas' teksten zijn goed, zijn volwassen indruk is hier top, paar mindere tracks maar oké, erg aardige producties, Made You Look en Dance blijven toppers, Warrior Song, Zone Out, Get Down, The Cross vind ik hier ook erg aardig, de rest is zeker niet slecht maar paar mindere momenten.

eazyfan schreef:
...,Zone Out,..., vind ik hier ook erg aardig...

eazyfan
Ja sorry Ik weet het, gewoon die beat is lekker verkeerd, die teksten grappig maar zo goed op momenten vind ik.

Social_Mask
Zone Out is vreselijk! Echt een ^&$ nummer. Wel leuk dat Mozart (volgens mij) deuntje in I Can gebruikt. Beats zijn in het algemeen in orde, ook rapt Nas sterk. Thugz Mansion vind ik het beste nummer (logisch..Pac hé) Warrior Song heeft een heerlijke beat. The Cross vind ik ook vet. Elk nummer heeft wel wat goed, behalve Zone Out, onbegrijpelijk eazyfan dat je dat een goed nr vindt. Dance sterke tekst, geweldig. Het refrein vind ik wat minder. Heaven ook in orde. En One Mic met Brainpower vind ik zeeer geslaagd. Daar hoor je echt wat Brain allemaal wel niet kan. Ik twijfel tussen 3,5* en 4*. Stillmatic vind ik toch wat beter dan deze en die is nét nog 4*. Dus deze geef ik nu maar 3,5*.

Nogmaals... ZONE OUT IS EEN K*TNUMMER!!!! Zo...nu m'n pillen inslikken