Florence + the Machine - Ceremonials (2011)

Label: Universal

1. Only If for a Night (4:58)
  2. Shake It Out (4:37)
  3. What the Water Gave Me (5:33)
  4. Never Let Me Go (4:31)
  5. Breaking Down (3:49)
  6. Lover to Lover (4:02)
  7. No Light, No Light (4:34)
  8. Seven Devils (5:03)
  9. Heartlines (5:01)
  10. Spectrum (5:11)
  11. All This and Heaven Too (4:05)
  12. Leave My Body (4:34)
  13. Spectrum [Calvin Harris Remix] * (3:38)

met Calvin Harris

14. Breath of Life * (4:08)
  15. Take Care [BBC Live at Maida Vale] * (4:38)
  16. Remain Nameless * (4:03)
  17. Strangeness & Charm * (5:17)
  18. Bedroom Hymnes * (3:03)
  19. What the Water Gave Me [Demo] * (3:55)
  20. Landscape [Demo] * (4:03)
  21. Heartlines [Acoustic] * (5:33)
  22. Shake It Out [Acoustic] * (4:14)
  23. Breaking Down [Acoustic] * (3:32)
avatar van Ducoz
Hij staat nu op de luisterpaal!
Interessant album.

avatar van Djarune
Na het album 2x volledig te hebben geluisterd kan ik niets anders zeggen dat dit een geweldig album is. Zou zo maar kunnen dat met dit album Florence net zo mainstream wordt als Adele.

avatar van Gloeilamp
Alles klinkt erg bijzonder, ik heb hier even voor nodig voordat ik een stem kan geven; ik moet er echt voor in de stemming zijn.

TwKe8431
Een beetje muziekliefhebber wacht tot het album officieel is uitgebracht, en niet een aftreksel van uitgelekte nummers. Daar is dan ook alles mee gezegd.
Ik wacht wel tot volgende week

avatar van Ducoz
Dat is het dus niet, een beetje muziekliefhebber kent zijn bronnen.
En niet zo'n overhaaste generalisatie als jij er op na houd.

100% legaal
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

avatar van Papartis
Shake It Out is een fantastische single met een erg mooie clip.

avatar van midnight boom
Florence and the Machine braken in 2009 keihard door met 'Lungs'. Een relevatie was het. Opeens was daar ongeleid projectiel Florence Welch met haar band. De roodharige zangeres ging huppelend door het leven en blies iedereen omver met een dijk van een stem. Dat we Welch nog lang niet moeten vergeten bewijst de jonge zangeres met haar tweede album. Ceremonials klinkt nog veel grootser en meeslepender en indrukwekkender dan Lungs. Een album waarmee ze de luisteraar niet alleen met haar stem wegblaast.

Op Ceremonials is nog steeds de stem van Florence de blink (nouja OOR)vanger. Een stem waar je van moet houden. Een stem waar je niet omheen kan en soms wat klagend aanhoort. De vergelijking met Kate Bush is nog steeds relevant. De harp die vaak was te horen op Lungs heeft plaats gemaakt voor een orgel. De plaat klinkt voller en bij vlage donkerder. Nog steeds klinkt dit mooi. Eerste single What the Water Gave me laat dit goed horen. Het is een van de hoogtepunten van het album. No Light, No Light, net bekend gemaakt als nieuwe single, is het nummer waarin alles van Ceremonials perfect bij elkaar komt. Het nummer maakt veel indruk, en mag gelden als het beste wat Ceremonials te bieden heeft.

De altijd kwalitatief goede muziek is soms wel behoorlijk bombastisch. Je moet er van houden. Soms is het me een beetje te hysterisch, maar over het algemeen kan ik Ceremonials het goed aanhoren. Fans van het eerste uur kunnen weer met een goed gerust hard bij Florence aankloppen.

Florence gaat met Ceremonials door waar Lungs gebleven was. Een logisch vervolg op het goede debuut uit 2009. Qua niveau is het album ook vergelijkbaar. Maar soms is het geheel me net wat te bombastisch. Dat neemt niet af dat Ceremonials een mooie tweede investering is. Een album dat net zo eigen klinkt als Lungs. Het moet wel heel raar lopen wil Florence Welch geen wereld ster worden.

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van noruas
TwKe8431 schreef:
Ik wacht wel tot volgende week

Hij is overal in fatsoenlijke kwaliteit te vinden, zelfs legaal idd al snap ik het wachten wel hoor, doe ik ook wel eens bij releases waar ik echt naar uit kijk

florence + the machine heb ik eerder helemaal gemist, dus ik kan niet vergelijken met Lungs. Ergens misschien ook wel een voordeel? Iig bevalt het wel, wel bombastisch ja, maar dat deert me niet eigenlijk. Voor de uitbundige bui zeg maar

Ducoz schreef:
Dat is het dus niet, een beetje muziekliefhebber kent zijn bronnen.
En niet zo'n overhaaste generalisatie als jij er op na houd.

100% legaal
3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

Tuurlijk, maar dan heb ik het over illegaal downloaden. Dit wist ik ook wel.
Maar probeer wel simpele werkwoorden goed te spellen voordat er moeilijkere woorden zoals 'generalisatie' aan te pas komen, de vervoeging van 'houden' in jouw zin moet met een -t achter de stam geschreven worden. Never mind.

Ja, op die manier heb ik de nummers ook al wel geluisterd. Alleen vind ik het altijd leuk om een album te kunnen kopen, dat je het dan zelf in bezit hebt .

Excuses als ik een beetje ongenuanceerd te werk ging, maar als ik piratebay lees...

Volgende reactie zal wel zijn: Ja, maar.... enz. enz.

Ik koop alles via itunes of bij winkels als free record shop. En ja, er gaat het een en ander aan geld naar apple als men koopt via itunes, maar de artiest ontvangt toch nog wat voor zijn/haar werk.

avatar van Ducoz
Jammer dat je als je op je plek gezet word moet gaan mierenneuken over spelling, ik typ berichten snel ergens tussendoor en let daar niet zo op de juiste spelling Maar goed, veel users schijnen daar nogal een hoge pet van op te hebben en daar voldoening uit te halen. MSN/SMS taal, dat is wat ergert in mijn ogen Maar goed, je reactie gaat verder en dat lees ik uiteraard ook... veel maakt het ook allemaal niet uit, meer het idee van..
Speciaal voor jou; "als jij er op na houdt"

Maar je reactie komt nogal over als "Ik ben spuit elf en zeg 2 reacties onder dat hij legaal online te luisteren is dat ik niet naar illegale slappe aftreksels ga luisteren".

Downloaden doe ik niet, alleen pik ik soms de luisterpaal(10voor12) wel eens mee.

okay

avatar van Mjuman
FYI: downloaden is in NL nog steeds NIET illegaal. Sterker nog Sony (en anderen) hebben begin dit jaar nog een rechtzaak verloren die was aangespannen tegen iemand die voor eigen gebruik een kopie had gemaakt van gedownloade films.

Dit is iets wat aan mensen elders (Frankrijk en Ierland) bijna niet is uit te leggen - daar wordt een zgn 3 strikes you're out policy gehanteerd (3* betrapt worden en je internet-account wordt geblokkeerd).

Overigens is er binnen het CDA iemand die al aangekondigd heeft dat aan te gaan willen pakken. Nogmaals: voorlopig is in NL dowloaden nog niet illegaal, al willen platenmaatschappijen ons dat wel doen geloven.

De Luisterpaal is idd een heel mooi inittiatief van de VPRO om muziek te verkennen en te ontdekken. Ik mag hopen dat dat nog lang blijft bestaan.

Ben zelf bang dat dit album van FLo op een gegeven moment tot een bepaalde moeheid (van geluid) zal leiden.

Mjuman schreef:

True, het is heel erg bombastisch en intens, misschien wel goed. Maar ik snap waar je naar doelt.

Antagoon
Kan dat van die overmatige bombast ook wel volgen, ze was op de vorige plaat ook reeds licht hysterisch. Het stoort me op de een of andere manier niet zo. Als ik ingetogenheid wil, dan zet ik de laatste Ryan Adams op en niet Ceremonials.
De plaat maakt op mij eigenlijk een sterkere indruk dan de vorige. Daar stonden, naast geweldige(!), echt een paar matige nummers op. Nog een paar keer draaien, dan weet ik meteen of die bombast tot vermoeidheid leidT.

avatar van Gloeilamp
Ja dat bombastische is op cd misschien wat minder, maar ik denk dat dit live alleen maar beter gaat klinken.
Ik erger me er niet zo aan, maar ik vind het wel erg lastig om hier een stem aan te geven.

Antagoon schreef:

Geweldig , dit soort humor is leuk

Ik hoop dat het album niet gaat vervelen, die kans is anders wel aanwezig inderdaad. Misschien andere muziek dan dat op 'Lungs' maar ik denk dat daar wel aan te wennen valt. Hopelijk wordt er over een jaar nog steeds, net zoals bij 'Lungs' naar geluisterd.

Heb het album inmiddels helemaal geluisterd.

avatar van stef212
Ik begin stilaan verknocht te raken aan deze plaat. Vind de bombast niet echt in de weg staan van het luistergenot, maar ik snap de schrik voor op de lange termijn. Maar kom, als het op de lange termijn uitgehold blijkt, dan moeten we maar één ding doen: hem in de korte termijn vele malen beluisteren!

avatar van noruas
Langetermijndenken is zoo 2010 (ik heb er voorlopig nog geen last van )

avatar van Papartis
Officiele clip Shake it Out Toegevoegd.

Wow, wat een plaat. Ademloos word ik ervan.
Eigenlijk zegt deze recensie alles: Florence + The Machine :: Ceremonials - goddeau.com :: magazine over muziek en andere
Al even verheffend als het album zelf, maar zo waar. Wow.

avatar van Hedser
Bij de Free Record Shop is de deluxe editie net zo duur als de normale versie. Heb die dus maar gelijk gekocht.

Eerste indruk: erg bombastisch en sommige van de beste nummers staan op de bonus cd. Strangeness and Charm klinkt echt geweldig.

1 woord: ge-wel-dig

Heartlines acoutisch

Shake it out niet acoustisch

avatar van Hedser
Florence flikt het weer hoor. Zeer sterk album!

Even Flow schreef:
Shake it out niet acoustisch

Wel als bonustrack

avatar van Music_
Ik vind dit album erg goed!! Het vorige album Lungs ligt mij op de een of andere manier niet, ik vond alleen het nummer the Dog Days Are Over goed van dat album. Ik heb dan de normale editie van Ceremonials de deluxe editie is volgens mij nog niet te verkrijgen.

Music_ schreef:

Zeker wel hoor, ik heb de deluxe editie vrijdag al gekocht.

deluxe of geen deluxe, een topalbum blijft het! florence rules!

(verwijderd)
Wij hebben die deluxe ook gewoon in de winkel liggen (Velvet Amersfoort)

Verder blijft die album echt lekker overeind, alleen er is een vereiste om dit af te spelen, namelijk keihard! Wat een strot heeft die Florence toch