System of a Down - Mezmerize (2005)

Rock / Metal
Label: Sony

1. Soldier Side - Intro (1:04)
  2. B.Y.O.B. (4:15)
  3. Revenga (3:48)
  4. Cigaro (2:12)
  5. Radio / Video (4:09)
  6. This Cocaine Makes Me Feel Like I'm on This Song (2:08)
  7. Violent Pornography (3:35)
  8. Question! (3:31)
  9. Sad Statue (3:26)
  10. Old School Hollywood (2:57)
  11. Lost in Hollywood (5:20)
Ik hoorde vandaag de single op de radio. Best leuk.

Ik begrijp dat ze met "Mezmerize" en "Hypnotize" een beetje dezelfde dubbelcd-als-twee-losse-albums truuk uit gaan halen als Metallica dat deed met Load en Reload. Ik ben benieuwd of het net zulke [sarcasme]grote successen[/sarcasme] gaan worden...

avatar van BoordAppel
De single is in ieder geval weer erg lekker, dus ik heb het volste vertrouwen in dit album.

avatar van Facedown
Ja lekkere single, ook die gitarist die meedoet heeft een geweldige schreeuwstem

moviefreak#1
Cigaro was al een geweldige single en Bring Your Own Bombs (of simpelweg B.Y.O.B.) is ook al super ! Dit album gaat me wel bevallen denk ik

AHWA
Ik ga 21 juni naar SOAD in Ahoy'. Ik kan niet wachten op dit album. Ik hoop dat ze iets meer de tijd nemen om het nummer te laten ontwikkelen, want op de laatste twee albums waren de nummers een beetje te snel en te kort.

Maar goed, we wachten af.

AHWA
Bij eerste keer luisteren klinkt het best goed. Betere (meer dus eigenlijk) tempowisselingen en van die 'ouderwetse' wacky muziek van SOAD.

Ik hou het voorlopig op 4 sterren.

Geran
Yeah! Een vriendin van mij is fan dus kheb t album ff gehoord.. b.y.o.b. is echt hyper! WHY DON'T PRESIDENTS FIGHT THE WAR!? Ghehe.. Cigaro is ook wel melig.. Leuk die combinaties

moviefreak#1
Geweldig album ! Ben er nog niet over uit of ik Toxicity of Mezmerize nu het beste album vind SOAD maar ik weet wel dat het nummer Lost in Hollywood één van de beste songs van het jaar is.
Wat een fenomenaal lekker nummer.

avatar van HammerHead
Een zeer goed album inderdaad, al blijft hun debuut CD er nog altijd bovenuit steken.
Met de kortere nummers van System of a Down de heb ik itt AHWA geen enkel probleem. Dit hoort juist bij de manische ADHD-stijl van de muziek.
Bij deze band vind ik juist de wat langere en rustiger nummers vaak wat minder. Zo ook op deze CD het nummer Lost in Hollywood. Deze nummers passen gewoon niet echt bij de stijl van de band.

SOAD blijfen verbazen !
een erg goede Album !
Dikke 5!

avatar van Eddie
Heel aparte plaat, met lekker veel onverwachtte dingen. Het blijft een vreemde eend in de (metal) bijt. maar dit kan ik zeker wel waarderen. 3.5* (voorlopig)

avatar van aslan
aslan (crew)
MY COCK IS MUCH BIGGER THAN YOURS ! ! ! !

Te zien op Graspop Metal Meeting in Dessel (B) op vrijdag 24 juni 2005

Ik vind er niet heel veel aan, eigenlijk. B.Y.O.B. heeft een geweldig refrein en ze doen originele dingen (spaanse gitaartjes), maar het wil me niet echt pakken. Voor mij komt dit album 10 jaar te laat.

Fantastisch album, misschien wel het beste album van ze.
Enkele mindere nummers(bijv. Cigaro) maar over het algemeen erg goede nummers.
Nummers als Lost in Hollywood past zeker wel bij de stijl van de band (in tegenstelling tot wat HammerHead zegt) ze hebben veel afwisseling in hun nummers, helemaal de laatste 2 albums.

Ik zie dit album ook als hun beste werk tot nu toe. Ze zijn betere songs gaan schrijven, de samenzang is verder ontwikkeld, de afwisseling is groter geworden en ze gebruiken weer wat nieuwe genres en stijlelementen. Daarnaast is ook de productie beter dan ooit en is de tracklist uitgekiend opgebouwd.

Ik vind SOAD een bijzondere, originele band die Armeens temperament vol passie omzet in agressie, furie, humor en energie. De bevlogenheid druipt altijd van de muziek. Of het nu gaat over politiek, onzin of liefde; altijd hoor je dat het met passie, plezier en liefde voor muziek is gemaakt.
Muziek waar ik heel enthousiast van wordt!

De samenzang tussen Malakian en Tankian is inderdaad veel beter ontwikkeld, en klinkt ook echt heel erg goed.

avatar van John Doe
Heel aardig album. Gelijke grote release met Coldplay die ik draai en deze vind ik wel een stukje beter. 3,5*

avatar van Jordy
Damn wat is dit lekker zeg. Is dit voor metal-liefhebbers niet te lief en melodieus? Ik vind het in ieder geval heerlijk, dat gerag afgewisseld met leuke melodietjes en (grotendeels) verstaanbare teksten. Geweldig leuke samenzang ook tussen de twee zangers, vullen elkaar erg goed aan.

Het wordt toch maar 's tijd dat ik die SOAD albums met terugwerkende kracht allemaal eens aanschaf.

avatar van ravenstein
Eigenlijk ken ik deze band alleen van de singles van hun vorige albums, die ik niet onaardig vond.
Een collega van mij kocht Mesmerize en vond dat ik de cd eens mee naar huis moest nemen om te beluisteren, wat ik dan ook gedaan heb.
Bij de eerste beurt vond ik er erg weinig aan. Niet mijn kopje thee.
Een paar dagen later tijdens het inpakken van m'n spullen voor m'n verhuis de cd nog eens ingestoken en op repeat gezet...
Mesmerize is een erg goeie cd!
Veel afwisseling en sterke nummers. Uitschieters voor mij zijn BYOB (vooral tijdens de zinnetjes "Everybody's going to the party have a real good time. Dancing in the desert blowing up the sunshine.") en Violent Pornography.
Ik ben en zal nooit een grote SOAD-fan worden (hoewel, zeg nooit nooit) ,maar dit kan ik zeker smaken.

Alhoewel ik geen grote fan ben is dit op z'n tijd een fijne cd om te luisteren. Jammer alleen dat veel nummers op de cd iets teveel varieren. Zit je net een lekkere hook te luisteren slaat het hele nummer om... misschien wel de trademark van SOAD alhoewel Toxicity iets consistenter is in dit opzicht IMO.

avatar van Conway Twitty

avatar van HiLL

wow wel 36 minuten kan nooit wat zijn

Pardon bijna alle Beatles platen zijn net iets meer dan een half uurtje...belachelijk eigenlijk maar toch.

avatar van Conway Twitty

tondeman

lol

avatar van BoordAppel

wow wel 36 minuten kan nooit wat zijn

En daarom geef je maar meteen een 0,5? Je hebt de plaat wel beluisterd hoop ik?

avatar van Yak
Yak
Lijkt me niet.

avatar van aslan
aslan (crew)

avatar van avdj
HiLL schreef:

Net als die oude Stones-albums Maar de speelduur heeft toch niks met de kwaliteit te maken?

avatar van tomthumb
In de herfst komt, geloof ik, het 2e deel uit. Dit is voorlopig DE plaat van 2005 voor mij. En die half uur speeltijd neem ik voor lief als er geen opvullertjes op staan. Grote klasse!