System of a Down - Mezmerize (2005)

Rock / Metal
Label: Sony

1. Soldier Side - Intro (1:04)
  2. B.Y.O.B. (4:15)
  3. Revenga (3:48)
  4. Cigaro (2:12)
  5. Radio / Video (4:09)
  6. This Cocaine Makes Me Feel Like I'm on This Song (2:08)
  7. Violent Pornography (3:35)
  8. Question! (3:31)
  9. Sad Statue (3:26)
  10. Old School Hollywood (2:57)
  11. Lost in Hollywood (5:20)
avatar van Snowblood
Angie schreef:
Deze cd is echt heeeeleemaal geweldig
Zeker weten 5 Sterren!!!!!!!!!

True.

Ik leerde dit album als allerlaatste kennen van SOAD.
Mijn broer vond dit het minste album en dat heb ik me altijd op de een of andere manier een beetje aangetrokken. Hoewel ik alle albums van SOAD Geweldig vind en ze ook allemaal 5 sterren waard zijn, vind ik de een niet veel boven de ander uitstijgen. Ik vind Mezmerize minstens zo goed als Hypnotize die ik ook eens in mijn top-10 had staan.

Velen zijn van menning dat Mezmerize en Hypnotize wat te commercieel zijn en minder hard. Dit vind ik zelf meevallen, de songs zijn wel wat afwisselender, maar dat vind ik juist wel fijn aan deze albums.

En het nummer Old School Hollywood vind ik zelf een van de vetste van dit album!

Dus ik sluit me helemaal aan bij de quote van Angie!
Heeeeeleemaal

lostprophet
psychonaatje schreef:
Black Sabbath - War Pigs:
Politicians hide themselves away
They only started the war
Why should they go out to fight?
They leave that role to the poor

System Of A Down - B.Y.O.B.
Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

Paalhaas schreef:
hehe, dat is duidelijk. Maar moeten we dit jatwerk of coverwerk noemen? Ik weet niet hoe bekend de leden van SoaD hun fans achten met het werk van Black Sabbath.

Nu is S.O.A.D. altijd al nauw betrokken geweest bij de Amerikaanse politiek en schrijven daar op elk album over, dus ik zie dit nu niet echt als jatwerk. Ik noem het toeval, met misschien hier en daar een vleugje inspiratie.

Klepper
Puur toeval, er zijn zoveel teksten die over oorlog gaan dat het haast onmogelijk is dit te voorkomen.

avatar van mathias
Aangenaam verrast door dit plaatje van SOAD. Pakken beter dan Steal this album, zelfs een stuk beter dan Toxicity. Een mooie 4* als openingsbod.

op zich een leuk album, maar haalt t niet met Toxicity...
maar het gemiddelde op dit moment sluit mooi aan op mijn mening...

ik geef een 4 (gem. is 3,93)

avatar van GT-Rick
1,0
Zeer matig album in vergelijking met het vorige materiaal van Soad. Vooral de zang van Daron doet het album weinig goeds. De Soad-tijd is wat mij betreft na de eerste 3 albums voorgoed voorbij. stem: 2.0

dope

avatar van Cynthia83
geweldig album, krijg zin om te gaan springen als ik dit hoor!

Klepper
Nou, Springen maar hoor !!!!

Zonder twijfel het beste album van SOAD

De energie die in het volledige album geladen zit komt er overal mooi verdeelt uit. De teksten zijn zoals gewoonlijk fenomenaal.

avatar van My Addiction
hun beste album van hun tot nu toe
met het beste SAD STATUE

Oja een klein vraagje
wat betekent mezmerize eigenlijk?
ik weet dat het iets te maken heeft met hypnotiseren enzo maar wat?

bro
staat niet in woordenboek dus ik zou het niet weten

avatar van Status Seeker
De inleidende handelingen bij het hypnotiseren, vernoemd naar de handelingen van een 18e eeuwse Weense arts die Mesmer heette (aldus wiki ). Normaal gesproken gespeld als mesmerize (of mesmerise), maar opzettelijk (vraag me ff niet waarom) fout gespeld door SOAD.

avatar van My Addiction
Dus dit is eigenlijk(symbolisch) de inleiding op hypnotize?
kwam dit album eerder als hypnotize? want dan zou het juist zijn...
(sorry voor de domme vraag, ik weet het gewoon niet zeker )

avatar van Status Seeker
Deze kwam inderdaad eerder uit.

bro
naarmate dat ik vind dat mezmerize en hypnotize SOAD's 2 meest op elkaar lijkende cd's zijn, qua stijl dan, zou het wel eens kunnen kloppen

avatar van Status Seeker
Het was ook een beetje geldklopperij. Ze hadden het ook tegelijkertijd uit kunnen brengen (desnoods als dubbel CD)......

avatar van My Addiction
Zeer juist! ook al vind ik het wel origineel met de titels

kevin15
een prachtig album van SOAD.
ik dacht niet dat SOAD nog een album zou maken die even goed zou zijn als Toxicity, maar dat doen ze wel. Ik vind the cocaine makes me feel like i'm on this song en violent pornography niet goed, eerder wat gezaag, maar de andere liedjes vind ik super.
B.Y.O.B. was een heel cool lied om de cd te laten beginnen.

ik vond de clips van Question! en BYOB super, maar er is ook al een clipje van Revenga?? Het kan vals zijn maar op Youtube staat een clip van Revenga dat gaat over een Final Fantasy spel, maar volgens mij klopt het niet. Radio / Video en Lost in Hollywood vind ik overigens zeer mooi.

avatar van Carolaah
Fijn album, sterke lyrics en sarcasme.
Nummers liggen lekker in het gehoor..
Misschien dat ik Toxicity toch nog een beter album vind

JJJ
soad kan veel beter!

kevin15
ik denk toch niet dat ze dit album en dat van Toxicity kunnen evenaren.

Prachtige plaat van System of a Down! Nog steeds een plaat die ik erg vaak beluister, zelfs één van mijn grote favorieten! System of a Down wist mij op positieve manier te bekoren, zeker omdat dit mijn allereerste plaat was van System of a Down.
Cijfer: 4,5*!

Joy
mijn soad favoriet

dit plaatje barst van de creativiteit

avatar van Leonard91
Geweldig album, maar ze zijn inderdaad wat softer aan het worden qua muziek. Maar zo erg vind ik dat eigenlijk niet, al denk ik dat Toxicity nét wat beter was. De zang van Daron vind ik eigenlijk juist fijn, en leuk voor de afwisseling. Een 4*

Jensi
lostprophet schreef:

Daron(de gitarist) heeft in een interview laten dat hij in zijn jonge jaren enorm gek was van Black-Sabbath dus mischien toch wat "geinspirireerd jatwerk".

Mr_White
Dit album had natuurlijk gewoon samen met Hypnotize als één album uitgebracht moeten worden maar dat neemt niet weg dat hier flink wat mee te rocken valt.

avatar van james_cameron
Old School Hollywood is wat mij betreft één van de beste songs die de band ooit gemaakt heeft. Daarnaast staan er nog een reeks toppers op het album, met name Revenga en Sad Statue. Als geheel ook iets beter dan de tweelingbroer, Hypnotize.

Geweldig album. Geen Toxicity, maar wel een album met fantastische nummers. Ik zou graag willen zeggen dat veel nummers de beste nummers van SOAD zijn, maar dat kan ik dan wel over elk nummer zeggen. 5* en een plaatsje in mijn top 10, maar niet hoger dan Toxicity uiteraard.